Az iCloud még akkor is megjeleníti az adatokat, ha üresek? Néhány kipróbálandó dolog

Több felhasználó rámutatott, hogy úgy találják, hogy az iCloud adatai akkor láthatók, amikor állítólag üresek. Ha törli az összes, valahol tárolt adatot, akkor azt gondolhatja, hogy az a „valahol” üres lesz. De amikor az iCloudról van szó, néha ez nem történik meg.

Ez mindenképpen rejtélyes!

Az Apple ügyfélszolgálati fórumai számos anekdotikus jelentést adnak a felhasználóknak erről a problémáról - amely látszólag az iCloud pontatlan tárolási intézkedéséhez kötődik.

Bizonyos esetekben a felhasználók mindent törölnek a felhőtároló platformról, de az iCloud továbbra is megjeleníti a használt adatokat. Időnként akár jelentős összeg is lehet. Más gyakoribb esetekben az iCloud azt mondja, hogy teljesen tele van, amikor nyilvánvalóan nem.

ÖSSZEFÜGGŐ:

  • Hogyan to Jelentkezzen be iCloud.com-fiókjába iPhone vagy iPad készülékével
  • Az iCloud nem működik, hogyan javítható
  • iCloud-fiókkal kapcsolatos problémák, hibaelhárítási útmutató

A probléma az, hogy nincs egyértelmű megoldás erre a kérdésre. De ott vannaknéhány dolgot kipróbálhat, mielőtt drasztikus intézkedésekhez folyamodna.

Diagnosztizálja a problémát

Először is észre kell vennie, hogy számos dolog töltheti fel iCloud-fiókját - még anélkül is, hogy tudná.

Az alábbi lépések végrehajtásával megtekintheti és kezelheti iCloud-tárhelyét.

Mac

  • A gombra kattintva nyissa meg a Rendszerbeállításokat Apple logó a bal felső sarokban.
  • A legördülő menüben kattintson a gombra Rendszerbeállítások.
  • Kattintson iCloud

iOS

  • Nyisd ki Beállítások.
  • Érintse meg az Apple személyi igazolványát a tetején. Azt kell mondani a neved.
  • Érintse meg iCloud

Ellenőrizze a tárhelyét

E cikk alkalmazásában feltételezzük, hogy iOS-en követi ezeket a lépéseket.

Ha ezt olvassa, akkor a forgatókönyv valószínűleg ezt magában foglalja: az adatok többségét már átnézte és törölte, de a felső grafikonon továbbra is látható néhány felhasznált adat.

Ezen a ponton érdemes megjegyezni, hogy az iCloud melyik adatkategóriában igényli a felhasználást. Ezután próbálja meg ezeket a lépéseket.

  • Az iCloud funkcióinak kézi letiltása.Valószínűleg érdemes átnézni az iCloud Photo Library-t, a My Photo Stream-et, az iCloud Drive-ot, a Mail-t, a Contacts-ot stb.
  • Törölje az iCloud biztonsági másolatát.Még akkor is, ha letiltotta eszközein az iCloud biztonsági mentését, előfordulhat, hogy a fiókjában marad egy biztonsági másolat. Koppintson az iCloud tároló grafikonjára, koppintson a Tárolás kezelése elemre, és keresse meg a kérdéses biztonsági másolatot. Érintse meg és nyomja meg a Biztonsági másolat törlése gombot.
  • Törölje az iCloud e-mailjeit. Még akkor is, ha letiltotta az iCloud tárhelyet az iCloud e-mail fiókjában, akkor is előfordulhat, hogy üzeneteket tárol. Törölheti őket a Tárolás kezelése menüben - csak görgessen egészen az aljáig.
  • Vegye figyelembe, hogy az alkalmazásadatok az iCloudot is használják.Lehet, hogy ez alattomos. Még akkor is, ha törölte az iCloud-fiók tartalmát, előfordulhat, hogy vannak harmadik féltől származó alkalmazások, amelyek felhőalapú tároló platformot használnak az alkalmazások adatainak szinkronizálásához. Ezeket az adatokat a Tárhely kezelése oldalon tekintheti meg (és törölheti).
  • Kapcsolja ki a Dokumentumok és asztali szinkronizálás lehetőséget. Feltéve, hogy Ön Mac-felhasználó, és a macOS újabb verzióját futtatja. Lehet, hogy nem tudja ezt, de a legutóbbi macOS-frissítések valóban szinkronizálják a Dokumentumok és Letöltések mappákat az iCloud-ba. Ezt kikapcsolhatja a Rendszerbeállítások> iCloud> iCloud Drive menüpont megnyitásával, és letilthatja az Asztal és dokumentumok mappákat.

Ezen a ponton indítsa újra az eszközét. További lépésként megpróbálhat kijelentkezni az iCloudból az Apple termékeiben, majd újra bejelentkezni.

Lehetséges, hogy okos lesz még egyszer ellenőrizni a tárolási adatokat az iCloud-kezelő menü és az iCloud Drive között. Vagy töltse le az iCloud Drive alkalmazást az App Store-ból, vagy használjon Mac-et, és csatlakoztassa az iCloud Drive-ot a Finderbe.

Miután ezt megtette, ellenőrizze a kettő közötti tárolási adatokat, és nézze meg, hogy egyeznek-e. Ha nem teszik meg, akkor az mögöttes problémára utalhat.

Néhány egyéb lehetőség

Ha a fenti lépések egyike sem működik, akkor valójában van néhány dolog, ami téves lehet.

Először is, ha korábban használta az iCloud Photo Library-t, akkor a törölt videókat és fotókat akár 30 napig is tárolhatták az iCloud-ban, mielőtt végül eltávolították őket. Ez akkor is megtörténhet, ha letiltotta az iCloud Photo Library és a My Photo Stream szolgáltatásokat.

Hasonlóképpen, több felhasználó jelzi, hogy van egy rejtett .trash mappa az iCloud Drive-ban. Pontosan így hangzik, és ha sok fájlt törölt, akkor a felhasznált iCloud-tárhely hatalmas része. De sajnos a felhasználók arról számolnak be, hogy nincs egyszerű, megerősített módszer az adatok és az adathordozók törlésére ebből a mappából.

Ami az utolsó pontunkhoz vezet.

Ha minden más nem sikerül ...

Ha szó szerint mindent kipróbált, és még mindig kísértet adatok kísértenek az iCloud-fiókjában, valószínűleg semmit sem tehet a végén. Más szóval, ideje lenne közvetlenül kapcsolatba lépni az Apple-lel.

Az Apple ügyfélszolgálat munkatársaival a Twitteren keresztül vagy a következő iCloud-specifikus linken keresztül léphet kapcsolatba.

  • Az Apple támogatása a Twitter
  • Apple iCloud támogatás

A felhasználók azt jelentik, hogy az Apple bizonyos esetekben képes megoldani a problémát (ha hiba). Bár ezek a felhasználók azt jelentik, hogy maguknak kell kapcsolatba lépniük az Apple-lel, mielőtt ez bekövetkezne.

Legutóbbi hozzászólások