A Terminál segítségével nyomon követheti iPhone szinkronizálását vagy frissítésének előrehaladását a Finderben

ITunes nélkül a Finder használatával szinkronizálnia vagy frissítenie kell iPhone-ját, iPadjét vagy iPod touch-ját Mac-szel. Ez nem jelentene problémát, ha a Finder ugyanolyan könnyedén nyomon követi ezeknek a műveleteknek az előrehaladását, mint az iTunes szokta, de nem.

A Finder segítségével homályos betöltési kört kap az oldalsávon. Gyakran többször is meg kell töltenie, így nem sok ötlete van, mennyi ideig tart egy szinkronizálás vagy szoftverfrissítés.

A macOS Catalina alkalmazásánál további részletek követéséhez használnia kell a Terminált.

Az iTunes megkönnyítette a szinkronizálást és a frissítést

Amikor az iTunes segítségével szinkronizálta vagy frissítette az Apple eszközöket, nyomon követhette ezeknek a műveleteknek az előrehaladását az alkalmazás tetején lévő állapotablakból.

Ez az ablak kék haladási sávot mutatott az aktuális folyamatról szóló információk mellett. Gyakran megjelenítette a szükséges lépések teljes számát is.

Az iTunes rengeteg információt adott a szinkronizálás vagy az előrehaladás frissítésének nyomon követésére.

A szoftverfrissítések esetében az iTunes letöltéskezelő megmutatta, hogy mekkora a frissítés és mennyi időnek kell eltelnie a letöltés befejezéséig. Ez ugyanaz az ablak, amelyet a zene vagy a filmletöltések nyomon követésére használt.

Az iTunes alkalmazásban kattintson a letöltés ikonra a szoftverfrissítések követéséhez.

Ezen információk egyike sem áll rendelkezésre a Finderben!

A Finder korlátozza az adatok szinkronizálását és frissítését az oldalsávra

Az Apple a MacOS Catalinával szüntette meg az iTunes for Mac alkalmazást. Most frissítenie és szinkronizálnia kell iPhone, iPad vagy iPod touch készülékét a Finder használatával.

A Finder nem rendelkezik kényelmes állapotablakkal a frissítés megjelenítéséhez vagy az iTunes szinkronizálásához. Ehelyett az Apple kör alakú betöltési ikont adott az oldalsávhoz, amely az eszköz neve mellett jelenik meg.

Ez a kör akkor töltődik fel, amikor az eszköz telepíti a frissítéseket vagy szinkronizálja az adatokat.

Ez hasznosnak hangzik, de a körnek gyakran többször kell kitölteni és újratölteni. Az iTunes-ban láthattuk a szükséges lépések teljes számát, de ezt a Finderben nem lehet tudni.

Sőt, miközben a Finder új szoftverfrissítéseket tölt le, az oldalsáv csak két forgó nyilat mutat. Nincs betöltési kör, amely megmondaná, hogy a letöltés mekkora része fejeződött be, így fogalmad sincs, mennyi időbe telik.

A Finder csak a szoftverfrissítések letöltése közben mutatja a forgó nyilakat.

Néha a Finder nem is mutatja a betöltési kört

Még mindig van néhány hiba a macOS Catalina alkalmazásban. Előfordul, hogy a Finder betöltőköre egyáltalán nem jelenik meg, így még kevesebb információt kap a folyamatban lévő szinkronizálás vagy szoftverfrissítés nyomon követéséhez.

Ebben az esetben általában a TV vagy a Zene alkalmazásokból követheti szinkronizálásának előrehaladását. De ennek hiányában újra kell indítania a Findert.

Kövesse nyomon a TV és a Zene alkalmazások szinkronizálási információit

Ha nem lát betöltési kört a Finderben, nyissa meg inkább a Zene vagy a TV alkalmazást a Mac számítógépén. Válassza ki iPhone, iPad vagy iPod touch készülékét az alkalmazások oldalsávján, hogy lássa, rendelkezésre állnak-e szinkronizálási információk.

A TV-alkalmazás a Tevékenység ablakot jeleníti meg a videotartalom szinkronizálása közben.

