Mac OS X 10.6.4 hibaelhárítási útmutató

 • Kiadási megjegyzések és letöltési linkek
 • Mi a teendő, ha a frissítés után rögtön műsormegállási probléma merül fel

Mac OS X 10.6.4 hibaelhárítási útmutató: Problémák és javítások

 • Grafikai problémák: Lassúság, Műtárgyak (zagyva), OpenGL problémák
 • Photoshop CS5 / After Effects CS5 Freeze
 • Nincs internet hozzaferes
 • Lassú indítás
 • Wi-Fi / AirPort problémák
 • A reflektorfény összeomlik vagy nem működik
 • Mail.app hiányzó témák

Mac OS X 10.6.4 hibaelhárítási útmutató: Kiadási megjegyzések és letöltési linkek

Az Apple június 15-én adta ki a Mac OS X 10.6.4-et mind standard, mind szerver kiadásban. A frissítés tartalmazza a nemrég megjelent Safari 5.0-t, és számos olyan problémát kijavít, amelyet a Mac OS X 10.6.3 kiadással dokumentáltunk.

A kiemelt fejlesztések között:

 • oldjon meg egy olyan problémát, amelynek következtében a billentyűzet vagy az érintőpad nem reagál
 • olyan probléma megoldása, amely megakadályozhatja egyes Adobe Creative Suite 3 alkalmazások megnyitását
 • az SMB fájlszervereken található fájlok másolásával, átnevezésével vagy törlésével kapcsolatos problémák megoldása
 • javítja a VPN-kapcsolatok megbízhatóságát
 • oldja meg a lejátszó problémáját a DVD-lejátszóban, ha a Jó minőségű deinterlacing funkciót használja
 • megoldhat egy problémát a fényképek teljes képernyős nézetben történő szerkesztésével az iPhoto vagy az Aperture segítségével
 • javítja a kompatibilitást egyes Braille-kijelzőkkel

Az új kiadás a szoftverfrissítésen keresztül vagy a következő letöltési linkeken érhető el:

 • Mac OS X 10.6.4 frissítés
 • Mac OS X v10.6.4 frissítés (kombinált)
 • Mac OS X Server v10.6.4 frissítés
 • Mac OS X Server v10.6.4 frissítés (kombinált)

Mi a teendő, ha a frissítés után rögtön műsormegállási probléma merül fel

Van egy rutin, amely kiküszöböli a leállítási problémák 99% -át a Mac OS X inkrementális frissítése után. Ha ilyen problémát tapasztal (azaz megszakad a munkafolyamat), kezdje az 1. lehetőséggel, és folytassa a folyamatot, amíg a probléma megoldódik.

1. lehetőség - próbáld ki először

Töltse le a Mac OS X 10.6.4 kombó-frissítőt, amelynek tömege 887 MB, de hibaelhárító hiba. Zárjon be minden megnyitott alkalmazást és futtassa a telepítőt.

2. lehetőség - ha az 1. opció nem sikerül, próbálkozzon ezzel.

A Mac csökkentett módban történő indítása, majd a normál újraindítás az egyik legelhanyagoltabb és leghatékonyabb eljárás a problémák megoldására a Mac OS X inkrementális frissítése után. A hatékonyság oka: a csökkentett módban történő indítás kényszeríti a lemezkönyvtár ellenőrzését, törli a potenciálisan problémás gyorsítótár fájlokat és más rutinokat hajt végre, itt részletesen.

Csökkentett módban történő indításhoz tartsa lenyomva a Shift billentyűt, amíg a Mac elindul. A csökkentett módban történő indítás után egyszerűen indítsa újra normálisan (a Shift billentyű lenyomása nélkül), és ellenőrizze, hogy fennáll-e a probléma.

3. lehetőség - ha az 1. és a 2. opció nem sikerül, próbálkozzon ezzel.

