Biztonsági másolat készítése az iPhone-fotókról az iCloud Photo Library használatával

Számomra a fotóim és a videóim a legértékesebb információk az iPhone-on. A legtöbb zenével ellentétben a fotók nem cserélhetők. A fényképeim ablakok az életembe - múltamba és jelenembe. Felbecsülhetetlenek. Ha választanom kellett, hogy mit készítsek biztonsági másolatról, akkor a fotóim a listán az első helyen szerepelnek.

Készítsen biztonsági másolatot és szinkronizálja azokat a fotókat

Csak ezért használom a Time Machine-t, mert automatikusan biztonsági másolatot készít az összes fájlomról, beleértve az összes iDevice-m és a számítógépem fényképét. Megnyugtatom, hogy tudom, hogy ha bármi történik a számítógépemmel, a fényképeim biztonságosan el vannak helyezve a Time Machine biztonsági mentésemen.

Az Apple ToolBoxnál úgy gondoljuk, hogy a legjobb, ha egynél több helyen vannak biztonsági másolatok, ideális esetben két távoli biztonsági mentés (például felhőmentés) és két helyi biztonsági mentés (például helyi számítógép és időgép biztonsági mentése külső meghajtón) - ezt hívjuk 2X2 biztonsági mentési szabály. A fotók és videók biztonsági mentéséhez az Apple natív Fotók alkalmazásából semmi sem múlja felül az Apple iCloud Photo Library használatának egyszerűségét és egyszerűségét.

Az iCloud Photo Library magyarázata!

Az iCloud Photo Library egy biztonsági mentés ÉS egy fénykép-szinkronizálási szolgáltatás. Éppen ezért, ha egy helyről töröl egy fényképet, az törli azt a fényképet minden eszközről, ugyanazon Apple ID használatával. De ezeknek a fényképeknek a tárolása potenciálisan sok helyet foglal el az iDevice tárhelyén. Szerencsére az Apple néhány hasznos tárhely-megtakarító eszközt kínál, akik segítséget nyújtanak mindazoknak, akik szembesülnek a rettegett Tárolás szinte teljes vagy nem képes fényképezni üzenetekkel.

Térjünk rá!

Minden az adatokról (és a számokról szól)

Az Apple ID-jéhez ingyenes 5 GB-os iCloud-fiók tartozik. Sokunk számára ez elegendő a fotók, videók és egyéb információk biztonsági mentéséhez az iPhone, iPad és egyéb iDevice készülékekről. De ha olyan ember vagy, mint én, aki szeret sok fényképet készíteni, több tárhelyre van szükségünk. Tehát számunkra az Apple terveket kínál, amelynek összege: 0,99 USD / hó 50 GB-ig, 2,99 USD / hó 200 GB-ig, és akár 1 TB-ig (ez valószínűleg túlteljes, hacsak nem profi fotós.)

Az Apple megkönnyíti a fotók és videók biztonsági mentését. A beállítás után az iDevice-ek, sőt a számítógép (ek) automatikusan biztonsági másolatot készítenek és szinkronizálják az összes fotónkat. Az iCloud Photo Library könnyen kezelhető, és megoszthatja másokkal a fotóalbumokat, és együttműködhet velük.

Az iCloud Photo Library beállítása az iDevice készüléken

 1. Nyisd meg a beállításokat
 2. Koppintson az iCloud elemre
 3. Koppintson a Fotók elemre
 4. Jobbra csúsztatva kapcsolja be az iCloud Fotókönyvtárat

Az iCloud Photo Library beállítása Mac számítógépén

 1. Nyissa meg a Fotókat a Mac-en
 2. Válassza a Fotók> Beállítások menüpontot
 3. Kattintson az iCloud fülre
 4. Jelölje be az iCloud Photo Library négyzetet

Az iCloud Photo Library elérése az interneten

 1. Nyisson meg bármelyik böngészőt
 2. Nyissa meg az iCloud.com oldalt
 3. Írja be Apple azonosítóját és jelszavát
 4. Kattintson a Fotók ikonra

