Használhatom a Safari kiterjesztéseket Mac rendszeren?

Apple-felhasználóként valószínűleg már ismeri a Safarit. De lehet, hogy nem ismeri az összes olyan böngészőbővítményt, amelyet a Safari funkcionalitásának fejlesztésére és bővítésére használhat.

Ebben a cikkben elmagyarázzuk, hogy mik a Safari kiterjesztések, valamint a telepítésük és használatuk módja a Mac-en. Még azt is megmagyarázzuk, miért nem talál annyi kiterjesztést a Safarihoz, mint más böngészőkhöz, például a Chrome-hoz.

Mik a Safari kiterjesztések?

A böngészőbővítmény egy kicsi alkalmazás, amely megváltoztatja a böngésző megjelenését vagy működését. Szinte minden webböngészőhöz telepíthet bővítményeket: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge és Safari.

A legtöbb webböngészővel bővítményeket használhat.

A Mac számítógépén lévő többi alkalmazástól eltérően a bővítmény telepítése után nem kell mást tennie a használatához. A kiterjesztés a Safari eszközsorán jelenik meg, és készen áll arra, hogy bármikor elérhesse az internetet.

A legnépszerűbb böngészőbővítmények lehetővé teszik a hirdetések blokkolását, az engedményes kódok keresését, a jelszavak kezelését, a sötét mód engedélyezését a webhelyek számára és a helyesírás ellenőrzését.

Kicsit lejjebb felsoroljuk a legjobb Safari kiterjesztéseket.

Biztonságosak a böngészőbővítmények?

Sok böngészőbővítmény engedélyt kér a meglátogatott webhelyek megtekintéséhez és az ezeken a webhelyeken végzett tevékenységek megtekintéséhez. Néha el is menthetik a jelszavakat, vagy hozzáférhetnek a fényképezőgéphez.

Ezt a felugró ablakot akkor láthatja, amikor a bővítményeket a Google Chrome-mal használja.

A jó kiterjesztés csak szükség esetén engedélyt kér ezekre a dolgokra. Például egy jelszókezelőnek hozzáférnie kell a jelszavaihoz.

A rossz bővítmények azonban kihasználhatják ezt a hozzáférést, hogy eladják adatait a legmagasabb ajánlatot tevőnek. Még az is lehetséges, hogy valaki kiterjesztést használhat rosszindulatú programok vagy számítógépes vírusok telepítésére a rendszerére.

Ezért nagyon fontos, hogy ne telepítsen megbízhatatlan kiterjesztéseket a böngészőjébe. Ezzel komoly veszélybe kerülhet a magánélet.

Biztonságosak a Safari böngészőbővítmények?

Ennek ellenére a Safari kiterjesztések kissé eltérnek egymástól, mert az Apple minden kiterjesztésen átnézi és bejelentkezik, mielőtt telepíteni hagyná.

Minden Safari kiterjesztés letölthető az App Store-ból.

Ez egy viszonylag friss változás az Apple számára - a Safari kiterjesztések korábban ugyanolyan nyitottak voltak, mint bármely más böngésző -, és ez azt jelenti, hogy a Safari számára kevesebb kiterjesztés van, mint más böngészőkhöz.

Ennek eredményeként a Safarihoz letöltött és telepített bármilyen kiterjesztésnek biztonságosnak kell lennie.

Van-e a Safarinak olyan kiterjesztése, mint a Chrome?

Sokkal több böngészőbővítmény érhető el a Chrome-hoz, mint a Safari. Az Apple ugyanis nem engedélyezi a nem biztonságos kiterjesztések telepítését, míg a Google egyszerűen figyelmeztetést ad rájuk.

Ennek ellenére sok ugyanaz a kiterjesztés elérhető mindkét böngészőben. Bármelyik nem, általában vannak hasonló helyettesítők, amelyeket helyette telepíthet.

Hogyan használhatom a Safari kiterjesztéseket Mac rendszeren?

Miután telepítette a Safari kiterjesztést a Mac számítógépére, ikonként jelenik meg a Safari eszköztáron az ablak tetején. Látnia kell a keresősáv mellett vagy a megosztás gomb mellett.

