Mi az iMessage és miben különbözik a normál szöveges üzenetektől?

Az iMessage az Apple azonnali üzenetküldő szolgáltatása olyan eszközökhöz, mint az iPhone, iPad és Mac. A 2011-ben iOS 5-gyel megjelent iMessage segítségével a felhasználók üzeneteket, fényképeket, matricákat és egyebeket küldhetnek az Apple készülékei között az interneten keresztül.

Tehát mi a különbség az iMessage és a normál szöveges üzenetek között? És hogyan állíthatja be az iMessage alkalmazást az iPhone készülékén?

Olvassa tovább, hogy megtudja!

Mi a különbség az iMessage és a szöveges üzenetek között?

Mindkettő segítségével szövegeket vagy fotókat küldhet a névjegyekre, és bármelyiket elküldheti az iPhone-on található Üzenetek alkalmazással. De az iMessages és a szöveges üzenetek nem ugyanazok.

Itt vannak a fő különbségek a szöveg és az iMessage között:

Az iMessages kék színű

A színkódolás megkönnyíti az iMessage megkülönböztetését szöveges üzenetből.

Húzzuk el a kézenfekvő dolgot. Az iMessages kék buborékokban jelenik meg az iPhone készüléken, míg a szöveges üzenetek zöldek.

De ez csak akkor történik, hogy különbséget tudjon tenni közöttük. Több történik a felszín alatt.

Az iMessages az internetet használja

A fő különbség az iMessages és a szöveges üzenetek között az, hogy miként küldenek adatokat. A szöveges üzenetek a cellakapcsolatot használják, a cellatoronáról a cellatoronára ugrálnak. Eközben az iMessages az internet segítségével továbbítja az adatokat.

Tehát Wi-Fi-re vagy mobil adatra van szükség az iMessage küldéséhez, de bármilyen cellás vételt használhat szöveges üzenet küldéséhez.

Az iMessage-nek mobiladatra vagy Wi-Fi-re van szüksége a működéshez, de a szövegekhez csak némi cellavételre van szükség.

Az iMessages ingyenes Wi-Fi-n keresztül, de másként használja az adatengedélyt. A szöveges üzenetek pedig mindig a cellaszerződés-juttatásból származnak. Bár a legtöbb szerződés korlátlan szöveget kínál manapság.

Legtöbben Wi-Fi-t kapunk otthon, munkahelyen, sőt a vonaton is, 3G, 4G vagy 5G elterjedésével a hiányosságok pótlására. Ez azt jelenti, hogy szinte mindig online elérhetővé tehetjük iPhone készülékünket egy iMessage küldéséhez.

Ennek ellenére még mindig vannak olyan helyek, ahol gyenge a mobil adatkapcsolat és nincs Wi-Fi. Nem küldhet és nem fogadhat iMessage-t ezeken a helyeken, de ha egyáltalán rendelkezik cellahívással, akkor is küldhet szöveget.

Az iMessages csak az Apple felhasználóinak szól

Az iMessage csak Apple eszközökkel kompatibilis. Ez azt jelenti, hogy nem küldhet iMessage-t Android-barátainak.

Az a pozitívum, hogy nem kell mást tennie, amikor üzenetet küld valakinek Apple termékek nélkül. Használja az Üzenetek alkalmazást a szokásos módon, és az iPhone automatikusan szöveges üzenetet küld.

Mi a különbség az SMS és az MMS között?

Az iMessage kontra szöveges üzenetek tárgyalásakor előfordulhat, hogy hallotta az SMS vagy MMS kifejezéseket. Ezek a szabványos szöveges üzenetek két különböző típusára utalnak, amelyeket elküldhet.

Az SMS rövid üzenetek rövidítése. Ezek a szokásos szövegek, amelyeket elküld, amelyek nem más, mint betűk és szimbólumok, esetleg furcsa hangulatjelek. Ezeket a kis üzeneteket általában a cellaszerződés tartalmazza, és minden egyes SMS legfeljebb 160 karaktert tartalmaz.

Az MMS a multimédiás üzenetszolgáltatást jelenti, és ez lehetővé teszi fényképek és hangklipek szöveges küldését. Általában külön fizetünk, ha mobilszolgáltatója küld MMS-üzeneteket, bár az összeg változó lesz.

A szöveges beszéd abból származik, hogy a beszélgetéseket legfeljebb 160 karakterbe szorítottuk SMS-ben.

Melyek az iMessage előnyei a szöveges üzenetekkel szemben?

Most már ismeri a szöveges üzenetek és az iMessages működése közötti legfontosabb különbségeket. Tehát valószínűleg tudni szeretné, miért érdekelne valakit az egyik használata a másik felett. Melyek az iMessage előnyei a szöveges üzenetekhez képest?

