Vásároljon Apple Watch-t egy idős szerettének?

Legyen szó ünnepi ajándékról vagy születésnapi ajándékról, elgondolkodhat azon, hogy az Apple Watch jó ajándék-e egy idős családtag számára. Végül is vannak olyan egészségügyi funkciók és alkalmazások, amelyek nagyon hasznosak lehetnek. És ha maga visel Apple Watch-ot, akkor valószínűleg úgy gondolja, hogy ezek a dolgok valakinek kedvezhetnek az idősebb korában. De vajon valóban megfelelő ajándék lenne-e a szüleidnek vagy a nagyszülődnek?

Sokat mérlegeli a választ erre a kérdésre, ha ismeri azt az egyént, akinek fontolóra veszi. Ellenállnak a technológiai eszközöknek? Hajlandók új dolgokat tanulni? Ha már végiggondolta az ilyen típusú kérdéseket, de még mindig nem biztos benne, segíteni szeretnénk.

Vizsgáljuk meg az Apple Watch idősebbnek való vásárlásának előnyeit és hátrányait, milyen előnyöket nyerhetnek, és mely alkalmazások és funkciók segítenék őket a legjobban.

Összefüggő:

  Apple Watch vásárlása időseknek: Előnyök és hátrányok

  Néha megalapozott döntés meghozatala az előnyök és hátrányok felsorolása. Ez segít tisztábban látni a jót és a rosszat egyaránt. Ne feledje, hogy nem minden érvényes, mivel ismét a családtagjait ismeri a legjobban.

  Az Apple Watch előnyei az idősek számára

  Az Apple Watch idősebb számára történő megvásárlásának legnagyobb előnyei közé tartozik az egészségügyi és vészhelyzeti jellemzők felajánlotta, kezdve a pulzusmérési lehetőségekkel.

  EKG kb

  A watchOS 5.1.2-től kezdve az Apple hozzáadta az EKG pulzusmérőt az Apple Watch Series 4-hez. Ezzel a hasznos beépített alkalmazással egyszerűen 30 másodpercig tartsa az ujját a digitális koronán az olvasás megszerzéséhez.

  Miután az olvasás befejeződött, az eredményeket AFib, sinus ritmus vagy meggyőző eredmények formájában kapja meg. Koppintson a tünetek hozzáadásához, ha rosszul van, és az összes felvételt nyomon követi az Egészségügyi alkalmazásban, amelyet elküldhet orvosának.

  EKG olvasás

  Szabálytalan ritmusra vonatkozó értesítések

  Beállíthatja a szabálytalan ritmusú értesítéseket az Apple Watch-on is. A szándék az, hogy értesítse viselőjét, ha legalább 65 perc alatt öt szabálytalan ritmust észlel (Afib). Ezeket az információkat az Egészségügyi alkalmazás is rögzíti.

  Megtekintheti az EKG alkalmazás használatának és az Apple Watch szabálytalan ritmusáról szóló teljes oktatóanyagunkat, amely részletes információkat és utasításokat tartalmaz, beleértve az adatok küldését orvosának.

  Pulzusszám kb

  Az Apple Watch egy hasznos pulzusalkalmazást is kínál, így bármikor megkapja a pulzusát, és rögzítheti az adatokat az Egészségügy alkalmazásban. Láthatja a pulzusát a pihenéshez, a sétához vagy az aktuális olvasáshoz. Ezenkívül beállíthatja a magas pulzusszintű értesítéseket.

  A pulzusszám olvasása

  Sürgősségi SOS és esésészlelés

  A vészhelyzeti SOS és az esésérzékelő funkciók ideális biztonsági beállítások az idősebb felnőttek számára.

  Val vel Sürgősségi SOS, engedélyezheti a hívásokat a Watch alkalmazásban, így a felhasználó egyszerűen lenyomva tartja az Apple Watch oldalsó gombját a hívás kezdeményezéséhez. Ezenkívül beállíthatja a sürgősségi kapcsolattartókat, hogy a segélyhívó szolgálatok hívásakor ezeket az embereket is értesítsék.

  Bukásérzékelés működik a Sürgősségi SOS-szal, és a Watch alkalmazás kapcsolójának egyszerű csúsztatásával engedélyezhető. Ha az Apple Watch zuhanást észlel, és utána nem történik mozgás, riasztást kap. Ha nem válaszol a riasztásra, az Apple Watch megérinti a csuklóját, riasztást ad és felhívja a segélyszolgálatokat.

