A Wi-Fi jelszó nem működik iPhone vagy iPad készüléken? Ellenőrizze ezeket a beállításokat

Probléma merül fel az iPhone vagy iPad Wi-Fi-kapcsolataival az iOS frissítése után? Tudja, hogy megvan a megfelelő jelszava, de a Wi-Fi még mindig nem működik együtt? Nem vagy egyedül - és azért vagyunk itt, hogy segítsünk.

Úgy tűnik, hogy az Apple legújabb mobil operációs rendszerének frissítésében a Wi-Fi-kapcsolattal kapcsolatban számos különböző probléma vagy hiba van. Ha a frissítés után bármilyen Wi-Fi furcsaság tapasztalható, olvassa el tovább, hogy segítsünk a probléma pontos elhárításában.

Összefüggő:

  Nem lehet bejelentkezni a Wi-Fi-be vagy a véletlenszerűen leeső Wi-Fi-be?

  Nem sokkal az iOS 12.3 első nyilvánosságra kerülése után az iPad és az iPhone felhasználói számos Wi-Fi-vel kapcsolatos problémát kezdtek el tapasztalni.

  Ez magában foglalja a WPA-védett Wi-Fi hálózatba történő bejelentkezéssel kapcsolatos problémákat (még akkor is, ha a felhasználónak megvan a megfelelő jelszava). Ez azonban általában gyenge Wi-Fi-teljesítményt vagy időszakosan megszakadó Wi-Fi-kapcsolatokat is eredményezhet.

  Legalábbis úgy tűnik, hogy a problémák továbbra is fennállnak az iOS 12 és az iOS 12.3 között. Bár nem világos, hogy a Wi-Fi hibák mennyire elterjedtek, a Wi-Fi-vel kapcsolatos problémák általában úgy tűnik, hogy meglehetősen gyakoriak.

  Gyors hibaelhárítási tippek

  Mielőtt bármilyen mélyebb hibaelhárítást folytatna, javasoljuk, hogy hajtsa végre az alábbi lépéseket az általános csatlakozási problémák kiküszöbölése érdekében.

  • Ellenőrizze még egyszer a jelszavát. Nem azt mondjuk, hogy képtelen vagy helyesen beírni a jelszót, csak annyi, hogy sok alapértelmezett Wi-Fi jelszó hosszú és bonyolult. Győződjön meg róla, hogy helyesen írja-e be. Ellenőrizheti MacBook-ját vagy más elektronikus eszközét, és megnézheti, hogy minden probléma nélkül csatlakoznak-e.
  • Indítsa újra az iPhone készülékét. Az erőszakos újraindítás használata számos problémát megszüntethet az iOS rendszerben (beleértve a csatlakozási problémákat is).
  • Ellenőrizze a kimaradásokat.Probléma lehet az internetszolgáltatója végével is. Javasoljuk, hogy keresse meg az internetszolgáltató webhelyét a Google-on, és keresse meg az esetleges kiesésekről szóló jelentéseket.
  • Indítsa újra az útválasztót. Az iPhone-okhoz vagy az iPadekhez hasonlóan az útválasztó is hibás viselkedést tapasztalhat. Javasoljuk az újraindítást. Csak húzza ki az útválasztót, majd dugja vissza. Kerülje el a hátoldalon a „Visszaállítás” feliratú gombokat, mivel ezek általában visszaállítják az útválasztó gyári beállításait.

  Ellenőrizze iPhone Wi-Fi és hálózati beállításait

  Egyes Wi-Fi-problémák az eszköz hibás csatlakozási beállításaiból származhatnak.

  Sok esetben úgy tűnik, hogy ezek a speciális Wi-Fi problémák az útválasztó beállításaiból származnak. De mielőtt erre eljutnánk, számos dolgot érdemes kipróbálnia az Apple oldalán, amelyek segíthetnek.

