Az Apple Store rövid története és a jövő iránya

1997-ben az Apple végre megszakadt. Steve Jobs éppen akkor jött vissza, amikor a cég csődszakadást szenvedett. Michael Dellnek, a Dell Computers alapítójának volt interjúja.

Megkérdezték Dellet, mit tenne Jobs pozícióban. Az ő válasza? "Bezárnám, és visszaadnám a pénzt a részvényeseknek." Ez nem tette Jobs boldoggá.

Harmadik fél kudarca

A Dell idézete több szinten is feldühítette Jobsot. A NExT, a Jobs cég, amelyet az Apple elhagyása után alapított, és amelyet most szereztek meg, létrehozta a Dell online vásárlási élményét, amely gyorsan átvette a kiskereskedelmi jelenlétüket. Jobs elrendelte a csapatot, hogy készítsen egy online áruházat, „amely minden szempontból jobb volt, mint a Dellé”. 1997. november 10-én jelentette be az Apple Online Store-ot. Azt is hozzátette: "Azt hiszem, amit el akarunk mondani neked, Michael, az az, hogy új termékeinkkel, új üzletünkkel és megrendelésre gyártott új gyártásunkkal utánad jövünk, haver."

Mielőtt Jobs 1997-ben visszatért az Apple-hez, és még online áruházának elindítása után is, az Apple akkor értékesítette a legtöbbet, ha számítógépeit harmadik féltől származó partnereken és nagy dobozos üzleteken keresztül adta el. Ez egyértelmű problémához vezetett. Ezeknek az üzleteknek rosszul képzett értékesítői voltak, egy olyan boltban, ahol száz Windows gép és két Mac volt. Ritkán jártasak a Mac-ek használatában, és előnyben részesítenék a Windows-gépeket. Ezek az üzletek gyakran még a PC-t is házon belül gyártanák, ami lényegesen kevesebbet jelent a vevő számára, de sokkal magasabb profitot jelent.

Megszakító kötelékek

1998-ban Tim Cook az Apple-hez csatlakozott a világméretű műveletek vezető alelnökeként, ahol azonnal kifejezte ezeket az aggályokat. Nem sokkal később Jobs megszakította a kapcsolatot 20 000 kiskereskedelmi partnerének több mint felével, beleértve az összes nagydobozos üzletet. Jobs utasította Cookot, hogy a cél a Dell megcélzása, valamint a készletük és az ellátási láncuk összehangolása és túllépése volt.

Jobs kezdte vizsgálni az önálló üzlet ötletét. 34 „bolton belüli áruház” teszt volt Japánban. Jobs úgy döntött, hogy a kiskereskedelmi partnerekkel szorgalmazza ezeket az üzleteket, és a CompUSA az egyetlen, aki ezt követi. Megállapodtak abban, hogy üzletük legalább 15% -át egy „Apple Store” -val hozzák létre, valamint magasabb részmunkaidős Apple-képviselővel. A kísérlet kudarcot vallott, a CompUSA elnökét egy évvel később eltávolították, részben a projekt támogatása miatt. Ennek ellenére a Mac-eladások növekedtek a CompUSA-ban, és Jobs új üzletet kötött a Best Buy-val.

Apple Store

Jobs rájött, hogy mindez nem működik. Az Apple teljes terméke egy ökoszisztémáról szólt, és rájött, hogy a vállalatnak szüksége van arra, hogy az ökoszisztéma a boltban kezdődjön, nem egyszer, ha hazaérsz, hogy gépeket adj el. Tehát úgy döntött, hogy utánanéz egy Apple Store-nak.

1999-ben Jobs felvette Milliard Drexlert, a Gap korábbi vezérigazgatóját az Apple igazgatóságába, akit nem sokkal később Ron Johnson, a Target vezérigazgatója vezetett a kiskereskedelmi tevékenység élén. Jobs építészeket és tervező csapatokat kezdett felvenni az Apple üzletek építésére az Apple központja közelében lévő raktárakban.

2001 májusában az Apple megnyitotta első két kiskereskedelmi üzletét. Az első a virginiai Fairfax megyében, a második a kaliforniai Glendale-ben található.

