A Galéria nézet használata a macOS Mojave alkalmazásban

Az Apple macOS Mojave bejelentése előtt néhány ellentmondó jelentés érkezett arról, hogy mire számíthatunk. Néhányan úgy gondolták, hogy ez egy kisebb ismétlés lesz, elsősorban a hibajavításokra összpontosítva. A valóság kiderült, hogy az Apple néhány remek funkcióval dolgozik azon, hogy javítsa a termelékenységet.

Ilyen lehet a vadonatúj Galérianézet, amikor megnyitja a Findert. Ez az új nézet megkönnyíti a fájlok azonosítását, és néhány különböző információt tartalmaz.

A Galéria nézet használata a Finderben

Mielőtt elkezdené a Galéria nézetet, engedélyeznie kell a Finderben. Ehhez kövesse az alábbi lépéseket:

 1. Nyisson meg egy új Finder ablakot
 2. Válassza a negyedik lehetőséget a Nézet részben
 3. Ezután a Galéria nézet engedélyezve van

Azok számára, akik egy ideje használják a macOS-t, emlékezhetnek a régi „Cover Flow View” -ra. Ezt felváltotta a Galéria nézet, és néhány információt tartalmaz.

Miután megtalálta és kiválasztotta a kívánt fájlt, megjelenik egy másodlagos panel. Innen a következő információkat tekintheti meg:

 • Címkék
 • Létrehozás dátuma
 • Utoljára módosítva
 • Tartalom
 • Méretek
 • Felbontás
 • Színtér
 • Színprofil

Nyilvánvaló, hogy a megosztott információk a megtekintett fájl típusától függően változnak. Például egy PDF fájl csak a Címkéket, a Létrehozás dátumát és az Utolsó módosítást jeleníti meg.

Van azonban egy lenti szakasz, amelyet Gyors műveleteknek neveznek, és így kissé jobban szabályozhatja.

Mik azok a gyors műveletek?

Mint említettük, ezek az új Gyors műveletek akkor jelennek meg, amikor az új Galéria nézetet használja a Finderben. Ezek néhány parancsikont kínálnak a különböző eszközökhöz, amelyek felgyorsítják a szerkesztési vagy megosztási folyamatot.

Képek megtekintésekor három lehetőség áll rendelkezésre:

 • Forgasd balra
 • Jelölés
 • Több…

A Tovább ... menüben megjelenik egy legördülő menü, amely lehetővé teszi PDF létrehozását, vagy jelszóval védi a képet. PDF vagy más típusú dokumentum megtekintésekor csak a Jelszó hozzáadása opciót kapja meg. A „Tovább…” menü szürkén jelenik meg, mivel nincsenek elérhető opciók.

Ami a Gyors műveleteket teszi félelmessé, az az, hogy a kontextus folyamatosan változik, attól függően, hogy milyen típusú fájlt néz. Ezenkívül néhány gyors eszközt kap a dokumentum vagy kép szerkesztésére anélkül, hogy további alkalmazást kellene megnyitnia.

Következtetés

A Galéria nézet és a Gyors műveletek hozzáadása a Finderhez csak egy módja annak, hogy az Apple javítani kívánja a macOS-t. Nagyon sok új funkció és kiegészítő érkezik az őszi időszakra, és ez minket valóban izgatottá tesz.

Mondja el, mit gondol erről az új Galéria nézetről, és ha izgatottan látja ezeket a változásokat. Úgy értem, aki nem akar egyszerűen szerkeszteni egy képet anélkül, hogy új alkalmazást kellene nyitnia, csak valami apróbb dolog érdekében.

Ha már rendelkezik macOS Mojave-val, és bármilyen problémába ütközik, kérjük, ossza meg velünk, és örömmel segítünk!

Legutóbbi hozzászólások