Az interneten keresztüli üzenetküldés rugalmasságának köszönhetően az iMessage egy csomó extra funkciót kínál, amelyeket nem kap a szövegekkel. Az alábbiakban ismertettük kedvenc iMessage előnyeinket.

1. Végpontok közötti titkosítás

Az adatvédelem nagyon fontos az Apple számára, ezért mindent, amit iMessage-ként küld, végponttól végig titkosítva van. Ez azt jelenti, hogy senki nem tudja lehallgatni vagy elolvasni, kivéve azt, akinek elküldi, még az Apple sem.

Valójában az emberek nem is kényszeríthetik magukat az iMessages-be, ha rendelkeznek az eszközöddel. Nem a jelszó nélkül. Az Apple éppen ezért visszavette az amerikai kormányt, mert akkor sem fedheti fel az iMessage-eket, ha akarja.

2. Olvassa el a nyugtákat és az élő gépelést

Az iMessages lehetővé teszi, hogy lássa, mikor fogadják és olvassák az emberek az üzeneteket. Miután valaki megkapta az iMessage-t, azt mondja Szállítva apró betűkkel az Üzenetek alkalmazás buborékja alatt. Amint kinyitják, az apró betűs változik Olvas a mellette lévő idővel.

Tudja meg, ki gépel az iMessages segítségével.

Ennél még jobb három villogó pont () akkor jelennek meg, amikor valaki szöveget gépel neked. Tehát tudod várni rá!

3. Adjon hozzá effektusokat és matricákat

Küldje el iMessage-jét effektussal, például tűzijátékkal a háttérben.

Az Apple egyre több új funkciót ad az iMessage-hez az iOS minden új verziójával. Most elküldheti az üzeneteit effektussal, hogy hangsúlyozza a mondanivalóját. Vagy gyorsan válaszoljon a buborékok matricával történő címkézésével.

Rengeteg olyan extra funkcióval rendelkezik, amelyek szórakoztatóbbá teszik az üzenetküldést, és csak akkor érhetők el, ha iMessages-t küld. Ha iPhone készüléke Face ID-t használ, hozzon létre egy Memoji videót, amely tükrözi a kifejezéseit. Akár teljes képernyős effektusokat is hozzáadhat az üzeneteihez.

4. Szinkronizálja az üzeneteket az eszközök között

Rendben, a legújabb iOS-frissítéseknek köszönhetően ezt megteheti szöveges üzenetekkel is. De működéséhez Apple-eszközökre van szükség.

Amikor üzeneteket küld, fogad és töröl az iPhone készülékén, az Üzenetek alkalmazás szinkronizálja ezeket a változásokat az Apple egyéb eszközeivel. Ez az iCloudon keresztül történik, és lehetővé teszi, hogy zökkenőmentesen válthasson eszközre a beszélgetés közben.

Szöveges üzenetekkel történő használatához be kell kapcsolnia a Szöveges üzenet továbbítást az iPhone beállításaiból. De a szöveges üzeneteknél nem működik olyan hibátlanul, mint az iMessage-nél.

5. Küldjön több cuccot az iMessage segítségével

Mivel az iMessage üzeneteket küld az interneten keresztül, különféle típusú adatok szélesebb skáláját küldheti el. Az iMessage ebben a tekintetben sokkal jobb, mint a szöveges üzenetek - nem korlátozódhat 160 karakterre és elmosódott képre.

Az Apple azonnali üzenetküldő szolgáltatása segítségével a következő típusú médiumok bármelyikét elküldheti:

 • GIF-ek
 • linkek
 • fotók
 • videók
 • helyszínek
 • dokumentumokat
 • hangfelvételek
 • Memoji animációk
 • és több…

Amikor Wi-Fi-t használ, teljesen ingyenes a tartalom küldése vagy fogadása, az iMessages pedig a legjobb minőségben küld fotókat. Bár óvakodni akarsz, ha mobiladat-kapcsolattal rendelkezel, mivel az adókedvezményből származik, és elfogyhat!

6. Csoportos beszélgetések

Az iMessage segítségével csoportos beszélgetést folytathat egyszerre sok más emberrel. Ez nem lehetséges szöveges üzenetek esetén.

Az Üzenetek alkalmazás lehetővé teszi bizonyos csoporttagok címkézését a @ szimbólum használatával, az adott üzenetekre válaszokkal történő válaszolást, és egyéni fotók használatát a csoportos beszélgetés ikonjához.

7. Töltse le az iMessage alkalmazásokat

Az utolsó előny, amelyet meg akarunk említeni, az a lehetőség, hogy számos iMessage alkalmazást tölthet le és használhat iPhone-ján. Ezeket az App Store-ból szerezheti be, mivel bármilyen más alkalmazást letöltene, és ezek jelentősen kibővítik az iMessages képességeit az Üzenetek alkalmazásban.

