Váltás az Apple Music-ra? A Spotify lejátszási listák áthelyezése az Apple Music-ba a SongShift segítségével

Ha a közelmúltban figyel, akkor nagyobb figyelmet fordíthat az Apple Music-ra. Ma megvizsgáljuk, hogyan mozgathatja lejátszási listáit a Spotify-ból a SongShift és a Houdini segítségével.

A várakozásoknak megfelelően ez nem egészen egyszerű, ha ezt a feladatot manuálisan próbálja végrehajtani. Ha ezt az útvonalat választja, akkor létre kell hoznia és manuálisan meg kell találnia minden zeneszámot, amelyet használni szeretne a kedvenc lejátszási listáiban.

Ha nemrég vásárolt egy HomePod-ot, és szeretné kipróbálni az ingyenes, 3 hónapos Apple Music-előfizetést, hogy a lehető legtöbbet hozza ki az Apple Music-ból, ez a cikk tippekkel segít a spotify lejátszási listák Apple Music-ba történő áthelyezésében.

Szerencsére van néhány lehetőség az App Store-ban, ami sokkal könnyebbé teszi az életet.

SongShift

Az első lehetőség, amelyet megnézünk, a SongShift és személyes kedvenc. Nemrég tettem át a Spotify-ról az Apple Music-ra, de számtalan lejátszási listám volt, amelyeket nem akartam elveszíteni.

Ezenkívül nem akartam órákat és napokat tölteni az Apple Music lejátszási listáinak keresésével, megkeresésével és létrehozásával. A SongShift SOKKAL könnyebbé és kevésbé fájdalmasá teszi ezt a folyamatot.

Az alkalmazás ingyenesen letölthető, és a letöltés után ezeket a lépéseket kell követnie:

  1. Nyissa meg a SongShift alkalmazást
  2. Csatlakoztassa az Apple Music alkalmazást
  3. Jelentkezzen be zenei fiókjába
  4. Válassza a Spotify lehetőséget, és jelentkezzen be fiókjába

Miután ez befejeződött, válassza az „Új váltás indítása” lehetőséget. Érdemes azonban a Spotify-t választaniaazután Apple Music. Ez biztosítja, hogy a lejátszási listák a megfelelő szolgáltatásról mozogjanak.

A Shift elindítása után nyitva kell hagynia a SongShift programot, amíg az elvégzi a feladatát. Miután elkészült, áttérhet a „Legutóbbi” szakaszra.

Innen meg tudja állapítani, hogy valamelyik dal kimaradt-e. Ebben az esetben érdemes áttérni az Apple Music alkalmazásra, és manuálisan megkeresni és hozzáadni őket.

A SongShift ingyenesen letölthető, de az alkalmazáson belüli vásárlás 3,99 USD. Ez feloldja az alkalmazás összes funkcióját, beleértve a következőket:

  • Automatikus szinkronizáció -A műszakok automatikusan ellenőrzik a változásokat a forrás lejátszási listában, új dalokat adva a beállított célhoz
  • Kötegelt feldolgozás -Több műszak konfigurálása egyszerre
  • Szponzorált hirdetések eltávolítása -Távolítsa el az összes szponzorált hirdetést, hogy ne jelenjenek meg az alkalmazásban
  • Témák -Testreszabhatja tapasztalatait alternatív színtémákkal és az alkalmazásikon választásával

Fontos megjegyezni azt is, hogy a SongShift nem korlátozódik az Apple Musicra és a Spotify-ra. Ehelyett az alkalmazás lejátszási listát hordoz, például a Deezer, a Google Play Zene, a YouTube és más streaming szolgáltatások.

Houdini

Míg a SongShift személyes kedvenc, a Houdini egy másik lehetőség, amely továbbra is megjelenik. Ahelyett, hogy az alkalmazáson belüli vásárlást választaná, a Houdini ára 2,99 dollár az App Store-ban.

A SongShifttől eltérően a Houdini-t úgy tervezték, hogy csak az Apple Music és a Spotify között működjön. Az alkalmazás első indításakor megjelenik a lehetőség, hogy melyik szolgáltatást exportálja.

Mivel a Spotify-ról az Apple Music-ra térünk át, ezen a képernyőn szeretnénk kiválasztani a Spotify-t. Ha a Spotify telepítve van az iPhone készülékére, a Houdini kéri az alkalmazás megnyitását. Ennek célja a hitelesítés biztosítása a folytatás előtt.

Engedje meg Houdininek, hogy nyissa meg az alkalmazást, és válassza az „Oké” lehetőséget az „Engedélyezés” oldalon. A befejezés után megjelenik az „Import To” nevű képernyő.

Mivel mozgatjuk a lejátszási listáinkatnak nek Apple Music, válassza ezt a lehetőséget. Megjelenik egy előugró ablak, amely engedélyt kér a Houdini számára az Apple Music eléréséhez. Válassza az „Ok” lehetőséget.

Miután engedélyezte az Apple Music hozzáférését, a szórakozás megkezdődik. Megjelenik a Spotify lejátszási listáinak listája. Görgethet és kiválaszthat konkrét opciókat, vagy megérintheti az alján található „Összes kiválasztása” gombot.

A lejátszási listák kiválasztása után a Houdini a lehető legtöbb dalt össze fogja hangolni. Egy képernyő jelzi, hogy az egyeztetés befejeződött.

Ha vannak olyan dalok, amelyek nem egyeztek meg, akkor egy üzenet jelenik meg az alján. Tudomásul veszi ezeket a dalokat, hogy később manuálisan is megkereshesse őket.

Most készen állunk arra, hogy Houdini elkezdje az átigazolást. Egyszerűen érintse meg a „Start Transfer Process” gombot, és elkezdődik a móka.

Ez eltarthat egy ideig, de megjelenik egy előrehaladási képernyő. Ez azt mondja, hogy ez több percig is eltarthat, miközben az alján a teljesítési százalék is megjelenik.

Az átvitel befejezése után a kiválasztott lejátszási listák létrejönnek az Apple Music alkalmazásban. A Houdininek van egy gombja, amely lehetővé teszi az Apple Music gyors elindítását.

Ha folytatni szeretné a lejátszási listák továbbítását, vissza kell térnie Houdinihez, és addig ismételje meg a folyamatot, amíg a lejátszási listákat át nem helyezte.

Következtetés

Az App Store rengeteg különböző alkalmazásának köszönhetően nem kell aggódnunk ezen unalmas feladatok végrehajtása miatt. Ehelyett vannak olyan alkalmazásaink, mint a SongShift és a Houdini, amelyek minden munkát elvégeznek helyettünk.

Ha tapasztalata van ezen alkalmazások bármelyikével, ossza meg velünk az alábbi megjegyzéseket. Ügyeljen arra, hogy közölje velünk, hogy ezek közül mely alkalmazások spórolták meg értékes idejét, amikor a Spotify-ról az Apple Music-ra váltott.

Legutóbbi hozzászólások