  Sürgősségi SOS és esésérzékelő beállítások

  Könnyű kommunikáció

  Az Apple Watch vásárlásának másik csodálatos tulajdonsága és előnye valakinek aranykorában a kommunikáció egyszerű módja.

  Telefonhívásokat és szöveges üzeneteket küldhet és fogadhat közvetlenül az Apple Watchról. Tehát, ha az iPhone készüléke a szoba másik oldalán van, akkor sem kell elhagynia a kanapét. Koppintson ide, ha SMS-t szeretne, vagy hívja, akinek tetszik.

  Telefon és Üzenetek alkalmazások

  Az Apple Watch előnyei az idősek számára

  Kíváncsi lehet, hogy más családok mit gondolnak a témáról, vagy ha a tudományos ipar megnézte. Néhány tanulmány történt a geriátria technológiájával kapcsolatban. Egy ilyen 2018-as tanulmány kimondja:

  A technológiák legígéretesebb klinikai alkalmazásai a lakhatás és a biztonság, amelyek garantálják a saját otthonukban és közösségükben maradt idős emberek számára, a mobilitás és a rehabilitáció a mobilitás és a járás, valamint a kommunikáció és az életminőség javítása érdekében az elszigeteltség csökkentésével, a gyógyszerek kezelésének és a szállítás javításával.

  De az Apple Watch-t használó idősek előnyei sokkal tovább mehetnek, nem csak a beépített egészségügyi és biztonsági funkciók, valamint kommunikációs alkalmazások.

  A CNBC jelentése arról szól, hogy az Apple és Eli Lilly nemrég együtt dolgoztak az iPhone és az Apple Watches adataival a demencia jeleinek észlelésével kapcsolatban.

  A szerzők azt találták, hogy a kognitív hanyatlás tüneteivel rendelkező emberek lassabban, kevésbé rendszeresen gépeltek és kevesebb SMS-t küldtek, mint az egészséges résztvevők. Ők is nagyobb mértékben támaszkodnak a támogató alkalmazásokra, és kevésbé hajlandók kitölteni a felméréseket.

  Ezen a ponton még nem biztos, hogy az Apple és Eli Lilly tanulmányából származó adatok hová kerülnek, de érdemes figyelni az úton. Csak az Egyesült Államokban körülbelül hatmillió ember él demenciában.

  Az Apple Watch hátrányai az idősek számára

  Annak ellenére, hogy az Apple Watch néhány hasznos egészségügyi és sürgősségi funkciót kínál, még mindig nem lehet tökéletes ajándék az idősebbeknek az életében. Íme néhány szempont.

  Kis képernyő

  Nem számít, hogyan nézi az Apple Watch-ot, ez továbbra is egy óra. Tehát a képernyő nyilvánvalóan nem akkora, mint egy iPhone vagy iPad. Ez megnehezítheti a szükséges dolgok megérintését anélkül, hogy véletlenül megérintene valami mást. Az Apple Watch olyan akadálymentességi szolgáltatásokat kínál, mint például a Zoom, amelyek segítséget nyújthatnak, amelyek a Watch alkalmazásban találhatók.

  Apple Watch Series 4 vs. iPhone 8 képernyő

  Tanulási görbe

  Bár az Apple Watch-ot nem nehéz megtanulni vagy használni, mégis annak lehet, aki nem rajong a technológiáért. Ha kedvesed olyan dolgokkal küzd, mint például telefonálás vagy szöveges üzenetek küldése iPhone-on, akkor fontolóra veheti ugyanazokat a nehézségeket, amelyeket az Apple Watch esetében tapasztalnának.

  Segítség a közelben

  Ki segít jelenleg szüleinek vagy nagyszüleinek, ha gondjaik vannak az iPhone, iPad vagy a számítógépükkel? Ha nem képesek önállóan kitalálni a dolgokat, van-e olyan ember, aki segít nekik, és ha igen, te vagy az?

  A helyzet az, hogy meg kell terveznie, hogy segítse őket az Apple Watch megszokásában, megmutatva nekik, hogyan kell elvégezni az alapokat. És ha például nem vagy a közelben, ha más államban élsz, akkor ez nem lesz könnyű egyikőtök számára sem. Csak egy másik dolog, amin gondolkodni kell.