Számos alkalmazást és matricacsomagot érhet el közvetlenül az Üzenetek alkalmazásból.

Az Apple tartalmaz néhány beépített iMessage alkalmazást, amelyeket már használhat. Fotókat, zenét, alkalmazásokat vagy firkafüzeteket oszthat meg a billentyűzet fölötti ikonok megérintésével. Az Apple Pay segítségével pénzt is küldhet barátainak.

De a harmadik féltől származó iMessage alkalmazások még ennél is többet tesznek lehetővé. Játsszon, jegyeket foglaljon, árulja el a cuccait, indítson szavazást vagy foglaljon vacsorát. Az iMessage alkalmazások által kínált lehetőségek végtelenek - és a szokásos szöveges üzenetekkel egyiket sem lehet megtenni.

Hogyan állíthatom be és használhatom az iMessage alkalmazást az iPhone készülékemen?

Eladtad, nem? iMessage szabályokat, és el akarja kezdeni használni. A jó hír az, hogy nem lehet egyszerűbb beállítani és használni az iPhone készülékét.

Menj Beállítások> Üzenetek elemre és kapcsolja be iMessage a csúcson.

Ez az. Minden kész.

Küldjön üzeneteket a szokásos módon az Üzenetek alkalmazásból. Az iPhone akkor vált iMessage-re, amikor a címzettnek van Apple-eszköze. Ha nincs internetkapcsolata, az Üzenetek automatikusan zöld szöveges üzenetekké változik.

Csak annyit kell tennie, hogy bekapcsolja az iMessage alkalmazást a Beállításokból.

Hogyan csatlakoztathatom az iMessages alkalmazást az Apple ID-hez?

Az iMessage csak akkor működik, ha Apple ID-fiókkal van összekapcsolva. A szolgáltatás aktiválásához be kell jelentkeznie. Ha még nem vagy, menj Beállítások és jelentkezzen be az oldal tetején található Apple ID azonosítójába.

Nem változtathatja meg az iMessage-hez csatlakoztatott Apple ID-t anélkül, hogy kijelentkezne az iPhone összes szolgáltatásáról: FaceTime, iCloud, iTunes stb.

Ha meg kell változtatnia az Apple azonosítóját, lépjen a következőre: Beállítások> [Az Ön neve]> Kijelentkezés. Ezután jelentkezzen be újra a megfelelő fiókadatok használatával.

Az iMessages a Beállítások tetején látható Apple ID-fiókot használja.

Hogyan állíthatom be az iMessage-t telefonszám nélkül?

Az iMessage egyik legnagyobb szempontja, hogy a használatához nem is kell iPhone. Úgy van. Ha van iPadje, Mac-je vagy akár iPod touch készüléke, akkor az e-mail címről küldhet iMessage-t telefonszám összekapcsolása nélkül.

Nyissa meg eszközén az Üzenetek alkalmazást, és jelentkezzen be Apple ID-jével. Az iMessage-t bárkitől megkaphatja, aki megkapja az e-mail címét. Csak győződjön meg arról, hogy meglátogatta az appleid.apple.com oldalt, és hozzáad minden olyan e-mail címet, amelyen valaki megpróbál kapcsolatba lépni veled.

Menj Beállítások> Üzenetek> Küldés és fogadás lehetőséget az Apple ID azonosítójához kapcsolódó összes elérhetőség listájának megtekintéséhez. Kiválaszthatja, hogy melyik telefonszámról vagy e-mail címről indítson beszélgetést, és melyik telefonon érhetik el Önt.

Ennek ellenére érdemes lehet kikapcsolni ezt a funkciót, ha az emberek tévedésből folyamatosan továbbítják az iMessages alkalmazást, amely nem jelenik meg a telefonon, ha nincs iPhone-ja.

Hogyan küldhetek SMS-t iMessage helyett?

Érintse meg és tartsa lenyomva egy el nem küldött iMessage-t, hogy szöveges üzenetként küldje el.

Van, amikor SMS-t szeretne küldeni az iMessage helyett. Lehet, hogy nincs erős internetkapcsolata, adatokat szeretne menteni, vagy az a személy, akivel üzenetet küld, szintén nincs online.

Menj Beállítások> Üzenetek elemre és kapcsolja be Küldés SMS-ben.

Ez biztosítja, hogy az Üzenetek alkalmazás átváltson szöveges üzenetekre, amikor Ön vagy a címzett nincs online. Néha késik, amíg az iPhone megkísérli az iMessage küldését, de egy sikertelen kísérlet után inkább szövegként küldi az üzenetet.

Ennek ellenére mindig felgyorsíthatja a folyamatot. Miután beírta és elküldte az üzenetét, érintse meg és tartsa lenyomva az opció megjelenítéséhez Küldés szöveges üzenetként.

