Az Apple Health adatok exportálása iPhone-ról és Apple Watch-ról

Az Egészség alkalmazás annyi adatot rögzít rólad: súlyod, aktivitásod, alvási szokásaid. Rengeteg tudás, több éven át. Érdemes exportálnia ezeket az Apple Health adatokat iPhone-járól és Apple Watch-járól megőrzés céljából, vagy harmadik féltől származó alkalmazásokkal együtt. Ebben a bejegyzésben megmutattuk, hogyan.

Az iPhone készülékén található Health alkalmazás összegyűjti az adatokat az iOS-eszközökről, az Apple Watch-ról és az Ön által használt egészségügyi alapú kiegészítőkről. Minden ugyanazon a helyen áll össze, így azonnal nyilvánvalóvá válnak életmódbeli trendjeink.

Sokan összegyűjtöttük az éves adatokat az Egészségügy alkalmazásban. Életünk pótolhatatlan történetét meséli el. Megoszthatja ezeket az adatokat harmadik féltől származó alkalmazásokkal, vagy titkosított biztonsági mentésekkel biztonsági másolatot készíthet róla. A nyers adatokat akár XML fájlként is exportálhatja közvetlenül az iPhone Health alkalmazásából.

Vizsgáljuk meg az összes alábbi lehetőséget.

Szinkronizáljon, mielőtt elkezdené

Az Health alkalmazás az iPhone készülékén él. Összegyűjti az összes egészségügyi alapú kiegészítőt, beleértve az Apple Watch-ot is, hogy mindent egy helyen tarthasson. Az Egészségalkalmazás adatainak exportálása, szinkronizálása vagy biztonsági mentése előtt meg kell győződnie arról, hogy azok naprakészek-e a legújabb tevékenységével.

Ellenőrizze, hogy a Watch továbbra is csatlakozik-e iPhone készülékéhez. Kép az Apple-től.

Az első beállítás után a legtöbb kiegészítő automatikusan szinkronizálódik az Egészségügyi alkalmazással. Ez különösen igaz az Apple Watch-ra, amely hihetetlenül szoros szinkronban tartja iPhone-ját. De meg kell győződnie arról, hogy mindkét eszköz be van-e kapcsolva, párosítva vannak-e, és milyen távolságon belül vannak.

A várakozáson kívül nem sokat tehet arra, hogy arra ösztönözze eszközeit, hogy szinkronizálják az egészségügyi adatokat. Ismételten ellenőrizze az Egészségügyi alkalmazást iPhone-ján, amíg biztos benne, hogy a legújabb edzései, lépései vagy egyéb tevékenységei jelen vannak.

Szinkronizálja az adatokat az Apple Health alkalmazással harmadik féltől származó alkalmazásokkal

Ha adatokat szeretne exportálni iPhone Health alkalmazásából egy harmadik fél által készített alkalmazásba, akkor általában egyszerűbb alternatíva van, mint a nyers XML adatok exportálása, amelyet az alábbiakban is elmagyaráztunk.

Általában a legtöbb harmadik féltől származó alkalmazás magában foglalja az adatok szinkronizálását az iPhone alkalmazás Egészségalkalmazásába és onnan. Csak annyit kell tennie, hogy bekapcsolja ezt a funkciót, és engedélyt ad az alkalmazásnak az egészségügyi adatokra.

Néha az alkalmazás beállításai között kell egy kicsit gyökereznie, hogy először megtalálja. Tegyünk egy példát, hogy tudd, hol találhatod meg a megfelelő beállításokat.

A Lifesum táplálkozási alkalmazásban importálhat tevékenységi adatokat az Apple Health alkalmazásból, hogy megtudja, mennyi kalóriát égetett el az elfogyasztottakhoz képest. Így tedd ezt, bár más alkalmazások sajátosságai eltérnek egymástól:

 1. Nyissa meg az Lifesum alkalmazást iPhone-ján.
 2. Lépjen az „Én” oldalra, és koppintson a Beállítások gombra.
 3. Az „Egészségügyi adatok importálása” alcím alatt válassza az „Automatikus követés” lehetőséget.
 4. Koppintson az „Aktiválás” elemre, és erősítse meg, hogy be akarja kapcsolni a funkciót.
 5. Megnyílik az Egészség alkalmazás, így kiválaszthatja, hogy mely adatokat exportálja a Lifesumba.
Az Egészség alkalmazásból kiválaszthatja a harmadik fél által készített alkalmazásokkal szinkronizált adatokat.

Most az Apple Health alkalmazás exportálja az adatokat a Lifesumba. Egyes alkalmazások csak a mai naptól szinkronizálódnak, mások azonban - például a lépésszámláló alkalmazás, a Pacer - szinkronizálják a vonatkozó egészségügyi adatok teljes előzményeit.

