Az értesítések leállítása a MacBookon

Az értesítések klasszak. Az értesítések tartanak minket tájékozott. Gyors képet adnak arról, mi zajlik az életünkben, valamint a barátaink, munkatársaink és családtagjaink életében. Az értesítések tudósítanak mindenről, ami közelgő (például értekezletek) és bejövő (AirDrop, hívások, szoftverfrissítések). Mac-felhasználók számára az értesítések rövid ideig, vagy mindaddig, amíg el nem utasítják őket, megjelennek a Mac képernyőjének jobb felső sarkában, a beállítástól függően. Tehát mindannyiunk számára fontos tudni, hogyan állítsuk le az értesítéseket a MacBookon és más Mac gépeken.

Azok számára, akik a MacBook-ot munkahelyen és otthon használják, néha elfelejtjük megváltoztatni az értesítési beállításokat. De az értesítések kezelése MacBook-on nagyon egyszerű. Az értesítések be- vagy kikapcsolása hasznos lehet, ha megosztja MacBook vagy Mac képernyőjét. Lehet, hogy a munkahelyén vezet egy előadást, vagy együttműködik egy közös projektben munkatársaival. Vagy filmet néz Mac számítógépén (talán még a munkahelyén is!)

Az értesítések idõszakos kikapcsolása segít a fókuszálásban és a feladatok elvégzésében, miközben számítógépünkön dolgozunk, így nem zavarják el a legfrissebb hírek, pletykák vagy frissítések. Kikapcsolt értesítésekkel egyetlen feladatot végezhet! Tehát a Mac értesítéseinek kikapcsolásának másik nagy oka az, hogy produktívabb legyen, munkahelyen és otthon.

Amit mindannyian tudunk, az az, hogy senki sem akarja, hogy kínos értesítés jelenjen meg, amikor bemutatót vagy más üzletet folytat az ügyfelekkel vagy munkatársakkal (és talán még a barátokkal vagy a családdal is).

kapcsolódó cikkek

  • Tartsa az Értesítéseket privátként
  • Értesítések ismétlődnek? Javítások
  • Az iOS-értesítések nem működnek

Gyors pálya

  • Opció-Kattintson az Értesítési központ ikonra a BE vagy KI funkció be- vagy kikapcsolásához
  • Az Értesítési widgeteket az Értesítési központ Ma nézetének Szerkesztés gombjával adhatja hozzá
  • Nyissa meg a Rendszerbeállítások> Értesítési központ lehetőséget az értesítések érkezési módjának módosításához

A találkozó mód szépsége

Tehát ebben a bejegyzésben megmutatjuk, hogyan lehet ideiglenesen leállítani az ÖSSZES értesítést a MacBook-on anélkül, hogy minden egyes alkalommal szüneteltetni kellene az értesítéseket a rendszerbeállítások között.

A Macbook „értekezlet-módba” történő előkészítéséhez a „Ne zavarjanak” funkciót kell használnia, akárcsak az iPhone készülékén. Ha a Ne zavarja funkció be van kapcsolva, a menüsor Értesítési központ ikonja világosszürke színre halványul. Nem fog látni vagy hallani semmilyen értesítést, amikor megérkeznek. Azonban az összes értesítést összegyűjtjük a későbbi felülvizsgálatra.

1. lépés Először kattintson az Értesítés ikonra a MacBook jobb felső sarkában.

Az érintőpad felhasználói számára csúsztassa ujját balra két ujjal a billentyűzet jobb szélétől.

2. lépés: Kapcsolja be a Ne zavarjanak funkciót

Megjelenik a mai nézet és az Értesítési központ fül. A mai nézetben görgessen felfelé, hogy felfedje a Ne zavarjanak vezérlőket, és kapcsolja a képernyő tetején a Ne zavarjanak kapcsolót. Kapcsolja BE a Ne zavarjanak beállítást az értesítések leállításához a Macbookon. Figyelje meg, hogy az ikon szürkévé válik, jelezve, hogy a Ne zavarjanak funkció be van kapcsolva.

