A Safari nem tud biztonságos kapcsolatot létrehozni: Ellenőrizze ezeket a tippeket

Az Apple úgy tervezte meg a Safarit, hogy biztonságban legyen, miközben szörfözik az iPhone-on, iPad-en vagy Mac-en. Rengeteg biztonsági funkció van beépítve az alkalmazásba, de a legszembetűnőbb az, hogy a Safari nem tölt be egy weboldalt, ha az nem biztonságos.

Általában a Safari nem hajlandó betölteni a weboldalakat arra, hogy vigyázzunk arra, hogy kiben bízunk online. De néha a Safari azt állítja, hogy nem tud biztonságos kapcsolatot létrehozni az internet legmegbízhatóbb webhelyeivel. Itt van, mit kell tennie, ha ez megtörténik.

Miért nem tud a Safari létrehozni biztonságos kapcsolatot?

Amikor a Safari betölt egy webhelyet, ellenőrzi, hogy az adott webhely biztonságos titkosítást használ-e az Ön adatainak védelme érdekében. Ha a Safari nem tudja ezt ellenőrizni, akkor figyelmeztető üzenet jelenik meg, vagy a Safari megtagadhatja az oldal betöltését.

A titkosítás fontos a magánélet és a biztonság védelme érdekében.

Ha egy webhely nem használ biztonságos titkosítást, harmadik felek megtalálhatják a módját, hogy megnézzék mindazt, amit ezen a webhelyen művelnek. Ez azt jelentheti, hogy megtanulják a böngészési szokásokat. De ami még rosszabb, előfordulhat, hogy megismerhetik az olyan számlák bejelentkezési adatait, mint az online banki szolgáltatások.

Honnan tudhatom, hogy a Safari létrehozott-e biztonságos kapcsolatot?

A Safari minden webhely tanúsítványát ellenőrzi, hogy a kapcsolat biztonságos-e. Nézze meg alaposan a Safari tetején található Intelligens keresés sávot, hogy megtudja, mennyire biztonságos a jelenlegi webhely, amelyet néz.

A szürke lakat azt jelenti, hogy a webhely szabványos tanúsítvánnyal rendelkezik és biztonságos.

A zöld lakat azt jelenti, hogy a webhely szélesebb körű, személyazonosság-igazolási tanúsítvánnyal rendelkezik. Még biztonságosabb is, mint az előző.

Ha nincs lakat, akkor a „Nem biztonságos” szavakat láthatja. Kerülje a személyes vagy pénzügyi információk beírását ezekre a webhelyekre, mert nem védett.

A legjobb, ha lehet, kerülje el a nem védett webhelyeket.

Előfordulhat, hogy előugró üzenet figyelmeztet a nem védett webhelyekre vagy a rossz tanúsítványokra. A Safari egyáltalán megtagadhatja az oldal betöltését, ha nem tud biztonságos kapcsolatot létrehozni.

Hogyan lehet megoldani a biztonságos kapcsolódási problémákat a Safari-ban

Általában a Safari nem tud biztonságos kapcsolatot létrehozni, mert az Ön által látogatott webhely nem használ biztonságos titkosítást, vagy nincs érvényes tanúsítványa. Ez gyakran fordul elő csaló és veszélyes webhelyek esetében.

Néha azonban a Safari nem tud biztonságos kapcsolatokat létrehozni akkor sem, ha megbízható webhelyeket látogat meg, például az Amazon, a Facebook vagy a Google.

Ha ez megtörténik, lehet, hogy valami nincs rendben az internetkapcsolat vagy az alkalmazás beállításai között. Próbálja ki a Safari általános hibaelhárítási lépéseit.

Ha nem segítenek, kövesse inkább az alábbi tippeket.

1. Ellenőrizze még egyszer az URL-t

Kattintson az URL-re a webhely teljes webcímének megtekintéséhez.

Lehetséges, hogy a feltölteni kívánt webhely valójában nem az, amelyet meg akar látogatni. A csalók és a csalók gyakran hamis webhelyeket hoznak létre, amelyek úgy vannak kialakítva, hogy valódi ügynek tűnjenek, hogy ellopják értékes személyes adatait.

