iPhone SE és iPhone 6s Plus? Melyiket vegye meg

Tehát nem biztos abban, hogy az iPhone SE-t vagy az iPhone 6s Plus-t vásárolja-e? Írónk, Rex elvezeti Önt az útjával, hogy megtalálja a tökéletes eszközt.

Az iPhone SE kiadás sarkán megkísértem magam, hogy egy időre áttérjek az SE-re, és lövést adjak az új telefonnak. Végül is az iPhone 5s dizájn, amelyet az Apple ragasztott az SE-hez, a kedvenc iPhone-designom, amelyet az Apple valaha is kiadott. A nosztalgia vonzereje erős, azonban miután az esemény véget ért, levettem a rózsaszínű szemüveget, és rájöttem, hogy a váltás nem praktikus számomra, és erősen hátráltatja a megszokott munkafolyamatot.

Amióta az Apple néhány évvel ezelőtt kiadott egy 5,5 hüvelykes iPhone-t, a nagyobb eszközt használom. Az iPhone 6s Plus jelenleg a zsebemben van, és könnyedén elmondhatom, hogy produktívabb vagyok a használatában, mint bármely más kipróbált mobileszközt. Nem kellett túl sok idő eldönteni, hogy belátható időn belül kitartok-e a 6s Plus mellett.

Beszéljünk a méretekről

A nagyobb iPhone szószólójává váltam, de rájövök, hogy az a méret, amelyet az ember jobban szeret, mindez a használatának köszönhető. Az átlagos iPhone-felhasználó számára a 6s Plus egyszerűen túl nagy. Sokan továbbra is elsősorban laptopot, iPad-et vagy akár asztali számítógépet használnak számítástechnikájuk nagy részének elvégzéséhez, és telefonjuk többnyire telefonhívások, szöveges üzenetek és az e-mailek rendszeres ellenőrzésének eszköze marad. Ezeknek a felhasználóknak van értelme egy kisebb telefonnak.

Azonban egyre növekszik azoknak az iPhone felhasználóknak a trendje, akik nem tartoznak ezekbe a kategóriákba. Még azt is állítom, hogy az emberek többsége lényegesen többet használja iPhone készülékét a hívásokon és a szöveges üzeneteken kívüli tevékenységekhez. Az App Store hatalmas népszerűsége jól jelzi, hogy minden eddiginél több ember váltja át mindennapi tevékenységét iPhone-ra.

Nagy képernyő és kis képernyő

Számomra órákon át töltöttem a híreket, olvastam e-könyveket, írtam történeteket és néztem a Netflixet és a YouTube-ot az iPhone -mon. A 6s Plus 5,5 hüvelykes kijelzője mérföldekkel jobbá teszi ezeket a tevékenységeket, mint egy kisebb képernyő használata. Úgy gondolom, hogy rengeteg ember részesíti előnyben a nagyobb iPhone-t, ha csak esélyt adnak a készüléknek.

Túl sokszor hallottam, hogy az emberek elavultak egy ilyen nagy eszköz használatával elavult okok miatt. Bevallom, amikor több nagyobb okostelefon kezdett népszerűvé válni az androidos világban, elutasítottam őket túl gyakorlatias és nevetséges megjelenésként, különösen, amikor láttam, hogy az emberek telefonon beszélgetnek, és tartják, ami tégla is lehet a fülükig.

Mint említettem, manapság nagyon keveset beszélek az iPhone-omon, és az idő múlásával a nagyobb telefonok társadalmilag normálisabbá váltak, így az a kockázat, hogy úgy néz ki, mint egy bohóc, aki egy hatalmas telefont tart a fülemnél, már nem okoz gondot. Továbbá azt tapasztaltam, hogy a nagyobb méret előnyei megérik a kompromisszumokat.

Persze van, amikor azt szeretném, ha egyszerűen egy kézzel írhatnék ki valamit, miközben az egyéves gyerekemet a ház körül cipelem, de az esetek többségében élvezem az extra ingatlanokat. Azon a ponton vagyok, ahol az iPhone-on végzett tevékenységek több mint 90 százaléka meghaladja a telefonhívásokat és az SMS-eket, és ha ugyanabban a hajóban tartózkodik, akkor nagyon ajánlom, hogy adjon esélyt a nagyobb iPhone-nak, ha még nem tette meg.

Mi a helyzet az akkumulátor élettartamával?

Az iPhone 6s Plus másik nagy előnye az akkumulátor élettartama.

Nem meglepő, hogy az Apple egy lényegesen nagyobb akkumulátort képes betömni nagyobb telefonjaiba. Ismételten az, hogy ez valóban előnyös-e, az mind a felhasználásán múlik, de úgy gondolom, hogy biztonságos, ha azt mondjuk, hogy mindenki a jobb akkumulátor-üzemidő mellett dönt. Azoknak a felhasználóknak, akik ritkán használják telefonjukat, és a nap végén még mindig 50 százalék fölött találják magukat, ez nem számít, de számomra az akkumulátor élettartama a legfontosabb. Az iPhone 5s napjaim alatt mindig azon kaptam magam, hogy délután 3 vagy 4 óra körül nyúltam egy töltőhöz. Az iPhone 6s Plus esetében ez már nem így van.

Kiképeztem magam, hogy a képernyő fényerejét meglehetősen alacsony szinten tartsam (ez általában 50 százalék körül van), és az alkalmazások értesítéseit és a háttérfrissítést is minimálisra csökkentem, amelyek mindkettő remek tippek az akkumulátor kímélésére. Az iPhone 6s Plus nagyobb akkumulátorával párosítva még nem teljesítettem a teljes 100 százalékos töltést a nap folyamán, ami lenyűgöző, tekintve, hogy folyamatosan használom a készüléket. Az akkumulátor élettartama a nagyobb iPhone-on önmagában elegendő indok a váltáshoz.

Rajtad a sor

Ismét rájövök, hogy a nagyobb méret nem mindenkinek való. Valójában természetesen továbbra is hatalmas piac van egy 4 hüvelykes iPhone számára. Az Apple a legutóbbi eseményük során kijelentette, hogy 2015-ben figyelemre méltó 30 millió 4 ”-es iPhone-t adtak el.

Ha nem tartja magát „energiafelhasználónak”, vagy ha a kisebb méret egyszerűen olyan dolog, amely nélkül nem lehet élni, akkor úgy gondolom, hogy eufórikus lesz az új iPhone SE-vel. De azok számára, akik egyre több tevékenységet helyeznek át iPhone-ra, nagyon ajánlom az iPhone 6s Plus-t.

Mondja meg nekünk a megjegyzésekben, hogy tervezi-e az új iPhone SE megvásárlását és miért. Ha nem, akkor ossza meg velünk, miért ragaszkodik nagyobb képernyőmérethez.

Legutóbbi hozzászólások