  Először is, ellenőrizze, hogy frissített-e az iOS jelenleg elérhető legújabb verziójára. Az Apple rendszeresen hibákat tördel a szoftverkiadásaiban, és lehetséges, hogy a legújabb iOS-verzió megoldotta az adott Wi-Fi problémát.

  Miután futtatta az iOS legújabb verzióját, próbálja meg ezeket a lépéseket.

  • Felejtsd el a Wi-Fi hálózatot. Válassza a Beállítások -> Wi-Fi lehetőséget. Érintse meg azt a hálózatot, amelyhez csatlakozik, majd érintse meg a Felejtse el ezt a hálózatot elemet. Végül csatlakozzon újra a hálózathoz.
  • Tiltsa le a VPN-jét. Esetenként a VPN akadályozza az iOS-eszköz és az útválasztó közötti sima kapcsolatot. Javasoljuk, hogy tiltsa le, és nézze meg, hogy ez segít-e a Wi-Fi teljesítményén.
  • Indítsa újra a Wi-Fi Assist alkalmazást. Lépjen a Beállítások -> Cellular elemre, és görgessen egészen az aljáig (túl az alkalmazások hatalmas listáján). A letiltásához érintse meg a Wi-Fi-asszisztens melletti kapcsolót, majd érintse meg újra az újbóli engedélyezéshez.

  Érdemes alaphelyzetbe állítani a csatlakozási lehetőségeket is. Menj Beállítások -> Általános -> Visszaállítás -> Hálózati beállítások visszaállítása.

  A legrosszabb esetben érdemes az iOS-eszköz teljes visszaállítását végrehajtani. De azt javasoljuk, hogy tartsa ezt a drasztikus lépést addig, amíg nem foglalkozik az útválasztó problémájával.

  Ellenőrizze az útválasztót és a rendszerazonosítót

  Sok esetben úgy tűnik, hogy a Wi-Fi útválasztó sávjai (2,4 GHz és 5 GHz hálózatok) zavarják az iOS-t.

  Ha a korábbi iOS-alapú lépések nem enyhítették a Wi-Fi problémákat, akkor a probléma az útválasztó hálózati sávjaival lehet. Hogy világos legyek, ez lehet még mindig legyen iOS-es hiba - de a hibát maga az útválasztó pontos beállításai vagy elérhető hálózati sávok okozhatják, vagy azokhoz kapcsolódhatnak.

  Ne feledje, hogy az útválasztó gyártmányai és modelljei eltérőek lehetnek. Ezt a cikket a lehető legáltalánosabban fogjuk tartani, de előfordulhat, hogy konkrét utasításokat a saját felhasználói kézikönyvében vagy az útválasztó gyártójának webhelyén kell keresnie.

  Az alapok

  Anekdotikus felhasználói jelentések szerint az iOS 12-nek problémái lehetnek a vezeték nélküli hálózatokhoz való csatlakozással, ha egy útválasztó mind 2,4, mind 5 GHz-es hálózati sávval rendelkezik.

  A 2,4 GHz és az 5 GHz közötti hálózatok közötti különbségek bonyolultak - nem egyszerűen arról van szó, hogy az egyik hálózati sáv "jobb", mint a másik. Például, míg az 5 GHz-es hálózatok gyorsabbak, a 2,4 GHz-es hálózatok általában jobban behatolnak a falakba és a bútorokba.

  Mindenesetre sok modern útválasztó két Wi-Fi hálózatot kínál, mindegyik sávhoz egyet.

  Pontosabban úgy tűnik, hogy a felhasználóknak problémái vannak, amikor a 2,4 GHz-es és az 5 GHz-es hálózatok SSID-je és jelszava megegyezik. Nem világos, hogy ez miért van, de összefüggésben lehet azzal, hogy mindkét zenekar között „barangolnak” az iOS-ek, és közben összezavarodnak.

  Ha mindez rendkívül technikailag hangzik, ne aggódjon - nekünk van hátunk. Az SSID alapvetően csak a hálózat neve, amely név megjelenik az iPhone Wi-Fi menüjében.

