Hogyan javítsunk ki egy olyan iPhone-t vagy iPad-et, amely nem töltődik be, amikor csatlakoztatva van

Úgy tűnik, hogy van egy olyan probléma az iOS 12 rendszerben, amely befolyásolhatja, hogy egy iPhone megfelelően töltődik-e.

A gyorsan „Chargegate” névre keresztelt helyzet felrobbant a médiában, ahogy valószínűleg el is tudnád képzelni. De a hibánál több van, mint amit esetleg hallottál - beleértve az esetleges javítást is.

Amit tudnod kell

A Chargegate hiba meglehetősen zavaró a vele kapcsolatos konfliktusos médiajelentések miatt. De itt van a legpontosabb információ.

A bogár

Az úgynevezett Chargegate hibának többféle előfordulása van, és mindegyik kissé eltér egymástól.

Messze az érintett felhasználók leggyakoribb tapasztalata viszonylag csekély. Alapvetően egy iPhone egyszerűen nem fog töltődni, ha villámkábelen keresztül csatlakozik a fali aljzathoz. Nem hallja a jellegzetes „dingelést”, és nem lát semmilyen jelet arról, hogy a töltés megkezdődött.

Szerencsére ezt a példányt lehet a legkönnyebben kijavítani. A felhasználóknak egyszerűen fel kell ébreszteniük a készüléket a töltés megkezdéséhez - vagy a Tap to Wake használatával, vagy a régebbi eszközök Home gombjának megnyomásával.

Ritkább esetekben egyes felhasználók arról számolnak be, hogy fel kell ébreszteniük egy eszközt, távolítsák el a Lightning kábelt és csatlakoztassák újra a töltés megkezdése előtt.

A legsúlyosabb eset, amely hihetetlenül ritka, a telefon nem reagál.

Legalább egy felhasználó számolt be arról, hogy készülékük egyszerűen lefagy, és nem képes felébredni, amikor a villámkábelt csatlakoztatják.

Milyen eszközöket érint

A média számos címsorával ellentétben úgy tűnik, hogy az eszköz nem kizárólag az iPhone XS és az iPhone XS Max készülékekre vonatkozik.

Ehelyett valószínű, hogy az iPhone XS és XS Max tulajdonosok egyszerűen elsőként hívták fel a kérdést a nyilvánosság figyelmébe.

Egy maroknyi jelentés, valamint a médiakimenet tesztelése azt sugallja, hogy a töltési hiba régebbi iPhone-okban és iPad-ekben fordulhat elő.

Emiatt a hiba valószínűleg szoftver alapú, és jelen van az Apple új iOS 12 operációs rendszerében.

Mennyire elterjedt?

Úgy tűnik, hogy a hiba nem érinti az összes iPhone XS vagy XS Max eszközt. Hasonlóképpen, ez nem érinti minden olyan eszközt, amely jelenleg az iOS 12 rendszert futtatja.

A hibáról szóló jelentések meglehetősen szórványosak, ezért minden iPhone-tulajdonosra másként hat.

Más szóval, ha nem érintette Önt - ne aggódjon túl sokat emiatt. Csak feltétlenül ellenőrizze, hogy a saját eszköze töltődik-e, amikor csatlakoztatja.

Az iOS 12 töltési hibájának kijavítása

Számos tesztelt iPhone-on nem tudtuk reprodukálni a nem kívánt töltési viselkedést. Ennek ellenére több anekdotikus jelentés létezik a következő módszerről az érintett felhasználók számára.

A futásteljesítmény változhat, de ez csipetnyi lehet, amíg az Apple nem javítja a problémát (de erről később).

  • Nyisd meg a beállításokat.
  • Navigáljon ide Arcazonosító és jelszó (vagy Érintse meg az ID és jelszó elemet régebbi eszközökön).
  • Ekkor hitelesítenie kell a jelszavával.
  • Görgessen lefelé, és győződjön meg arról, hogy a kapcsoló a mellett található USB kiegészítők van engedélyezve.

Néhány további megjegyzés

A fenti módszer a jelentések szerint egyes felhasználók számára működik, különösen azoknál, akik villámkábelen keresztül töltenek. De azt tapasztalhatja, hogy ez nem működik az Ön számára.

Ennek oka lehet a töltő hardver. Alig néhány napja a Belkin egyértelművé tette, hogy számos utolsó generációs töltőállomása nem kompatibilis az új iPhone XS vagy XS Max készülékkel.

Mivel ez szoftverhiba, nem tudni, hogy ez azt jelenti-e, hogy ezek a töltő dokkok nem kompatibilisek az iOS 12-t futtató régebbi eszközökkel is.

Mindenesetre javasoljuk, hogy próbálja ki ezt a megoldást egy Apple gyártmányú Apple Lightning kábel és hálózati adapter használatával.

Hasonlóképpen, az Apple azt mondta, hogy az USB korlátozott biztonsági módja nem állítólag befolyásolja a normál töltési magatartást. Mivel úgy tűnik, hogy így tesz, szinte biztos, hogy szoftverhiba, amely szórványosan befolyásolja a töltést, amikor nem kellene.

Amíg az Apple nem javítja, ez lehet a legjobb forgatókönyv. De érdemes megjegyezni, hogy ez időközben sebezhetőbbé teszi iPhone-ját vagy iPadjét a harmadik féltől származó hacker eszközökkel szemben.

Vagy… Várjon javítást az Apple-től

Ha az Apple javításáról beszélünk, akkor előbb-utóbb meg kell érkeznie.

A közelgő iOS 12.1 frissítés legújabb fejlesztői bétája a töltési hiba javítását tartalmazza - erősítette meg az iMore Rene Ritchie.

Nem vagyunk teljesen biztosak abban, hogy az iOS 12.1 mikor jelenik meg a nagyközönség számára. De mindenképpen ősszel jön, és nagyon jó lehet, hogy október vége előtt megjelenik.

Legutóbbi hozzászólások