iPad: A Safari automatikusan frissíti az oldalakat a munkamenetek között; Hogyan lehet korlátozni

A Safari iPad (és iPhone és iPod touch) rendszeresen automatikusan frissíti a weboldalakat, amikor a felhasználó elhagyja a böngészőt, majd visszatér hozzá. Ez nemkívánatosnak bizonyulhat, mivel azt jelentheti, hogy elveszíti a helyét egy oldalon, megkísérli az oldal újratöltését, ha nincs hálózati kapcsolat, vagy kénytelen betölteni lassú kapcsolaton keresztül.

Ez várható viselkedés, és azért fordul elő, mert az iPadben kevés a memória. Amikor a Safari for iPad már nem tud tárolni egy oldalt a RAM gyorsítótárában, ehelyett csak az oldal előnézetét tárolja, majd frissíti az oldalt, amikor a felhasználó újra megpróbálja elérni.

Az automatikus frissítés előfordulásának csökkentése érdekében egyszerűen zárja be a nem kívánt oldalakat, korlátozva az egyidejűleg nyitott ablakok számát háromra vagy négyre. Bár ez nem garantálja, hogy az oldalak továbbra is elérhetőek maradnak a Safari gyorsítótárában, növeli annak esélyét, hogy bármelyik oldal elérhető legyen, amikor visszatér a böngészőbe.

Ha sok nem kívánt oldalt nyit meg az iPad Safari böngészőjében, a dolgok lassakká válhatnak, és a böngésző egyszerűen lefagy vagy összeomlik. Az alábbi cikk segít azonosítani a különféle problémákat, amelyek lelassíthatják vagy összeomolhatják a Safari-t az iPad-en.

  • A Safari lassú vagy összeomlik az iPaden, a következőképpen javíthat

Ez függ a Safari böngészőben megnyitott új lapok számától is. Gyakran sok felhasználó folyamatosan több weboldalt nyit meg a Safari-n anélkül, hogy visszalépne és bezárná őket.

Az alábbiakban felsoroljuk a Safari Tabokhoz kapcsolódó tippeket és trükköket, amelyek segítenek kezelni ezeket a problémákat és optimalizálni a Safari-t.

  • A legnépszerűbb Safari lapok tippek és trükkök
  • A Safari lassú vagy összeomlik az iPhone-on, Íme néhány tipp

Vegye figyelembe azt is, hogy egy segédprogramot, például az Offline oldalakat használhat weboldalak helyi tárolására, biztosítva, hogy hálózati kapcsolat hiányában ne szenvedjenek automatikus frissítést.

Legutóbbi hozzászólások