Frissítés Mac OS X rendszerre 10.6.3. Bár ez az opció kiküszöböli a Mac OS X 10.6.4-ben található fontos biztonsági javításokat, minden egyéb fejlesztéssel együtt, ez lehet a legjobb megoldás, ha egy probléma megszakítja a munkafolyamatot, és az 1. és 2. opció hatástalannak bizonyul.

Telepítse újra (ha még nincs aktuális Time Machine biztonsági mentése). Helyezze be a Snow Leopard telepítőlemezt, majd indítsa újra, miközben a C billentyűt lenyomva tartja. Amikor a rendszer kéri, válassza a normál „Telepítés” opciót. Ne felejtse el kiválasztani„Felhasználók és hálózati beállítások megőrzése.”

A telepítés után a Mac OS X 10.6.x korábbi iterációja marad (a legtöbb jelenlegi kiskereskedelmi lemez tartalmazza a Mac OS X 10.6.2-t), de egy egyébként jórészt ép rendszert. Töltse le a Mac OS X 10.6.3 kombinált frissítőjét, és alkalmazza, ha a lemezén a Snow Leopard korábbi verziója van. Lehet, hogy vissza kell állítania néhány elmentett felhasználónév / jelszó, böngésző stb.

Visszaállítás a Time Machine Backup alkalmazásból. Ha rendelkezik a Time Machine aktuális biztonsági másolatával, csatlakoztassa a Time Machine biztonsági lemezt, majd helyezze be a Snow Leopard telepítőlemezt, majd a C billentyű lenyomva tartása után indítsa újra. A nyelv kiválasztása után lépjen a Segédprogramok oldalra menüt, és válassza a „Restore from Time Machine Backup” lehetőséget. Válassza ki a Time Machine biztonsági lemezt, és válasszon biztonsági másolatot közvetlenül a Mac OS X 10.6.4 telepítése előtt, és folytassa a művelettel.

Grafikai problémák: Lassúság, Műtárgyak (zagyva), OpenGL problémák

Egyes felhasználók grafikai problémákról számoltak be, ideértve a videolejátszás lemaradását, elakadását vagy lassulását, műtermékeket vagy korrupciót (különösen az ablakok mozgatásakor) és még sok mást a Mac OS X 10.6.4-re történő frissítés után.

A felhasználók arról is beszámoltak, hogy a képernyővédőből való kilépéskor a rendszer teljesen lefagy, néha a VMware-rel együtt. Ezt a problémát a „Súlyos hiba történt a számítógép OpenGL grafikus illesztőprogramjain belül” hibaüzenet kísérheti.

Más felhasználók jelentettek problémákat a Valve Steam szolgáltatásával és néhány Blizzard játékkal, köztük a Starcraft 2-vel.

A Valve műszaki támogatási képviselője a következő üzenetet küldte el a vállalat támogatási fórumain:

„Az Apple legújabb, 10.6.4-es frissítése észrevehető teljesítményproblémákat vet fel a nagy teljesítményű játékokat futtató NVidia grafikus chip-tulajdonosok számára. Ha ezt szeretné elkerülni, fontolja meg a 10.6.4-es frissítés telepítésének megvárását, amíg az Apple-nek alkalma nyílik a probléma megoldására. "

Ezek a problémák a Mac OS X 10.6.4 frissítésében végrehajtott OpenGL-változásokhoz kapcsolódhatnak.

A spekulációk szerint a probléma egyes eseteit grafikus kártya okozta hőproblémák okozhatják, amelyek romlott teljesítményt vagy a fent említett műtárgy / zűrzavar problémákat okozhatnak. Mint ilyen, két új lehetséges megoldás jelent meg.

Javítások

Nyugalmi SMC. Egyes felhasználók arról számoltak be, hogy az SMC alaphelyzetbe állítása, amely helyreállíthatja a ventilátor megfelelő viselkedését, ezáltal a grafikus elemek lehűtését, megoldja ezt a problémát.

smcFanControl. A többi felhasználó az smcFanControl segédprogramhoz folyamodik, amely szabályozhatja a ventilátor sebességét. A felhasználók arról számoltak be, hogy sikerrel állították be a ventilátor sebességét nagyjából 5000 RPM-re, amikor grafikával intenzív tevékenységeket folytattak.