A sajtó és az ipar szakértői úgy gondolták, hogy az ötletet kudarcra szánják. Az első üzletek azonban nagyon sikeresek voltak, az első három évben több mint egymilliárd dolláros árbevételt értek el, ami a történelem során az első ilyen üzlet volt.

Az iPod eladása

Bár az Apple Stores-nek volt lehetősége, nem voltak elterjedtek, és az Apple-nek továbbra is kiskereskedelmi jelenléttel kellett rendelkeznie a termékek értékesítéséhez. Amikor az Apple 2001-ben kiadta az iPod-ot, azt csak az Apple értékesítette, és csak a Mac gépekkel volt kompatibilis. Az Apple vezetése hosszú ideig megpróbálta meggyőzni Jobsot, hogy ne tegye mindkét dolgot, és 2003-ra meggyőzték.

Az iTunes létrehozása a Windows számára a könnyű feladat volt, a gépekre való beszerzés nehéz volt. Ezenkívül Jobs már a 90-es években megszakította nagydobozos kapcsolatait, hogyan tudnák visszavezetni az iPodot a kiskereskedelembe? Jobs előállt egy tervvel, amely megoldja ezeket a problémákat.

(Fotó: Justin Sullivan / Getty Images)

HP

Steve Jobs nemrégiben találkozott a HP vezérigazgatójával, Carly Fiorinával, aki rajongott Jobs iránt, és új és innovatív termékeket szeretett volna létrehozni, hasonlóan az Apple-hez. Tehát Jobs megállapodással jött hozzá. Az Apple lehetővé tette a HP számára, hogy HP iPod-ot készítsen, hátoldalán mind HP, mind Apple logóval. Részük lenne a nyereségből, és cserébe a HP a) hozzáférést biztosít az Apple-nek az ellátási lánchoz és a kiskereskedelmi partnerségekhez, b) előre telepíti az iTunes-ot az összes számítógépre, és c) nem hoz létre MP3-lejátszót az üzlet során, amelynek vége 2006-ban lesz. A HP beleegyezett, és a CES 2004-ben Carly Fiorina bemutatta a HP + iPod-ot.

Az eseményen megbeszélte, hogy cége mennyire törődik az innovációval. Így aztán egy újságíró megkérdezte tőle, hogy miért döntött úgy a cége, hogy valaki más találmányát eladja, és nem a sajátját készíti el. Azt mondta, hogy ez a sajátjuk, mert ki kellett választania a színt, amely egy HP kék volt. Az újságíró azonnal hívta Jobsot, és megkérdezte, hogy a HP kiadhatja-e az iPod kék színben való kiadását, így válaszolt: „Meglátjuk”.

A HP + iPod nem sikerült, nem kék színnel jelent meg, de új kapcsolatokat adott az Apple-nek a kiskereskedelmi partnerekkel.

Az üzletek bővítése

Az Apple egyre több áruházat kezdett építeni, ezek nagy részét bevásárlóközpontokban, de néhány önálló üzlet, amelyek leginkább egyedi építészetükről ismertek. Ide tartoznak a Grand Central Station, New York City és az Union Square üzletei.

Az egyik szokatlan történet: 2012-ben az Apple új, kiemelt üzletet nyitott Palo Altóban. Az áruház teljes áttervezéssel készült, és az Apple Store-ok jövőjének színvonalát jelentette. Az egyik változás egy ívelt mennyezet volt, amely állítólag elősegítette a zaj mozgását a szobában. Ehelyett éppen ellenkezőleg hatott. Az épületet rosszul tervezték meg, és egy olyan helyet eredményezett, amely nem engedte, hogy a hang távozzon, és az idő múlásával folyamatosan hangosabb lett. Az újságírók hetente jártak decibel olvasókhoz, és látták, hogy ez hetente lassan öt ponttal emelkedik.

Míg a Palo Alto üzlet egy apró félrelépés volt, az Apple Stores virágzik, mind értékesítés, mind dizájn szempontjából. A társaságnak most 498 üzlete van 22 országban.

