iPhone Landscape billentyűzet szöveges probléma, javítás

A legfrissebb iOS-re történő frissítés után néhány olvasó bosszantó problémákról számol be fekvő üzemmódban. A tünetek közé tartoznak a hiányzó parancsikonok és műveletek, az első szövegsoron való függesztés, az egyes szavak automatikus nagybetűs írása, minden szó új sorra helyezése, csak a fél billentyűzet, az iPhone billentyűzetének tetején villogó javaslatsáv és más furcsa viselkedés ! Azok számára, akik ezt az iPhone fekvő billentyűzet szöveges problémáját tapasztalják, túl van a frusztráláson!

Nem találja a billentyűparancsokat olyan gyors műveletekhez, mint például a Visszavonás?

IOS 11+ felhasználók számára sok szabványos billentyűparancs eltűnt!

Ha iOS 11-es vagy újabb verzióra frissített, és elvesztette a bal és jobb oldali billentyűparancsokat, és sajnos ez az új norma az iPhone billentyűzetén - NINCS RÖVIDÍTÉS!

Valamilyen oknál fogva az Apple megváltoztatta a billentyűzetkiosztást az iOS 11-ben. Tehát most eltűntek a nyílbillentyűk, a visszavonás, a billentyűzet elrejtése és még azok a vesszőgombok is, amelyeket sokan élveztünk és használtunk naponta. Az Apple teljesen eltávolította ezeket az opciókat a fekvő billentyűzetről az iOS 11-től kezdve.

Hasonlítsa össze ezt az új billentyűzetkiosztást az iOS 10-ből származó verzióval - látja a különbséget! És sok ember számára ez a változás nem kívánatos.Ehelyett az iOS 11-ben megkapjuk az Egykezes és a QuickType billentyűzetet.Ha többet szeretne megtudni ezekről a változásokról, olvassa el ezt a cikket.

Diagnosztizáljuk

Az ilyen típusú problémákat gyakran akkor okozzák, amikor a kezed (vagy valami más) eltakarja az iPhone közelségérzékelőjét. Ez az érzékelő az iPhone tetején található, az elülső kamera és a környezeti fényérzékelő közelében.

Tehát mi a közelségérzékelő?

A közelségérzékelő érzékeli bármilyen tárgy közel a képernyőhöz, beleértve a kezét, fülét vagy bármi mást! Fő funkciója, hogy alvásba helyezze iPhone kijelzőjét, amikor hívást kezdeményez, vagy amikor az iPhone a fülénél van.

Nézze meg az Apple támogatási webhelyét, hogy megtudja az iPhone modelljének pontos műszaki adatait. Ezután ellenőrizze, hogy előfordul-e ez az iPhone fekvő billentyűzet szöveges problémája, amikor letakarja a közelségérzékelőt. Ha igen, állítsa be a kezét úgy, hogy az érzékelő ne legyen eltömődve.

Portré tájolás zár

Az iPhone fekvő billentyűzet szöveges problémájának másik gyakori oka a tájolás rögzítése. Ellenőrizze, hogy az iPhone álló tájolásának zárja van-e a képernyő felső sávjában. Ha igen, kapcsolja ki a képernyő aljától felfelé csúsztatva a Vezérlőközpont megnyitásához, majd érintse meg a feloldáshoz. Ha többet szeretne megtudni a vezérlőközpontról, nézze meg ezt a cikket.

Az iPhone modelljétől és az iOS verziójától függően az iPhone vagy iPad tartalmazhat egy oldalkapcsolót, amelyet a felhasználók némításra vagy tájolásra rögzíthetnek. Az oldalsó kapcsolóval kapcsolatos további információkért tekintse meg cikkünket.

Minden visszaállítása

Tehát, ha a probléma nem kapcsolódik sem a közelségérzékelőhöz, sem a képernyő tájolásának rögzítéséhez, akkor először a legegyszerűbb javításokkal kezdjük.

