Hogyan lehet kiszűrni és elkerülni a hamis Apple kiegészítőket

Hamis és hamis Apple kiegészítők vannak mindenhol. És bár olcsóak és bőségesek, valójában óriási problémát jelenthetnek. Tehát honnan tudod, hogyan lehet észrevenni és elkerülni a hamis Apple kábeleket és tartozékokat?

Ahelyett, hogy pénzt és időt pazarolna ezekre a hamisítványokra, vásárlás előtt ismerje meg az Apple tanúsított villámcsatlakozó-tartozékainak azonosítását!

A világ tele van hamisítványokkal!

2016-ban az Apple beperelte a Mobile Star, LLC nevű hamis kiegészítő kiskereskedőt - és a per szövegében az Apple elárulta, hogy az Amazon „Apple” áramellátó téglájának és kábelének 90 százaléka hamis.

Ezért javasolja az Apple most csak olyan kiegészítők használatát, amelyek Az Apple igazolja és ez mutatja a „Made for Apple” jelvényt.

De mi a nagy baj ezekkel a harmadik féltől származó kábelekkel és kiegészítőkkel?

A hamis almatartozékok biztonsági veszélyei

Nem csak megfelelő minőségű terméket kap, amikor egy knockoff töltőt vásárol; valójában veszel egy lehetséges biztonsági kockázatot.

Az Apple a perrel kapcsolatos kutatásában megállapította, hogy a hamis töltők „rosszul vannak megépítve, rosszabb vagy hiányzó alkatrészekkel, hibás kivitelben és nem megfelelő elektromos szigeteléssel”.

Legjobb esetben rossz teljesítményt és nem tartós kiegészítőt kap - amely nem állja ki a rutinszerű használatot. Számos hamis töltő sem teszi lehetővé az iOS-eszközök szinkronizálását a számítógéppel.

Akár akaratlanul is megsértheti iOS-eszközét, néha helyrehozhatatlanul. És a legrosszabb esetben a hamisítás fizikailag veszélyes lehet. A tanúsított vagy hivatalos kiegészítőkkel ellentétben használatuk során kigyulladhatnak vagy akár áramütést okozhatnak a felhasználóknak.

Ha hamis vagy nem hitelesített Lightning tartozékot használ, akkor ezeket a problémákat tapasztalhatja

 • A készülék károsodása (az Apple Care + nem fedi le)
 • Sérült a kábel vagy a csatlakozók
 • Helytelen vagy nem biztonságos illesztés a készülékbe
 • Képtelen szinkronizálni vagy tölteni az eszközt

Hogyan lehet megtalálni a hamis Apple kiegészítőket

Az Ön és készüléke biztonsági veszélyeinek elkerülése érdekében csak az Apple gyártmányú vagy tanúsított tartozékok vásárlását javasoljuk.

De, hacsak nem közvetlenül az Apple-től vagy egy hivatalos forgalmazótól szerzi be a töltőt vagy az áramellátó téglát - vagy ha egy Apple-tanúsítvánnyal rendelkező eszközt vásárol egy másik konnektorból -, akkor hajlamos lehet a leütésre.

Ha harmadik féltől származó kiskereskedők kiegészítőit nézi, vagy ha már rendelkezik olyan tartozékkal, amelyben nem biztos, akkor itt mindent meg kell tudnia, hogy kiderítse, hamis-e vagy sem.

MFi (Made for iPhone / iPad / iPod) program

Az első lépés az, hogy elvárja a kiegészítő csomagolását. Az Apple csomagolása meglehetősen megkülönböztetett, ezért nem lehetnek ott problémái.

De az első gyártói Apple kiegészítők nem az egyetlen lehetőség. Harmadik fél által gyártott „MFi” kiegészítők széles választékát kínálja, amelyeket az Apple megvizsgált és kifejezetten a termékeivel való együttműködésre szánják.