Ha nem sikerül a fentiek, próbálkozzon a „Mi a teendő, ha a frissítés után azonnal komoly problémája van” részben ismertetett javításokkal.

Photoshop CS5 / After Effects CS5 Freeze

Néhány felhasználó a frissítést követően folyamatosan összeomlik az Adobe Photoshop CS5 és az After Effects CS5 programokban.

Az Adobe kiadta a Photoshop CS5 12.0.1 verziót, egy kisebb frissítést, amely a Mac OS X 10.6.4 programmal kapcsolatban felmerült egyes összeomlási problémákkal foglalkozik, különös tekintettel a betűtípusokkal kapcsolatos problémákra.

Az Adobe hivatalos fejlesztői listája a Photoshop CS5 12.0.1 verzióban:

 • Számos olyan kérdéssel foglalkoztak, amelyek lassú teljesítményt okozhatnak
 • A terepen talált legtöbben lezuhantak
 • A 3D fénytörések, a sugárkövetés és az IBL munkafolyamatok javultak
 • A memóriahiba megnyitásakor néhány TIFF-et megoldottak
 • A tartalomtudatos kitöltés összeomlását elhárították
 • A betűtípushoz kapcsolódó összeomlások elhárításra kerültek
 • A görgetőkerékkel kapcsolatos probléma megoldva
 • Számos felhasználói felülettel és munkaterülettel kapcsolatos probléma megoldódott
 • Számos festési kérdés foglalkozott, beleértve a videoréteg problémáit is
 • A cseppekkel kapcsolatos kérdések megoldva

Ha a Photoshop CS5 12.0.1 frissítése után továbbra is összeomlási problémákat tapasztal, próbálkozzon a betűtípus-elhárítási eljárásokkal, amelyeket az Adobe TechNote ismertet.

Nincs internet hozzaferes

Néhány felhasználó az internetkapcsolat elvesztéséről számolt be a Mac OS X 10.6.4 frissítése után. Ezeknek a felhasználóknak aktív IP-címe van, de semmilyen külső hálózati szolgáltatáshoz nem férhetnek hozzá.

Javítások

Állítsa be a kézi IP-címet. Úgy tűnik, hogy a probléma egyes eseteit DHCP-problémák okozzák, és a Mac IP-címének manuális beállításával megoldhatók; kövesse ezeket a beavatkozásokat.

Indítson csökkentett módban, és alkalmazza a kombinált frissítést. A csökkentett módba történő indítás ideiglenesen helyreállíthatja az internetkapcsolatot, ekkor újra alkalmazhatja a Mac OS X 10.6.4 kombinált frissítőt, amely megoldhatja a problémát. Csökkentett módban történő indításhoz tartsa lenyomva a Shift billentyűt, amíg a Mac elindul. A csökkentett módban történő indítás után töltse le a Mac OS X 10.6.4 kombó frissítőt, amelynek tömege 887 MB. Zárjon be minden megnyitott alkalmazást és futtassa a telepítőt.

Lassú indítás

Néhány felhasználó számolt be arról, hogy a Mac OS X 10.6.4 frissítése után a rendszer jelentősen lassabban indul. Ennek a problémának számos oka és megfelelő javítása létezik (amelyek a felhasználók számára gyakorlatilag minden Mac OS X-frissítést követően felmerülnek), de három általában sikeres és egyszerű eljárás létezik, amelyek a legtöbb esetben kiküszöbölhetik a problémát.

Ezen eljárások megkezdése előtt vegye figyelembe, hogy a Mac OS X frissítés utáni első rendszerindítás gyakran hosszabb ideig tart, mint a szokásos. Ha a későbbi újraindítás normál sebességgel történik, akkor nincs problémája.