Alternatív megoldásként kattintson az Opció lehetőségre kattintva az Értesítési központ ikonra a Ne zavarja BE vagy KI állapotba kapcsolásához. Az Értesítési központ ikon világosszürkére vált, ha a Ne zavarjanak funkció be van kapcsolva.

3. lépés: Kapcsolja ki a Ne zavarjanak lehetőséget

Ha be szeretné kapcsolni az értesítéseket a bemutató után, kattintson az Opció gombra, kattintson az Értesítési központ ikonra, vagy nyissa meg az Értesítési központot, és kapcsolja ki a Ne zavarjanak lehetőséget.

Ezek az egyszerű lépések lehetővé teszik kapcsolja be a Ne zavarja módot közvetlenül a Macbook főképernyőjén, vagy az Opció gombbal kattintson az Értesítési központ ikonra, vagy a képernyőn megjelenő kapcsolóra.

További információ az Értesítési Központról

Sok Mac-felhasználó nem tudja, hogy az Értesítési Központban widgetek vannak! És könnyen beszerezhetők. Nyissa meg a Ma lapot, és kattintson az alul található Szerkesztés elemre, válassza az App Store lehetőséget, majd vásároljon, töltsön le és telepítsen widgeteket az áruházból. A csomagküldő nyomkövető widget különösen hasznos képernyőn megjelenő értesítésként mind munkahelyi, mind otthoni célokra.

KAPCSOLÓDÓ: Tíz MacBook-tipp, amelyet minden Mac-felhasználónak tudnia kell

Állítsa be a Ne zavarjanak beállításokat

Mivel az értesítések tárgya, akkor görgessen lefelé az Értesítési központ aljára, és érintse meg a Beállítások ikont (úgy néz ki, mint egy fogaskerék) a jobb oldalon. A Beállítások ikon megnyomásával testre szabhatja az értesítéseket.

Kattintson az Értesítések ikonra az értesítésekhez társított rendszerpreferencia-beállítások gyors eléréséhez.

Itt állíthatja be a Ne zavarjanak (DND) beállításait a Macbook számára. Ön úgy dönt, hogy beállítja azt az időt, amely alatt engedélyezni szeretné a DND-t a MacBookon. Beállítja a beállításokat is, hogy csak akkor engedélyezzék a DND-t, ha a MacBook külső monitorhoz csatlakozik, vagy az Apple TV-hez tükrözi.

Notification Center for Individual App Notifications

Végül az értesítési központ lehetővé teszi az egyes alkalmazások értesítési stílusainak beállítását is. Kattintson az alkalmazásra az ablak bal oldalán, és válassza ki a stílusát, a szalaghirdetéseket vagy a figyelmeztetéseket.

Ebben az ablakban be- és kikapcsolhatja a zárolási képernyőn megjelenő értesítési üzeneteket is. Ez a jelölőnégyzet hasznos. Különösen azokra az esetekre, amikor nem áll a MacBook előtt, és szeretné, ha az értesítései privátak lennének.

Összecsomagolás

Szerencsénk, hogy Mac-jeink ilyen egyszerű módokat kínálnak az értesítések be- és kikapcsolására. Olyan esetekben, amikor mély, innovatív és koncentrált gondolkodásmóddal szeretne egy feladatot elvégezni, az értesítések kikapcsolása elengedhetetlen. Annak ellenére, hogy figyelmen kívül hagyhatjuk a képernyőn megjelenő értesítéseket, megjelenésük gyakran oda vezet, hogy a gondolatok elmozdulnak a pályáról, és elmebolyonganak. Ez természetesen hibázáshoz vezet.

És azokra az időkre, amikor egy csoport előtt mutatunk be, az értesítések egészen biztosan megzavarják mindenki figyelmét az előadástól a képernyőn megjelenőig. És ez csak bármilyen értesítés - nem is kínos! Ezért kritikus a képernyőn megjelenő értesítések elhallgattatása ezekre a pillanatokra. És ez könnyű. Szóval mi állít meg minket? Semmi!

Legutóbbi hozzászólások