  Tippek az Apple Watch beállításához

  Ha mégis úgy dönt, hogy megpróbálja kipróbálni ezt az ajándékot, néhány dolgot megtehet annak érdekében, hogy az elején mindent beállítson.

  Kisegítő lehetőségek beállításai

  Mint fent említettük, fontolóra veheti az Apple Watch néhány elérhető kisegítő lehetőségének használatát. Például engedélyezheti a Nagyítást és beállíthatja a nagyítási szintet. Ezután kedvesed csak kétszer koppint a képernyőn két ujjal a nagyításhoz.

  További hasznos kisegítő lehetőségek: VoiceOver, Félkövér szöveg, Szürkeárnyalatos és a Mozgáscsökkentés beállítás. Ezek a beállítások a Nézze meg az alkalmazást alatt Megközelíthetőség.

  Kisegítő lehetőségek beállításai

  Óralapok és komplikációk

  Próbáld meg beállítani szüleidet vagy nagyszüleidet a számukra leghasznosabb óraszámmal és szövődményekkel.

  Talán tudod, hogy a számokat könnyebben olvashatják nekik, mint az órát tárcsázó számot, vagy hogy nagyon szeretik Miki egeret. Próbáljon kiválasztani pár óraszámlapot, és állítsa be őket, hogy csak válasszanak egyet, vagy válthassanak közöttük, ha úgy tetszik.

  Watch Arcok és komplikációk

  A szövődményeknél gondoljon arra, hogy mit fognak leginkább használni. Hozzáadhatja őket a pulzusszám-alkalmazáshoz, így ezt egy csap segítségével ellenőrizhetik. És ha mindig az aktuális időjárást vagy a hírek címsorát nézik, akkor az arcukon tegyék közzé ezeket a bonyodalmakat.

  Értesítések és riasztások

  Mint már tudja, úgy tűnik, hogy szinte minden alkalmazás rendelkezik értesítéssel egyik vagy másik dologról. És ha ezeket nem te irányítod, nos, akkor kikerülnek az irányításból, igaz?

  Akárcsak iPhone-ján, az Apple Watch értesítéseinek testreszabása is fontos. Nem akarsz hallani dingelést vagy érezni a csapkodást minden apró dolog miatt. Segítsen kedvesének azáltal, hogy testre szabja a riasztásokat Nézkb alatt Értesítések. Csak tartsa bekapcsolva azokat a legfontosabb figyelmeztetéseket, amelyekre szüleinek vagy nagyszüleiknek szüksége lenne, vagy amelyekre szükségük lenne.

  Értesítési beállítások

  Harmadik féltől származó alkalmazások

  A beépített Apple Watch alkalmazásokkal és funkciókkal együtt szánjon egy kis időt arra, hogy további eszközöket keressen az App Store-ban. Íme néhány, amelyet fontolóra vehet letölteni és segíteni kedvesének felállításában.

  Mango Health emlékeztető

  Mango Health (ingyenes): Emlékeztetőket kaphat az Apple Watch-on gyógyszeres kezelésért. Az alkalmazás további funkciókat kínál az iPhone-on, mint például a gyógyszerkölcsönhatásra vonatkozó figyelmeztetések, az újratöltési riasztások és a napi egészségügyi napló.

  Párna-automatikus alváskövető (ingyenes az IAP-val): Tartalmaz egy alvást, éjszakai pulzuselemzést, szundi módokat, alvássegítő eszközöket és ébresztési hangokat az Apple Watch teljes alváskövető csomagjához.

  Fejtér meditáció és alvás (ingyenes az IAP-val): Ez a meditáció és figyelemfelkeltő alkalmazás vezetett foglalkozásokat, légzési gyakorlatokat és pulzusmérőt kínál. Ez egy nagyszerű alkalmazás a stressz enyhítésére és a kikapcsolódásra.

  Apple Watch az idős családtagodnak?

  Remélhetőleg ezek az információk segítenek eldönteni, hogy az Apple Watch jó ötlet-e családtagjai számára. És ha úgy dönt, hogy ezt a vásárlást választja, akkor a Tanács beállítása is segíthet nekik.

  Kérjük, ossza meg velünk, mit dönt, és hogyan működik mindez! Visszaléphet, és megjegyzést írhat alább, vagy ellátogathat hozzánk a Facebookon vagy a Twitteren; szeretnénk hallani felőled!

  Legutóbbi hozzászólások