Az iPad képernyőjének tisztítása

Az iPad egyik legnagyobb vonzereje a vizuális pompája. De a kiegyensúlyozott görbék és a finoman elhelyezett hardverek elveszítik varázsukat, amikor a képernyőt ujjlenyomatokkal kenik be. Tudja meg, hogyan tisztítsa meg megfelelően az iPad képernyőjét, így újszerűnek tűnik.

Ilyen kinézetű iPaddel nem lehet körbejárni!

Az iPad egy drága technológia.

A helyrehozhatatlan károk elkerülése érdekében gondoskodnia kell a megfelelő tisztításról. Ne dugja el a portokat szálakkal, tartsa távol a folyadékot a hangszóróktól, kerülje az olajfób bevonatot károsító vegyszereket.

Ezt a bejegyzést azért állítottuk össze, hogy megbizonyosodjon arról, hogy mindent tud arról, hogyan tisztíthatja megfelelően az iPad képernyőjét! Beleértve a karcolásokkal, fertőtlenítőszerekkel és képernyővédőkkel kapcsolatos teendőket.

Mikor kell tisztítanom az iPad képernyőmet?

Tisztítsa meg iPad vagy iPad Pro képernyőjét, ha piszkos. Általános szabály, hogy minden elektronikus eszközt havonta egyszer meg kell tisztítani.

Bízhat abban, hogy az Apple Store jól kezeli az iPadjeiket. Fotó: Jessica Tyler, az Business Insider.

Az Apple Store-ban minden nap tisztítják a piszkos iPad-képernyőket. Ez több, mint amire a legtöbb embernek szüksége van, de megmutatja, ha tudja, hogyan kell tisztítani az iPad képernyőjét helyesen, nem számít, milyen gyakran csinálja.

Ez azt jelenti, hogy azonnal meg kell tisztítania az iPad képernyőjét, ha bármilyen olyan dolog érintkezik, amely foltot okozhat, beleértve:

 • Tinta
 • Smink
 • Testápoló
 • Szappan
 • Étel
 • Piszok
 • És több.

Milyen eszközökre van szükségem az iPad képernyő tisztításához?

Szöszmentes vagy mikroszálas kendővel tisztítsa meg a piszkos iPad-képernyőt.

Az Apple azt javasolja, hogy iPad vagy iPad Pro képernyőjét szöszmentes ruhával tisztítsa meg. Ez a sima ruhadarab a szemüveg vagy a fényképezőgép lencséjének tisztításához. Letörli az ujjlenyomatokat anélkül, hogy rostokat rakna le, mint egy papírtörlő vagy zsebkendő.

A mikroszálas kendők az Apple üzletekben használt szöszmentes kendők. Személy szerint szerintem különösen hatékonyak az ujjlenyomatok és a makacs nyomok letörlésében. Továbbá, mint más szöszmentes kendők, a tisztítás után sem hagynak rostokat a készüléken.

Az Apple nem javasolja a ruha nedvesítéséhez vízen kívüli mást. Valójában figyelmeztetnek más tisztítóeszközök használatára:

Ne használjon ablaktisztítókat, háztartási tisztítószereket, sűrített levegőt, aeroszolos spray-ket, oldószereket, ammóniát, csiszolószereket vagy hidrogén-peroxidot tartalmazó tisztítószereket - alma

Ez azért van, mert az alkohol, a csiszolószerek és más tisztító folyadékok károsíthatják az iPad oleofób bevonatát.

Anekdotikus bizonyítékok arra utalnak, hogy ez nem biztos, hogy fontos kérdés. Mégis, ha egy vízzel megnedvesített kendő nem cselekszik, ragaszkodjon az érintőképernyős kijelzőkhöz tervezett tisztítóeszközökhöz.

Mi az oleofób bevonat az iPad képernyőjén?

Az iPad, az iPhone és az iPod touch készülék képernyőjén oleofób - olajlepergető - bevonat található. Ez a bevonat csökkenti az ujjlenyomatokat az iPad képernyőjén.