A Fitbit vagy más inkompatibilis alkalmazások szinkronizálása

Úgy tűnik, hogy a Fitbit az egyetlen nagyobb egészségügyi alapú alkalmazás, amely nem szinkronizálódik az Apple Health programmal, bár vannak kisebb, inkompatibilis alkalmazások is. Nyilván ennek az az oka, hogy az Apple Watch és az Apple Health a közvetlen versenytársuk, de úgy tűnik, ez nem akadályoz meg más cégeket.

Bár a Fitbit natív módon nem működik az Apple Health-szel, más módok is vannak rá.

Ennek ellenére továbbra is szinkronizálhatja a Fitbit programot az Egészségügyi alkalmazással más, harmadik féltől származó szoftverek segítségével. Vagy ekkor válik „negyedik fél” szoftverévé?

Ha az egészségügyi adatokat egy másik inkompatibilis alkalmazásba próbálja exportálni, előfordulhat, hogy nem állnak rendelkezésre negyedik féltől származó megoldások. Keressen az App Store-ban, és keressen meg néhány fórumot a megismeréshez.

A Fitbit esetében két lehetőség van: Sync Solver vagy IFTTT.

A Fitbit szinkronizálása az Egészségügy alkalmazással a Sync Solver használatával

A Sync Solver egy prémium alkalmazás, amely közvetítőként működik a Fitbit alkalmazás és az Apple Health alkalmazás között. Három különböző Sync Solver alkalmazás vásárolható meg, attól függően, hogy adatokat kíván-e exportálni az Egészségről a Fitbitre, a Fitbitről az Egészségre, vagy CSV fájlként kívánja exportálni az adatokat.

Minden alkalmazás ára 4,99 USD.

Javasoljuk, hogy vásárlás előtt olvassa el a Sync Solver legújabb véleményeit, mivel a Fitbit, a Sync Solver vagy az Health alkalmazás frissítései drasztikusan befolyásolhatják annak funkcionalitását.

A Sync Solver alkalmazással több alkalmazás közül választhat, az igényektől függően. Kép a Sync Solverből.

Szinkronizálja a Fitbit programot az Egészségügyi alkalmazással az IFTTT használatával

Az IFTTT (If This Then That That) egy olyan szolgáltatás, amely segít az összes alkalmazásunkban szépen játszani. Teljesen ingyenes, és sokféle hasznos funkcióhoz használható.

Az IFTTT kisalkalmazásokat használ, amelyek egyetlen funkciót automatizálnak, általában két különböző alkalmazásban. Például használhatja a „Fitbit és iOS Health Sync” kisalkalmazást a Fitbit és az Health alkalmazás együttes működéséhez.

Keressen az IFTTT webhelyén vagy alkalmazásában, hogy megtalálja a legújabb, legjobb kisalkalmazásokat bármi számára, amit eszközén szeretne csinálni.

Az IFTTT már rendelkezik számos, a Fitbit-hez kapcsolódó kisalkalmazással. Kép az IFTTT-től.

Védje Apple Health adatait titkosított biztonsági másolattal

Az iOS 11 óta az egészségügyi adatok titkosított biztonsági mentésekben vannak.

Sokunknak hónapok, vagy akár évek adatai vannak az iPhone alkalmazás Health alkalmazásában. Értékes és pótolhatatlan információkat tartalmaz testünkről; nem akarjuk elveszíteni.

Kezdetben az Apple nem engedélyezte az egészségügyi adatok exportálását vagy biztonsági mentését. De 2017-ben megváltoztatták ezt a döntést az iOS 11 kiadásával, amely lehetővé tette a titkosított biztonsági mentéseket és az iCloud szinkronizálást.

Ha nem szeretne titkosított biztonsági másolatot készíteni az iPhone egészségügyi adatairól, kattintson ide, ha meg szeretné tudni, hogyan exportálja azokat XML fájlként.

1. lehetőség: Szinkronizálja egészségügyi adatait az iCloudhoz

Legtöbben szinkronizáljuk az Apple Health adatait az iCloud szolgáltatással. Ez azt jelenti, hogy titkosított és biztonságos. Ha elveszíti készülékét, frissít egy újat, vagy törli a szoftvert, akkor az egészségügyi adatok nem változnak az iCloud szerverein.

Az egészségügyi adatok szinkronizálása az iCloud-ba ugyanolyan jó, mint a biztonsági mentés. Valójában, ha az iCloudot használja az egészségügyi adatok szinkronizálásához, akkor azok már nem szerepelnek az iCloud biztonsági másolataiban, hogy elkerülje az ugyanazon adatok megkettőzését.

Hogyan szinkronizálhatom az egészségügyi adatokat az iPhone-ról az iCloud-ra?

 1. IPhone-ján lépjen a Beállítások> [Az Ön neve]> iCloud menüpontba. Ha nem látja a nevét, érintse meg a „Bejelentkezés az iCloudba” elemet a Beállítások tetején, és írja be az Apple ID adatait.
 2. Keresse meg az „Egészség” lehetőséget az iCloud-szolgáltatások listájában, és érintse meg a gombot a bekapcsolásához.

