Apple Books vs Kindle: Melyik könyv alkalmazás az Ön számára?

Ha szívesen ül le egy jó könyvvel, manapság a digitális világnak számos lehetősége van a fizikai könyveken túl. Ha pedig nem rendelkezik dedikált olvasóeszközzel, könnyen használhatja iPhone-ját, iPadjét vagy Mac-jét.

Bár van értelme az Apple Books alkalmazást Apple-eszközön használni, természetesen nem ez az egyetlen lehetőség. Az Amazon Kindle egy másik nagyszerű választás a digitális könyvtár fejlesztéséhez.

Tehát melyik a legjobb; az Apple Books vagy a Kindle alkalmazás? Végigvezetjük mindegyik jellemzőit, különbségeit és szempontjait, hogy eldönthessük, melyik az Ön számára megfelelő.

Összefüggő:

  • Tippek és trükkök az Apple Books használatához iOS 13 és iPadOS rendszerekben
  • Hogyan vásárolhat könyveket iPad-en, iPhone-on és iPod Touch-on a Kindle alkalmazás segítségével
  • Az Apple Books vagy iBooks hiányzik a legújabb frissítés után, hogyan kell javítani

Az alkalmazás elérhetősége

Az Apple Books és a Kindle alkalmazások egyaránt ingyenesen letölthetők, és elérhetők iPhone, iPad és Mac rendszeren is.

Az Apple Watch-on található Apple Books hangoskönyvek alkalmazással hallgathat, miközben sétál, fut vagy dolgozik.

A Kindle segítségével az Amazon Kindle-en kívül könyveket is olvashat Androidon, Windowson és más e-olvasókon. Ráadásul, ha az Audible-t használja, az Amazon intelligens hangszóróján Kinda könyveket hallgathat Alexával.

Töltse le ingyen az iOS rendszeren: Apple Books, Kindle

Általános alkalmazásfunkciók

Mivel az Apple Books és a Kindle egyaránt nagyszerű funkciókkal rendelkezik, először átnézzük azokat, amelyek közösek.

Szinkronizálja könyveit

Elindíthat egy könyvet az egyik eszközön, és folytathatja az olvasást ott, ahol abbahagyja a másikat, mindkét alkalmazással. Ez egy csodálatos olvasási módot jelent, függetlenül attól, hogy hol tartózkodik.

Használjon könyvjelzőket, jegyzeteket és kiemeléseket

A referenciakönyvek, a tankönyvek és a kézikönyvek fantasztikus jellemzői a könyvjelző, a jegyzetgyűjtés és a kiemelés lehetőségei, amelyeket az alkalmazások kínálnak.

Az Apple Books vs. Kindle kiemeli

Könyvjelzővel ellátogat az oldalakhoz, jegyzeteket készít, miközben halad, és kiemeli a szövegrészeket, hogy azok kiemelkedjenek.

Keressen szavakat

Nem tudja, mit jelent egy szó? A szavakat közvetlenül megnézheti az egyes alkalmazások beépített szótárával. Csak érintse meg, tartsa lenyomva, és szerezze be a definíciót.

Testreszabhatja olvasási élményét

Kiválaszthatja az Apple Books és a Kindle betűtípusát és méretét, tájolását, háttérszínét és automatikus görgetését. Ezek a lehetőségek személyre szabott módon élvezhetik könyveit, és megfelelnek a környezetének vagy a napszaknak.

Apple Books vs. Kindle testreszabás

Keressen a könyveiben

Az Apple Books és a Kindle lehetőséget nyújt arra is, hogy könyvekben keressen. Tehát, ha egy adott szót, kifejezést vagy oldalszámot keres, egyszerűen használja a keresési funkciót.

Értesítések fogadása

Ha push értesítéseket szeretne kapni eszközén könyvajánlásokért, olvasási célokért, tippekért vagy könyvklub-frissítésekért, megkapta!

Apple Books vs. Kindle értesítések

Könyvek hozzáadása a kívánságlistához

Az Apple Books alkalmazás segítségével böngészhet a könyvekben, majd felveheti azokat az olvasni kívánt listára. A Kindle csak annyiban hasonlít, hogy könyveket adhat hozzá az Amazon kívánságlistájához.