Az ujjlenyomat nem látható, köszönhetően az oleofób bevonatnak!

Az oleofób bevonat idővel úgyis elhasználódik.

De a vegyszerek, az alkohol vagy más tisztítószerek rendszeres használata hamarabb csökkenti. Ez az oka annak, hogy az Apple azt javasolja, hogy a piszkos iPad-képernyő tisztításához ne használjon mást, csak nedves ruhát.

Amikor az oleofób bevonat megszűnik, végleg eltűnik.

Meddig tart iPadem oleofób bevonata?

Láthatja, hol kopott a bevonat a kétéves iPhone -mon.

Az Apple nem mondja meg, hogy meddig számítanak az oleofób bevonat tartósságára. Csak azt, hogy idővel elhasználódik, és gyorsabban romlik, ha nedves ruhával mással tisztítja.

Úgy tűnik, hogy a bevonat rendszeres használat mellett körülbelül két évig tart. Ez idő után valószínűleg úgy találja, hogy az iPad képernyője gyorsabban letakaródik az ujjlenyomatokkal, és nehezebb letörölni őket.

Az oleofób bevonat elvesztésének nincsenek mellékhatásai, csak az a tény, hogy az iPad képernyője már nem lesz olyan ujjlenyomat-ellenálló.

Hogyan tisztíthatom meg megfelelően az iPad képernyőmet?

Az Apple egyszerű utasításokat kínál az iPad képernyőjének tisztításának legjobb módjáról, anélkül, hogy károsodna. Három lépésre bontottuk őket:

 1. Húzza ki a kábeleket, és kapcsolja ki az iPad készüléket.
 2. Használjon szöszmentes vagy mikroszálas kendőt kis körkörös mozdulatokkal.
 3. Kissé nedvesítse meg a ruhát vízzel a makacs nyomok eltávolítása érdekében.

1. lépés: Húzza ki a kábeleket, és kapcsolja ki az iPad készüléket

Húzza ki az összes kábelt - villámkábelt, fejhallgatót vagy más adaptert -, és ha van, vegye ki iPadjét a tokjából. Nem kell eltávolítania az iPad képernyővédőjét, ha van rajta egy.

Tisztítás előtt vegye ki piszkos iPadjét a tokjából.

Kapcsolja ki az iPad készüléket az Alvó / Ébresztés gomb és a hangerő gomb megnyomásával, vagy a Beállítások> Általános> Leállítás menüpontra lépve. Amikor a rendszer kéri, csúsztassa a kikapcsoláshoz.

2. lépés: Használjon szöszmentes vagy mikroszálas kendőt kis körkörös mozdulatokkal

Száraz, szöszmentes vagy mikroszálas kendővel távolítsa el a port, az ujjlenyomatokat és egyéb nyomokat a piszkos iPad-képernyőről.

Adja meg az iPad képernyőjét egy tiszta, száraz ruhával.

Mozgassa a ruhát kis körökben, körbejárva az egész képernyőt. Tegyen finoman nyomást - a túl erős megnyomás károsíthatja az érintőképernyő kijelzőjét.

3. lépés: Enyhén nedvesítse meg a ruhát vízzel a makacs nyomok eltávolításához

Enyhén nedvesítse meg ruháját vízzel a makacs nyomok kialakulásához.

Nedvesítse meg a ruhát kis mennyiségű vízzel, ha még mindig vannak nyomok az iPad képernyőn. Tisztítsa meg újra a képernyőt körkörös mozdulatokkal a piszkos területen.

Ha a nyomok eltűntek, törölje át a területet egy száraz ruhadarabbal a vízjelek elkerülése érdekében.

Ne alkalmazza a folyadékot közvetlenül az iPad készülékre. Nedvesítse meg a ruhát, és vigye fel inkább az iPadre.