Első dolog, amit érdemes kipróbálni: indítás biztonságos módban

A Mac számítógép biztonságos módban történő indítása, majd a normál újraindítás az egyik leginkább figyelmen kívül hagyott és leghatékonyabb eljárás a különböző problémák megoldására a növekvő Mac OS X frissítés után, beleértve a teljesítményproblémákat is. A hatékonyság oka: a csökkentett módban történő indítás kényszeríti a lemezkönyvtár ellenőrzését, törli a potenciálisan problémás gyorsítótár fájlokat és más rutinokat hajt végre, itt részletesen.

Csökkentett módban történő indításhoz tartsa lenyomva a Shift billentyűt, amíg a Mac elindul. A csökkentett módban történő indítás után egyszerűen indítsa újra normálisan (a Shift billentyű lenyomása nélkül), és ellenőrizze, hogy fennáll-e a probléma.

Második próbálkozási dolog: telepítse újra a kombinált frissítőt

Töltse le a Mac OS X 10.6.4 kombó frissítőt, amelynek tömege 887 MB. Zárjon be minden megnyitott alkalmazást és futtassa a telepítőt.

Harmadik próbálja ki: távolítsa el az indítási és bejelentkezési elemeket

A bejelentkezési és / vagy indítási elemek kompatibilitási problémákat mutathatnak fel az új Mac OS X kiadásokkal, és ezáltal lelassíthatják az indítási időket. A legjobb megoldás az összes ilyen típusú, harmadik féltől származó elem eltávolítása, majd külön-külön vagy csoportokba való visszahelyezése a problémás elemek azonosításához.

Bejelentkezés tételek. Nyissa meg a Rendszerbeállításokat az Apple menüből (a képernyő bal felső sarkában), majd kattintson a „Fiókok” elemre. Válassza ki a jelenlegi fiókot a bal oldali ablaktáblán, majd kattintson a jobb oldali ablaktáblán található „Bejelentkezés elemek” fülre. Törölje az összes elem kijelölését, kivéve az Apple által telepített elemeket, például az „iTunes Helper” (a módosítások elvégzéséhez a képernyő bal alsó sarkában található záródobozra kell kattintania). Mentse el a módosításokat, majd indítsa újra és ellenőrizze, hogy vannak-e teljesítményproblémák.

Indítási elemek. Keresse meg az indító meghajtó gyökérszintjét (pl. Macintosh HD). Keresse meg a Library / StartupItems elemet. Távolítson el minden elemet biztonságos helyre. Indítsa újra és ellenőrizze, hogy van-e még lassú indítása.

Az Activity Monitor használatával ellenőrizheti azokat a folyamatokat is, amelyek a lassulást okozhatják.

 • Indítsa el az Activity Monitor alkalmazást (lépjen be a Spotlightba a képernyő jobb felső sarkában, és kezdje el beírni az „Activity Monitor” szót)
 • A felső menüsorban a legördülő menü segítségével váltson a „Saját folyamatok” -ról az „Összes processzor” -ra
 • Keressen olyan harmadik féltől származó folyamatokat, amelyek futtathatják a hátteret és lassíthatják az indítást.

Wi-Fi / AirPort problémák

A Mac OS X 10.6.4 frissítése után néhány felhasználó számolt be Wi-Fi-kapcsolati problémákról. Ezek a problémák magukban foglalják a vezeték nélküli útválasztókhoz (például az AirPort bázisállomásokhoz) való csatlakozás képtelenségét, a lassú átviteli sebességet, a foltos kapcsolatokat, a megszakadt kapcsolatokat és még sok mást.

Javítások

Alaphelyzetbe állítja az SMC-t. Néhány felhasználó arról számolt be, hogy a Mac SMC-jének (rendszerkezelő vezérlő) visszaállítása legalább ideiglenesen megoldja ezt a problémát.