Állítson be olvasási célokat

Ha több időt szeretne olvasással tölteni, minden alkalmazás lehetővé teszi olvasási célok kitűzését. Ez kiváló módszer arra, hogy megbizonyosodjon arról, hogy minden nap elkülöníti azt az időt, amelyet megérdemel. És követheti az olvasás előrehaladását az olvasási célok funkcióival is.

Apple Books vs. Kindle olvasási célok

Kiemelkedő jellemzők

Mint látható, az Apple Books és a Kindle alkalmazások azonos típusú alapfunkciókat kínálnak. De mindegyik egy kicsit mást hoz az asztalra is.

Az Apple Books alkalmazás

Az Apple Books másolja PDF formátumban és a Family Sharing formátumban

PDF jelölés: Az Apple Books alkalmazással PDF fájlokkal is dolgozhat. Ez egy praktikus módszer az e-mailben kapott fájlok mentésére és megjelölésére.

Családmegosztás: Ha az Apple Family Sharing szolgáltatását használja, a megvásárolt könyveket és hangoskönyveket megoszthatja a csoportjában legfeljebb hat családtaggal.

A Kindle alkalmazás

Kindle Goodreads és fordító eszköz

Goodreads közösség: Ha a Goodreads programot használja, akkor közvetlenül a Kindle alkalmazásból csatlakozhat hozzá, hogy lássa, mit olvasnak a barátai, saját maga ajánlhat könyveket, és részt vehet az egész közösségben.

Fordítások, Wikipédia és X-Ray: A beépített szótár-keresési szótárral együtt a Kindle lehetővé teszi, hogy lefordítson egy másik nyelvre, vagy a Wikipédiából vagy a röntgen eszközből információkat szerezzen egy személyről, helyről vagy szóról.

Megfontolások

Amikor két lehetőség közül választ, az egyik legjobb módja annak eldöntésére, hogy melyiknek van előnye és hátránya. Íme néhány fő döntő tényező sokak számára, amikor az Apple Books kontra Kindle vitáról van szó.

Az Apple Books szempontjai

Apple Books Store

Az Apple Books közvetlenül az Apple-eszközökbe van beépítve, szinkronizálódik az iCloud-szal, és használja az Apple ID-t. Így függetlenül attól, hogy melyik eszközön használja, mindig szinkronban van.

Sajnos az Apple Books jelenleg csak Apple eszközökön működik. Tehát, ha például iPhone-ja van, majd Android-eszközre vált, akkor nem használhatja az Apple Books alkalmazást ezen az Android-telefonon.

A Kindle alkalmazás szempontjai

Kindle Első olvasás

Mivel a Kindle egy Amazon termék, Amazon Prime tagként igénybe veheti a könyvek kedvezményeit. Ezen felül havonta ingyenes könyveket kaphat, ha az Első olvasások részben szereplő kiemelt gyűjteményből választ.

Sajnos a Kindle alkalmazás nem támogatja a könyvvásárlást. Ha felfedez egy könyvet, amelyet szeretne megvásárolni, akkor vásárolnia kell az Amazon webhelyére. Ezután kiválaszthatja a helyet, ahová le szeretné tölteni a könyvet, ha egynél több Kindle alkalmazása van.

Melyiket választja?

Miután elolvasta a rendelkezésre állást, a közös és kiemelkedő jellemzőket, valamint a különböző szempontokat, melyiket fogja választani? Az Apple Books vagy a Kindle alkalmazás lesz?

Ha még mindig nem tudja eldönteni, miért nem használja mindkettőt? Találhat egy könyvet az Apple Books-ban, amelyet nem kaphat meg a Kindle alkalmazásban, vagy fordítva. Mindkettő hatalmas funkciókat kínál, millió könyv közül választhat, és mindegyik remek alkalmazás minden korosztály olvasóinak.

De ha úgy dönt, hogy csak egyet használ, feltétlenül közölje velünk az alábbi megjegyzésekben, hogy melyiket választja, és miért!

Legutóbbi hozzászólások