Lépések a szem megterhelésének csökkentésére iPhone vagy iPad készülékén

A fejfájás vagy a szem kiszáradása annak jele lehet, hogy naponta túl gyakran nézi a mobileszközöket. Ezeknek az eszközöknek a csökkentése lehet a legjobb tanács e problémák orvoslásához. Sajnos a munkahelyi és családi kötelezettségek ezt lehetetlenné tehetik. Ehelyett kipróbálhatja a következő megoldásokat az iPhone vagy iPad szemterhelésének csökkentésére.

Aktiválja az igaz hangot

Az elmúlt években az Apple számos termékében bevezette az úgynevezett True Tone technológiát. A True Tone fejlett többcsatornás érzékelőkkel állítja be a kijelző színét és intenzitását, hogy a környezeti fény mindenhez igazodjon.

A True Tone először a 9,7 hüvelykes iPad Pro-n mutatkozott be, több iOS-eszközön is elérhető, beleértve az iPhone 8-at és újabbakat, az 12,9 hüvelykes iPad Pro-t (második és harmadik generáció), az iPad Pro-ot 11 hüvelykes és az iPad Pro-t 10,5 hüvelykes .

A True Tone aktiválása iOS-eszközén:

 1. Koppintson a Beállítások alkalmazásra.
 2. Válassza a Kijelző és fényerő lehetőséget.
 3. Engedélyezze a True Tone kapcsolót a képernyő tetején.

Ajánlott:

 • A kapcsolatok összekapcsolása az Apple Maps alkalmazással
 • HomeKit hibaelhárítás: Ha a Philips Hue lámpák nem működnek
 • Fiókonként e-mail aláírások hozzáadása a Mail alkalmazásban
 • Miért olyan homályos és színtelen az iPhone kijelzőm?

Fontolja meg az Éjszakai váltás használatát

A lista talán legelismertebb megoldása, a Night Shift automatikusan beállítja a kijelző színeit a spektrum melegebb végéhez - megkönnyítve ezzel a képernyőt a szemén. Ezt úgy teszi meg, hogy a készülékén lévő óra és a földrajzi helymeghatározás segítségével meghatározza, hogy az Ön napján mikor esik napnyugta. Ha ez megtörtént, a mobil eszköz automatikusan elkezdi a színek melegebbre váltását. Miután megérkezik a reggel, a képernyő visszatér a normális állapotba.

Az Night Shift be- és kikapcsolható két helyen iOS-eszközén: a Vezérlőközponton vagy a Beállítások alkalmazáson keresztül.

On Control Center

 1. Nyissa meg a Vezérlőközpontot úgy, hogy felfelé csúsztat a képernyő alsó részéről. Az iPhone X vagy újabb vagy bármely iPaden, amelyen iOS 12 vagy újabb verzió van telepítve, csúsztassa lefelé az ujját a képernyő jobb felső sarkából.
 2. Keresse meg és erősen nyomja meg a Brightness Control ikont.
 3. Ezután érintse meg az Éjszakai váltás gombot a képernyő bal alsó sarkában.

A Beállítások alkalmazáson keresztül

 1. Érintse meg a Beállítások alkalmazást iOS-eszközén.
 2. Válassza a Kijelző és fényerő lehetőséget.
 3. Koppintson az Éjszakai váltás elemre.

Ezen a képernyőn be lehet ütemezni az Éjszakai váltás napnyugta és napkelte közötti futást, vagy létrehozhat egy egyedi ütemezést. Ezt a képernyőt manuálisan is futtathatja, és megváltoztathatja a színhőmérsékletet, hogy jobban megfeleljen az Ön igényeinek.

Használja az állásidőt a képernyőidő alatt

Az iOS 12-ben az Apple hozzáadta a Képernyő időt, egy új módot az eszközhasználat nyomon követésére. Ennek a funkciónak az egyik része a Leállási mód. Aktiválásakor csak az Ön által engedélyezett alkalmazások és telefonhívások érhetők el eszközén. E korlátozás beállításával arra ösztönözheti magát, hogy a nap bizonyos szakaszaiban lépjen távol a mobileszközöktől.

jegyzet: Ha ugyanabba az iCloud-fiókba van bejelentkezve, akkor a Képernyőidő-beállítások átkerülnek az összes iOS-eszközön.

Leállási mód beállítása

 1. Koppintson a Beállítások alkalmazásra.
 2. Válassza a Képernyő idő elemet.
 3. Válassza a Leállás lehetőséget, engedélyezze a kapcsoló használatával.
 4. Állítsa be a leállás kezdési és befejezési idejét.

