Nem lehet törölni vagy formázni a meghajtót a macOS Disk Utility programban? 3 egyszerű módszer a javításra

Nem lehet újraformázni egy meghajtót a macOS Lemez segédprogramban, ha a Törlés gomb szürkén jelenik meg. Ez különféle okokból történhet, amelyek mind megakadályozzák a Mac-hez csatlakoztatott meghajtók törlését vagy formázását.

Ha a MacBook Lemez segédprogramja nem teszi lehetővé a meghajtók törlését, kövesse az alábbi lépéseket a javításhoz.

Hogyan lehet törölni vagy újraformázni a meghajtót a Lemez segédprogram segítségével

Kezdjük egy rövid magyarázattal a meghajtók újraformázásának vagy törlésének helyes módjáról a Mac segítségével. Nyugodtan hagyja ki ezt a részt, ha már tudja, hogyan kell csinálni.

Érdemes törölni a meghajtót, hogy gyorsan létrehozhasson helyet az új fájlok számára. Vagy lehet, hogy újra kell formáznia, hogy különböző operációs rendszerekkel működjön, mint például a Windows, a Linux vagy akár az iPadOS.

Ha újraformáz egy meghajtót, az az összes adatot is törli. Tehát mindenképpen készítsen biztonsági másolatot minden fontos fájlról, mielőtt törölné vagy újraformázná a meghajtókat.

Ha készen áll, a következőképpen törölheti vagy formázhatja a meghajtókat:

 1. Nyisd ki Lemez segédprogram az Alkalmazások Utilities mappájából.

  A Spotlight a Disk Utility megnyitásának leggyorsabb módja.

 2. Az oldalsávon válassza ki a törölni vagy újraformázni kívánt meghajtót.
 3. Kattints a Törli gombra az ablak tetején.

  A Lemez segédprogram számos eszközt mutat be az ablak tetején.

 4. Válasszon új nevet és formátumot a meghajtó számára, majd kattintson a gombra Törli.

  A törlés után döntse el, hogy nevezze meg a meghajtót.

 5. Várja meg, amíg a Lemez segédprogram törli vagy újraformázza a meghajtót, majd kattintson a gombra Kész.

  A Lemez segédprogram az összes befejezett folyamatot megmutatja az ablakban.

Mi van, ha a Lemez segédprogramban található Törlés gomb szürkén jelenik meg?

Valószínűleg azért olvassa ezt a cikket, mert a Törlés gomb szürkén jelenik meg, amikor a meghajtót a Lemez segédprogrammal próbálta törölni vagy újraformázni. A javításhoz kövesse az alábbi lépéseket, és a megjegyzésekben közölje velünk, melyik működött az Ön számára.

1. lépés: Az összes eszköz megjelenítése és a szülőmeghajtó törlése

Alapértelmezés szerint a Lemez segédprogram csak a köteteket mutatja a csatlakoztatott meghajtókon, nem pedig maguk a meghajtók. A kötet a meghajtó partíciója vagy része, amelyben adatokat tárol.

Nyisd ki Lemez segédprogram és válassza ki Nézet> Összes eszköz megjelenítése a menüsorból. Látnia kell az egyes meghajtók eszközneveit az oldalsávon.

Alternatív megoldásként használja a parancsikont Cmd + 2.

Válassza ki az átformázni vagy törölni kívánt meghajtó szülőmappáját, majd kattintson a gombra Törli gombot. Vegye figyelembe, hogy amikor töröl egy eszközt, akkor az a benne lévő összes kötetet is törli.

2. lépés: Futtassa az elsősegélyt a meghajtó javításához, mielőtt törölné

A Lemez segédprogram rendelkezik egy Elsősegély szolgáltatással, amely megoldja a meghajtókkal kapcsolatos mindenféle problémát: lassú teljesítményt, sérült fájlokat vagy váratlan viselkedést. Az Elsősegély futtatásakor az egész lemezt átvizsgálja hibák után, és tájékoztatja arról, hogy van-e olyan, amelyet nem tud megjavítani.

Nyisd ki Lemez segédprogram és válassza ki az oldalsávról a törölni kívánt meghajtót. Az ablak tetején kattintson a gombra Elsősegély gombot, majd fogadja el Fuss Elsősegély.

Futtassa az Elsősegélyt minden problémás meghajtón.

Az Elsősegély futtatásának időtartama a meghajtó méretétől, az azon lévő adatoktól és a sok hiba kijavításától függ.

Kombinálja ezt a lépést az előzővel az Elsősegély futtatásához a meghajtó szülői eszközén, valamint az egyes kötetekkel.

3. lépés: Indítsuk helyreállítási módba az indítólemez törléséhez

Ha megpróbálja újraformázni vagy törölni az indító lemezt a Mac számítógépén, akkor először helyreállítási módba kell indulnia. Az indítólemez a számítógép fő merevlemez-meghajtója: az, amely a macOS-ot és az összes adatot tárolja. Az indítólemezt általában nem lehet törölni, mert a Mac a MacOS futtatására használja.

A helyreállítási mód egy speciális partíció a Mac-en, amelyet biztonsági másolatból helyre lehet állítani, a macOS-t újratelepíteni, online támogatást szerezni vagy az indítólemezt törölni.

Mielőtt megpróbálja törölni vagy újraformázni, készítsen biztonsági másolatot a Mac-ről.

Ha készen áll a helyreállítási módba történő indításra, indítsa újra a Mac-et, és tartsa lenyomva Cmd + R miközben felrúg. Addig tartsa mindkét gombot, amíg meg nem jelenik egy Apple logó, vagy nem hall egy indítási hangot.

A helyreállítási mód Utilities ablakként jelenik meg.

Látnia kellene a macOS segédprogramok ablak jelenik meg. Válassza a lehetőséget Lemez segédprogram ebben az ablakban, és próbálkozzon újra a meghajtó törlésével vagy formázásával.

Tudja meg, hogyan telepítse újra a macOS-ot a Drive törlése után

Az indítólemez törlése vagy formázása után - ha ez volt a célja - újból telepítenie kell a macOS-t, mielőtt újra használhatja a Mac-et. Ennek oka, hogy az eredeti macOS telepítés az imént törölt indítólemezen volt.

A Mac a gyári visszaállítás után kéri, hogy állítsa be újra.

Indítsa újra a helyreállítási módot a MacOS újratelepítéséhez, vagy kövesse útmutatónkat a Mac gyári alaphelyzetbe állításához. A macOS újratelepítésekor a Mac úgy viselkedik, mintha egy teljesen új gép lenne, és nincs rajta adat, amely a beállításra vár.

Legutóbbi hozzászólások