A törölt névjegyek visszatérnek az iPhone vagy iPad névjegyein?

Rengeteg iPhone és iPad felhasználó törölte a névjegyeket az eszközükről, csak azt tapasztalták, hogy körülbelül egy hét múlva is visszatérnek. Ez egy végtelen ciklust hoz létre Önnel örökre törölve azokat a névjegyeket, amelyek folyamatosan visszatérnek.

Ne aggódjon, lehetséges a névjegyek végleges törlése iPhone vagy iPad készülékéről. Az alábbiakban bemutattuk, hogyan kell csinálni.

Próbálja ki ezeket a gyors tippeket, ha a törölt névjegyek visszatérnek:

  1. Készítsen biztonsági másolatot, és a névjegy törlése után indítsa újra az eszközt.
  2. Ha e-mailen keresztül szinkronizálja a névjegyeket, törölje őket közvetlenül az adott fiókból.
  3. Az iMyFone vagy más, harmadik féltől származó alkalmazások segítségével véglegesen törölheti a névjegyeket.

Névjegyek törlése iPhone vagy iPad készülékről

Biztosak vagyunk benne, hogy a legtöbben tudják, hogyan kell ezt megtenni, ezért nyugodtan hagyja ki ezt a részt. De csak arra az esetre, hogy az Apple hogyan javasolja a névjegyek törlését iPhone vagy iPad készülékéről.

Ha ezeket a lépéseket követi, a névjegyeknek „nem szabad” visszatérniük utána.

Használja az alábbi két módszer egyikét.

Névjegyek törlése a Névjegyek alkalmazásból:

  1. Nyissa meg a Névjegyek alkalmazást az iPhone vagy iPad eszközön.
  2. Keresse meg és nyissa meg a törölni kívánt névjegyet.
  3. A jobb felső sarokban koppintson a ikonra Szerkesztés.
  4. Görgessen az aljára, és koppintson a ikonra Névjegy törlése.
  5. Erősítse meg, hogy szeretné Névjegy törlése.

Névjegyek törlése az iCloud webhelyről:

  1. Látogasson el a www.icloud.com oldalra, és jelentkezzen be Apple ID-fiókjával.
  2. Kattintson a gombra Névjegyek.
  3. Keresse meg és válassza ki a törölni kívánt névjegyet.
  4. A képernyő tetején kattintson a gombra Szerkesztés, majd kattintson a gombra Névjegy törlése az alján.
  5. Erősítse meg, hogy szeretné Töröl a kapcsolat.
Az iCloudból törölt névjegyek más eszközökről is eltűnnek.

Miért jönnek vissza mindig a törölt iPhone vagy iPad névjegyek?

Néhány oka lehet annak, hogy a törölt névjegyek továbbra is visszatérnek iPhone vagy iPad készülékére. Általában ez egy szinkronizálási probléma.

A névjegyek szinkronizálni tudnak az eszközön lévő számos fiókkal.

Ha szinkronizálja névjegyeit az iCloud, a Gmail, a Yahoo vagy más felhőszolgáltatásokkal, az azt jelenti, hogy a névjegyzék több példánya van. Az egyik az Ön iPhone-ján vagy iPadjén, a másik pedig a felhőszolgáltatáson él, amellyel szinkronizál.

Ha ez a két példány nem lép egymáshoz, az azt eredményezheti, hogy készüléke folyamatosan törli a törölt névjegyeket az online talált másolatokkal.

Az is lehetséges, hogy a törölt névjegyek továbbra is megjelennek, mert másolatuk volt. Az ismétlések általában a szinkronizálási problémák eredményei is.

Akárhogy is, az alábbi hibaelhárítási lépésekkel véglegesen törölheti a névjegyeket iPhone vagy iPad készülékéről. Mondja meg nekünk, hogy melyik működik az Ön számára a megjegyzésekben!

1. lépés: Hozzon létre egy új biztonsági másolatot, és indítsa újra az eszközt

Az iPhone vagy iPad biztonsági másolatának létrehozása szintén szinkronizálja a névjegyeket az iCloud-szal. Amikor a névjegyek törlése után biztonsági másolatot készít iPhone-járól vagy iPadjéről, frissíti az iCloud-ot, hogy törölje ezeket a névjegyeket is, megakadályozva így őket.

Új biztonsági másolat készítése előtt feltétlenül törölje névjegyeit.

Új biztonsági másolat készítéséhez lépjen a következő helyre: Beállítások> [Az Ön neve]> iCloud. Görgessen lefelé, és érintse meg a ikont iCloud biztonsági mentés elemet, majd válassza a lehetőséget Készítsen biztonsági másolatot most.

Készítsen biztonsági másolatot a készülékről a törölt névjegyek szinkronizálásához.