Ügyeljen arra, hogy ne kerüljön folyadék az iPad bármely nyílásához, például a villámcsatlakozóhoz vagy a hangszórókhoz. Ha folyadék kerül be, helyrehozhatatlan károkat okozhat.

Mi a legjobb iPad képernyő tisztító?

Az Apple nem javasolja mást, csak vízzel nedvesített ruhadarabot az iPad képernyőjének tisztításához. Ez azért van, mert a tisztító folyadékok ronthatják a kijelző oleofób bevonatát.

Azonban, ha biztos benne, hogy a víz nem fog működni, és örömmel kockáztatja az oleofób bevonatot, fontolja meg ezeket a képernyőtisztítókat:

 • Ki! Képernyő fénye
 • ZEISS lencsetisztító spray
A Whoosh-t szoktam használni! képernyőtisztító az Apple Store-ban.

Ki! a választott képernyőtisztító volt, amikor egy Apple Store-ban dolgoztam, mielőtt nedves kendőket kezdtek volna használni. A ZEISS-t fényképezőgép-objektívekhez fejlesztették ki, de népszerűnek és hatékonynak bizonyult a piszkos iPad-képernyők tisztításához is.

Használhatja a Windexet egy iPad képernyőjének tisztításához?

A Windex egy népszerű háztartási tisztítószer, amelyet üveg és kemény felületeken használnak. Bár nagyszerű fényt produkál az ablakain, nem szabad használni az iPad képernyőjének tisztításához.

A Windexben használt vegyszerek helyrehozhatatlanul csökkenthetik az iPad képernyőjén megjelenő oleofób bevonatot. Ehelyett nedves, szöszmentes ruhával tisztítsa meg.

Ennek ellenére sokan használták anélkül, hogy észrevettek volna negatív hatásokat.

Hogyan fertőtleníthetem az iPad képernyőmet?

Ezek a Walgreens izopropil törlőkendők megszüntetik a baktériumok legtöbb formáját.

Az Apple tanácsai ellenére sok ember - különösen a csírafókák - lehet, hogy boldogtalan, ha csak vizet használ az iPad képernyőjének tisztításához. Mi van a baktériumokkal?

Nos, a New York Times által idézett fertőző betegséggel foglalkozó szakember szerint a nedves ruhával történő rendszeres törlés elegendő sok gyakori baktérium elpusztításához. Valójában ennyit használnak az Apple Store-ban.

Ennek ellenére a nedves ruha nem hatékony néhány károsabb baktérium - például a Clostridium Difficile - ellen, amely hasmenést és bélgyulladást okozhat. A legtöbb embernek nem kell aggódnia emiatt, de Ön dönthet úgy, hogy fertőtleníteni szeretné készülékét.

Ennek két lehetősége van: izopropil-alkoholos törlőkendő vagy UV-fertőtlenítő.

Az izopropil-alkoholos törlőkendőket különféle kiskereskedőkben találja orvosi vagy tisztítószerek között. Minél magasabb az alkohol százalékos aránya, annál jobban képes elpusztítani a baktériumokat, de minden, ami meghaladja a 70% -ot, rendben van.

Ismételten meg kell ismételnünk, hogy az Apple azt tanácsolja, hogy ne használjon képernyőtisztítókat, fertőtlenítőszereket, alkoholt és bármilyen más tisztítószert az iPad vagy az iPad Pro képernyőjén. Ez azért van, mert károsítják az oleofób bevonatot. Valójában az Apple már nem árul tisztítószereket emiatt.

A PhoneSoap UV-fényt használ a baktériumok elpusztítására az eszközein.

Ezért az UV-fertőtlenítő, mint a PhoneSoap XL, a jobb megoldás. Bár csaknem 120 dollárért sokkal drágább! A PhoneSoap UV-fény segítségével megöli az iPad háztartási csíráinak 99,99% -át anélkül, hogy a képernyőjét káros vegyi anyagoknak tenné ki.

Hogyan távolíthatom el a karcolásokat az iPad képernyőről?