  A probléma megoldásához ellenőrizze a Wi-Fi SSID azonosítóját

  Amennyire meg tudjuk mondani, úgy tűnik, hogy megoldja ezt a problémát az útválasztó két hálózati sávjának egyikének SSID-je és jelszava.

  Az útválasztó hátulján találhatja meg a 2,4 GHz-es és 5 GHz-es hálózatok SSID-jét (hálózati nevét).

  Az útválasztó hátuljának ellenőrzésével elég könnyen megtudhatja, hogy az SSID (hálózati név) megegyezik-e vagy sem. A legtöbb esetben rendelkeznie kell matricával, amely mindkét sáv hálózati nevét megadja. Ha nincs matrica, be kell jelentkeznie az útválasztóba, amihez hozzáférünk.

  Miután ezt kitalálta, folytathatja az SSID megváltoztatását egy sávhoz. Csak annyit kell tennie, hogy megnyitja kedvenc webböngészőjét, és beír egy speciális URL-t a címsorba.

  Általában a következő címek egyike fog működni, bár ez a pontos modelltől függ.

  • //192.168.1.1
  • //192.168.0.1
  • //192.168.0.254
  • //192.168.1.254
  • //www.routerlogin.net
  • //www.routerlogin.com

  A felhasználónév és jelszó általábanadmin”És„Jelszó, Hacsak Ön vagy valaki más nem változtatta meg.

  Miután bejelentkezett az útválasztó vezérlőpultjára, a hálózati SSID megváltoztatása általában elég egyszerű.

  Miután eljutott az útválasztó vezérlőpaneljére, általában egyszerű mód van az SSID (hálózati név) és a jelszó megváltoztatására az egyes sávokhoz. A router beállításai gyártónként is változnak, ezért ellenőrizze a felhasználói kézikönyvet vagy a gyártó utasításait, ha bármilyen problémába ütközik.

  Változtassa meg a két sáv egyikének SSID-jét és jelszavát valami emlékezetesre (de mindenképpen használjon biztonságos jelszót).

  Ha mindent elmondott és kész, csak figyelje iOS készülékét a Wi-Fi teljesítményére.

  Frissítse a firmware-t

  Amíg az útválasztó vezérlőpultján tartózkodik, érdemes megnézni, hogy a legfrissebb firmware-ig friss-e.

  Sok modern útválasztó automatikusan frissíti firmware-jét. De ha régebbi útválasztót használ, akkor előfordulhat, hogy manuálisan kell frissítenie a firmware-t. Ebben az esetben az útválasztó vezérlőpultján általában van egy jól látható „firmware” vagy „firmware frissítés” gomb.

  Ha nincs, javasoljuk, hogy olvassa el a firmware verzióit és a frissítés állapotát a felhasználói kézikönyvben vagy a gyártó webhelyén.

  Megjegyzés a Smart Connectről

  Ismételten úgy tűnik, hogy az eszközeikre telepített iOS 12-vel rendelkező felhasználók csak akkor ütköznek problémákba, ha egy 2,4 GHz-es és egy 5 GHz-es sáv ugyanazon SSID-re van állítva. Ha a Smart Connect engedélyezve van, akkor azok lesznek.

  Emiatt azt javasoljuk, hogy tiltsa le a Smart Connect szolgáltatást, és ellenőrizze, hogy ez enyhíti-e a Wi-Fi teljesítményét vagy a leesés problémáit.

  Annak megállapításához, hogy eszközén van-e Smart Connect, keressen rá az útválasztó gyártmányára és modelljére. Ha engedélyezve van, próbálja meg kikapcsolni (olvassa el a felhasználói kézikönyvet vagy az útválasztó gyártója webhelyén található utasításokat).

  Megoldja az Apple ezt a problémát?

  Megértésünk szerint az Apple azonosította a problémát, és jelenleg javításon dolgozik. Javasoljuk, hogy telepítsen minden új iOS-frissítést, amint azok megjelennek.

  Legutóbbi hozzászólások