Aggódik a MacBook Pro akkumulátorának felrobbanása miatt? Íme néhány biztonsági tipp

A lítium-ion akkumulátorok elképesztő dolgok. Vegyük csak azt a tényt, hogy a mindennapi életünkben használt eszközök nagy részét energiával látják el - iPhone-jainktól kezdve MacBook-notebookjainkig.

Ennek ellenére a lítium-ion akkumulátorok nem tökéletesek. És néha valóban veszélyesek lehetnek. Ha figyelt a MacBook Pro akkumulátorait körülvevő legutóbbi médiajelentésekre, akkor kissé aggódhat a saját eszközén lévő akkumulátor miatt.

Itt van, amit tudnia kell.

A lítium-ion akkumulátorok veszélyei

A MacBook Pro akkumulátora állítólag kigyulladt, miközben tulajdonosa aludt. Fotó Steven Gagne-on keresztül

Ha bizonyítékra van szüksége a lítium-ion akkumulátorok veszélyes állapotáról, nézze meg a MacBook Pro akkumulátorok lángra lobbanásának legfrissebb jelentéseit.

Néhány anekdotikus felhasználói történet volt, amely szerint MacBook Pro készülékeik kigyulladtak, és a bennük lévő elemek lényegében felrobbantak.

Az egyik ilyen jelentés egy White Panda nevű DJ-től és zenei producertől származott, akinek Reddit-bejegyzése pár hónappal ezelőtt vírusivá vált, amikor MacBook-akkumulátora kigyulladt az ölében. Egy másik felhasználó, egy Steven Gagne nevű tervező arról számolt be, hogy MacBook Pro akkumulátora kigyulladt, miközben júniusban egyik éjszaka aludt.

Ez most nem félelmet keltő. Nagyon alacsony százalékos arányban fordul elő, hogy ilyesmi történik veled (bár van egy figyelmeztetés az előző állításra, amelyre egy másodperc alatt eljutunk).

De az a helyzet, hogy az elemek veszélyesek lehetnek, különösen, ha nem kezelik őket megfelelően. De ne aggódj. Néhány egyszerű tipp segítségével nyugodtan tudhatod, hogy az akkumulátor valószínűleg rendben lesz.

Ellenőrizze a visszahívást

Bizonyos, 15 hüvelykes, 2015-ben gyártott MacBook Pro modelleket visszahívtak az akkumulátorok tűzveszélye miatt.

Először is. Az Apple jelenleg aktív önkéntes visszahívást folytat a 15 hüvelykes MacBook Pro egyes modelljeihez, mivel az akkumulátorok hibásak.

Ez a hiba, amely az Apple szerint csak kevés elemet érint, még mindig katasztrofális akkumulátorhibát okozhat. Ez magában foglalja az akkumulátorok túlmelegedését vagy a kigyulladásra képes elemeket is.

  A szóban forgó 15 hüvelykes MacBook Pro népszerű modell, mert nem rendelkezik pillangós billentyűzettel, és a portok sokféleségét tartalmazza. Ha ez úgy hangzik, mint a tiéd, akkor érdemes ellenőrizni a sorozatszámát, hogy a visszahívás érint-e téged.

  Így ellenőrizheti a visszahívást.

  • Kattintson a menüsor bal sarkában található Apple logóra.
  • A legördülő menüben kattintson a About This Mac elemre.
  • A sorozatszámot a Sorozat szám alatt kell látnia. Másolja a Command + C billentyűkombinációval.
  • Látogasson el erre az Apple webhelyre, és illessze be a sorozatszámot a megfelelő mezőbe a Command + V billentyűvel.

  Ha mégis megtörténik, akkor azonnal le kell állítania a MacBook Pro használatát, és támogatást kell kérnie az Apple-től. A webhelynek több információval kell rendelkeznie.

  Az akkumulátorral kapcsolatos tippek

  Néhány általános akkumulátorral kapcsolatos tipp alkalmazása csökkentheti az akkumulátor meghibásodásának kockázatát. Fotó az iFixit-en keresztül.