Egyesek szerint a fogkrém hatékonyan távolítja el a karcolásokat.

A legóvatosabb iPad felhasználók továbbra is valószínűleg karcolást találnak a képernyőn. Az iPad mini-t zárt tokban tartom, és még ez is kis számú mikrokarcot gyűjtött össze a képernyőn.

Számos online jelentés különböző anyagokat javasol a karcolások kiküszöbölésére az iPad kijelzőjén. Az eredmények gyakran vegyesek, egyes felhasználóknál bizonyos technikák működnek, másoknál nem.

A javaslatok között szerepel fogkrém, szódabikarbóna vagy akár csiszolópapír használata. Mindezek csiszolóanyagok, amelyek elkerülését az Apple javasolja.

Az egyetlen, az Apple által jóváhagyott megoldás az, hogy csererendszert keres a képernyő károsodása miatt. Ha az AppleCare + programot iPad készülékével vásárolta, akkor a véletlen károkért fel kell fizetnie a felesleget. Ellenkező esetben ki kell fizetnie a teljes pótlási költséget.

Hogyan használhatok fogkrémet a karcolások eltávolításához az iPad képernyőn?

A fogkrém tűnik a legnépszerűbb csiszolóanyagnak, amelyet az iPad karcolások eltávolítására ajánlanak. Az alábbi utasítások azonban megfelelnek más online javasolt csiszolóanyagoknak is.

Tegye ezt saját felelősségére! Az Apple javasolja a csiszolóanyagok teljes mellőzését.

 1. Először tisztítsa meg iPad képernyőjét szöszmentes ruhával, hogy eltávolítsa a részecskéket, amelyek tovább károsíthatják a kijelzőt.
 2. Helyezzen maszkolószalagot a kezdőlap gombjára, a hangszórókra, a mikrofonokra és a portokra, hogy a csiszolóanyag ne kerülhessen az iPad készülékébe.

  A kezdés előtt ragassza át az otthoni gombot és a portokat!

 3. Vigye fel a csiszolószert az iPad képernyőjének karcos területére, és körkörös mozdulatokkal dolgozza fel ujjával vagy tiszta ruhával.

  Vigye fel a fogkrémet az ujjával a karcos iPad képernyőre.

 4. Dörzsölje néhány percig enyhe nyomással a koptatószert a karcos területen.
 5. Használjon nedves, szöszmentes ruhát a maradék csiszolóanyag eltávolításához az iPad-től, és alaposan tisztítsa meg a képernyőt.

Hogyan tisztíthatok egy olyan képernyőt védő iPad-et?

Tisztítsa meg a képernyővédőjét nedves, szöszmentes ruhával, ugyanúgy, mint maga a piszkos iPad-képernyő.

Ha ez nem működik, fontolja meg a képernyőtisztító használatát. De mielőtt elvégezné, ellenőrizze a gyártó ajánlásait. Tanácsot adhatnak más vegyszerek használatától.

Ennek ellenére érdemes megjegyezni, hogy olcsóbb a sérült képernyővédőt kicserélni, mint egy piszkos iPad-et.

Hogyan lehet eltávolítani a maradék képernyővédő ragasztót?

A képernyővédő eltávolítása után ragacsos maradványok lehetnek az iPad vagy az iPad Pro képernyőn. Ezt a gunkot nehéz csak nedves ruhával eltávolítani, de általában lehetséges.

Ha küzd, próbáljon ki izopropil-alkoholos törlőkendőket. Ezek károsíthatják az iPad-képernyő oleofób bevonatát, ezért ügyeljen arra, hogy takarékosan használja őket.

Mintha valaha is letisztulnának erről! Kép a DGiT-től.

Az alábbi megjegyzések részben ossza meg velünk kérdéseit az iPad képernyőjének tisztításáról. És kérjük, ossza meg saját otthoni tisztító szerét, függetlenül attól, hogy működtek-e vagy sem!

Legutóbbi hozzászólások