Hogyan lehet szerkeszteni a Mac gazdagépének fájlját és miért érdemes

Az OS X vagy a macOS mélyén található egy kicsi, de kritikus szöveges dokumentum, az úgynevezett Hosts fájl. A legtöbb felhasználó között ez egy elég ismeretlen funkció. De valójában praktikus alternatíva a DNS-kiszolgálóval szemben.

A DNS-szerver olyan, mint az internet „címjegyzéke”. Tárolja a weboldalak IP-címeit. Amikor beír egy domaint a böngészőbe, a számítógép kapcsolatba lép egy DNS-sel, hogy lefordítsa a tartományt használható IP-címre.

Gondoljon csak arra, hogy a Hosts fájl a számítógép személyes "címjegyzéke", nem pedig egy harmadik fél. És szerkesztheti.

Valójában számos lehetőség létezik, amiért érdemes lehet. Itt van, amit tudnia kell róla.

ÖSSZEFÜGGŐ:

 • macOS Mojave és iOS 12 új biztonsági funkciók
 • A sötét mód és a dinamikus megjelenítési mód engedélyezése a MacBookon
 • A MacBook követi a helyeket? Tudja meg most

A Mac Hosts fájl szerkesztése

Kétféle módon lehet szerkeszteni a Mac Hosts fájlt. Használhatja a Terminált vagy a szokásos szövegszerkesztőt.

A használt módszer rajtad múlik.

A terminál használata

A Hosts fájl szerkesztésének legegyszerűbb módja a beépített UNIX terminál használata az OS X vagy a macOS rendszerben.

Kicsit bensőségesnek tűnhet, ha még nem szokott kódot beírni, de kissé egyszerűbb, mint amilyennek látszik.

Gazdák fájlja a Nano Editorban
 • Nyissa meg a Terminal alkalmazást Mac gépén. Használja a Spotlight-ot, az Indítópultot, vagy keresse meg a Finder ablakban az Alkalmazások alatt.
 • Hozzá kell férnie a Hosts fájlhoz a Nano szövegszerkesztőben. Ezt úgy teheti meg, hogy ezt beírja a terminálba: sudo nano / etc / hosts
 • A rendszer kéri a rendszergazdai jelszó megadását. Írja be és folytassa.

Innen a nyílbillentyűkkel vigye a kurzort a „broadcasthost” alá. Itt adhatja meg domainjeit és IP-címeit.

Csak írja be azt a domain nevet, amelyhez címet szeretne rendelni. Ezután nyomja meg a Tab billentyűt, és írja be magát a domain nevet.

A módosítások mentéséhez nyomja meg a gombot Control + O hogy felülírja a változtatásait, majd Control + X hogy kilépjen a terminálból.

A Szerkesztő használatával

A Hosts fájlt egy szokásos szövegszerkesztővel is szerkesztheti. Mivel azonban maga a fájl védett, nem fog tudni egyszerűen duplán kattintani és szerkeszteni.

Másolni kell a fájlt máshova, meg kell változtatnia, majd az alapértelmezett fájl felülírásához vissza kell másolnia a szerkesztett fájlt a megfelelő helyre.

 • Nyissa meg a Finder alkalmazást, és válassza a lehetőséget Ugrás> Ugrás a mappához.
 • Írja be a következőt a mezőbe: / private / etc / hosts
 • Keresse meg a Hosts fájlt, és húzza az asztalra.
 • Kattintson duplán a Otthont ad fájlt az asztalon.

A Nano-ban tárolt gépek szerkesztéséhez hasonlóan ez lehetővé teszi a fájl módosításait. Kipróbálhat egy hasonló lépést a Facebook-domainnel és az IP-címmel a tesztelés érdekében.

Ismét írja be az IP-címet. Hit Tab. Ezután írja be a domain nevet. Miután végzett, kövesse az alábbi lépéseket.

 • Mentse a szerkesztett fájlt.
 • Menjen vissza a Finderbe, és keresse meg a / private / etc / hosts helyet.
 • Dobja be a szerkesztett Hosts fájlt ebbe a mappába, és a macOS megkérdezi, hogy mit kezdjen az eredetivel.
 • Választ Cserélje ki és hitelesítse rendszergazdai jelszavával.

Nem működik? Öblítse ki a DNS-gyorsítótárat

Ha azt észleli, hogy a domain-hozzárendelések nem működnek megfelelően, akkor lehet, hogy ki kell öblítenie a Mac DNS-gyorsítótárát.

Ezt a Terminal használatával teheti meg. Csak nyissa meg a Spotlight segítségével, vagy az Alkalmazások menüpontban. Ezután írja be az alábbi parancsok egyikét.

