Az iPhone XS / XR / X akkumulátor nem tölt fel? Túl gyorsan ürít?

Az egyik leggyakoribb panasz, amelyet az iFolks-tól hallunk, az a probléma, hogy iPhone (vagy iPad) akkumulátoruk nem tartja túl gyorsan a lemerülést vagy lemerülést.

Gyakran azt mondják az emberek, hogy az iPhone készülékeik egy óránál hosszabb ideig nem tartanak töltést, vagy soha nem töltenek be egy bizonyos százalékot, általában 60-80% -ot. Úgy tűnik tehát, hogy az iPhone készülékeik nem képesek teljes 100% -ot tölteni.

Mielőtt sok időt töltene bármi és minden kipróbálásával, nézzük át az alapokat:

Vadonatúj iPhone?

Ha van olyan szerencséje, hogy kézbe veszi az új iPhone XS vagy XR modellt vagy más modellt elkábító márkát, akkor az első napokban (legfeljebb egy hétig) várható némi akkumulátor lemerülés, mivel iPhone készüléke letölti és szinkronizálja az összes adatot, alkalmazást, zene, fotók stb. Ez várható és normális! Tehát a türelem a legjobb erényünk, amikor új iPhone-t szerzünk.

Ha néhány napnál hosszabb ideig észleli ezt a viselkedést, kövesse az alább felsorolt ​​tippeket.

Frissítette az iOS-t?

Ugyanez a tanács igaz. Ha nemrégiben frissítette az iOS verzióját a legfrissebbre, akkor az akkumulátor teljesítményének körülbelül egy napig várható csökkenése. Gyakran kevesebb!

Ismételten, ha ez az akkumulátorprobléma nem ideiglenes és egy napnál tovább tart, nézze meg az alábbi tippeket.

iDevice és iPhone töltés 101

 1. Csatlakoztassa iPhone vagy iDevice készülékét egy fali aljzathoz (vagy egy másik fali aljzathoz)
 2. Próbáljon meg egy másik villámkábelt (a töltőkábelt) használni
  1. Győződjön meg arról, hogy a kábele Made for iPhone (MFI)
 3. Ha elérhető, próbáljon meg egy másik hálózati adaptert
  1. Meglátogathatja akár az Apple Store-t vagy az Apple kiskereskedőt is, és megkérheti őket, hogy használják valamelyiküket
 4. Ellenőrizze az iPhone alján található töltőportot, hogy nincs-e benne szennyeződés vagy összegyűlt szösz
  1. Tisztítsa meg mind a portot, mind a kábelvégeket, hogy ne kerülhessen törmelék oda, és ezzel akadályozható legyen a kapcsolat
  2. Ez az ok a leggyakoribb oka annak, hogy egy iPhone nem töltődik megfelelően - ezért ellenőrizze szorgalmasan!

Gyorsan tölthető az iPhone XS / XR / X?

Ha gyorstöltéssel tölti iPhone X készülékét, akkor észreveheti, hogy amikor a töltés 80 százalékot ér el, a dolgok lelassulnak.

Ez a viselkedés normális. Amint az iPhone X eléri a 80% -ot, töltési módja a gyorstöltési módról a normál töltési módra vált, hogy befejezze a teljes 100% -os töltést.

Mi a gyors töltés az iPhone XS / XR / X készüléken?

Az Apple szerint az iPhone X sorozatú telefonok és az iPhone 8 modellek támogatják a gyors töltést, akár 50 százalékos töltést 30 perc alatt.

De ehhez további kiegészítőkre van szükség, a gyors töltést nem tartalmazza az iPhone X sorozat csomagja. Szóval sajnos nem, az Apple nem kapcsolta át az iPhone XS vagy XR készüléket USB-C-re a kezdésből!

Az új iPhone XS vagy XR (vagy X és 8) készülékhez ugyanaz a régi villámcsatlakozó és kábel tartozik ...

Ha az iPhone X-et a lehető leggyorsabban szeretné tölteni, akkor feltétlenül szükséges az USB-C használata.