Mindig engedélyez

 1. A Képernyő fő oldalán koppintson a Mindig engedélyezés elemre.
 2. Itt válassza ki azokat az alkalmazásokat, amelyek elérhetők lennének az állásidő alatt.

Sötét olvasási mód a Safariban

Az iPhone vagy iPad használata közben a szem megterhelésének csökkentésének másik módja a sötét mód használata a mobil Safari használata közben.

 1. Koppintson a Safari alkalmazásra.
 2. Ha megtalál egy online cikket, amelyet olvasni szeretne, válassza a bal felső sarokban található Olvasási mód ikont.
 3. Koppintson a jobb felső sarokban található aA ikonra.
 4. A felugró ablakban megváltoztathatja a háttér betűméretét, a háttér színét és a betűtípust.

A beállítások az alapértelmezettek lesznek az olvasási mód számára.

Intelligens invertálás

A macOS Mojave alkalmazásban az Apple egy teljesen új Sötét módot vezetett be a Mac felhasználók számára. Sajnos hasonló funkció még nem érkezett meg az iOS rendszeren. Amíg ez nem történik meg, forduljon a Smart Invert-hez, amely csak egyike azoknak az akadálymentességi eszközöknek, amelyeket az Apple az iOS-ben tartalmaz, hogy a szem nehézségekkel küzdő felhasználók javát szolgálják.

Aktiválásakor a Smart Invert sötétebb árnyalatúvá alakítja a felhasználói felületet. Ennek során azonban a grafika, a képek és az alkalmazásikonok változatlanok maradnak.

A Smart Invert aktiválása:

 1. Nyissa meg a Beállítások alkalmazást az Általános> Kisegítő lehetőségek alatt.
 2. Koppintson a Szálláshelyek megjelenítése elemre.
 3. Válassza a Színek megfordítása lehetőséget.
 4. Engedélyezze az Intelligens invertálást a kapcsolóval.

Csökkentse az átlátszóságot

Egy másik lehetőség az iPhone átlátszóságának csökkentése. Ez lehetővé teszi a háttér átlátszatlanságának ellenőrzését. Ennek során a szöveg élesebb, és a háttér elmosódása csökken. Az átlátszóság csökkentésének pozitív hatással kell lennie a digitális szemfeszültségre.

A készülék átlátszóságának megváltoztatása:

 1. Nyissa meg a Beállítások alkalmazást az Általános> Kisegítő lehetőségek alatt.
 2. Koppintson a Szálláshelyek megjelenítése elemre.
 3. Kapcsolja be az Átlátszóság csökkentése kapcsolót.

Csökkentse a mozgást

Az Apple iOS-jében is van egy eszköz a mozgás csökkentésére. Ideális azok számára, akik szédülésben és mozgásbetegségben szenvednek. Ugyanakkor csökkentheti a szemkényszer hatásait is. Aktiválásakor kevesebb animációt és több statikus képernyőt fog látni eszközén.

A Mozgás csökkentése bekapcsolása:

 1. Ismét lépjen a Beállítások alkalmazásba az Általános> Kisegítő lehetőségek alatt.
 2. Koppintson a Mozgás csökkentése elemre.
 3. Váltás a Be állásba.

Lessen OLED villódzik

A digitális szemfeszültség javítása érdekében megfontolhatja az OLED villogásának csökkentését az iPhone X, iPhone XS vagy iPhone XS Max készülékeken is. Az OLED kijelzők egyik hátránya, hogy alacsonyabb fényerőnél villoghatnak. A megoldás az, hogy csökkentse a készülék Fehér pont beállítását.

Csak a fent említett iPhone modelleken:

 1. Végül lépjen be a Beállítások alkalmazásba az Általános> Kisegítő lehetőségek alatt.
 2. Koppintson a Szálláshelyek megjelenítése elemre.
 3. Fordítsa a Fehérpont csökkentése kapcsolót be állásba. Amikor ezt megteszi, megváltoztathatja a fényerőt az igényeinek megfelelően.

Legjobb fogadások

Ha a szemének fáj az iPhone vagy iPad használata, vannak olyan megoldások, amelyek nem járnak az eszköz letételével. Bár nem egy megoldás segíthet teljes mértékben csökkenteni a kényelmetlenséget, a fent említett lehetőségek valamilyen kombinációja segíthet.

Nézze meg, mely megoldások működnek Önnek próba és hiba útján, majd az alábbiakban tudassa velünk, mi működik a legjobban. Van más megoldás? Mondja ezt nekünk is.

Legutóbbi hozzászólások