 • OS X Mavericks és újabb verziókhoz használja ezt: sudo killall -HUP mDNSResponder
 • OS X Mountain Lion és korábbi verzióknál használja ezt: dscacheutil -flushcache; sudo killall -HUP mDNSResponder

Csak hitelesítse rendszergazdai jelszavával, és jó lesz.

Az alapértelmezett gazdagépek fájljának visszaállítása

Természetesen az olyan rendszerfájlokkal való elrontás, mint a Gazdák, nem kívánt mellékhatásokkal járhat a számítógépen.

Hasonlóképpen, elvégezheti azt a célt, amelyet szerkesztésével elérni szeretne.

Bármi legyen is az eset, az alapértelmezett Hosts fájlt a fenti módszerek egyikével állíthatja vissza.

Ezután egyszerűen írja be az alábbi információkat a szöveges vagy a Nano szerkesztőbe - ez a Hosts fájl, mivel általában a legtöbb Mac-en jelenik meg.

## # Host Database # # localhost használatos a loopback interfész # konfigurálásához, amikor a rendszer elindul. Ne változtassa meg ezt a bejegyzést. ## 127.0.0.1 localhost 255.255.255.255 broadcasthost :: 1 localhost fe80 :: 1% lo0 localhost

Miért kell szerkesztenie a vendéglátó fájlját?

Böngésző sebességnövelése

Ha a DNS olyan, mint egy internetes címjegyzék, úgy gondolhatja a Mac Hosts fájlját, mint annak lokalizált változatát.

Mivel a számítógépének nem kell kapcsolatba lépnie egy DNS-szerverrel egy domain név IP-címre történő lefordításához, a Mac Hosts fájl használata névlegesen felgyorsíthatja az interneten való böngészést.

Például, ha van olyan webhelye, amelyet gyakran meglátogat, egyszerűen csak használjon olyan szolgáltatást, mint az IP-ellenőrző, hogy kiderítse annak IP-címét. (Írja be a domain nevet a webhely mezőjébe.)

A Hosts fájl szerkesztésekor csak rendelje hozzá azt az IP-címet az adott domain névhez. Nem egyértelmű, hogy ez mennyire felgyorsítja a böngészést, de érdemes egy lövést tenni, ha komolyan gondolja bizonyos webhelyek gyors betöltését.

Rosszindulatú weboldalak blokkolása

Ha eleged van abból, hogy reklámprogramok vagy rosszindulatú weboldalak nyílnak meg, amikor az interneten navigálsz, a Hosts fájl szerkesztése segíthet.

Csak vegye figyelembe, amikor legközelebb egy webhely felugrik a szándéka nélkül - és írja le a domain nevet.

Kövesse a fenti módszerek bármelyikét, és adjon hozzá hamis IP-címet. A következő alkalommal, amikor egy webhely megpróbálja átirányítani a böngészőt, az oldal betöltése nem sikerül.

Ez egyben remek módszer a helyek blokkolására a szülői felügyelet számára. Csak szerkesszen egy olyan webhelyet, amelyet nem szeretne gyermeke látogatni, és adjon meg neki hamis IP-címet.

Nem fognak tudni ellátogatni a webhelyre, bármit is csinálnak (hacsak nem találják ki a Hosts fájlmódszert).

Termelékenység és fókusz

Ez drasztikus intézkedés lehet, de a Hosts fájl okos szerkesztése csodákat tehet a termelékenység és az összpontosítás szempontjából.

Ha riporton, regényen vagy más hosszú projekten dolgozik, de úgy tűnik, csak nem akadályozza meg a közösségi média böngészését, ez jól jöhet.

Csak írja be a tartományneveket a Mac Hosts fájlba, és rendeljen hozzá érvénytelen IP-címet (amint azt a fenti lépésekben bemutattuk).

Amikor legközelebb megpróbálja megnyitni a Facebookot, a Reddit vagy más közösségi médiát, a böngészője nem fogja tudni.

Alternatív megoldásként hozzárendelheti a webhelyet egy tényleges tartománycímhez. Például a Facebook domain hozzárendelése a New York Times IP-címéhez.

Hálózati tesztelés

A Mac Hosts fájl szerkesztése nagyszerű módja az új webszerverek vagy hálózatok kipróbálásának.

A hálózati fejlesztők például átirányíthatnak egy domainnevet egy fejlesztés alatt álló webhelyre. Ez lehetővé teszi számukra, hogy lássák a webhelyet, hogy a tényleges felhasználó vagy látogató hogyan fog.

Természetesen, mivel a szerver és a hálózat tesztelését valószínűleg csak azok végzik, akik már „tudásban vannak”, ezért ezt a bejegyzést nem bővítjük túl sokat.

Legutóbbi hozzászólások