Szánjon rá egy percet, hogy ellenőrizze a Safari tetején található URL-t, és ellenőrizze, hogy a webcím helyes-e. Az apró hibák (például .co.uk, amikor annak kellene lennie .com) azt jelentik, hogy valószínűleg nem a megfelelő webhelyen vagy.

Ha nem biztos abban, hogy mi a webcím, használjon megbízható keresőmotort, hogy megtalálja az adott webhelyet.

2. Állítsa be a megfelelő dátumot és időt

Válassza ki a dátum és az idő automatikus beállítását.

Ne kérdezze meg, miért, de ha rossz dátumot és időpontot használ az Apple eszközén, akkor mindenféle váratlan problémát okozhat. Ez megakadályozhatja a legújabb szoftverfrissítés telepítését, új alkalmazások letöltését vagy biztonságos weboldalak betöltését.

Mac rendszeren nyissa meg a alma () menüben lépjen a következőre: Rendszerbeállítások> Dátum és idő. Kattintson a lakatra a módosítások feloldásához, majd kapcsolja be a lehetőséget Állítsa be automatikusan a dátumot és az időt.

IPhone, iPad vagy iPod touch készüléken lépjen a következőre: Beállítások> Általános> Dátum és idő. Kapcsolja be a lehetőséget Állítsa be automatikusan, ha még nincs bekapcsolva.

3. Váltás másik DNS-re

Módosítsa a DNS-kiszolgálót egy ingyenes alternatívára.

A számítógép vagy eszköz által használt tartománynév-rendszer (DNS) úgy működik, mint egy telefonkönyv az internet minden webhelyén. Amikor beír egy webcímet az URL mezőbe, a Safari a DNS-t használja az oldal pontos helyének megtalálásához az interneten.

A DNS-sel kapcsolatos problémák rossz címet eredményezhetnek, ami megmagyarázhatja, hogy a Safari miért nem tud biztonságos kapcsolatot létrehozni egy webhellyel.

Szerencsére ingyenes és könnyen módosítható egy másik DNS-re; akár gyorsabbá is teheti a Safarit ezzel. Javasoljuk a Google Public DNS használatát, de rengeteg más alternatíva is létezik.

Mac rendszeren nyissa meg a alma () menüben lépjen a következőre: Rendszerbeállítások> Hálózat. Válassza ki a Wi-Fi hálózatot az oldalsávon, majd nyissa meg a Fejlett menü. Menj DNS és használja a Plusz (+) az alább felsorolt ​​Google Nyilvános DNS-szerverek hozzáadásához.

IPhone, iPad vagy iPod touch készüléken lépjen a következőre: Beállítások> Wi-Fi lehetőséget. Koppintson a én a Wi-Fi hálózat mellett, és válassza a ikont Konfigurálja a DNS-t választási lehetőség. Válassza a Kézi lehetőséget, és távolítsa el a jelenlegi DNS-kiszolgálókat, majd adja hozzá az alább felsorolt ​​Google Nyilvános DNS-kiszolgálókat.

A Google nyilvános DNS-kiszolgálói a következők:

  • 8.8.8.8
  • 8.8.4.4

4. Állítsa a víruskereső szoftvert megbízhatóvá ezen a webhelyen

Különböző víruskereső alkalmazások állnak rendelkezésre a Mac számítógépén. Kép jóváírása: Avast

A túl buzgó víruskereső szoftver a Mac-en akadályozhatja a Safari biztonságos kapcsolatok létrehozásának képességét. Vírusirtó szoftver használata esetén a jövőbeni problémák elkerülése érdekében adjon hozzá webhelyeket a megbízható webhelyek listájához.

Természetesen ezt csak akkor szabad megtennie, ha teljesen megbízik a webhelyben. Ha van rá esély, hogy veszélyes lehet, akkor ne vegye fel az adott weboldalt a megbízható webhelyeire.

