Miért sárga az iPhone akkumulátor ikonom? Hogyan lehet javítani

Néha az akkumulátor ikon sárga színűre változik. Normál esetben fehér és zöldre vált, amikor csatlakoztatja a töltéshez. Tehát mit jelent a sárga szín? Nem, az Ön iPhone-jának nincs rossz májja, és nem szenved sárgaságfertőzésben, egyszerűen azt jelenti, hogy a telefon alacsony fogyasztású üzemmódban van.

Az alacsony fogyasztású mód az iPhone nagyszerű új funkciója, amely segít meghosszabbítani az akkumulátor időtartamát. Ezt úgy teszi, hogy néhány változtatást hajt végre a telefon funkcióiban. Tompítja a fényerőt, leállítja a levelek nyomását és beolvasását, és leállítja a szolgáltatásokat, mint a Hey Siri!

Kikapcsolja a folyamatosan frissülő háttéralkalmazásokat is. Ily módon a telefon egy kicsit hosszabb ideig marad bekapcsolva, mint normál akkumulátor üzemmódban. Az iOS korábbi verzióiban manuálisan ki kellett kapcsolnia az alkalmazás háttérfrissítési funkcióját az akkumulátorral kapcsolatos problémák megoldása érdekében.

Hogyan lehet bekapcsolni az alacsony fogyasztású módot?

A következő lépések végrehajtásával kapcsolhatja be magát:

  1. Lépjen a Beállítások menübe
  2. Görgessen le az akkumulátor beállításaiig
  3. Engedélyezze az alacsony fogyasztású módot az opció jobbra fordításával

Ezzel a lehetőséggel megkezdheti az akkumulátor-használat megtakarítását. A készülék automatikusan bekapcsolhatja, ha az akkumulátor lemerül 20% alatt. Ekkor az ikon magától sárgul.

A bekapcsolás után addig marad bekapcsolva, amíg be nem dugja a telefont, és az akkumulátor legalább 80% -ig töltődik. Ha szándékosan kapcsolta be, akkor sárga marad, amíg a telefon teljesen fel nem töltődik.

Az akkumulátorral kapcsolatos problémák a frissítés után

Ha szeretné látni az akkumulátor töltöttségi szintjét a készüléken, engedélyezheti az „Akkumulátor százalékos arányát” a fenti képen látható módon. Amikor ezt megteszi, az akkumulátor ikon mellett megjeleníti az akkumulátor százalékát. Az iOS minden új kiadásával az akkumulátorhasználat optimalizálódik. Vannak azonban problémák, amikor a legújabb frissítést egy régebbi iPhone vagy iPad eszközre alkalmazza. Láttuk, hogy egyes felhasználóknak problémái vannak az iPhone 5 akkumulátorának lemerülésével.

A fenti képernyőn azt is láthatja, hogy ez megmutatja az iPhone különböző alkalmazásainak akkumulátor-felhasználását. Ez nagyon hasznos. Ha akkumulátor lemerülési problémákat tapasztal iphone-ján vagy iPadjén, ellenőrizheti az alkalmazások beállításait, és feltétlenül kapcsolja ki az Alkalmazások háttérfrissítése funkciót. Sokat találhat, ha az akkumulátor teljesítményének maximalizálása körüli információk megtalálhatók az Apple információs oldalán az akkumulátor teljesítményének maximalizálása érdekében.

Az alacsony fogyasztású üzemmód kikapcsolása

Ennek a funkciónak a kikapcsolása sem okoz különösebb gondot. Csakúgy, mint a bekapcsoláshoz, érintse meg a „Beállítások”, majd az „Akkumulátor” elemet, és itt látni fogja, hogy az „Alacsony energiafogyasztás mód” be van kapcsolva. Egyszerűen tiltsa le balra fordítva, és látni fogja, hogy az akkumulátor ikon sárgáról zöldre, fehérre vagy pirosra változik, a telefon akkumulátorának százalékos arányától függően.

Miért érdemes alacsony fogyasztású módot használni?

Az alacsony fogyasztású mód időnként nagyon hasznosnak bizonyulhat. Tegyük fel, hogy olyan helyzetben van, amikor valóban szüksége van a telefonjára, és csak mondjuk 10% -a van hátra. Önnek pedig nincs töltője vagy hova töltheti telefonját. Ilyen esetben az energiatakarékos mód engedélyezésével több életet adhat az akkumulátorának.

A telefonja lényegesen hosszabb ideig marad bekapcsolva. Természetesen nem lehet pontosan megbecsülni, hogy mennyi ideig fog élni, mivel az akkumulátor élettartama a használattól függ. Ha mobiladatokat használ, vagy felhív valakit, akkor nyilvánvalóan a telefon akkumulátora nem fog túl sokáig tartani. Ha az alacsony energiafogyasztási mód engedélyezve van, akkor a telefon akkumulátora akár órákig is eltarthat, ha nem használják őket erősen. Mindazonáltal nagyon hatékony módja annak, hogy az iPhone akkumulátorát a lehető legjobban kihozza.

Meg kell jegyezni, hogy ez a funkció iPad és iPod készülékeknél is elérhető. Ez a funkció nagyjából ugyanúgy aktiválható ezeken az eszközökön is. Pontosan ugyanúgy fogja növelni az energiát, mint az iPhone készülékén. Az egyszerű funkció, amely óriási előnyökkel jár, az alacsony fogyasztású üzemmód megoldást jelent az okostelefon-felhasználók millióinak világszerte felvetett problémájára: gyors áramcsökkenés.

Legutóbbi hozzászólások