Olyan hosszú ProTube. A PodSync életképes lehetőség?

Tavaly szeptemberben az Apple csendesen előhúzott egy rendkívül népszerű, harmadik féltől származó, „ProTube” nevű YouTube-alkalmazást az App Store-ból - rajongói és elhivatott felhasználói számára nagy csalódásra.

Ez azonban nem az Apple hibája. A cupertinoi technológiai óriás az alkalmazást a Google (a YouTube tulajdonosa, ha nem tudta) által küldött eltávolítási kérelmek sora után húzta meg. A Google azóta megölte az API-hozzáférést a népszerű alkalmazáshoz.

És ez nem csak a ProTube volt, a Google arra késztette az Apple-t, hogy egy sor harmadik fél YouTube-ot vigyen le az App Store-ba.

Miért gyilkolta meg a Google a ProTube-t?

A ProTube többek között háttér lejátszást, csak hangos módot, 60 képkocka / másodperces videólejátszást és egyéb funkciókat kínált - többek között azt a figyelemre méltó tényt, hogy a ProTube-on keresztül lejátszott videók nem jelenítettek meg hirdetéseket.

Ezek közül sok a YouTube fizetett előfizetési szolgáltatásának, a Rednek a jellemzője. Nehéz nem látni ok-okozati helyzetet a YouTube között, amely hirdeti előfizetői szolgáltatását, és megrendeli a vele versenyző harmadik féltől származó alkalmazások eltávolítását.

A YouTube számos más taktikát is kipróbált, ami úgy tűnik, hogy arra készteti az embereket, hogy regisztráljanak a YouTube Red-re, ideértve a Safari vagy az iOS böngészőben megtekintett YouTube-videók háttérlejátszásának letiltását.

Mint ilyen, valószínűleg nincs tökéletes vagy nagyon kényelmes megoldás az iOS-felhasználók számára, hacsak nem akar 12,99 USD feletti összeget elkötelezni a YouTube Red szolgáltatásért. De ez nem azt jelenti, hogy nincs más lehetőség, amelyet érdemes megfontolni.

Írja be a Podsync alkalmazást

A PodSync a legegyszerűbb módon egy online szolgáltatás, amely a YouTube-videókat, lejátszási listákat vagy csatornákat „podcastokká” konvertálja. Beilleszt egy YouTube-linket a webhelyre, és ez egy egyedi podcast-linket kap.

Ezeket a podcast-hivatkozásokat ezután betöltheti a natív Podcast iOS alkalmazásba. Például egy YouTube lejátszási listát podcastként fognak olvasni, míg a lejátszási listában szereplő videókat a podcast egyes epizódjaiként kezeljük. És igen, támogatja mind a hang, mind a videó lejátszást.

Míg a bit a lábmunka előnyei hasonlóak a ProTube-hoz és más késő harmadik féltől származó alkalmazásokhoz. Ugyanis hirdetések nélküli élményben lesz része, amelyet a háttérben lehet lejátszani.

Így kell használni.

Hogyan kell használni a Podsync alkalmazást a Youtube alkalmazással iPhone-ján

1. lépés.

Először nyissa meg kedvenc böngészőjét iOS-eszközén. Bármely böngésző működni fog. Menj a YouTube-ra.

2. lépés

Keresse meg a lejátszani kívánt videót, lejátszási listát vagy YouTube-csatornát. Példaként a Beatles dalainak ezt a lejátszási listáját fogjuk használni. Érintse meg a lejátszási listát, majd érintse meg a címsávot, és másolja az URL-t.

3. lépés

Az iOS böngészőben lépjen a podsync.net oldalra. Illessze be az URL-t a mezőbe, és nyomja meg a nyilat. Másolja a kapott linket (amely a podsync.net-nel kezdődik).

Az iOS-ben ez kissé finnyás lehet. Gyors fordulat: érintse meg és tartsa lenyomva az URL alatt található Megnyitás ikont, majd koppintson a Másolás a Safari-ban (vagy a Link URL másolása a Google Chrome-ban) elemre.

4. lépés

Nyissa meg a natív Podcast alkalmazást iOS-eszközén. Koppintson a Plusz ikonra a bal felső sarokban. Koppintson a Podcast hozzáadása elemre, és írja be a pod szinkronizálásából másolt URL-t.

5. lépés

A lejátszási listán szereplő egyes videókat külön „podcast” epizódként fogja látni. Érintse meg bármelyiket, és a videó és a hang lejátszása megkezdődik (hirdetések nélkül érdemes megjegyezni). Ha nem lát semmit a „Le nem játszott” alatt, akkor koppintson a „Hírcsatorna” elemre.

6. lépés

Innen térjen vissza a kezdőképernyőhöz. Húzza fel a Vezérlőközpontot, és a média menüben megjelenik a „podcast”. Koppintson a lejátszás gombra, és lejátszhatja a hangot a háttérben.

Bár megjegyzésként meg kell említenem, hogy vissza kell térnie a Podcast alkalmazásba, hogy manuálisan váltson a videók között, vagy csak a videó legvégéig súrolva játssza le a következő „epizódot” az egyéni podcastban.

További szempontok

Természetesen a PodSync vitathatatlanul akkor működik a legjobban, ha saját lejátszási listát hoz létre a YouTube-on, lemásolja ezt a linket, és podcastokká alakítja.

Ez tökéletes azoknak a felhasználóknak, akik ingyenes zenét akarnak hallgatni, és akik mindig új dalokat keresnek a lejátszási listáikhoz.

Minden olyan videót, amelyet a jövőben hozzáad a lejátszási listádhoz, automatikusan szinkronizáljuk a Podcast alkalmazással, mint új podcast epizódot - így nem ragaszkodsz azokhoz a videókhoz, amelyek akkor voltak, amikor lejátszási listádat „podcast” -okká változtattad.

Megint csak nem tökéletes megoldás, de elmarad a YouTube Red-előfizetés fizetésétől, csak a következő legjobb dolog lehet.

Legutóbbi hozzászólások