A webhelyek megbízhatóságának módja az adott víruskereső szoftvertől függ. Általában van egy beállítások vagy beállítások ablak, amely lehetővé teszi. Ha nem találja, további segítségért forduljon a fejlesztőhöz.

5. Mondja meg a Kulcstartónak, hogy bízzon a tanúsítványban

Mondja meg Mac-jének, hogy bízza meg a tanúsítványokat a Kulcstartó hozzáférés alkalmazásban.

A Safari azt állíthatja, hogy egy webhely nem biztonságos, mert nem bízik az adott webhely tanúsítványában. Ha jobban tudja, nyissa meg a Kulcstartó hozzáférés alkalmazást a Mac számítógépén, és mondja el a Safarinak, hogy bízik a jövőben ebben a tanúsítványban.

Ismét csak akkor tegye ezt, ha biztos benne, hogy a webhely biztonságos.

A Safari Trust webhely tanúsítványainak elkészítéséhez először meg kell találnia, hogy pontosan mely tanúsítványokat használja. Ennek legegyszerűbb módja egy másik webböngésző, például a Google Chrome vagy a Mozilla Firefox használata.

Nyissa meg a meglátogatni kívánt oldalt egy másik böngészőben, és kattintson az URL-cím melletti lakat ikonra. További információért keresse meg a módját Tanúsítványok megtekintése ahhoz a weboldalhoz. Ez az opció minden böngészővel más és más helyen található.

Most nyomja meg Cmd + szóköz és a Spotlight segítségével nyissa meg a Kulcstartó hozzáférés kb. Válassza a lehetőséget Rendszergyökerek és Tanúsítványok az oldalsáv menüiből. Ezután a keresősáv segítségével keresse meg azokat a webhelytanúsítványokat, amelyeket az imént talált a másik böngészőben.

Kattintson duplán az egyes tanúsítványokra a beállítások megtekintéséhez. Ban,-ben Bizalom szakaszban nyissa meg a (z) legördülő menüt A tanúsítvány használatakor és válaszd Mindig bízzon.

Frissítse az oldalt a Safari-ban, hogy lássa, megbízik-e most a tanúsítványokban.

6. Tiltsa le az IPv6-ot a hálózatán

Az IPv6-beállítások módosítása lehetővé teheti a Safari számára, hogy ismét csatlakozzon a webhelyekhez.

Az Internet Protocol 6-os verziója (IPv6) az internethez kapcsolódó elemek azonosítására és felkutatására szolgáló módszer. Ez magában foglalja a Mac, az iPhone, az Apple Watch, a HomePod és még sok más IP-címét.

Az IPv6 előtt egy régebbi protokoll volt érvényben, az úgynevezett IPv4. Egyes webhelyek továbbra is az IPv4-et használják az eszközök azonosítására, ami problémákat okozhat, amikor a Safari biztonságos kapcsolatot próbál létrehozni.

A javítás érdekében ideiglenesen tiltsa le az IPv6-ot a Mac-en.

Nyissa meg a alma () menüben lépjen a következőre: Rendszerbeállítások> Hálózat. Válassza ki a Wi-Fi-t az oldalsávon, és nyissa meg a Fejlett menüben, majd lépjen a TCP / IP.

Alatt Konfigurálja az IPv6-ot legördülő menüből válassza a lehetőséget Manuálisan és kattintson rendben.

Tartsa biztonságban a böngészést egy VPN segítségével

A VPN-ek titkosítják az Ön webböngészését. Kép jóváírása: NordVPN

A Safari keményen dolgozik azért, hogy biztonságban legyen az interneten. Ha a Safari nem tud biztonságos kapcsolatot létrehozni, ez jó jel, nem szabad megbízni abban a webhelyben.

Az internet biztonságának növelése érdekében azonban más lépéseket is megtehet.

Használjon virtuális magánhálózatot (VPN) eszközén, hogy minden online tevékenységét titokban tartsa. Rengeteg ingyenes VPN van az Apple-eszközökhöz, amelyek segítségével elindulhat. De érdemes megfontolni a fizetett VPN-előfizetéseket is.

Legutóbbi hozzászólások