Ellenőrizze, hogy készüléke továbbra is szinkronizálja-e az állapotsorát

Betöltési kör nélkül nehéz megtudni, hogy az eszköz még mindig szinkronizál-e vagy sem. Szerencsére két forgó nyíl jelenik meg iPhone, iPad vagy iPod touch állapotsorában, valahányszor szinkronizálódik.

Várja meg, amíg ez az ikon eltűnik, mielőtt kiadná készülékét a Mac-ről.

Indítsa újra a keresőt, hogy visszahozza a betöltő kört

Ha a betöltő kör eltűnt a Finderből, kijavíthatja azt az alkalmazás kilépésével és újraindításával. Ne próbálkozzon ezzel, amíg a szinkronizálás vagy a szoftverfrissítés folyamatban van, mert megsértheti eszközét.

A Finder újraindításához nyomja meg a gombot opció + parancs + menekülés. Az alkalmazások listájából válassza a Finder elemet, majd kattintson a gombra Újraindít.

Indítsa újra a Findert a Kényszer Kilépés ablakból.

A Terminal segítségével nyomon követheti a szinkronizálás vagy a szoftverfrissítés részleteit

A Terminal segítségével nyomon követheti az eszköz szinkronizálásának vagy a szoftverfrissítések előrehaladásának részleteit.

Néhány különböző parancs használható erre: az egyik mutatja a szoftverfrissítés letöltésének előrehaladását, a másik pedig felsorolja a Finder és az eszköz közötti folyamatokat.

Az alábbiakban mindkettőt elmagyaráztuk.

Kövesse nyomon a letöltési folyamatot a szoftverfrissítésekhez

Másolja és illessze be a következő parancsot a Terminálba, hogy nyomon kövesse az iPhone szoftverfrissítéseinek letöltését.

míg igaz

csináld

egyértelmű

ls -lhrt ~ / Library / iTunes / iPhone \ Software \ Updates

alvás 20

Kész

Ez a parancs megmutatja, hogy a Mac eddig milyen szoftverfrissítést töltött le MB-ban. Ha ismeri a frissítés teljes méretét, megtudhatja, hogy mennyi további letöltésre van szüksége a Finderhez.

A terminál 20 másodpercenként frissíti az olvasást. megnyomásával leállíthatja kontroll + C.

Megtekintheti eszközén a szinkronizálás és más folyamatok élő közvetítését

A Mac számítógéped AMPDevicesAgent kezeli a Finder és az iPhone, iPad vagy iPod touch közötti kommunikációt.

A StackExchange felhasználó következő Terminal paranccsal használhatja az AMPDevicesAgent aktív tevékenységeinek kinyomtatását. Ez lehetővé teszi, hogy lássa, mi történik a készülékével az adott pillanatban.

naplófolyam \

--info \

--signpost \

--stílus kompakt \

--predicate 'senderImagePath tartalmaz [cd] "AMPDevicesAgent" "

Az adatok nem szépek, és rengeteg van belőlük. De ha időt szán az egyes sorok átszűrésére, találhat néhány hasznos információtömeget.

Ez magában foglalja az eszközön lévő videók, fényképek vagy dalok teljes számát, ami azt jelentheti, hogy mennyire közel van a szinkronizálás befejezéséhez.

A futásteljesítmény változhat attól függően, hogy ez a parancs mennyire hasznos.

Állítsa vissza Mac számítógépét High Sierra-re az iTunes használatának folytatásához

Ezen megoldások egyike sem különösebben lélegzetelállító. Ha továbbra sem elégedett azzal, hogy a Finder nyomon tudja követni az iPhone, iPad vagy iPod touch szinkronizálásának és szoftverfrissítésének előrehaladását, javasoljuk, hogy hagyjon hivatalos visszajelzést az Apple számára.

Ha elég sokan visszajelzést adnak erről a hiányzó szolgáltatásról, az Apple hozzáadhatja a következő frissítéshez.

Addig a MacOS régebbi verziójává válthat, hogy továbbra is használhassa az iTunes alkalmazást.

Legutóbbi hozzászólások