Hogyan ellenőrizhető az alkalmazás kompatibilitása az iOS 10.3-ban, és hogyan készülj fel az iOS 11-re

Az iOS 11 itt van, és vele együtt az utolsó ütés a 32 bites alkalmazások életének befejezéséhez! Ez nem egy új történet, hanem egy Apple lassan épült az elmúlt években. Emlékezzünk arra, hogy az iOS 10.3-mal az Apple egy teljesen új fájlrendszert vezetett be APFS vagy Apple File System néven. Ez az új fájlrendszer felváltotta azt a harmincéves HFS + rendszert, amelyet az Apple kezdettől fogva iOS környezetében használt. Ezzel a változtatással együtt az Apple úgy döntött, hogy megújítja az App Store néhány meglévő alkalmazását. Az elmúlt évek során az Apple arra biztatta a harmadik fél fejlesztőit, hogy frissítsék 64 bites alkalmazásaikat, főleg azokat, amelyeket a fejlesztők évek óta nem frissítettek. És hivatalosan az iOS 10.3-mal és az APFS-sel kezdődött, amikor az Apple teljesen 64 bites ökoszisztémába költözött. Ezért olyan fontos az alkalmazás-kompatibilitás ellenőrzése az iOS 10.3-ban, mielőtt frissítené az iOS 11-re.

Viszlát, 32 bites alkalmazások és iDevices

Ez az alkalmazás-kompatibilitási frissítés csak a kezdet. Az iOS 10 (10.3.3) utolsó verziója jelenleg nem támogatja a 32 bites eszközöket, beleértve az iPhone 5, 5C és a 4. generációs iPadeket. Az iOS 11, az Apple legújabb iOS-je pedig csak a 64 bites alkalmazásokat és a 64 bites hardvereket támogatja. Mivel az Apple megszünteti a meglévő 32 bites alkalmazások támogatását (ezeket elavulttá téve), ez több mint 187 000 olyan alkalmazást érint, amelyek jelenleg elérhetők az App Store-ban, és mind a 32, mind a 64 bites iDevices rendszeren működnek.

Tehát készülj fel az iOS 11-re!

Az iOS 10.3 verziótól kezdve az iOS megnézi az iPhone vagy iPad eszközön található összes alkalmazást, és javasolja azoknak az alkalmazásoknak a frissítését, cseréjét vagy eltávolítását, amelyek nem felelnek meg a 64 bites jövőbeni követelményeknek. Megnyitásakor megjelenik egy figyelmeztetés is: „Ez az alkalmazás nem fog működni az iOS jövőbeni verzióival. Ennek az alkalmazásnak a fejlesztőjének frissítenie kell a kompatibilitás javítása érdekében ”a régi 32 bites alkalmazások némelyikéhez. Ha frissít iOS 11-re, mondjon ilyen sokáig, búcsú, auf wiedersehen, búcsúzzon el azoktól az alkalmazásoktól! Nincs 32 bites alkalmazás, amely megteszi az utat az iOS 10.3.3 (vagy az iDevice által futtatott előző iOS) és az iOS 11 között. Új nap ez, és 64 bites a játék neve!

Szeretné tudni, hogy mit tartalmaz az iOS 11? Vessen egy pillantást az iOS 11 legnépszerűbb szolgáltatásaira, vagy nézze meg, mit kínál az Apple az üzletben! A produktivitás és az iPad az iOS 11 játék neve. És azoknak, akik gyűlöl Az iDevices frissítéséhez az Apple ezúttal az automatikus beállítási funkcióval foglalkozik, amely különösen félelmetes azok számára, akik nem emlékszünk például a jelszavakra.

Az alkalmazás kompatibilitásának kézi ellenőrzése az iOS 10.3 rendszerben

Így használhatja az Apple javaslatát, hogy számba vegye régi alkalmazásait iPhone-ján vagy iPadjén, és dönthessen úgy, hogy szükség szerint kicseréli vagy eltávolítja

1. lépés Érintse meg a Beállítások> Általános> Névjegy> elemet, majd érintse meg az Alkalmazások elemet. Ha nem tudja megérinteni az Alkalmazások elemet, az azt jelenti, hogy nincs kompatibilis alkalmazás az eszközön!

2. lépés Az Apple áttekinti a meglévő alkalmazásokat, és felsorolja azokat az alkalmazásokat, amelyeknek problémája van a jövőbeli alkalmazás-kompatibilitással

3. lépés Ha van olyan alkalmazása, amelyet érint a kompatibilitási probléma, akkor az szerepel a listán, és frissítheti az alkalmazást, ha van frissítés, vagy további információért forduljon az alkalmazás fejlesztőjéhez.

Az alkalmazás kompatibilitásának ellenőrzése

Ez a praktikus iOS 10.3 szolgáltatás ellenőrzi az alkalmazás elérhető 64 bites verzióját az App Store-ban, és amikor elérhető, felszólítja a letöltésre. Ha egy 64 bites verzió nem érhető el, az Apple arra kötelezi a felhasználókat, hogy közvetlenül vegyék fel a kapcsolatot a fejlesztővel.

De ne érezd magad túl rosszul, az Apple figyelmeztette a fejlesztőket, hogy ez a változás több mint egy éve készül el. Valójában az Apple több mint egy évvel ezelőtt abbahagyta a 32 bitesre épített alkalmazások elfogadását. Az Apple App Developer barátaink pedig elmondják, hogy rengeteg információt kaptak erről az áttérésről, és az Apple még eszközöket is biztosított a fejlesztők számára, amelyeket az Alkalmazások 64 bitesre frissítéséhez használhat.

Jobb alkalmazások, jobb Apple EcoSystem

Előbb vagy utóbb meg kellett történnie, hogy egy techcég elavulttá tette a 32 bites alkalmazásokat. Mielőtt gyászoljuk veszteségüket, ne felejtsük el, hogy amikor a fejlesztők frissítik alkalmazásaikat, mi (a felhasználók) hajlamosak vagyunk jobb, gyorsabb és gazdagabb élményre. És a 64 bites biztos jól néz ki az iOS 11-ben!

Tehát mit gondol az Apple új iOS 11 követelményeiről? Talán ez egy jó alkalom az iDevices összes alkalmazásának áttekintésére, az életkorban nem használt alkalmazások azonosítására és eltávolítására! Kell még egy ösztönzés? Az alkalmazás rendetlenségének ezen törlésével értékes hely szabadul fel az iDevice-en. Eleget mondott.

Legutóbbi hozzászólások