Ha ez a lehetőség nem jelenik meg, lehetséges, hogy az üzenetet már elküldte. Alternatív megoldásként kapcsolja ki az iMessage alkalmazást a beállításokban, és minden visszatér a szöveges üzenetekhez.

Hogyan küldhetek iMessage-t szöveges üzenet helyett?

Ha az iMessages folyamatosan zöld színűvé válik, ez azt jelenti, hogy SMS-ben küldtek. Ez néhány különböző okból történhet:

 • a címzett nem használja az iMessage alkalmazást
 • a címzettnek nincs internetkapcsolata
 • nincs internetkapcsolatod
 • Az iMessage ki van kapcsolva.

A fenti lehetőségek mindegyike miatt az iPhone alapértelmezés szerint zöld SMS-eket küld, mivel az iMessage nem működik. Ugyanez vonatkozik az iMessage csoportos beszélgetésekre, ha a csoport egyik tagjának nincs iMessage-je.

Használnom kell az iMessage alkalmazást az iPhone készülékemen?

Bármely Apple eszközről használhatja az iMessage alkalmazást, vagy választhatja az iMessage letiltását is. Kikapcsolni iMessage a beállításokban, hogy abbahagyja a használatát. Ezután az összes üzenetet SMS-ben vagy MMS-ben küldi el, a cellaszerződésből származó szöveges üzenetek után.

Miért nem tudok iMessage-t küldeni Android telefonokra?

Az iMessage csak az Apple készülékekhez használható. Ez az egyik olyan tulajdonság, amely az embereket az Apple termékek vásárlására késztette az évek során. Ha minden termékhez elérhető lenne, akkor az Apple elveszítheti az értékesítését. Ezért az iMessage nem érhető el Android, Windows vagy Google eszközökön.

Az olyan alkalmazások, mint a WhatsApp, lehetővé teszik a felhasználóknak, hogy üzenetet küldjenek egymásnak, függetlenül attól, hogy melyik eszközzel rendelkeznek. Kép a WhatsApp-ból.

Ez azt jelenti, hogy az Apple azonnali üzenetküldési piacon erős versennyel néz szembe olyan alkalmazásokból, mint a WhatsApp és a Facebook Messenger. Ezeknek a szolgáltatásoknak az egyik legnagyobb vonzereje az a képesség, hogy bármilyen eszközt üzenetezzenek.

Ujjak keresztezve, az Apple kiadhat egy jövőbeni iMessage frissítést, hogy az kompatibilis legyen az összes eszközzel. Bár egyelőre ez távoli fantáziának tűnik.

Ha törlök egy iMessage-t, akkor mindenhonnan törlődik?

Ha szinkronizálja az Üzeneteket az iCloud segítségével, bármi, amit az egyik eszközről fogad, töröl vagy elküld, szinkronizálódik az összes többi eszközzel. Tehát igen, ha be van kapcsolva az iCloud szinkronizálás, ha törli az iMessage alkalmazást az iPhone készülékről, az törlődik a Mac és az iPad készülékről is.

Ha az iCloud szinkronizálása ki van kapcsolva az üzeneteknél, ez nem így van. Még mindig meg kell kapnia az iMessages alkalmazást minden eszközén, de nem látja, hogy mit küldtek. És a törölt üzenet nem tűnik el más eszközökön.

Hogyan tudom letölteni a törölt iMessages alkalmazást?

Korábban lehívható volt a törölt iMessage az iCloud.com webhelyről, de most nem ez a helyzet. Csak két lehetőség áll rendelkezésre a törölt iMessages visszaszerzésére: a legutóbbi biztonsági másolat helyreállítása vagy harmadik féltől származó adat-helyreállító szoftver használata.

Ha rendszeresen készít biztonsági másolatot az iCloudra vagy az iTunes-ra, az egyiket visszaállíthatja, hogy visszaszerezze a régi iMessages alkalmazást. Természetesen bármi, amit az utolsó biztonsági mentés és a helyreállítás között kapott, nem tér vissza a biztonsági másolattal.

Alternatív megoldásként harmadik féltől származó fejlesztők adat-helyreállító alkalmazásokat készítenek az iMessages helyreállításához a biztonsági mentésből. Nem ajánlhatunk egyet sem, mivel nem használtuk őket, de rengeteg vélemény és összehasonlítás található az interneten.

Rengeteg harmadik féltől származó adat-helyreállítási alkalmazás lehetővé teszi a törölt iMessages letöltését. Kép az iMyFone-ból.

Áttér az iMessage-re?

Reméljük, hogy ez a bejegyzés megtanított mindenkit, amit tudni kell az iMessage-ről, mi ez, és miben különbözik a normál szöveges üzenetektől.

Most már tudja az előnyeit, át fog váltani az iMessage-re? Mondja el nekünk, hogy miért vagy miért nem az alábbi megjegyzésekben!

Legutóbbi hozzászólások