Vizsgálja meg először a csomagolást

Az Apple által hitelesített MPI-kiegészítők csomagolásán az alábbi logók vagy jelvények egyike található

Hogyan lehet megtalálni az Apple készülékek hamis töltőkábeleit

Az első nyom a kábel hitelességére a jelen lévő írás. A hivatalos Apple-kábeleket az „Apple által tervezett Kaliforniában” kb.

Ezután az első féltől származó kábelek vagy „Kínában összeszerelve”, Vietnamban összeszerelve vagy „Indústria Brasileira” és 12 digitális sorozatszámmal rendelkeznek.

Maga a kábel alkatrészei is érdemesek megnézni. Még akkor is, ha egy hamisított gyártó a hiteles kábelek szempontjait utánozza, a kábel hardvere holt ajándék lehet.

Ilyen módon egy hamis kábel észlelése valóban eléggé érintett, és az Apple egy teljes támogatási oldalt szentelt neki. De felforralhatjuk a következőkre:

 • A Lightning csatlakozónak egy darabból kell állnia, sima, sima és lekerekített érintkezőkkel rendelkezik.

 • A „csomagtartó” szélességének és hosszának összhangban kell lennie.

 • A csatlakozó előlapjának szürke metál színűnek kell lennie.

 • Az USB csatlakozó felületének sima, konzisztensnek és héjának síknak kell lennie.

 • Az USB érintkezők aranyozottak.

 • A szigetelő felületének egyenletesnek és síknak kell lennie.

Hogyan lehet megtalálni a hamis hálózati adaptereket

A hamis hálózati adapter kiszúrása valamivel nehezebb, mint egy kábel, és az Apple-n nincs részletes oldal.

Természetesen az első dologra figyelni kell, ha bármilyen különbség van a hivatalos hatalmi tégla és a hamis tégla között. Ezeknek elég nyilvánvalóaknak kell lenniük.

Az építés és az anyagminőség, valamint az építés szintén tényezők. Nem szabad, hogy bármilyen burkolatot letépjen, vagy kézzel eltávolítsa az elektromos csatlakozókat.

Talán a legmondatosabb különbség a hálózati adapter hátulján található szöveg. Keresse meg a hibákat - amelyek hihetetlenül gyakoriak az olcsó kiütéseknél.

A hivatalos adapterek azt mondják: „Az Apple tervezte Kaliforniában”

Ha nem ezt mondja, vagy ha nincs helyesen írva, akkor ez hamisítvány. Ellenőrizze a többi jelen lévő szöveget is.

Hogyan lehet megtalálni az egyéb hamis kiegészítőket

Hasonlóképpen, ha van egy 30 tűs Villám vagy egy Villám a Mikro USB-hez adapter, és úgy gondolja, hogy hamis lehet, akkor tekintse át a következőket.

 • Minden ikonnak tisztának és lézerrel vésettnek kell lennie.
 • Az adapter testének és a tényleges csatlakozónak a csatlakozásának egyenletesnek kell lennie.

Legjobb gyakorlatok

 • Tartsa be eredeti kábeleit, adaptereit és egyéb tartozékait. Ha Apple termékkel érkeztek, például iPhone vagy iPad, akkor eredetiek!
 • Vásároljon kábeleket és kiegészítőket közvetlenül az Apple-től vagy az Apple tanúsított kiskereskedőitől - például az Apple Shop-tól a Best Buy-nál vagy az online termékektől, akik az Apple-termékekre szakosodtak
 • Ha visszavesz, elad vagy elad egy Apple-eszközt, ellenőrizze, hogy megtarthatja-e a vele együtt szállított kábeleket a későbbi felhasználásra
 • Csak fehér kábeleket keressen. Az Apple eredeti tartozékai mindig fehérek - nem törtfehérek vagy bármilyen más színűek. Keresse meg az UL betűket is, a globális biztonsági és tanúsító vállalat számára
 • Ha harmadik féltől származó terméket vásárol, ellenőrizze, hogy a szavak helyesírása helyes-e. Ha nem, akkor hamisak
  • Keresse meg a termékleírásban az MFi Certified szavakat is

Legutóbbi hozzászólások