Az iCloud Photo Library elérése az Apple TV-ből (a tvOS 9.2-ből és későbbi verziókból)

 1. Menj a beállításokhoz
 2. Válassza a Fiókok lehetőséget
 3. Válassza az iCloud lehetőséget
 4. Válassza az iCloud Photo Library lehetőséget

Közös üzenetek

Lehet, hogy megjelenik egy üzenet, amely arról tájékoztatja, hogy a Fotók „Előkészíti a könyvtárat”. Ha igen, legyen türelmes, ez azt jelenti, hogy a fotói betöltődnek. Miután az összes fotót betöltötte, megtekintheti, rendszerezheti, e-mailben küldheti el és oszthatja meg őket, sőt letöltheti őket. Manuálisan is feltölthet képeket az iCloud fotókönyvtárába, csak ellenőrizze, hogy képei a következő formátumban vannak-e: JPEG, JPG, PNG vagy RAW. A legtöbb kamera és telefon ezeket a formátumokat használja, így valószínűleg nem kell aggódnia, hogy eszköze nem kompatibilis az iCloud-szal.

Lassú kapcsolat, ezért szüneteltesse egy napra

Ne feledje, hogy iOS-eszközén vagy Mac-en a fotók és videók feltöltődnek, miután Wi-Fi-kapcsolaton keresztül csatlakozott az internethez, és az akkumulátora (ha van ilyen) fel van töltve. Ha úgy találja, hogy a kapcsolat lassú, a következő műveletekkel szüneteltetheti a feltöltést:

Mac gépeken

 1. Kattintson a Fotók elemre
 2. Válassza a Beállítások lehetőséget
 3. Válassza az iCloud lehetőséget
 4. Kattintson a Szünet gombra egy napra

Mindig vannak alapszabályok

Az Apple által megállapított egyik korlátozás az, hogy egyetlen fotó vagy videó sem lehet nagyobb 16 GB-nál - a legtöbbünk számára a fene szinte mindannyian, ez nem lesz kérdés. Ezenkívül az iCloud Photo Library csak a következő formátumokat fogadja el: JPEG, RAW, PNG, GOF, TIFF és MP4 - ez valószínűleg lefedi az iDevice-ek és a személyes kamerák nagy részét, hacsak nem professzionális minőségűek vagy nagyon régiek. Az iDevice-nek futtatnia kell az iOS 8.3 vagy újabb rendszert, a számítógépnek pedig az OS X 10.10.3 vagy újabb verziót.

Végül az iCloud Photo Library az iCloud felhasználónevéhez van kötve, és szinkronizálja saját fényképeit és videóit az összes eszköz között. Az iCloud Photo Library nem osztható meg a felhasználók között, még a családnak kijelölt felhasználók között sem. Van azonban itt néhány fontos megjegyzés. Először az iCloud Family Sharing létrehoz egy családi fotóalbumot minden családtag eszközén - ez az album az, ahol Ön és kijelölt családtagjai manuálisan elhelyezhetik a fényképeket, hogy szinkronizálhassák a család egészének iDevice-jein. Az iCloud Photo Sharing bekapcsolásával albumokat is létrehozhat, hogy megossza másokkal.

Ideje megosztani

Oszd meg iCloud családoddal

Először is be kell állítania az iCloud Family Sharing alkalmazást. Ha meg kell tennie ezt a lépést, olvassa el a Családmegosztás című cikkünket. Miután megkapta az iCloud Family Sharing alkalmazást, engedélyeznie kell az iCloud Family Sharing opcióját az iCloud Photo Sharing szolgáltatással együtt. Miután engedélyezte ezeket, ott van a Fotók alkalmazás Megosztott szakasza az iPhone-on és az iPad-en, valamint egy speciális album, amely a „Család” nevet viseli a számítógép Fotók Megosztott lapjain. Ne feledje, hogy ez az album szinkronizálja mindenki iDevice-jét.

