A kettős SIM vagy eSIM beállítása az Apple Watch számára

A kettős SIM-nek és az eSIM-nek köszönhetően most aktiválhat egy második mobilhálózatot a szolgáltatótól (vagy egy másiktól) iPhone-ján. Ennek során zökkenőmentesen használhat eszközén két számot hanghívások kezdeményezésére, valamint SMS-ek és MMS-ek küldésére / fogadására.

Ha egy Apple Watch GPS + Cellular szolgáltatással rendelkezik, akkor ezt a szolgáltatást viselhető eszközén is használhatja. Így teheti meg ezt.

Kompatibilitás és az iPhone kezdeti beállítása

Mint korábban megjegyeztük, az eSIM-mel ellátott kettős SIM elérhető az újabb iPhone-modelleken (például a 11, XS és XR).

Feloldott eszközökön minden fiókhoz különböző szolgáltatókat használhat. Ha havi fizetéseket hajt végre iPhone-ján, szolgáltatója valószínűleg zárolta az eszközét. Ebben az esetben csak e szolgáltatótól származó eSIM-eket használhat.

Egyes szolgáltatók (például a Verizon) azonban már nem zárják be a SIM-kártyájukat, így lehetséges, hogy e-SIM-kártyát kaphat egy másik szolgáltatótól egy Verizon iPhone-on, amely még mindig fizetési terv alatt áll. A legjobb megoldás az, ha felhívja mobiltelefon-szolgáltatóját és megkérdezi őket az eSIM támogatásról. Csináld ezt előtt eSIM-csomag megrendelése egy másik szolgáltatótól.

Miután beállított egy második mobiltelefon-tervet az iPhone-on, elkezdheti használni az Apple Watch-on a GPS + Cellular segítségével.

A kettős SIM és az eSIM közötti különbség

Vevői szempontból nincs sok különbség a kettős SIM és az eSIM között. Mindkettő lehetővé teszi, hogy eSim / dual SIM támogatással két különálló tervet készítsen iPhone-ján. Ennek során mindkettő lehetőséget ad arra, hogy hívásokat és szöveges üzeneteket kezdeményezzen és fogadjon két külön számról.

Az eSIM beágyazott szoftveres megoldás, szemben a fizikai megoldással. Emiatt egyszerre több eSIM-et is hozzáadhat iPhone-jához. Ugyanakkor csak egy használható egyszerre. Az eSIM-ek nem új keletűek az Apple számára. Az eSIM-ek számos iPad Pro modellen megtalálhatók, beleértve a 2018-as modelleket, valamint az Apple Watch Series GPS + Cellular technológiával.

Kína és régiói kivételével mindenhol az eSIM-ek segítségével állíthatja be a második sort. Kínában kettős SIM-re van szükség. Ahogy a neve is mutatja, ezt két fizikai nano-SIM kártya használatával érik el.

Fontos megjegyzés

Kérjük, ne feledje, hogy egy második mobiltelefon-terv hozzáadása nem ingyenes. Meg kell vásárolnia a második sort, és meg kell fizetnie az összes havi költséget annak megtartása érdekében. Ennek ellenére ezeket a terveket havonta megvásárolhatja az Ön igényeinek megfelelően.

A kettős SIM vagy az eSIM használatának van néhány fő előnye. Pontosabban, ez a fajta szolgáltatás ideális azok számára, akik egy számot szeretnének üzleti célokra, egy másikat pedig személyes használatra. Utazáskor is előnyös, és helyi adatcsomagra van szüksége. Ez a funkció akkor is működik, ha szándékában áll különálló hang- és adatcsomagok létrehozása.

A naprakész kompatibilitásért látogasson el az Apple támogatási oldalára.

Ajánlott olvasmány:

  Az Apple Watch beállítása

  A második cellaterv beállításához az Apple Watch-on az első beállítást kell létrehoznia.

  Kép forrása: Apple

  Ehhez:

  1. Nyissa meg az iPhone készülékén az Apple Watch alkalmazást.
  2. Koppintson a Saját nézés fülre, majd válassza a Cellular lehetőséget.
  3. Koppintson a Cellular beállítása elemre.
  4. Kövesse a szolgáltatójának megfelelő utasításokat.

  Miután létrehozott egy második mobilfiókot iPhone-ján, hajtsa végre az alábbi lépéseket az Apple Watch GPS + Cellular szolgáltatással történő mindkét szolgáltatásának használatához:

  1. IPhone-ján koppintson az Apple Watch alkalmazásra.
  2. A Saját nézés lapon koppintson a Cellular elemre.
  3. Ezután válassza a Cellular beállítása vagy Új terv hozzáadása lehetőséget.
  4. Kövesse a lépéseket egy másik terv hozzáadásához.
  5. Miután befejezte a folyamatot, használhatja az Apple Watch második mobilszámát.

  Fiókváltás az Apple Watch-on

  Váltás a fiókok között a hordható eszközön:

  Az Apple Watch-on

  • Lépjen a Beállítások> Mobil elemre, majd válassza ki azt a tervet, amelyet az órának használni szeretne, amikor csatlakozik a mobilhoz.

  IPhone-on

  • Koppintson iPhone-on a Saját óra fülre, majd a Cellular elemre. Válassza ki a használni kívánt tervet.

  Válasz az Apple Watch hívásaira vagy üzeneteire

  Az eSIM használata az Apple Watch-on kissé eltér, attól függően, hogy az Apple Watch GPS + Cellular csatlakoztatva van-e iPhone készülékéhez.

  Az Apple Watch és az iPhone csatlakoztatva vannak

  Ha az eszközök csatlakoztatva vannak, mindkét tervből származó hívásokat és üzeneteket közvetlenül az Apple Watch-on kaphat.

  Amikor értesítést kap egy hívásról vagy üzenetről, egy jelvény jelenik meg, amely jelzi, hogy melyik tervet használja. Ebben a helyzetben az Apple Watch automatikusan válaszol ugyanazzal a mobiltelefon-tervvel.

  Az Apple Watch és az iPhone nincs csatlakoztatva

  Ha otthon hagyta iPhone készülékét, attól függ, hogy mindkét csomagból érkezik-e hívás és üzenet, az a telefon aktuális állapotától függ.

  Ha az iPhone be van kapcsolva, de távol van az Apple Watch-tól, mindkét tervből fogadhat hívásokat és üzeneteket. Amikor válaszol, az órája automatikusan felhasználja azt a tervet, amelyben a hívás vagy üzenet érkezett.

  Ha a telefon ki van kapcsolva, az Apple Watch készülékén csak a jelenleg aktív csomagból érkező hívásokat és üzeneteket fogadja. Az aktív csomag megváltoztatásához lépjen be a Beállítások alkalmazásba az órája Cellular alatt.

  Amikor a Kételkedésben van

  Az eSIM vagy a dual SIM használata iPhone-on és Apple Watch-on az Apple új ajánlata. Mint ilyen, még nem támogatja sok szolgáltató szerte a világon. Ha érdekel egy második mobilcsomag aktiválása az eszközein, akkor a legjobb megoldás, ha felveszi a kapcsolatot szolgáltatójával, és megnézi, milyen aktuális lépésekre van szükség.

  Ezek a lépések általában szolgáltatónként változnak, és úgy tűnik, hogy havonta változnak, mivel a funkciót egyre többen alkalmazzák. Remélhetőleg a jövőben a folyamat sokkal egységesebbé válik.

  Legutóbbi hozzászólások