Hogyan konfigurálható a Mac mini számítógép-monitor nélküli használatra

Az Apple Mac mini olyan gép, amelyet sok fogyasztó sokoldalúsága és viszonylag alacsony árfekvése miatt szeret

Emiatt a Mac mini a szerverek, az otthoni médiaközpontok vagy más másodlagos eszközök beállításával foglalkozók kedvence lett.

Természetesen ezekben a felhasználási esetekben nem érdemes állandóan csatlakoztatni a Mac mini számítógép monitorhoz és egyéb kiegészítőkhöz. Amire szüksége van, az egy gyors, egyszerű mód a Mac mini kijelző nélküli használatára.

Szerencsére az Apple rendelkezik néhány lehetőséggel, amelyek lehetővé teszik ezt - köztük a Képernyőmegosztás nevű praktikus funkciót.

Mi a képernyőmegosztás a macOS-ban?

Alapvetően a Képernyőmegosztás egy egyszerű módszer, amelyet a macOS-ban sütnek, és amelynek segítségével a felhasználók távolról irányíthatják a Mac számítógépet egy másik számítógépről.

Ha engedélyezte a Képernyőmegosztás lehetőséget, akkor csatlakozhat mondjuk egy Mac mini-hez, és elindíthatja a munkamenetet azon a számítógépen.

Innentől láthatóvá válik a Mac mini asztala, és úgy használhatja a gépet, mintha valóban a monitorjához lenne csatlakoztatva.

Ez természetesen nagyon hasznos, így kezelheti és módosíthatja a Mac mini beállításait anélkül, hogy előbb egérhez, billentyűzethez és kijelzőhöz kellene csatlakoztatnia.

Így kell használni.

Először konfigurálja a Mac-et

Mielőtt beállíthat egy Mac mini számítógép-monitor vagy más perifériák nélkül történő használatra, a beállításához monitorra (és billentyűzetre és egérre) van szükség.

Csak csatlakoztassa az összes perifériát az új Mac mini-hez. Ezután kapcsolja be és futtassa le a szokásos macOS-telepítési folyamatot.

A képernyőmegosztás engedélyezése

 • Nyissa meg a Rendszerbeállításokat.
 • Kattintson Megosztás.
 • Írja fel a mellette lévő szöveget Számítógép név. Szüksége lesz a névre, hogy távolról csatlakozzon a Mac mini-hez.
 • A Mac mini-hez való csatlakozás alternatív módjaként megjegyezheti a címet is.
 • A gombra kattintva ellenőrizze, hogy a Képernyőmegosztás engedélyezve van-e Képernyő megosztása a bal oldali menüben. Látnia kell, hogy a középső kapcsoló zöldre vált.

Ha azt szeretné, hogy bizonyos felhasználók hozzáférjenek a Mac mini-hez való csatlakozáshoz, akkor nézze meg a Hozzáférés engedélyezése a következőhöz: doboz.

Vagy válasszon Minden felhasználó, vagy kattintson a mellette lévő négyzetre Csak ezek a felhasználók: és onnan adja hozzá a megadott felhasználókat a + hozzáadás ikonon keresztül.

 • Felhasználókat felvehet a Felhasználók és csoportok csoportba, amely magában foglalja a Mac felhasználóit is.
 • A hálózati felhasználók vagy hálózati csoportok a hálózati kiszolgálói fiókokkal rendelkező felhasználókat és csoportokat tartalmazzák.

Be is kapcsolhatja Bárki kérhet engedélyt a képernyő vezérléséhez. Ez lehetővé teszi egy másik felhasználó számára, hogy engedélyt kérjen a képernyőmegosztás megkezdése előtt - kifejezetten el kell fogadnia őket, de ehhez nem kell jelszó.

Végül, ha távolról szeretne csatlakozni a Mac minihez egy Windows PC-ről vagy egy másik, nem MacOS-gépről, akkor néhány további lépést kell végrehajtania.

 • Kattintson a Számítógép beállításai elemre.
 • Jelölje be a jelölőnégyzetet A VNC Viewers jelszóval vezérelheti a képernyőt.
 • Állítson be egy jelszót egy nem Mac géphez, amelyet a csatlakozáskor használhat - feltétlenül írja le valahova biztonságos helyen.
 • Ha elkészült, kattintson a gombra RENDBEN.

Innen a VNC megjelenítő alkalmazással távolról is elérheti a Mac minit iPad vagy más számítógépen. Csak szüksége van a jelszóra.

A Képernyőmegosztás használata

A konfigurálás után könnyen elérheti a Képernyőmegosztást a natív Finder alkalmazáson keresztül.

Ne feledje, hogy mindkét számítógépnek ugyanazon a Wi-Fi vagy internet hálózaton kell lennie, hogy működjön. Hasznos az is, ha mindkét számítógép ugyanabba az Apple ID-be van bejelentkezve - különben meg kell adnia egy jogosult felhasználó Apple ID-jét és jelszavát.

 • Nyissa meg a Finder alkalmazást.
 • Alatt Helyek alcím alatt kattintson a gombra Hálózat.
 • Kattintson duplán aSzámítógép név amit korábban tudomásul vett vagy leírt.
 • Kattintson Képernyő megosztása.
 • Ha a rendszer kéri, írja be felhasználónevét és jelszavát.
 • Kattintson Bejelentkezés.

Alternatív megoldásként megnyithatja Kereső, kattintson Menj> Csatlakozás a szerverhez, és adja meg annak a Mac-nek a címét, amelyet meg szeretne osztani a képernyőn.

Néhány beállítás módosítása

A Képernyőmegosztás használatakor különféle beállításokat is megadhat, amelyek hasznosak lehetnek.

Mac minin kattintson csak a gombra Képernyő megosztása menüt a felső sávon, és válassza a lehetőséget preferenciák. Különféle lehetőségeket talál a megosztott képernyő méretezéséhez, a hálózati körülmények minőségének megváltoztatásához és bizonyos felhasználók letiltásához.

A Nézet fülre kattintva hasonló beállítási csomagot találhat a Mac számítógépén, amelyhez megosztotta.

Távoli kezelés: Alternatív lehetőség

Érdemes megjegyezni, hogy van egy másik, a macOS-ba beépített rendszer, amely hasonló képességeket kínál: Távoli kezelés.

De a Távoli felügyelet a rendszergazdákat és az informatikusokat célozza meg, mivel több ponton lehetővé teszi a finomabb vezérlést és a képességek konfigurálását több Mac-eszközön.

Bár nagyszerű erre a célra, a képernyőmegosztást ajánlják az átlagfelhasználóknak.

Ne feledje, hogy a két funkció közül csak egy engedélyezhető egyszerre. A másik bekapcsolásához le kell tiltania az egyiket.

Legutóbbi hozzászólások