Szüksége van egy Apple márkájú USB-C villámkábelre és egy hálózati adapterre, amely támogatja az USB-C tápellátás specifikációit, például az Apple USB-C tápegységek 30W A1882 modell és 87W A1719 típus.

Sajnos az iPhone XS vagy XR NEM tartalmazza ezeket a gyorstöltő tartozékokat az iPhone X készülékéhez. Külön vásárlásra van szükségük!

És igen, jelenleg KELL vásárolnia az Apple USB-C villámkábelt - egyetlen márkán kívüli márka sem működik az Apple termékek gyors töltéséhez.

Van USB-C-vel rendelkező MacBook vagy MacBook Pro készüléke?

Ha a legújabb MacBook tulajdonosa vagy hozzáférése van az egyetlen USB-C porttal, akkor használhatja a MacBook hálózati adaptert, amennyiben az megfelel ezeknek a jelenlegi specifikációknak. Szüksége van azonban egy külön USB-C-re a villámkábelhez!

Támogatott USB-C tápegységek az iPhone X gyors töltéséhez

 • Apple 29 W, 30 W, 61 W vagy 87 W USB-C tápegység
 • Összehasonlítható, harmadik féltől származó USB-C hálózati adapter, amely támogatja az USB Power Delivery szolgáltatást (USB-PD)

Mi a helyzet a vezeték nélküli töltéssel?

Az iPhone XS és az XR (valamint a régebbi iPhone X / iPhone 8 modellek) egyaránt támogatják a vezeték nélküli töltést a Qi vezeték nélküli töltőkkel - de ez NEM gyors töltés.

Mint fent említettük, az iPhone X sorozat (vagy 8) gyors feltöltéséhez Apple márkájú USB-C villámkábel és USB-C hálózati adapter használata szükséges.

Sajnos úgy tűnik, hogy vége az Apple vezeték nélküli töltőpadjának, az AirPower-nek a várakozása. A legtöbb Apple szakértő, beleértve a sajátunkat is, úgy véli, hogy az Apple technikai korlátok és túlmelegedési problémák miatt leállította az AirPower fejlesztését.

Úgy tűnik, hogy az Apple most más vezeték nélküli töltési megoldásokat próbál folytatni - olyanokat, amelyek inkább eszközspecifikusak, mintsem minden.

Tehát időközben vezeték nélkül töltheti iPhone XS vagy XR készülékét (és az eredeti X és iPhone 8 készülékeket), most Qi-kompatibilis vezeték nélküli töltőpad segítségével.

Olvassa el az Apple ajánlásait a támogatott Qi-kompatibilis töltőpárnákról ebben a támogatási cikkben.

A vezeték nélküli töltés nem működik a Starbucksnál, vagy a helyi lóg?

Ha iPhone XS / XR / X vagy 8 készüléke nem töltődik, amikor meglátogatja kedvenc kávézóját vagy más, vezeték nélküli töltőpadokat kínáló helyet, akkor valószínű, hogy ezeket a párnákat nem a Qi-szabványnak tervezték.

Sajnos jelenleg a Starbucks és más helyszínek töltőszőnyegei közül a legtöbb a Powermat technológiát használja, amely támogatja a Samsung és más Andriod telefonokat!

A jó hír az, hogy ezeknek a vezeték nélküli párnáknak javításai vannak készülőben, ezért hamarosan látnia kell a Qi szabványú vezeték nélküli töltést a helyi Starbucks és más ízületeknél.

Nem világos azonban, hogy ezek a javítások eljutnak-e a fogyasztók vagy a kisvállalkozások felé. Tehát bár a helyi Starbucksnál működik, előfordulhat, hogy nem a helyi boltban működik. Legalábbis még nem!

Az iPhone XS, XR vagy X akkumulátorod még mindig nem tölt fel?

Ha az iDevice továbbra sem tölti fel a töltést, vagy váratlanul gyorsan lemerül, meg kell határoznunk, hogy szoftveres vagy hardveres probléma-e.

Noha vannak hardverproblémák, legtöbbször az eszköz és szoftvere közötti kommunikációban van a probléma.

Ezekben az esetekben csak az akkumulátor cseréje nem segít a probléma orvoslásában!

