Az Apple TV nem nyit harmadik felektől származó alkalmazásokat, javítás

Az Apple TV 4-t használó több felhasználó megállapította, hogy az Apple TV-jük nem nyit harmadik féltől származó alkalmazásokat. Az egység jól működik az Apple alkalmazásokkal, és képesek filmeket stb. Nézni az App Store használatával. A probléma csak akkor fordul elő, ha harmadik féltől származó alkalmazásokhoz próbál hozzáférni. Például, ha megpróbálja megnyitni a Netflix-et vagy a Hulu-t, a képernyő villog, és a végén hangjelzés jelenik meg, és nem szerencsés az alkalmazás megnyitása.

Ha az Apple TV 4 rendszert futtatja, és a tvOS 10.1 vagy újabb rendszert futtatja, megpróbálhatja kijavítani a következő lépéseket a probléma megoldásához. Ez néhány olyan megoldás, amely úgy tűnik, hogy sok felhasználó számára működik.

ÖSSZEFÜGGŐ:

  • 2018 Útmutató a vezeték vágásához az Apple TV-n keresztül
  • Apple TV és Dolby Altmos, A teljes előzmények és az Apple TV hová tarthat
  • Kizárólagos: Apple Planning Standalone Streaming Service.

Három tipp az Apple TV harmadik féltől származó alkalmazásokkal kapcsolatos problémájának megoldásához

1. tipp. Jelentkezzen be a TV alkalmazásboltba, és egyszerűen töltsön le bármilyen ingyenes alkalmazást. Miután letöltötte az ingyenes alkalmazást, tesztelje a Netflix vagy a hulu vagy bármely más harmadik féltől származó alkalmazást, amellyel problémái voltak. Valami furcsa okból az ingyenes alkalmazás letöltése az üzletből megoldja a meglévő, harmadik féltől származó alkalmazások körüli problémát.

2. tipp. Ha az előző lépéssel nem sikerült, próbálja meg törölni az alkalmazásokat, és próbálja újra. A harmadik féltől származó alkalmazások törléséhez nyomja meg a HOME gombot a visszatéréshez a kezdőképernyőre. Ha egyszer itt van, nyomja meg kétszer a kezdőlap gombot, és balra vagy jobbra görgetve megtekintheti az összes megnyitott harmadik féltől származó alkalmazást. Kényszerítetten lépjen ki a megnyitott alkalmazásokból felfelé csúsztatással. Miután törölte az alkalmazásokat, nyomja meg a HOME gombot a kezdőképernyőre való visszatéréshez, majd próbálja meg újraindítani a harmadik féltől származó alkalmazást.

2. tipp. Ha kétségei vannak, az Összes beállítás visszaállítása a legjobb módszer, amelyet megtehet. A Siri távvezérlőjén érintse meg a Beállítások> Rendszer> Visszaállítás és frissítés elemet. Ez visszaállítja az Apple TV gyári beállításait, és alkalmazza a függőben lévő frissítéseket. A frissítések működéséhez csatlakoznia kell az internethez. A visszaállítási folyamat befejezése után be kell állítania az Apple TV-t, és le kell töltenie a korábban megvásárolt alkalmazásokat az alkalmazásboltból.

Reméljük, hogy ezek az egyszerű tippek hasznosak voltak a furcsa probléma megoldásához az Apple TV-vel. Az ingyenes alkalmazás letöltésével kapcsolatos első tipp legtöbbször működik, még a tvOS 10-ben is.

Legutóbbi hozzászólások