Megjegyzések, amelyek nem szinkronizálva a Macbook és az iOS 10, útmutatóval

Az iOS 10 megjelenése után szükségessé vált a Mac-felhasználók számára az OS Sierra verzióra való frissítés, mivel nélküle a Notes alkalmazás nem szinkronizálható. A legjobb dolog az Apple-eszközök együttes használatában az, hogy mindent szinkronizálnak, például képeket, videókat, hangokat, névjegyeket és még jegyzeteket is. Olyan sokan használják az iOS Notes alkalmazását, hogy feljegyezzék a dolgokat, vagy megtartsák a teendők listáját stb.

Ha valamilyen okból a Notes alkalmazás szinkronizálása leállt a Sierra frissítés után a MacBook Pro-on, akkor nagyon egyszerű megoldás létezik.

Az történik, hogy a MacBook jegyzetének bármilyen módosítása nem szinkronizálódik más Apple eszközökkel, például iPhone-nal vagy iPad-del. A többi eszközön végrehajtott változtatások azonban megjelennek a Mac megjegyzésében.

KAPCSOLÓDÓ: Hogyan hozhatjuk ki a lehető legjobban a PDF dokumentumokat a Notes alkalmazással

Nincs válasz arra, hogy mi okozza ezt a problémát, de a megoldás ki- és bekapcsol, majd kapcsolja be újra a Notes App iCloud beállítását.

A következőket teheti:

  1. Nyissa meg az iPhone vagy iPad beállításait
  2. Most görgessen lefelé, amíg meg nem jelenik az iCloud, és koppintson rá
  3. Megjelenik az iCloudon keresztül szinkronizált alkalmazások listája
  4. Kapcsolja be a Notes alkalmazást, ha nincs bekapcsolva
  5. Ha be van kapcsolva, kapcsolja ki és várja meg egy pillanatig, majd kapcsolja be újra

Ennek meg kell tennie a trükköt, és meg kell oldania az iPhone és a Mac vagy az iPad és a Mac közötti szinkronizálási problémát. Annak teszteléséhez, hogy a probléma teljes mértékben megoldódott-e, nyissa meg a Notes alkalmazást a Mac számítógépén, és hozzon létre egy új jegyzetet. Most lépjen iPhone vagy iPad készülékén a Notes alkalmazásba, és ellenőrizze, hogy létezik-e a jegyzet. Győződjön meg arról, hogy a wifi kapcsolat aktív, hogy azonnal szinkronizálható legyen. Néha némi időbe telik a szinkronizálás.

Ha a fenti egyszerű lépések nem oldották meg a problémát, megpróbálhatja törölni a Notes alkalmazást és újratelepíteni. Úgy tűnik, ez néhány ember számára is működik.

Az iCloud.com webhelyen is megnézheti, ha a Macbookra írt jegyzeteket szinkronizálják a felhő webhelyén. Ha vannak, akkor az összes eszközén láthatónak kell lennie.

Legutóbbi hozzászólások