Az Apple Watch értesítéseinek kezelése

Bár az Apple Watch kiváló fitnesz társ, ugyanakkor kiváló társa az iPhone készülékének is. Az Értesítések segítségével az Apple Watch egy pillantásra át tudja adni a legfontosabbat, és elrejtheti azt, ami nem. Sajnos egy kis időt (és türelmet) kell szánnia az Apple Watch értesítéseinek kezelésére.

Ma megvizsgáljuk az értesítések beállítását és személyre szabását az Apple Watch-on, valamint megvitatjuk, hogyan javíthatja az Apple az élményt.

Nézze meg videónkat az Apple Watch értesítésekről

Értesítések kezelése az Apple Watch-on

Az értesítések az Apple Watch-on történő beállításának legjobb módja az iOS-es Watch alkalmazás. Indítsa el az alkalmazást, és válassza az „Értesítések” lehetőséget.

Itt láthat néhány lehetőséget, köztük néhány beállítást, az Apple Watch funkciókat és alkalmazásokat a telefonján.

Az első lehetőség az értesítési jelző. Ha ezt csúsztatja, akkor egy piros pont jelenik meg az óra tetején, ha olvasatlan értesítéseket kap.

A második az értesítések adatvédelme. Ezzel a funkcióval az Apple Watch továbbra is rezgéseket használ a csuklójának megérintésére az értesítésekhez. Ez azonban csak akkor fedi fel az információkat, ha megérinti a képernyőt. Így elkerülheti a személyes adatok véletlenszerű nyilvános megjelenítését.

A watchOS 5 használatával?

Tekintse meg cikkünket az értesítések kezeléséről és használatáról a watchOS 5-tel.

Ez egy játékváltó az Apple Watch értesítéseihez!

Az Apple Watch-specifikus értesítések beállítása

Ezeket a lehetőségeket követve megjelenik azoknak az órára jellemző alkalmazásoknak a listája, amelyek finomhangolást igényelnek az értesítéseknél.

Ezek közül az első az Activity. Ezen a beállításon belül váltogathat például állvány emlékeztetőket, előrehaladást, frissítéseket és eredményeket.

A második a Breath, amely lehetővé teszi az emlékeztetők beállítását, egy adott időtartamra való némítást és még sok mást.

Az óra beállításai lehetővé teszik egy monogram létrehozását, és olyan funkciók bekapcsolását, mint az Időutazás, amely lehetővé teszi, hogy a digitális korona elforgatásával gyorsan előretekerje vagy visszatekerje az óra számlapját.

Más alkalmazások között megtalálható például a Maps, amely lehetővé teszi, hogy megérintsék, amikor egy fordulat következik.

Az Apple Watch értesítéseinek kezelése harmadik féltől származó alkalmazásokból

Az összes többi alkalmazás a lista alatt állítható be, mindegyik tartalmaz egy váltót. Ha be van kapcsolva egy alkalmazás, akkor az értesítéseket elküldi az órára, amikor az iPhone-t nem használják, a kikapcsolt állapotban nem.

A lista áttekintése a kulcs ahhoz, hogy az Apple Watch értékes legyen.

Csak az Ön számára fontos alkalmazások kiválasztásával biztosíthatja, hogy mindig megkapja, amire szüksége van, miközben a kevésbé fontos információkat az iPhone-on hagyja későbbi felülvizsgálatra.

A watchOS 5 jó néhány változtatást hoz a harmadik felektől érkező értesítések kezelésében - ezért nézze meg ezt a cikket, ha további részletekre kíváncsi a watchOS 5 ma az Apple Watch-ba hozott változásairól.

Az Apple Watch értesítéseinek fejlesztései

Bár az Apple Watch nagyszerű munkát végez az Értesítések szolgáltatással, a jövőben javulhat.

Végső gondolatok

Egy dolgot szeretnék látni hozzá: a harmadik féltől származó alkalmazások mélyebb testreszabását. Talán értesítést akarok kapni, ha valaki megcímkéz egy Facebook-bejegyzésben, de nem, ha valaki megjegyzést fűz a bejegyzésemhez. Ha lehetővé teszik harmadik felek számára az értesítések címkézését és testreszabását, az energiafelhasználók valóban nagyszerű Értesítési Központot hozhatnak létre.

Egy másik dolog, amit szeretnék látni, jobb támogatás az óra értesítéseinek megválaszolásához. A jelenlegi állapotában nem tehet semmit az órával, ha az értesítések alkalmazáson kívül az értesítés alkalmazás-kísérője nincs az órán. Legalább szeretném látni a firkálás funkciójának módját, amellyel reagálhat a Watch összes üzenetkezelő alkalmazásába átadott iMessages-re.

Végül egy apróság, de jó lenne, ha az Apple Watch össze tudná csoportosítani az értesítéseket egy alkalmazás szerint az Értesítési központban. Jelenleg csak egy hosszú görgető nézetet kap, amelyben egyszerre 1 és 1/8-os értesítéseket láthat.

Összességében az Apple Watch értesítései az egyik kedvenc funkcióm, és nagyon jóak. Ha még nem volt alkalma látni működés közben, nagyon ajánlom, hogy látogasson el egy Apple Store-ba, és próbálkozzon egyet. Ez valóban valami különleges.

Legutóbbi hozzászólások