Eltűnt a Mac felhasználói fiók? Így lehet visszaszerezni

Ha eltűnt a Mac felhasználói fiókod, valószínűleg átkozod a gépet, miközben félsz az adataidtól. Ne féljen, megkaptuk a szükséges adatmentő megoldást.

Néhány felhasználó egy jól megérdemelt képernyőszakadás után tért vissza Mac számítógépére, hogy felfedezze felhasználói fiókjának eltűnését. Lehet, hogy egy vagy több fiók ment AWOL-ba, de a lényeg ugyanaz: A felhasználó nem tud bejelentkezni, hogy hozzáférjen adataihoz.

A Mac felhasználói fiók visszaállítása

Ha eltűnt a Mac felhasználói fiókja, két megoldást kaptunk.

Az első a Mac gyári beállításainak visszaállítása. Ez a lehetőség azonban időigényes, és minden adatot töröl a Mac-ről, ezért csak akkor tegye meg, ha rendelkezik Time Machine biztonsági másolattal, amelyből helyre lehet állítani.

A második megoldás az alábbi lépések követése, és remélhetőleg visszanyerjük a hozzáférést a fiókjához nélkül bármilyen adatot feláldozva. Három számítógépes parancsot kell megadnia, de a lépések szoros követésével nem okozhat problémát.

1. Kapcsolja ki a Mac-et, és várjon

A megoldás megfelelő működéséhez le kell állítania a Mac számítógépet, és várnia kell öt percet. Komoly vagyok. Várja meg, amíg a Mac teljesen kikapcsol (a képernyő megjelenik teljesenfekete), és állítson be egy időzítőt öt percre. Csak akkor haladjon tovább, ha ez az idő letelt.

2. Indítsa el Mac-jét a Unix shell-be Single user vagy Verbose módban (nem érvényes T2 chipű Mac-ekre)

Öt perc elteltével nyomja meg a bekapcsológombot, majd tartsa lenyomva a következő két gombot:

Command + V a macOS Mojave és újabb verzióihoz

Command + S a macOS High Sierra és újabb verzióihoz

(Ha firmware jelszót használ, ki kell kapcsolnia a jelszót, mielőtt részletes üzemmódba tudna indulni.)

Ha egy kis fehér téglalap villog a képernyőn, engedje el a gombokat. És NE Pánikoljon.

Látnia kell, hogy sok zavaros fehér kód jelenik meg a fekete háttér felett. Ez a Mac Unix héja, és teljesen normális.

A Unix Shell-nek ilyennek kell kinéznie. Kép: Hokoonho, YouTube

3. Írja be az első kulcsparancsot

A Unix kód alsó sorának el kell olvasnia valamit hasonló nak nek:

localhost: / root # pci szünet: SDXC

Meg kell nyomnia a belép billentyűt, létrehozva egy új sort, amely csak olvassa:

localhost: / root #

Most írja be a következő kulcsparancsot - ügyelve az összes szóköz megőrzésére - az új sorba:

/ sbin / mount -uw /

nyomja meg belép ismét és számos kódsor jelenik meg a képernyőn. Ezzel a paranccsal fel kell szerelnie a Mac merevlemezének fájlrendszerét.

Számos ilyen kódsort fog látni. Kép: Hokoonho, YouTube

4. Írja be a második kulcsparancsot

Az utolsó sornak különböznie kell a felette levőktől. Így elmondhatja, hogy a számítógép készen áll a következő parancsra.

nyomja meg belép ismét egy új sor létrehozásához, amelynek a következőnek kell lennie:

localhost: / root #

Most ezen a soron írja be a második kulcsparancsot az alábbiak szerint, biztosítva, hogy a szóközök és nagybetűvel pontosan ugyanazok:

rm /var/db/.AppleSetupDone

nyomja meg belép. Nemrégiben törölt egy konfigurációs fájlt a Mac-jén, amely lehetővé teszi, hogy újra elvégezhesse az első beállítást, hogy új felhasználót hozzon létre anélkül, hogy feláldozná a gépén lévő adatokat.

5. Írja be a harmadik kulcs parancsot

Miután legutóbb megnyomta az Enter billentyűt, meg kellett volna találnia egy újabb új sort, amely így szól:

localhost: / root #

Ne írja be a végső kulcs parancsot, amely újraindítja a Mac-et, és írja be az enter parancsot:

indítsa újra

Ez egyszerűbb volt, mi?

6. Menjen át a Beállításon

Az utolsó kulcsparancs beírása után a Mac újraindul és megjelenik az első beállítási képernyőn, mintha vadonatúj lenne. Ne aggódjon, nem kellett volna elveszítenie egyetlen adatot sem, csak becsaptuk a Mac-et arra gondolva, hogy soha nem hajtotta végre ezt a beállítást.

Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat a nyelv, a régió, a WiFi beállítás stb. Kiválasztásához.

Azonban, ne átvihet bármilyen adatot egy biztonsági másolatból, vagy csatlakozhat az Apple ID-jéhez. Ez sok időt vesz igénybe, és valóban nem kell.

Amikor erre kérik, hozzon létre új rendszergazdai felhasználói fiókot és jelszót. Ha minden jól megy, akkor törölni fogja ezt a fiókot - azonban van esély arra, hogy ehelyett át kell másolnia az összes régi adatot, és a jövőben ezt az új fiókot kell használnia. Tehát nevezze el ennek megfelelően.

7. Oldja fel a régi fiók zárolását a Felhasználók és csoportok segítségével

Miután létrehozta és bejelentkezett új fiókját, nyissa meg a Rendszerbeállítások alkalmazás a dokkolóból vagy a menüsor Apple ikonjáról.

Kattintson a gombra Felhasználók és csoportok és rácsodálkozhat régi felhasználói fiókjaira az oldalsávon. A fiókok eléréséhez először a lakat gombra kell kattintania, és meg kell adnia az új rendszergazdai jelszót.

Ha a lakat fel van oldva, válassza ki a régi fiókot az oldalsávon, majd kattintson a gombra Jelszó visszaállítása megjelenő gombot. Hozzon létre egy új, emlékezetes jelszót a régi fiókjához.

Állítsa vissza a régi fiókok jelszavát.

8. Jelentkezzen be régi fiókjába (ha teheti)

A régi fiókjához létrehozott új jelszóval remélhetőleg megnézheti és újra bejelentkezhet a bejelentkezési képernyőről. A teszteléshez kattintson a gombra alma ikonra a menüsorban, és jelentkezzen ki. Ezután kattintson a régi felhasználói fiókjára a bejelentkezési oldalon, és írja be az újonnan létrehozott jelszót.

Et voila! Visszatért a régi fiókjába, minden régi adattal együtt. Nyugodtan térjen vissza a Felhasználók és csoportok oldalra, és törölje az ebben az útmutatóban létrehozott rendszergazdai fiókot.

9. Ha fiókja még mindig hiányzik, nyissa meg a Finder alkalmazást

Sajnos egyesek közül ez az utolsó lépés nem fog menni. Ha régi fiókja még mindig hiányzik a Mac bejelentkezési oldaláról, akkor is visszaállíthatjuk adatait, ha átmásoljuk azokat az új rendszergazdai fiókba.

Ehhez először jelentkezzen be újra az új rendszergazdai fiókba, majd nyissa meg Kereső.

Hozzá kell férnünk a Mac merevlemezéhez, és meg kell győződnünk arról, hogy meg kell-e nyitnia a Finder-t preferenciák a menüsorból. Az Általános fejléc alatt jelölje be a négyzetet, hogy megjelenítse a merevlemezt az Asztalon.

Jelölje be ezt a négyzetet a Finder beállításaiban

10. Másolja át adatait az új fiókjába

Kattintson duplán az Asztalon megjelenő merevlemez ikonra az új Finder ablak megnyitásához.

Navigáljon a Felhasználók mappába, majd lépjen be a régi felhasználói fiókba.

Itt vannak az összes régi adata. Ha nincsenek piros blokk ikonok a mappákon, akkor belemehet és bemásolhatja a helyreállítani kívánt adatokat. Másképp, kattintson a vezérlőgombra bármely mappát piros blokk ikonnal, és kattintson Másolat.

Írja be új rendszergazdai jelszavát, és kattintson a folytatásra. Megjelenik a mappa és az abban lévő összes adat másolata, amelyet elérhet és áthelyezhet az új fiókjába.

Tegye ezt az összes helyreállítani kívánt adat esetében, és ha biztosan rendelkezik mindenével, törölheti régi felhasználói fiókját a Felhasználók és csoportok beállításaiból, hogy helyet szabadítson fel a merevlemezen.

Új rendszergazdai fiókjával másolhatja le a blokkolt mappákat a régi fiókjában

Remélhetőleg mindezek után biztonságban és biztonságosan visszakerül a fiókjába. Ha ezek a tippek nem segítenek, előfordulhat, hogy az egyetlen lehetőség a gyári beállítások visszaállítása és az adatok helyreállítása biztonsági másolatból. Mondja meg nekünk a megjegyzésekben, hogyan működött ez az útmutató az Ön számára!

Legutóbbi hozzászólások