  Ha MacBook Pro-ját nem érinti a visszahívás, akkor is tartson néhány általános tippet az akkumulátorok biztonságával és az akkumulátorok egészségével kapcsolatban, amelyeket érdemes szem előtt tartania. Ezek a legjobb gyakorlatok a MacBook minden modelljéhez.

  Az akkumulátor biztonságára vonatkozó tippek

  A lítium-ion akkumulátorok veszélyesek lehetnek. Szóval, mivel foglalkozol? Mint említettük, alacsony az esély arra, hogy bármilyen katasztrofális akkumulátorhiba bekövetkezzen. De okos néhány biztonsági tippet szem előtt tartani abban a valószínűtlen esetben, ha mégis.

  • Csak ellenőrzött javítóközpontokat használjon. Szervizelje MacBookját egy Apple Store-ban vagy egy hivatalos Apple szolgáltatónál. Bárki más használhat nem szabványos elemeket.
  • Rendszeresen javítsa az akkumulátort. Az öregedő akkumulátorok sokkal hajlamosabbak a meghibásodásra. Ha értesítést lát a
  • Tartsa szemmel a tüneteket. Keresse meg az alváz duzzadását, szagát, gyakori túlmelegedését vagy szivárgását. Ha valami furcsát észlel a MacBook akkumulátorán, azonnal hagyja abba a használatát és vigye szervizbe.
  • Legyen figyelmes, ahol őrzi. A legjobb gyakorlat elkerülni a MacBook tárolását gyúlékony helyen, például ágyon vagy papír közelében. Ez különösen igaz, ha az eszköz vagy annak akkumulátora régebbi.

  A legrosszabb esetben hasznos lehet ismerni a lítium-ion akkumulátorokkal kapcsolatos alapvető tűzvédelmi tanácsokat. Ne használjon vizet a lítium-ion akkumulátor által okozott tüzek eloltására. Ne lélegezzen be füstöt vagy gőzt. Használjon ABC vagy BC száraz vegyi tűzoltó készüléket.

  Általános akkumulátor-egészségügyi tippek

  Ha nem aggódik a MacBook akkumulátorának biztonsági vonatkozásai miatt, és csak szeretné meghosszabbítani az élettartamát, akkor néhány tippet érdemes szem előtt tartania.

  Egyrészt az elemek lemerülnek. Nem számít, milyen jól kezeli az akkumulátort, az idő múlásával még mindig romlik. Mint említettük, az akkumulátor cseréje hébe-hóba növeli az akkumulátor teljes élettartamát.

  Ha azonban a MacBook Pro akkumulátorát jóval élettartama alatt kezeljük, akkor némi extra élettartamot szoríthatunk ki belőle. Íme néhány általános akkumulátor-megtakarítási tipp az akkumulátor élettartamának meghosszabbításához.

  • Csökkentse MacBook fényerejét.
  • Tiltsa le a dinamikus háttérképet.
  • Kapcsolja ki a Bluetooth-t.
  • Lépjen a Rendszerbeállítások -> Energiatakarékos lehetőségre, és fedezze fel az ott található beállításokat.
  • Tartsa a MacBook-ot a lehető leghűvösebb helyen. Kerülje a melegben történő használatot, különösen, ha CPU-intenzív alkalmazásokra támaszkodik.
  • Ha jelenleg nem használja a MacBook-ot, próbálkozzon azzal, hogy 50 és 80 százalék között legyen töltve. Ha teljesen feltöltött vagy teljesen lemerült, idővel elhasználhatja az akkumulátort.

  Reméljük, hogy összehasonlította MacBook-ját az Apple különféle visszahívási programjaival, és hasznosnak találta ezeket a tippeket. kérjük, jelezze nekünk, ha bármilyen kérdése vagy aggálya van.

  Legutóbbi hozzászólások