Először üsd le az Basic Battery Dogs-t!

 • Menj Beállítások> Adatvédelem> Helyszolgáltatások és nézze meg, hogy mely alkalmazások használják állandóan az Ön tartózkodási helyét. Módosítsa ezeket a beállításokat soha, vagy csak az alkalmazás használatakor
 • Frissítse a Beállítások> Általános> Kisegítő lehetőségek> Szállás megjelenítése > kapcsolja be az automatikus fényerőt
 • Vessünk egy pillantást Beállítások> Általános> Háttéralkalmazás-frissítés és nézd meg, mely alkalmazások frissülnek a háttérben. Kapcsolja ki azokat, amelyekre nincs szüksége frissítésre, vagy kapcsolja ki mindet a tetején található kapcsolóval.
  • Bármikor megnyithat és használ egy alkalmazást, az automatikusan frissül

Ragaszkodjon a WiFi-hez, ha lehetséges

Amikor eszközét használja adatok elérésére, a WiFi kevesebb energiát fogyaszt, mint a mobil. Ezért mindig javasoljuk a WiFi használatát, amikor csak lehet.

A WiFi bekapcsolásának módjai

 • Húzza felfelé a Vezérlőközpont megnyitásához, érintse meg a WiFi ikont, és jelentkezzen be egy WiFi hálózatba
 • Menj Beállítások> WiFi

Kapcsolja be az alacsony fogyasztású üzemmódot

Az alacsony fogyasztású mód fantasztikus! Meghosszabbítja az akkumulátor élettartamát, amikor a százalék az alacsony zónába kerül (általában 20% vagy kevesebb).

Az iPhone még akkor is értesít, ha az akkumulátor lemerül 20% -ra, és újabb üzenetet küld 10% -kal. Csak annyit kell tennie, hogy egyetlen érintéssel kapcsolja be az alacsony fogyasztású módot.

DE bármikor bekapcsolhatja az alacsony fogyasztású üzemmódot is, amikor úgy gondolja, hogy szüksége van rá. Csak menj Beállítások> Akkumulátor> és kapcsolja BE Alacsony fogyasztású üzemmód. VAGY testreszabhatja a Vezérlőközpontot az iOS 12 és az iOS 11 rendszerben, és hozzáadhatja oda, hogy bármikor könnyen elérhesse.

Még jobb, ha a telefon újra feltöltődik, az alacsony fogyasztású üzemmód automatikusan kikapcsol.

Az alacsony fogyasztású üzemmódnak van hatása

Csökkenti a képernyő fényerejét, minimalizálja a rendszeranimációkat, egyes alkalmazások nem töltenek le tartalmat a háttérben, és egyes iOS-funkciók, például az AirDrop, az iCloud Sync és a Continuity le vannak tiltva.

Próbálkozzon újraindítással

Ez lett az iDevices esetleges problémáinak diagnosztizálásának első lépése, az újraindítás. Az újraindítás kikapcsolja az eszközeit, és futtat néhány takarítási protokollt, például a gyorsítótár törlését és az ellenőrzések sorozatának futtatását a rendszer észlelt sérüléseinek kijavítására. Meglepő, hogy az emberek milyen ritkán zárják le iDevice-jüket!

Javasoljuk, hogy hetente legalább egyszer kapcsolja ki a telefont, hogy készüléke körbejárja ezeket a leállítási folyamatokat. Egészségesen megőrzi a dolgokat!

És ne feledje, hogy az iDevice kikapcsolása egészen más, mint egyszerűen kihagyni a képernyőt sötétedés után egy bizonyos ideig tartó nem használat után!

És rendkívül könnyű leállítani a készüléket. Ha iOS 11 vagy újabb rendszert használ, akkor még egy Beállítás is van erre - lépjen ide Beállítások> Általános> Leállítás

A legtöbb iPhone-modell esetében a bekapcsológomb (alvó / ébrenlét) lenyomva tartásával és kikapcsolásával is kikapcsolhat.