Ezenkívül próbálja meg újraindítani az eszközt egy névjegy törlése után. Egyes felhasználók szerint ez megerősíti a törlést, és újra megállítja az eszköz cseréjét.

Az iPhone vagy iPad újraindításához nyomja meg és tartsa lenyomva a Alvás / ébrenlét gomb bármelyikével Hangerő gomb. Amikor megkérdezi, csúsztassa a kikapcsoláshoz, majd várjon 30 másodpercet, mielőtt megnyomja a gombot Alvás / ébrenlét gombot az eszköz újraindításához.

2. lépés. Ellenőrizze azokat a fiókokat, amelyekkel szinkronizálja a névjegyeket

Ha szinkronizálja a névjegyeket egy e-mail fiókkal, előfordulhat, hogy törölnie kell a névjegyet közvetlenül az adott fiókból, hogy megakadályozza az ismételt visszatérést iPhone vagy iPad eszközén.

Megtudhatja, mely fiókokkal szinkronizálja a névjegyeket a Beállítások alkalmazást az eszközén. Menj Jelszavak és fiókok és válassza ki az egyes e-mail fiókokat, hogy lássa Névjegyek be van kapcsolva.

Nézd meg a Fiókok és jelszó beállításokat, hogy lássa Névjegyek szinkronizálja az e-mailjeivel.

Ha igen, jelentkezzen be az adott e-mail címhez tartozó webhelyre (pl. Mail.gmail.com vagy mail.yahoo.com), és jelentkezzen be fiókjába. Keresse meg és törölje ugyanazokat a névjegyeket az e-mail fiókjából, majd törölje őket az iPhone vagy iPad eszközén is.

Alternatív megoldásként kapcsolja ki Névjegyek tól Jelszavak és fiókok oldalt a készüléken. Ez megakadályozza a névjegyek szinkronizálását az e-mail fiókjával.

Megállíthatja a névjegyek szinkronizálását az iPhone vagy iPad eszköz iCloud szolgáltatásával is. Menj Beállítások> [Az Ön neve]> iCloud és kapcsolja ki Névjegyek a listáról.

Kapcsolja ki az iCloud szinkronizálását, ha a törölt névjegyek folyamatosan visszatérnek.

3. lépés: Használjon harmadik féltől származó alkalmazást a névjegyek törléséhez

Ha úgy tűnik, hogy a fenti lépések egyike sem segít, megpróbálhat egy harmadik féltől származó alkalmazást használni, amelynek célja az adatok törlése az Apple készülékekről. Közülük sok ingyenes próbaverziót kínál a kezdéshez.

Az ilyen alkalmazások egyik példája az iMyFone, amellyel a névjegyeket „100% -ban helyrehozhatatlanná” teheti. Noha ügyelnie kell arra, hogy önállóan kutasson alkalmazásokat, mielőtt bármelyiket felhasználná az eszközeivel.

Még nem teszteltük és nem vizsgáltuk az iMyFone-ot, mindenképpen végezze el saját kutatását. Ne telepítsen és ne használjon megbízhatatlan vagy rosszul ellenőrzött alkalmazásokat.

Harmadik féltől származó alkalmazások segíthetnek a tartalom végleges törlésében. Kép jóváírás: iMyFone

4. lépés: Állítsa vissza a készülék gyári beállításait

Ha nem szeretne harmadik féltől származó alkalmazást használni, vagy ha nem talál segítséget, akkor a készülék törlésével véglegesen törölheti névjegyeit.

Mielőtt ezt megtenné, törölje a megszabadulni kívánt névjegyeket, és készítsen új biztonsági másolatot eszközéről az iCloud, az iTunes vagy a macOS Catalina Finder segítségével. Az eszköz törlése után használja ezt a biztonsági másolatot a tartalom helyreállításához.

Remélhetőleg ezek után a törölt névjegyek nem térnek vissza iPhone vagy iPad eszközére.

Az eszköz biztonsági másolatának elkészítése után lépjen a következőre: Beállítások> Általános> Visszaállítás és érintse meg a gombot Az összes tartalom és beállítás törlése hogy törölje és újra formázza. A biztonsági másolat helyreállításához kövesse a képernyőn megjelenő beállítást.

A törlés előtt feltétlenül készítsen biztonsági másolatot a készülékről.

A törölt névjegyeket bármikor visszaállíthatja az iCloudból

Ha tévedésből törli a rossz névjegyeket, visszaállíthatja azokat az iCloud webhelyén. A névjegyek törlését követően 30 napig állnak visszaállításra.

Kattintson ide, hogy megtudja, hogyan lehet bármit visszaállítani az iCloudból; tudassa velünk, ha kérdése van a megjegyzésekben!

Legutóbbi hozzászólások