Másolók

Az Apple Stores sikere jelentős változásokat eredményezett más kiskereskedelmi üzletekben. Mivel az Apple alkalmazottai nem jutalékon dolgoztak, semmi ösztönzésük nem volt egy gép eladására, csupán azért, hogy segítsenek az embereknek, akik szeretnének egy Apple terméket. Az Apple Store létrehozása jelentősen visszaesett a PC-k értékesítésében, és elősegítette a Mac életre keltését, valamint lehetővé tette a jövőbeni termékek, például az iPod és az iPhone alkalmazását.

Az Apple Store legjelentősebb leszakadása a Microsoft Store-ból származott, amelyet először 2009-ben nyitottak meg. A Microsoft észrevette, hogy az Apple mennyire sikeres a kiskereskedelemben, és úgy döntött, hogy helyet hoz létre a Windows gépek és az Xbox számára egy Apple-szerű környezetben. Ezeket az üzleteket hosszú évekig csak az Apple Stores mellett helyezték el, és nem sikerült elérniük az Apple sikerét.

A jövő

2016 májusában az Apple új „zászlóshajó üzletet” nyitott az Union Square-en, San Fransisco-ban. Az áruház az Apple Stores jövőjét hivatott bemutatni, és sok ötletet gondol át az eredeti koncepció mögött.

Ezek közül az első neve „The Avenue”. Az Avenue interaktív „ablakokat” tartalmaz, amelyek a vállalatok legújabb termékeit és harmadik féltől származó kiegészítőket jelenítik meg. Ez a szakasz új „kreatív profikat” is tartalmaz, amelyek segítséget nyújtanak a felhasználóknak ötleteikkel és bővítik eszközeik képességeit.

A második a Genius Grove, a Genius Bar helyébe lép. Bár fogalmilag ugyanaz, egy olyan terület, ahol az Apple alkalmazottai segítenek a termékében, ehelyett nagy, fedett fák alatt található, szép asztalokkal.

A harmadik neve „A fórum”. Ez a nagy közösségi tér hatalmas, színházi méretű 6K-s kijelzővel rendelkezik. Elsődleges célja az új „Today at Apple” program támogatása, amely a környék minden tájáról érkező kreatívokat vonz előadásra. Ez magában foglalja az eszközökkel kapcsolatos ismeretek tanulásának vagy bővítésének óráit is.

A negyedik neve „The Plaza”, amely csak az Apple legnagyobb üzleteiben lesz látható. A Plaza a nap 24 órájában nyitva tart, és Wi-Fi-t, ülőhelyeket, valamint helyi előadók további előadásait kínálja.

Az utolsó neve „The Boardroom”, ahol az Apple képviselői gyakorlati és képzési lehetőséget adhatnak „vállalkozóknak, fejlesztőknek és más kis- és középvállalkozások ügyfeleinek”.

Az Apple azt tervezi, hogy a következő néhány évben kiterjeszti ezeket a szolgáltatásokat a jövőbeni üzletekbe. Megkezdték a meglévő üzletek felújítását is, hogy ezeket a kiegészítéseket beépítsék.

A múlt hónapban az Apple megnyitotta új zászlóshajó üzletét Chicago folyópartján. Ez az Apple első városi téri kiskereskedelmi koncepcióüzlete, amelyet a világ számos városában más hasonló nagy üzletek követnek.

"Amikor az Apple 2003-ban megnyílt az észak-michigani sugárúton, ez volt az első zászlóshajó üzletünk, és most visszatértünk Chicagóba, és megnyitottuk az elsőt az Apple világszerte legjelentősebb kiskereskedelmi telephelyeinek új generációjában" - mondta Angela Ahrendts, az Apple vezető alelnöke Kiskereskedelem.

Mi változhat

Egy dolgot szeretnék látni, amely a legújabb zászlóshajó üzletben még nem volt, a Genius vonalak. Ha bejáró vagy, általában 10-15 perc alatt kaphatsz segítséget, ami jó. Ha azonban megbeszélésed van, akkor is ugyanazokat a 10-15 perceket várod meg. Remélem, hogy a jövőben ezzel foglalkoznak.

Az Apple üzletei továbbra is a legjövedelmezőbbek a világon. Úgy tűnik, hogy a vállalatnak jó ötletei vannak a jövőjével kapcsolatban. És az embereket továbbra is érdekli a vásárlás előtt kipróbálni olyan dolgokat, amelyeket online nem lehet megtenni.

Legutóbbi hozzászólások