A leállítás más az iPhone XS / XR / X esetében

Igen, mint sok dolog, az iPhone X összekeveri a dolgokat! Tehát ennél az iPhone-modellnél nyomja meg együtt a Hangerő fel és az Oldalsó gombot, majd csúsztassa el a kikapcsoláshoz, csakúgy, mint más iPhone-oknál.

Azok számára, akik megpróbálják kikapcsolni a régi módot, ehelyett aktiválják a Sirit az Oldalsó gomb lenyomásával és nyomva tartásával!

Ezután próbáljon meg kényszerített újraindítást

Ha a helyzet még mindig nem tűnik megfelelőnek az akkumulátor számára, próbálkozzon kényszerű újraindítással. Ez az egy művelet valahogy sok hibaelhárítási útmutató alapértelmezettjévé vált, és bizonyos körülmények között hasznos.

Bármely probléma kényszerű újraindítása azonban gyakran az eszköz rendszerszoftverének megrongálódásához vezet, ezért mindenképpen körültekintően járjon el, és NE használja azt a probléma kezelésének első lépéseként.

De ha ezek a további lépések nem segítettek, itt az ideje egy kényszerű újraindításnak (más néven kemény visszaállításnak)

Végezzen el kényszerített újraindítást

 • IPhone 6S vagy annál régebbi plusz az összes iPad és iPod Touch esetén nyomja meg egyszerre a Home és a Power gombot, amíg meg nem jelenik az Apple logó
 • IPhone 7 vagy iPhone 7 Plus esetén: Tartsa nyomva legalább 10 másodpercig az Oldalsó és a Hangerő le gombot, amíg meg nem jelenik az Apple logó
 • IPhone X sorozatú, iPhone 8 vagy iPhone 8 Plus készüléken: Nyomja le és gyorsan engedje fel a Hangerő növelése gombot. Ezután nyomja meg és azonnal engedje fel a Hangerő csökkentése gombot. Végül nyomja le és tartsa lenyomva az Oldalsó gombot, amíg meg nem jelenik az Apple logó

Frissíti iPhone-ját WiFi-n keresztül?

Sajnos, amikor az iOS-t WiFi-n keresztül frissíti, gyakran ezekhez a töltési problémákhoz vezethet!

Tehát, ha azt veszi észre, hogy az iDevice akkumulátora nem képes feltölteni, vagy nem tudja teljesen feltölteni, próbálja meg frissíteni iOS-jét az WiFi-n (OTA – over the air) keresztül az iTunes segítségével.

Ez csak egy egyszerű folyamat segítségével oldhatja meg a problémáit!

Az iDevice frissítése az iTunes alkalmazással

 1. Hozzáférés az iTunes legújabb verziójával telepített Mac vagy Windows PC-hez
 2. Először csatlakoztassa a villámcsatlakozót iPhone-jához, majd a számítógép portjához
 3. Ezután nyissa meg az iTunes alkalmazást, és lépjen az eszköz Összefoglaló szakaszához
 4. Végezzen biztonsági másolatot az iCloudra vagy erre a számítógépre a Biztonsági másolat most használatával
 5. Koppintson a Frissítés keresése elemre
  1. Ha elérhető az iOS újabb verziója, kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat
  2. Ha nem áll rendelkezésre frissítés, fontolja meg az iOS újratelepítését a Visszaállítás végrehajtásával, majd a telepítés során a legújabb biztonsági másolat visszaállításával
   1. Elengedhetetlen, hogy először készítsen biztonsági másolatot, ha elérhetővé kívánja tenni adatait!
   2. Ha régebbi biztonsági másolatot szeretne választani, tekintse meg ezt a cikket a biztonsági mentés helyének részleteiről
 6. Ha elkészült, akkor a Kiadás eszköz ikon segítségével megfelelően dobja ki, majd húzza ki a villámkábelt az eszközből és a számítógépből

Miután befejezte ezt a folyamatot, az iPhone vagy az iDevice naprakész, és iPhone-akkumulátorának hatékonyabbnak kell lennie az iTunes frissítése után. Ha nem, akkor elemre van szüksége.

Végül fontolja meg az iOS frissítését az iTunes használatával ezentúl, hogy elkerülje ezeket az általános akkumulátorproblémákat.

Legutóbbi hozzászólások