Megosztás bárkivel

A fényképek megosztásához nincs szükség családra. Az iCloud Photo Sharing engedélyezésével a kiválasztott képeket bárkinek elküldheti.

 1. Válassza a Fotók> Beállítások> iCloud menüpontot
 2. Jelölje be az iCloud Photo Sharing alkalmazást
 3. Lépjen a Megosztott fülre
 4. Kattintson a Megosztás megkezdése vagy a Plus (+) jelre
 5. Nevezzen el albumot és hívjon meg másokat
 6. Nyomja meg a Létrehoz gombot
 7. Fotók hozzáadása az albumhoz

Ön készen áll arra, hogy most megossza a meghívott emberekkel. További embereket adhat hozzá a plusz (+) jelre kattintva. Képek hozzáadásához egyszerűen válassza ki őket a fotótárból, kattintson a Megosztás gombra, és válassza ki az imént létrehozott megosztott albumot.

Az ebbe a mappába felvett képek szinkronizálódnak a meghívott emberek eszközeivel. És képeket is hozzáadhatnak. Eléggé lenyűgöző!

Legyen optimalizált

Az iCloud Photo Library egyik szép tulajdonsága, hogy helyet takaríthat meg az iDevices és Mac gépeinken az Eszközök tárolásának optimalizálása nevű beállítás használatával. Az iOS 10 vagy újabb rendszert használó emberek számára az Apple úgy tervezte meg ezt az Optimize Storage megoldást, hogy jobban kezelhesse a fotótárhelyet az Ön számára. Alatt találja Beállítások> Apple ID-profil> iCloud> Fotók vagyBeállítások > Fotók> Optimalizálja a tárolást.

Ha ez a funkció be van kapcsolva, az iCloud Photo Library automatikusan kezeli a fényképtár méretét minden eszközön, így tárhelye van más dolgok számára. A teljes felbontású képeket és videókat az iCloud, míg az eszköz méretű verziókat az Ön eszközén tárolja.

És bármikor letöltheti az eredeti, teljes felbontású fotókat és videókat, amennyiben van internetkapcsolata. Ráadásul, amikor egy fénykép szerkesztését választja, az iCloud automatikusan letölti az eredeti, teljes felbontású verziót, így a fénykép lehető legjobb változatát szerkeszti. Szép!

Ez az egyik beállítás, amelyet ellenőrizni kell, különösen, ha úgy találja, hogy a tárhely majdnem megtelt. Az Apple alapértelmezés szerint a teljes felbontást minden iOS-eszközön tárolja. Tehát nézze meg és ellenőrizze, hogy a legtöbbet hozza-e ki az iCloud fotókönyvtárából, ha kiválasztja a Tárolás optimalizálása opciót.

Egy szó a biztonsági mentésekről

Ha engedélyezi az iCloud fotókönyvtárat, a fényképeit és videóit NEM tartalmazzák az iCloud biztonsági mentései (ez duplikált biztonsági másolat lenne, és hozzáadódna a tárhely teljes számához.) Az iCloud fotókönyvtár azonban NEM számít bele a teljes tárhelybe, ezért 5 GB, ha megvan az ingyenes terved és így tovább, attól függően, hogy milyen iCloud-tárolási terved van.

Az iCloud Photo Library nagyszerű első biztonsági másolat. De mivel itt az Apple ToolBox-nál következetesen ajánljuk, kérjük, több helyen készítsen biztonsági másolatot.

A fényképeiről CSAK ne készítsen iCloud Photo Library biztonsági másolatot. A dolgok akkor történnek meg a legjobban, ha legalább egy további biztonsági másolatot (és előnyösen 2X2 - két felhőt, két helyi) megtartanak a számítógépen, egy külső meghajtón, vagy egy másik felhőszolgáltatásban tárolják őket. Boldog fotózást!

Legutóbbi hozzászólások