Az Apple Watch nem csatlakozik az iPhone készülékhez, javítás

Az Apple Watch és az iPhone párosítása meglehetősen egyszerű gyakorlat. Miután beállította a párosítást, általában készen áll az indulásra. Vannak azonban esetek, amikor az Apple Watch nem képes újra párosítani / csatlakozni az iPhone készülékéhez, és mindenféle problémához vezet.

Tünetek

Valószínű, hogy a probléma az iPhone készülékéhez kapcsolódik. Legtöbbször, amikor találkoztunk az Apple Watch problémáival, azt tapasztaltuk, hogy ezek mind az iPhone szabálytalan viselkedésének néhány aspektusához kapcsolódnak, amelyeket általában a beállítások néhány módosításával javítanak.

A probléma megerősítésének egyik módja az Apple Watch és egy másik iPhone párosítása. Ha ezt megteheti, megerősíti, hogy az Apple Watch jól működik, és a mögöttes probléma az Ön iPhone-jával van.

A párosítási / újrapárosítási problémák a két eszköz közötti kapcsolódási problémák miatt következnek be. Ezek kapcsolódhatnak a Bluetooth-hoz vagy a hálózati beállításokhoz.

Kérjük, kövesse az alábbi egyszerű lépéseket, és ellenőrizze, hogy megoldják-e a párosítás problémáját.Töltse fel teljesen az Apple Watch készülékét, mielőtt megpróbálja elhárítani a problémát. Néha az alacsony fogyasztású problémák kapcsolódási problémákhoz vezetnek.

Megoldások: 3 lépés az Apple Watch csatlakozási problémák megoldásához

1. lépés Győződjön meg arról, hogy az Apple Watchon nincs bekapcsolva a Repülési mód. Engedélyezze és tiltsa le az órájában a Repülős módot.

2. lépés Kezdje az iPhone Bluetooth-beállításokkal. Érintse meg Beállítások> Bluetooth lehetőséget. Kapcsolja KI a Bluetooth funkciót, várjon egy percet, majd kapcsolja vissza BE állásba. Most próbálkozzon újra az Apple Watch és az iPhone készülék párosításával.

3. lépés Számos felhasználó orvosolta ezt a problémát az iPhone hálózati beállításainak visszaállításával. Érintse meg az iPhone-on Beállítások> Általános> Visszaállítás> Hálózati beállítások visszaállítása.

Miután elindult az iPhone, próbálkozzon újra az Apple Watch párosításával. Miután csatlakoztatta az órát, és visszaállította a biztonsági másolat használatával, nem lehet problémája.

Indítsa újra mindkét eszközt. Az óra újraindítása előtt jobb, ha újraindítja iPhone készülékét. Miután az eszközök újraindultak, ellenőrizze a párosítást.

A fenti lépéseknek remélhetőleg meg kell oldaniuk a párosítási problémát. Ha továbbra is tapasztalja a problémát, lépjen kapcsolatba az Apple ügyfélszolgálatával, és szerezze be a Genius segítségét, hogy segítsen a probléma meghatározásában és támogatást nyújtson Önnek.

Legutóbbi hozzászólások