  Az adatok felhőhöz való szinkronizálásához kapcsolja be az Egészség gombot az iCloud-beállításaiban.

2. lehetőség: Készítsen titkosított biztonsági másolatot az egészségügyi adatokról

Ha nem szeretné szinkronizálni az Egészségügyi adatait az iCloud szolgáltatással, akkor is megóvhatja azokat időszakos titkosított biztonsági másolatok készítésével. Ezt megteheti az iCloud biztonsági másolatával vagy titkosított biztonsági másolat létrehozásával a számítógépére.

A titkosított biztonsági másolatot jelszava védi. Az iCloudon ez az Apple ID jelszava, de egy számítógépen minden egyes biztonsági másolathoz új titkosítási jelszót hoz létre. Nagyon fontos, hogy ne veszítse el a jelszavát, különben nincs mód az egészségügyi adatok helyreállítására.

Hogyan készíthetek titkosított biztonsági másolatot az egészségügyi adataimról az iCloudba?

 1. Az iCloud csak akkor készít biztonsági másolatot az egészségügyi adatokról, ha azokat még nem szinkronizálja az iCloud szolgáltatással.
 2. IPhone-ján lépjen a Beállítások> [Az Ön neve]> iCloud menüpontba.
 3. Görgessen lefelé, és koppintson az „iCloud Backup” elemre.
 4. Koppintson a „Biztonsági másolat készítése most” elemre.

  Az egészségügyi adatok az iCloud biztonsági másolatába kerülnek, ha azokat még nem szinkronizálták a felhővel.

Hogyan készíthetek titkosított biztonsági másolatot az egészségügyi adataimról egy számítógépre?

 1. Csatlakoztassa iPhone készülékét a számítógéphez a mellékelt töltőkábellel.
 2. Ha számítógépén macOS Catalina vagy újabb verzió fut: Nyissa meg a Finder alkalmazást, és válassza az iPhone-t az oldalsávon a „Helyek” részben.
 3. Ha a számítógépen Windows, MacOS Mojave vagy korábbi verziók futnak: Nyissa meg az iTunes alkalmazást, és válassza ki az iPhone-t az iTunes bal felső sarkában.
 4. Lépjen az „Általános” vagy az „Összegzés” oldalra, és keresse meg a „Biztonsági másolatok” részt.
 5. Jelölje be a „Helyi biztonsági másolat titkosítása” jelölőnégyzetet.
 6. Ha a rendszer kéri, válasszon emlékezetes jelszót a titkosított biztonsági mentéshez.
 7. Kattintson a „Biztonsági másolat készítése most” gombra.

  Feltétlenül jelölje be a „Helyi biztonsági másolatok titkosítása” jelölőnégyzetet az egészségügyi adatok védelme érdekében, majd kattintson a „Biztonsági másolat készítése most” gombra.

Exportáljon nyers egészségügyi adatokat iPhone-járól és Apple Watchjáról

Nagyon egyszerű az egészségügyi adatok exportálása iPhone-ról és az Apple Watch-ról, de nem mindig ajánlott. Az exportált adatok titkosítatlanok és nem védettek, vagyis bárki elolvashatja és információkat szerezhet az Ön személyes egészségéről.

Ezen túlmenően, a nyers adatfájlokkal kapcsolatos szakértelmétől függően előfordulhat, hogy az adatformátum nem lesz hasznos Önnek. A Health alkalmazás XML fájlként exportálja az adatokat, amely az adatkészletek közös programozási formátuma. Lehet elemezni a sorokat és elolvasni magad, de ez nem túl egyszerű.

Hogyan exportálhatok adatokat az Egészség alkalmazásból az iPhone-on?

 1. Nyissa meg az iPhone alkalmazást az iPhone készülékén.
 2. Koppintson a Fiók ikonra a jobb felső sarokban.
 3. Az oldal alján válassza az Egészségügyi adatok exportálása lehetőséget.
 4. Erősítse meg, hogy exportálni szeretné az egészségügyi adatait.
 5. Várja meg, amíg az Egészség elkészíti a fájlt.
 6. Válassza ki az exportált adatok megosztásának módját: Dobja el, küldje el üzenetben vagy más alkalmazásokban, vagy mentse az eszközére a Fájlok segítségével.

  Attól függően, hogy mennyi adat van, az összes exportálása eltarthat egy ideig.

Most már mindent tud, amit tudni kell az iPhone és az Apple Watch egészségügyi adatainak exportálásáról, szinkronizálásáról és biztonsági mentéséről. Importálhatja az XML fájlt harmadik féltől származó programokba, szinkronizálhatja az adatokat új alkalmazásokkal, vagy nyugodtan aludhat azzal a tudattal, hogy az alváskövetés biztonságosan alátámasztott.

Tudassa velünk az Apple Health alkalmazásával kapcsolatos tapasztalatait az alábbi megjegyzésekben! Melyek a kedvenc vagy legkevésbé kedvelt tulajdonságai? És egészségének mely aspektusaira koncentrál a legjobban?

Legutóbbi hozzászólások