Mac útmutatók: iTunes Tweaks

Ha Ön újabb iTunes-felhasználó, valószínűleg még soha nem hallott az iTunes-szkriptekről. Az iTunes parancsfájlok egyszerűen parancsok, amelyek segítségével az iTunes magasabb szintre kerülhet, ezáltal hasznosabbá és felhasználóbarátabbá válik. Az iTunes szkriptek nagyszerűek azoknak az iTunes-felhasználóknak, akik szeretik integrálni az iTunes-ot az internet többi részével.

Ebben az oktatóanyagban bemutatjuk, hogyan kell telepíteni és használni az iTunes parancsfájlokat. Kiemeljük néhány, általunk kedvelt és naponta használt iTunes szkriptet is. Ehhez az oktatóanyaghoz az iTunes legújabb verziója és az OS X Snow Leopard vagy újabb rendszert futtató Mac szükséges.

ITunes Script telepítése

Az iTunes szkript telepítése nagyon egyszerű, ha megértette a dolgot. Dióhéjban magában foglalja az AppleScript egy kis áthelyezését az iTunes alapfájljaiba.

Ehhez az oktatóanyaghoz telepítjük a Search YouTube szkriptet. Ha többet szeretne megtudni erről a szkriptről, olvassa tovább ezt az oktatóanyagot.

A kezdéshez töltsön le egy tetszőleges iTunes szkriptet. Javasoljuk a Doug szkriptjeit az iTunes szkriptek átfogó gyűjteményéhez.

A szkript letöltése után nyissa meg a mellékelt DMG-t. NE futtassa a mellékelt AppleScript fájlt. Helyette, Jobb klikk a Mac dokkolójában található Finder ikonra. Amikor ezt megteszi, megjelenik egy menü. Ebben a menüben kattintson az „Ugrás mappába…” gombra. Ekkor megjelenik egy felugró ablak.

Nézzen a felugró ablak közepe felé, ahol egy szövegdoboz jelenik meg. típus a következő szöveget a szövegmezőbe: „Felhasználónév / Könyvtár / iTunes /”. Most, nyomja meg a „Go” gombra, amely az ablak jobb alsó sarkában található.

Most hozzon létre egy új mappát „szkriptek” néven. Itt tárolja az összes szkriptet, amelyet használni szeretne az iTunes alkalmazással. Egy szkript telepítéséhez egyszerűen csepp az AppleScript fájlt, amelyet letöltött a Scripts mappába.

Telepített szkript használatához nyisd ki iTunes. Miután az iTunes teljesen elindult, nézze meg az Apple Eszköztárat. Ekkor megjelenik egy új lehetőség, amely egy AppleScript logó. Ha erre kattint, megtekintheti és használhatja a telepített parancsfájlokat.

Ajánlott iTunes szkriptek

Ha még nem ismeri az iTunes szkripteket, érdemes néhány javaslatot letölteni a szkriptekről. Az alábbiakban bemutatunk néhány hasznos iTunes szkriptet, amelyeket minden iTunes felhasználó számára ajánlunk.

Keresés a YouTube-on

Ez a szkript nagyszerű módja annak, hogy a YouTube-on a kedvenc dalaid után nézz a videók között. A szkript gomb megnyomásával megtalálhatja az iTunesban hallgatott dal zenei videóját.

A Search YouTube szkript itt ingyenesen letölthető.

Guitar Tab Search

A gitárosok imádni fogják ezt a forgatókönyvet! A Guitar Tab keresési parancsfájl segítségével gyorsan megkeresheti az iTunes gitárja által lejátszott dal gitárfüleit.

A Guitar Tab kereső iTunes szkript itt ingyenesen letölthető a fejlesztőtől.

Super Remove Tracks

A Super Remove Tracks minden iTunes felhasználó számára feltétlenül szükséges. Ez a szkript megkeresi az iTunes könyvtárat halott számok után. A holt számok olyan dalok, amelyek már nincsenek a Mac számítógépén, de amelyek címei továbbra is megjelennek az iTunes könyvtárban. A Super Remove Tracks automatikusan eltávolítja az elhalt számokat. Ez tisztábbá teszi az iTunes könyvtárat, és időt takarít meg dalok keresésekor.

A Super Remove Tracks itt elérhető egy ingyenes fejlesztőtől.

Megfelelő angol nagybetűs írás

Attól függően, hogy hol vásárolja meg a zenéjét, a dal címe nagybetűs lehet, vagy nem. Az inkonzisztencia miatt az iTunes könyvtár szakszerűtlennek tűnik. Szerencsére a megfelelő angol nagybetűs szkript meg tudja oldani ezt az Ön számára. Ez a szkript automatikusan megkeresi az iTunes könyvtárban a nem nagybetűs dalokat, és nagybetűket ír neked.

Beállíthatja a megfelelő angol kis- és nagybetűket a nem nagybetűs zeneszerzők, albumok stb. Keresésére. Ehhez kattintson a gombra "Beállítás" gombra a parancsfájl futtatásakor. Amikor ezt megteszi, megjelenik az opciók listája. Ebből a listából kiválaszthatja, hogy melyik kategóriában szeretné nagybetűs hibákat keresni.

Köszönjük, hogy elolvasta ezt az oktatóanyagot. Térjen vissza az Apple Eszköztárba további iOS és OS X kapcsolódó hírek, oktatóanyagok és vélemények megtekintéséhez.

Legutóbbi hozzászólások