Állítsa vissza az útválasztó beállításait. Próbálja meg visszaállítani a vezeték nélküli útválasztó beállításait. Az AirPort bázisállomások esetében ez az AirPort segédprogram segítségével érhető el. Harmadik fél routereinél ez általában úgy valósítható meg, hogy lenyomva tartja az egység hátulján található gombot (a részletekért lásd a készülék kézikönyvét), vagy bejelentkezik az útválasztó konfigurációs oldalára egy böngészőablak megnyitásával és a 192.168.1.1 cím megadásával. (lehet, hogy meg kell adnia a felhasználónevet: admin és jelszó: jelszó1), majd használja a reset funkciót.

Változtassa meg vagy kapcsolja ki a vezeték nélküli biztonságot Megpróbálhatja váltani a vezeték nélküli útválasztó beállításait, átkapcsolni WPA-ról WEP-re vagy fordítva, vagy végső megoldásként teljesen kikapcsolni a vezeték nélküli biztonságot. Az AirPort routerek esetében ez az AirPort Admin segédprogrammal érhető el. Más útválasztók esetében ez általában az útválasztó konfigurációs oldalának elérésével érhető el - nyisson meg egy böngészőt, és írja be a 192.168.1.1 címet.

A reflektorfény összeomlik vagy nem működik

Több felhasználó jelentett egy olyan problémát, amelyben a Spotlight nem hajlandó működni, vagy rendszerszintű összeomlást okoz a Mac OS X 10.6.4 frissítése után.

Javítások

Távolítsa el a sérült szótárakat. Bizonyos esetekben ez a probléma megoldható azáltal, hogy az összes elemet (biztonságos helyre) áthelyezi a / Library / Dictionaries könyvtárból - vagy friss szótárfájlokat helyez el egy biztonsági másolatból vagy egy alternatív rendszerből -, majd újraindítja.

Ha ez megoldja a problémát, töltse le a Mac OS X 10.6.4 kombinált frissítést, amelynek tömege 887 MB. Zárjon be minden megnyitott alkalmazást és futtassa a telepítőt.

Reflektorfény újraindexelése. Úgy tűnik, hogy ennek a kérdésnek legalább néhány példája a Spotlight problémás indexelésének tulajdonítható. Indítsa újra az indító meghajtót és a külső USB-meghajtókat az alábbi utasítások betartásával:

 1. Nyissa meg a Rendszerbeállításokat (az Apple menüben; a képernyő bal felső részén)
 2. Nyissa meg a Spotlight ablaktáblát, majd válassza az Adatvédelem fület.
 3. Húzza a merevlemez (ek) et és minden USB-meghajtót, USB-memóriakártyát stb. Az asztalról az Adatvédelem listára.
 4. Távolítsa el az elemeket az adatvédelmi listáról

Ha a fenti folyamat nem oldja meg az egér / billentyűzet fagyási problémáját, próbálja meg letölteni a Rejtett fájlokat a láthatatlan fájlok megtekintéséhez a csatlakoztatott meghajtókon. Törölje a fájlt.Spotlight-V100 az indító meghajtóról és az összes csatlakoztatott USB meghajtóról, majd indítsa újra.

Mail.app hiányzó témák

Számos felhasználó jelentett egy olyan problémát, amelyben a Mac OS X 10.6.4 frissítése után a Mail.app üzeneteiből hiányoznak a témák.

Javítás

Ez a probléma általában a következő eljárással orvosolható:

 • Indítsa el a Terminal.app alkalmazást (lépjen a Spotlight elemre a képernyő jobb felső sarkában, és írja be a „Terminal” parancsot)
 • A parancssorba írja be:alapértelmezés szerint törölje a com.apple.mail TableColumns alkalmazást majd nyomja meg a visszatérést.
 • Lépjen ki és indítsa újra a Mail.app alkalmazást

Legutóbbi hozzászólások