Kattintson a Safari kiterjesztés ikonjára a használatához.

Kattintson erre az ikonra a bővítmény aktiválásához vagy beállításainak módosításához. Néha nem is kell semmit tennie, mert a háttérben kezd működni, amint telepíti.

Hogyan telepíthetek Safari kiterjesztéseket az Apple-től?

Mivel csak az Apple által jóváhagyott kiterjesztéseket telepítheti a Safarira, az egyetlen hely a Mac App Store-ból származik. Ez azt jelenti, hogy a Safari minden kiterjesztése biztonságosan használható, és automatikusan frissül a Mac többi alkalmazásával.

Nyissa meg a Safarit, és lépjen a következőre: Safari> Safari Extensions a menüsorból. Ez megnyitja a Mac App Store-t egy olyan oldalon, amelyen elérhető minden Safari kiterjesztés.

Az új kiterjesztések megtalálásának leggyorsabb módja a Safari menü.

Megtalálja az ingyenes és fizetett bővítmények keverékét, amelyeket a Safari-val használhat. Kattintson bármelyikre, ha többet szeretne megtudni arról, hogy mit csinál és hogyan használja. Ezután kattintson a gombra Kap vagy kattintson az árra, és írja be az Apple ID adatait a telepítéshez.

Néhány bővítmény egy nagyobb alkalmazás részeként érkezik, például a Todoist vagy a Day One. Ezeket az alkalmazásokat a Launchpad vagy az Applications mappából érheti el, miután letöltötte és telepítette őket.

Hogyan kezelhetem a Safari kiterjesztéseket?

Miután telepített egy bővítményt az App Store-ból, azonnal elérhetővé kell tenni a Safari eszköztárról. Ha nincs ott, akkor menjen Safari> Beállítások> Bővítmények a menüsorból.

Ezen a beállítási oldalon megtekintheti a Mac összes Safari kiterjesztéséről szóló információkat. A jelölőnégyzetekkel be- és kikapcsolhatja a bővítményeket. Vagy válasszon egy kiterjesztést az oldalsávon, és kattintson Eltávolítás hogy végleg megszabaduljon tőle.

Válasszon egy kiterjesztést az oldalsávon, ha további információt szeretne róla megtudni.

A kiterjesztések letiltása vagy eltávolítása gyorsabbá teheti a Safarit, ami jó dolog, ha észreveszi a böngésző teljesítményének süllyedését.

Ugyancsak átrendezheti a kiterjesztés ikonjait a Safari eszköztárán Cmd miközben rákattint és új helyekre húzza őket. Ez nagyszerű módja annak, hogy az Ön számára értelmes sorrendbe állítsuk őket.

Milyen kiterjesztéseket kell telepítenem a Safarira?

A Mac App Store-ban számos Safari-bővítmény található. Ezek mindenre kiterjednek a jelszókezelőktől a hirdetésblokkolókig és még sok minden mást.

Íme néhány a legjobb kiterjesztések közül, amelyeket érdemes telepíteni.

Ecosia keresőmotor

A Safari néhány beépített keresőmotort kínál a beállításokban. De ha kereséseivel meg akarja menteni a bolygót, akkor inkább telepítse az Ecosia kiterjesztést.

Az Ecosia egy keresőmotor, amely fákat ültet a környezet védelme érdekében. Ha a Google használata helyett Ecosia-ra vált, akkor a keresésekből származó összes hirdetési bevétel valóban jó célra vezethet.

Letöltés: Ecosia (ingyenes)

1Password és Dashlane jelszókezelők

Manapság nem könnyű nyomon követni az összes jelszavát. Különösen, ha arra ösztönzik, hogy teljesen más jelszót használjon minden fiókhoz. Szerencsére léteznek jelszókezelők, hogy megkönnyítsék.

Az 1Password vagy Dashlane kiterjesztésekkel létrehozhatja, elmentheti és kezelheti az összes jelszavát a biztonságának veszélyeztetése nélkül.

Valójában általában biztonságosabb a jelszókezelő használata, mint maga mindenre emlékezni!

