A helykövetési információk törlése a MacBookról

A helykövetés információinak a MacBookon vannak előnyei és hátrányai is. Ezek a szolgáltatások egyrészt lehetővé teszik az alkalmazások és webhelyek számára, hogy a számítógépének jelenlegi helyén alapuló információkat gyűjtsenek és használhassanak, hogy jobb szolgáltatásokat nyújthassanak Önnek, másrészről ezek a szolgáltatások veszélyeztethetik a magánéletét, ha nem vigyáz.

Tudja, hogy a MacBook követi-e tartózkodási helyét?

Rendszeresen ellenőrzi azokat az alkalmazásokat, amelyekhez hozzáférést ad a helyhez? Ha harmadik féltől származó alkalmazásoknak vagy webhelyeknek engedélyezi az Ön tartózkodási helyének használatát, akkor rájuk vonatkoznak a feltételek és az adatvédelmi irányelvek és gyakorlatok. Az Apple adatvédelmi irányelvei meglehetősen szigorúak, és az Apple által gyűjtött információkat a vállalat adatvédelmi irányelveinek megfelelően kezelik.

Összefüggő: Hogyan törölhetjük a keresési előzményeket az iPhone készülékről és hogyan védhetjük meg az adatvédelmet

Ebben a cikkben megvizsgáljuk a MacBook különböző helymeghatározási szolgáltatásainak beállításait, és kiemelünk néhány tippet, amelyek segítenek jobban kezelni az adatvédelmet és a biztonságot.

A helyszolgáltatások engedélyezése vagy letiltása a MacBookon

A helyszolgáltatások beállításainak elérése a MacBookon egyszerű. Kattintson a > Rendszerbeállítások> Biztonság és adatvédelem elemre. Az első lehetőség itt a helymeghatározó szolgáltatások. Itt engedélyezheti és letilthatja a beállítást a helyszolgáltatások bejelölésével / törlésével.

Milyen alkalmazások férhetnek hozzá a MacBook helyéhez

Amikor a Helyi szolgáltatások beállításait a Macbook adatvédelmi és biztonsági beállításaiban vizsgálja, az megmutatja az összes olyan alkalmazást, amelyek hozzáférnek az Ön tartózkodási helyéhez. Továbbá, ha van olyan alkalmazás, amely az elmúlt 24 órában elérte tartózkodási helyét, akkor az a kijelzőn megjelenik.

Hogyan tekinthetem meg a helyelőzményeket a MacBook-on?

A MacBook képes nyomon követni az összes olyan jelentős helyet, ahol már járt a MacBookdal. Ezen információk megkeresése érdekében első lépésként kattintson a zárolás gombra és adja meg hitelesítő adatait. Ezután kattintson a „Részletek” elemre a „Rendszerszolgáltatások” mellett a helymeghatározási szolgáltatások képernyő alján a Biztonság és adatvédelem képernyőn.

Most a következő képernyőn kattintson a „Részletek” elemre a Jelentős helyek mellett.

Ez megmutatja az összes jelentős helyet, amelyet a Macbook követett. Megmutatja a várost, a dátumot és a helyek számát a térképen.

Kattintson át, és azt is látni fogja, hogy nyomon követi az időt, amikor ott volt a helyszínen is !!

Ez egy csomó információ, amelyet rögzít, amikor a MacBookjával utazik.

Az Apple szerint 

Az eszköz megismeri a jelentős helyeket, hogy jobb javaslatokat tegyen az eszközön

A számítógépe nyomon fogja követni a közelmúltban járt helyeket, valamint azt, hogy milyen gyakran és mikor látogatta meg őket, annak érdekében, hogy megtanulja az Ön számára jelentős helyeket. Ezeket az adatokat egymástól titkosítva továbbítják az iCloudhoz csatlakoztatott eszközök között, és az Ön beleegyezése nélkül nem osztják meg őket. Ezt arra használják, hogy személyre szabott szolgáltatásokat nyújtson Önnek, például prediktív forgalomirányítást, és hogy jobb Fotómemóriákat készítsen.

Törölheti ezeket a nyomon követett helyeket, ha tetszik, vagy egyszerűen letilthatja a helymeghatározó szolgáltatásokat a MacBookon.

A helyelőzmények törlése a Macbookon

Most, hogy látta, mennyi információt tud nyomon követni a MacBook, a következő lépés az, hogy törölje ezt az előzményeket, ha titokban szeretné tartani. Ehhez kattintson a gombra "Előzmények törlése" ezen a képernyőn. Kattintson újra a megerősítéshez, és ez eltávolítja az összes helyelőzményt a MacBook-ból.

Reméljük, hogy hasznosnak találta ezt a gyors tippet! Kérjük, ossza meg velünk az alábbi megjegyzéseket, ha bármilyen kérdése van.

Kérjük, ossza meg a cikket más MacBook-felhasználókkal, hogy tudják, hogyan tudják kezelni a nyomkövetési információkat a MacBook-on.

Legutóbbi hozzászólások