Menj Beállítások> Általános> Visszaállítás> Minden beállítás visszaállítása és tesztelje újra.

Kisegítő lehetőségek beállításai

Sok felhasználó úgy találja, hogy az akadálymentesség egyes beállításainak megváltoztatása megoldja ezt az iPhone fekvő billentyűzet szöveges problémáját. Úgy tűnik, hogy az akadálymentesség módosítása gyakran váratlan iPhone-viselkedéshez vezet. Néhány iFolks az alábbiakat próbálta ki sikerrel. Próbáld ki ezeket a javaslatokat, egyenként, és nézd meg, hogy ezek egyike trükközik-e!

Módosítsa a Kisegítő lehetőségek beállításait

 1. Nyisd ki Beállítások> Adatvédelem> Helyszolgáltatások és görgessen le a Rendszerszolgáltatások elemig
  1. Kapcsolja ki az Iránytű kalibrálást
  2. Nyisd ki Beállítások> Iránytű és kapcsolja ki a True North használat kikapcsolását
  3. Indítsa újra az iPhone-t
  4. Nyisd ki Beállítások> Iránytű és kapcsolja BE a True North használatát
  5. Nyisd ki Beállítások> Adatvédelem> Helyszolgáltatások és görgessen le a Rendszerszolgáltatások elemig
   1. Kapcsolja BE az Iránytű kalibrálást.
  6. Nyisd ki Beállítások> Adatvédelem> Helyszolgáltatások> Iránytű
   1. Állítsa "Az alkalmazás használata közben" értékre.
  7. Nyissa meg az iránytű alkalmazást (az alapértelmezett mappa Extrák)
   1. Csúsztassa jobbra, majd vissza balra
  8. Végül nyissa meg az Messages alkalmazást, és nézze meg, hogy ez bevált-e Önnek
 2. Kapcsolja ki a Csökkenti a mozgást Beállítások / Általános / Kisegítő lehetőségek / Csökkentse a mozgást majd Indítsa újra
 3. Kapcsolja ki az elérhetõséget Beállítások / Általános / Kisegítő lehetőségek / Elérhetőség majd Indítsa újra
 4. Kapcsolja ki a Nagyítás funkciót Beállítások / Általános / Kisegítő lehetőségek / Nagyítás majd Indítsa újra
 5. Kapcsolja ki az Emelés hallgatáshoz lehetőséget Beállítások> Üzenet> Emelés hallgatásra akkor ... kitalálod, indítsd újra
 6. Kapcsolja be a Gombalakokat Beállítások> Általános> Kisegítő lehetőségek> Gombok alakjai és indítsd újra

Ha minden más nem sikerül

Ha még nem oldja meg ezt a hibát, próbáljon meg visszaállítani egy korábbi biztonsági másolatból - remélhetőleg valóban biztonsági másolatot készített az iCloud, az iTunes vagy más harmadik fél által készített módszerrel. Abban az esetben, ha nincs biztonsági másolata, hajtsa végre most ÉS állítsa vissza iPhone-ját ÚJként.

Először készítsen biztonsági másolatot az iDevice-ről, hogy az összes adathordozó és adat biztonságban legyen azután állítsa vissza az iTunes vagy az iCloud segítségével.

Az iTunes-ból történő visszaállítás egyszerű lépései a következők:

 1. Csatlakoztassa iPhone készülékét Mac vagy PC számítógéphez
 2. Válassza ki készülékét a bal felső sarokban
 3. Kattintson az iPhone visszaállítása elemre
 4. Erősítse meg

A helyreállítás részletesebb lépéseivel nézze meg ezeket a cikkeket

 • Visszaállítás az iCloud segítségével
 • Hogyan lehet visszaállítani az iTunes segítségével
 • Visszaállítás régebbi iTunes Backup segítségével

Ha régebbi biztonsági mentéssel kell visszaállítania, tekintse meg cikkünket az iTunes biztonsági mentések mappájának megkereséséről.

Legutóbbi hozzászólások