Letöltés: 1Password 7 (ingyenes, alkalmazáson belüli vásárlások érhetők el)

Letöltés: Dashlane (ingyenes, alkalmazáson belüli vásárlások elérhetők)

1Blocker és AdBlock

A legnépszerűbb böngésző kiterjesztés valószínűleg egy hirdetésblokkoló. Mindannyian csalódottak vagyunk, amikor arra várunk, hogy kihagyjuk a YouTube-hirdetéseket, ha kipattanunk az előugró ablakokból, vagy megpróbáljuk figyelmen kívül hagyni a szalaghirdetéseket egy webhely tetején. Egy jó hirdetésblokkolóval már nem kell aggódnia miatta.

Természetesen egyes webhelyek nem engedik meg őket elérni, ha hirdetésblokkolót használ, mivel ez csökkenti a bevételeiket. De ezek a kiterjesztések még mindig hasznosak, mivel a legtöbbjük megakadályozza a nyomkövetőket abban, hogy az interneten is kövessenek téged.

Letöltés: 1Blocker (ingyenes, alkalmazáson belüli vásárlások elérhetők)

Letöltés: AdBlock for Safari (ingyenes, alkalmazáson belüli vásárlások érhetők el)

Nyelvtan helyesírás-ellenőrző

A nyelvtan nagyszerű eszköz annak biztosítására, hogy a helyesírás és a nyelvtan karcolódjon. Elírási hibákat, rossz írásjeleket, sőt rosszul felépített mondatokat keres, amelyek segítenek a jobb írásban.

A Grammarly-t bárhol használhatja, bárhová ír az interneten: közösségi média, megjegyzések, kapcsolatfelvételi űrlapok, vagy akár a WordPress. Szinte mindig megtalálja a módját az írás javításának.

Letöltés: Nyelvtan (ingyenes, prémium előfizetés elérhető)

Mézkedvezmény kereső

A méz valószínűleg a legjobb Safari kiterjesztés, amelyet letölthet a Mac gépére, mert pénzt takaríthat meg. Úgy működik, hogy érvényes internetkódokat keres az interneten, valahányszor online vásárolni készül.

A méz még az egyes kódokat is teszteli az Ön számára, így nem kell magának másolnia és beillesztenie őket. Minden alkalommal megtalálja a legjobb árengedményt, és azonnal pénzt takarít meg.

Letöltés: Méz (ingyenes)

Hogyan telepíthetem manuálisan a Safari kiterjesztéseket?

Az Apple szigorúbb biztonsági követelményeinek köszönhetően sokkal kevesebb böngészőbővítmény található a Safari számára, mint más böngészők, például a Chrome vagy a Firefox.

Ennek oka lehet, hogy az Apple biztonsági okokból nem engedélyezi az adott kiterjesztéseket. Vagy annak lehet az oka, hogy egy kiterjesztés-fejlesztő nem hajlandó átugrani az Apple-t, amikor más vállalatoknak nincs rá szükségük.

Akárhogy is, azon tűnődhet, hogyan lehet manuálisan telepíteni a Safari kiterjesztéseket a Mac App Store-on kívül ...

Sajnos nem lehet.

A Safari bővítmények telepítésének egyetlen módja a macOS legújabb verziójában a Mac App Store használata.

Lépjen a macOS régebbi verziójára

Előfordulhat, hogy régebbi kiterjesztéseket telepíthet a macOS Mojave programba.

A Safari kiterjesztések kézi telepítésének egyik lehetősége a Mac verziójának leminősítése. Térjen vissza a macOS régebbi verziójára (például a Mojave vagy korábbi), mielőtt az Apple végrehajtotta ezeket a biztonsági követelményeket.

Ezután telepíthet más Safari kiterjesztéseket a fejlesztő sajátos utasításainak betartásával. Ezek általában magukban foglalják a kiterjesztés áthúzását a Safari beállítások mezőjébe vagy a Könyvtár mappába való mentést.

Kövesse ezeket az utasításokat, ha a Mac verzióját MacOS Mojave vagy korábbi verzióra kívánja váltani. Ne feledje azonban, hogy ha a jövőben minden frissítést végrehajt, akkor ismét elveszíti az engedély nélküli Safari kiterjesztéseket.

Legutóbbi hozzászólások