Használhatja a Dark Menu Bar and Dock alkalmazást a macOS Catalina programmal?

A macOS Catalina esetében tapasztalt hiányosságok ellenére találhatunk néhány ügyes trükköt. Az egyik ilyen felfedezés magában foglalja a Menüsor és a Dock sötét üzemmódban tartását, míg a rendszer felhasználói felületének többi része világos módban marad.

Ez visszahívás a High Sierra idejére, ahol ez volt az egyik tematikus lehetőség. Amikor azonban Mojave került szóba, akkor ragadt vagy az egyik, vagy a másik mellett, és nem volt közben. A csodálatos Apple közösségnek köszönhetően van mód arra, hogy a High Sierra megjelenést megszerezze a macOS Catalina segítségével.

Mi új a macOS Catalinával?

A Catalina legnagyobb változása talán három új alkalmazás - a Zene, a TV és a Podcastok - bevezetése. Mindezek együttesen helyettesítik az iTunes-t a Catalyst segítségével, amely lényegében az iPad alkalmazásai az asztalra.

Ezenkívül az Oldalkocsi lehetővé teszi a fényes iPad Pro használatát a kompatibilis Mac-ek második képernyőjeként. Ez feleslegessé teheti a másodlagos monitor szükségességét, mivel csak iPad-jét, sőt az Apple ceruzáját is használhatja.

Van néhány további funkció a Catalinánál, de mélyebben belemerülünk néhány testreszabásba. Itt van a Sötét mód, amely megkönnyíti az akkumulátor élettartamának megtakarítását, miközben csúnyának tűnik, további alkalmazások letöltése nélkül.

Használhat csak egy Dark Menu Bar and Dock-ot?

Minden rendben van (és több mint örvendetes), hogy végre elérkezett a Rendszer egészére kiterjedő Dark Mode Catalinával. Mi van azonban akkor, ha csak azt szeretné, hogy a Menüsor és a Dock sötét módnak tűnjön?

  Mint kiderült, van mód arra, hogy ezt a Terminal alkalmazás segítségével valósággá alakítsa. A dolgok megfelelő működéséhez be kell írnia néhány felszólítást, de ezt megteheti.

  1. Győződjön meg arról, hogy a Rendszerbeállításokban engedélyezve van a Fény mód
   1. Nyisd ki Rendszerbeállítások a Mac-en
   2. Koppintson aTábornok
   3. AlattKinézet, válassza kiFény
  2. Nyisd ki Terminál a Mac-en
  3. Írja be a következő parancsot a parancssorba:
   • alapértelmezett értékek: -g NSRequiresAquaSystemAppearance -bool Igen

  Miután megadta a fenti parancsot, és megnyomta az Enter billentyűt, a rendszer kéri a jelszó megadását. Tegye meg, majd nyomja meg ismét az Enter billentyűt. A következőket kell tennie:

  1. Koppintson az Apple logóra a menüsáv jobb felső sarkában
  2. A lista alján válassza a lehetőségetKijelentkezés
  3. Miután kijelentkezett a számítógépből, folytassa a bejelentkezést
  4. Nyisd kiRendszerbeállítások
  5. Koppintson aTábornok
  6. AlattKinézet, válassza kiSötét

  A Menüsor és a Dock automatikusan megváltozik, de valami mást fog észrevenni.

  A Rendszerbeállítások panel ugyanaz marad, mint akkor, amikor a Fény módot választotta. De mind a menüsor ÉS a dokk sötét módban van!

  A Menüsoron és a Dockon kívül minden más a Light téma alatt marad.

  Már nem látja a hangerő jelzőt?

  Miután megváltoztatta a Mac menüsorát és a dokkolóját sötét módra, próbálja meg megváltoztatni a hangerőt, és ellenőrizze, hogy a hangerő jelző megjelenik-e a képernyőn, és jól látható-e, mint ez a példa.

  Mint egyes olvasók megjegyzik, amikor a macOS dokkolót a Catalina + -ra sötétre módosítja, előfordulhat, hogy már nem látja a Mac képernyőn megjelenő hangerő-jelzőjét.

  A felső menüsávon továbbra is ellenőrizheti vagy módosíthatja Mac hangerejét. Ha a Hangerőszabályzó nincs a menüsorban, válassza a lehetőséget Apple menü> Rendszerbeállítások> Hang> Kimenet és jelölje be a jelölőnégyzetet Hangerő megjelenítése a menüsorban.

  Alternatív megoldásként a képernyőn megjelenő hangerő jelzőjének megtekintéséhez kövesse az alábbi lépéseket a sötét menüsor és a dokkoló használatának letiltásához.

  Megszakadt az Értesítési Központ?

  Egyes felhasználók arról számoltak be, hogy az Értesítési központ üzeneteinek megtekintése a módosítás után lehetetlen. De a csodálatos Apple közösség megtalálta a megfelelő parancssort használni.

  Az Notification Center működését a Mac számítógépen az alábbiak szerint teheti meg:

  1. Nyisd ki Terminál a Mac-en
  2. Írja be a következő parancsot
   • alapértelmezések: com.apple.notificationcenterui NSRequiresAquaSystemAppearance -bool No
  3. Nyomja meg az Enter billentyűt
  4. Adja meg a jelszavát, ha szükséges

  Ezután ki kell jelentkeznie és újra be kell jelentkeznie felhasználói profiljába, hogy ez működjön. Miután elkészült, kérdés nélkül újra megtekintheti az Értesítési Központ üzeneteit.

  Hogyan lehet letiltani ezt a megoldást

  Abban az esetben, ha befejezte a macOS megjelenésének megváltoztatását, visszaállíthatja azt. Ezáltal a teljes Mac rendszer sötét vagy világos módban van, amikor a Rendszerbeállításokban kiválasztja.

  1. Nyisd ki Terminál a Mac-en
  2. Írja be a következő parancsot
   • alapértelmezés szerint -g NSRequiresAquaSystemAppearance -bool No
  3. Nyomja meg az Enter billentyűt
  4. Írja be a következő parancsot:
   • alapértelmezések: com.apple.notificationcenterui NSRequiresAquaSystemAppearance -bool Igen
  5. Nyomja meg az Enter billentyűt

  Ez visszaállítja a rendszer felhasználói felületét és az Értesítési központot is az alapértelmezett témák követésére.

  A két felszólítás megadása után előfordulhat, hogy ki kell jelentkeznie a felhasználói fiókból (vagy újra kell indítania a Mac-et), majd újra be kell jelentkeznie.

  Ha nem látja, hogy a képernyő azonnal visszatérne, próbáljon meg kijelentkezni és újra bejelentkezni

  1. Koppintson az Apple logóra a menüsáv jobb felső sarkában
  2. A lista alján válassza a lehetőségetKijelentkezés
  3. Miután kijelentkezett a számítógépből, folytassa a bejelentkezést

  Következtetés

  A macOS Catalina kiadása nem volt olyan zökkenőmentes, mint az Apple remélte, de a dolgok mindenképpen javulnak. Az olyan funkciókkal, mint a Catalyst alkalmazások, az Oldalkocsi és még a Képernyőidő is, a Catalina meglehetősen lenyűgöző. Természetesen az összes hiba kidolgozása után.

  Ha problémája merült fel a fenti terminál parancsok használatával, tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben. Ha találtál valami olyan dolgot, amely egy kicsit jobban működik a Catalina témához, hangozz el, mivel szeretünk hallani az új lehetőségekről.

  Legutóbbi hozzászólások