iPhone 4: Lassú letöltések és adatok 3G-n keresztül; Javítások

Bár a legtöbb felhasználó számolt be róla gyorsabban Az iPhone 4 3G adatátvitele az iPhone 3G és az iPhone 3GS-hez képest, egyes felhasználók drámai módon lassabb sebességről számolnak be olyan helyeken, ahol korábbi iPhone -veik normál sebességet nyújtottak. Bizonyos esetekben a telefon a „Nem lehet aktiválni a mobil adathálózatot” üzenetet a teljes jel (minden sáv) ellenére megjeleníti.

A bgrind1 Apple Discussions poszter egy tesztet ír le, amelynek során két egymás mellé helyezett iPhone 4 egység mindketten elkeserített 3G átvitelt nyújtottak, míg egy ugyanabban az helyen található iPhone 3GS normál sebességet nyújtott.

- Most látogattam meg egy ATT üzletet, hogy kérdezzem ezt a kérdést. A képviselő és én teszteltük két kijelzős iPhone4 modelljüket, és mindkettő pontosan úgy reagált, mint az enyém, kevés vagy egyáltalán nem volt 3G adat. Egyszerűen megpróbáltuk megnyitni a yahoo-t mind a kijelzős telefonokon, mind az enyémeken. 2-3 perc elteltével mindhárom hibával válaszolt, hogy nem érkezett válasz a szervertől, vagy valami hasonló mentén.

"Eközben az 5 méter távolságra lévő, szintén a 3G-hez csatlakozó iPhone 3GS-modell nagyon gyorsan reagált minden olyan weboldalra, alkalmazásra, amelyhez adatokra van szükség."

Ne feledje, hogy ez a probléma elkülönül a jel / vétel elvesztésétől (lásd: iPhone 4 elveszíti a jelet [„Death Grip” antenna probléma]: Miért és hogyan javítható a [Scotch Tape]. Ebben a kérdésben a jel és a vétel továbbra is erős, de az adatátvitel rendkívül lassú vagy vadul ingadozik, annak ellenére, hogy a markolat nem változik, és a telefon ugyanazon a helyen van.

Az Apple Discussions másik plakátja, az USBSlave ezt írja:

„Bizonyos pontokon ez jól működik, de legtöbbször másodpercenként néhány KB-t lehúzhatok, ha szerencsém van, hogy megakadályozzam a Data telefonon történő használatát. A hang és az SMS minden időben jól működik. A telefon 5 sávot mutat, én pedig egy évig iPhone 3G-t használtam ugyanabban az irodában, egyetlen probléma nélkül. Míg általában a telefonomat az irodában használom, a probléma mindenhol előfordul, így ez nem csak egy terület. Alapvetõen a letöltési sebesség 1–4 MB / s-ig megugrik egy percig, vagy kevesebb, mint a hátralévõ idõben, az összes sebesség-alkalmazás kb. 1-100 KB / s-ot mér. A feltöltési sebesség mindig nagy, az egyetlen letöltés. ”

Javítások / kerülő megoldások

A hálózati beállítások visszaállítása. IPhone-ján nyissa meg a Beállítások elemet, majd a bal oldali ablaktáblán keresse meg az „Általános” lehetőséget. Görgessen lefelé, és érintse meg a Visszaállítás elemet, majd válassza a „Hálózati beállítások visszaállítása” lehetőséget. Ez törli a tárolt WiFi jelszavakat és egyéb információkat, de gyorsabb kapcsolatot eredményezhet.

Újraindítás. Tartsa lenyomva az alvás / ébresztés és a home gombokat egyidejűleg nagyjából 15-20 másodpercig, amíg a képernyő kikapcsol, majd megjelenik egy Apple logó, ami az újraindítást jelzi.

Helyezze be újra a SIM-kártyát. Vegye ki a SIM-kártyát, száraz ruhával enyhén tisztítsa meg, ellenőrizze, hogy nincs-e törmelék a SIM-foglalatban, majd helyezze vissza a kártyát, biztosítva a szoros illeszkedést. Az erre vonatkozó utasításokat ebben az Apple Tudásbázis cikkben találja.

Váltson EDGE-re. Bár az ideálisnál kevesebb megoldás, számos felhasználó gyorsabb átvitelt tapasztalt az EDGE-n keresztül, mint a 3G, amikor ez a probléma megnyilvánul.

Visszacsatolás? [e-mail védett].

Legutóbbi hozzászólások