15 tipp az iPhone felgyorsításához és az akkumulátor javításához az iOS 11 és 10 rendszereken

Az iOS 11 és 10 az Apple szerint valaha kiadott két legjelentősebb iOS. És rengeteg új funkcióval rendelkeznek, amelyek biztosan sok felhasználót elkápráztatnak és rettegnek. Azok számára, akiknek régebbi iPhone vagy iPadjük van, tapasztalataink nem feltétlenül egyeznek meg a vadonatúj iPhone modellt sportolókkal. A legújabb iOS néhány új funkciója növekményes erőforrásokat fogyaszt, és ez lassú iPhone- és akkumulátorproblémákhoz vezethet az iOS 11 (vagy 10 bites 32 bites eszközök esetén) frissítéseknél.

Ha ilyen problémákkal szembesül az iPhone 5, iPhone 6 vagy a jó ole iPad készülékével, olvassa el és győződjön meg róla, hogy áttekintette az összes tippet, hogy a lehető legjobb iOS-élményt nyújthassa a bosszantó lassúság és az akkumulátor lemerülésének problémája nélkül.

Felhívjuk figyelmét, hogy az új iOS használatának első néhány napja akkumulátorigényes lehet, mivel a szoftver eltart egy ideig, amíg az adatokat telefonon indexeli. Ezen túl nem szabad tartós problémája lenni. Ha továbbra is problémái vannak, kérjük, olvassa el, hogy ezek a tippek hogyan segíthetnek Önnek.

Tippek az iPhone gyorsításához és az akkumulátor élettartamának javításához

1. tipp: Optimalizálja a szabad helyet az iPhone készülékén

Ez a tipp mindig is működött az elmúlt több iOS-frissítésnél. Azok számára, akik még mindig a 16 GB-os iPhone-t sportolják, ez a tanács kulcsfontosságú. Ha frissítette iPhone-ját vagy iPadjét a legújabb iOS-re, és kevesebb, mint 10% szabad hely áll rendelkezésre az eszközön, kérjük, próbálja meg szabadítani az iPhone-t a jobb teljesítmény érdekében.

Érintse meg Beállítások> Általános> iPhone (vagy iPad) tárhely (iOS 10 esetén keresse megTárhely kezelése A tárolás alatt.) Itt látható egy grafikon, amely felvázolja, hogy mennyi alkalmazás, média, fénykép és egyéb adat fogyasztja el a legtöbb tárhelyet az iPhone készülékén. Az iOS 11 néhány nagyszerű tárhelykezelési javaslatot is tartalmaz, amelyek segítenek jobban szervezni az iDevice terét.

Ráadásul a Tárolási beállításai tartalmazzák az összes alkalmazás listáját és azt, hogy mennyi adatot vesz fel - amely magában foglalja az alkalmazást, valamint annak adatait és dokumentumait. Próbáljon átmenni a listán, és törölje azokat az elemeket, amelyekre nincs szüksége az iPhone-on. Lehet, hogy vannak olyan alkalmazások, amelyeket korában nem használt, és továbbra is az iPhone készülékén vannak.

Az iOS 11 tartalmaz néhány rendkívül hasznos eszközt a tárhelykezeléshez. Nézze meg mindazt, amit az iOS 11 kínál ebben a cikkben.

Átfogó ellenőrzőlista és lépésről-lépésre útmutató, amely segít helyreállítani az iPhone készülékét, kérjük, tekintse meg az iPhone készülékére vonatkozó adatkezelési útmutatónkat.

2. tipp: Optimalizálja a Fotókat az iPhone készülékén

Érintse meg Beállítások> Fotók elemre és válaszd Optimalizálja az iPhone tárolást. Ez lehetővé teszi az iOS számára, hogy optimalizálja a fotók tárolását az iDevice-en. Ha túl sok képe van, és még nem támogatta azt az iCloud-on, akkor fontolóra veheti a Fotók Fotókönyvtárral történő biztonsági mentését és törlését az iPhone készülékről.

Az iOS 11 és 10 rendszerrel most kihasználhatja a „Memories” funkció előnyeit. Nemcsak egyéni diavetítést hozhat létre fotókból készült emlékekkel, hanem zenét és egyéb adathordozókat is hozzáadhat a diavetítéshez, majd videóként elmentheti.

Nos, ha túl sok ilyen memória videofájl van a készüléken, az végül megeszi a szabad helyet. Érdemes kezelnie ezeket a videókat az iPhone megtakarítása érdekében.

3. tipp: Törölje azokat az Apple Stock alkalmazásokat, amelyeket soha nem használ

Az iOS 11 és 10 használatával megszüntetheti az összes natív / készlet Apple alkalmazást, amelyet soha nem használt, mint például az Iránytű. Csak tartsa lenyomva az alkalmazás ikont egy-két másodpercig, majd érintse meg a szélén található „X” jelölést az alkalmazás eltávolításához az iPhone készülékről.

4. tipp: Az iOS 10 animációval kapcsolatos problémák kezelése

Az iOS 11 (és 10) sok új animációs funkcióval rendelkezik, amelyek új iPhone-t kápráztathatnak el a legújabb iPhone-modelleken. Ha régebbi iPhone-ot használ, ez lassúsághoz és lassúsághoz vezethet.

Ha kezelni szeretné ezeket az animációkat, kapcsolja be a Mozgás csökkentése beállítást a kisegítő lehetőségeknél. Ennek a beállításnak a bekapcsolása megakadályozza, hogy az iOS értékes erőforrásokat fogyasszon.

Az akadálymentességi beállításokban a Kontraszt linket is növelheti, ha a csúszkát BE állásba helyezi.

Fontos: Kérjük, vegye figyelembe, hogy amikor kikapcsolja a mozgáscsökkentés beállítást, az iMessage néhány divatos szolgáltatása, például az eltűnő tinta, nem fog működni a készüléken.

5. tipp: Kezelje a helyszolgáltatásokat iPhone-ján

Ez a tipp nemcsak növelheti iPhone készülékének teljesítményét, hanem hasznos lesz az akkumulátor lemerülésével kapcsolatos problémák megelőzésében is. Attól függően, hogy hány alkalmazást állított be a tartózkodási helyének használatára, ezek nagyon gyorsan a teljesítmény buktatójává válhatnak. Ez különösen érvényes egy harmadik féltől származó alkalmazásokra, amelyeket egy ideje nem frissítettek.

Ennek kezeléséhez érintse meg a gombot Beállítások> Adatvédelem> Helyszolgáltatások> Kikapcsolás teljesen, vagy kezelheti azt az egyedi alkalmazást, amelyhez hozzáférést biztosított a tartózkodási helyéhez.

6. tipp: Tiltsa le az Ébredés felébresztés funkciót

Szeretjük ezt a funkciót az iPhone készülékeinken. Az ébresztés funkció csak azokkal az iPhone készülékekkel működik, amelyek rendelkeznek a frissített mozgásprocesszorral. Mivel ez a funkció akkor aktiválódik, amikor áthelyezi az iPhone készüléket, végül fogyaszt némi akkumulátort az eszközén.

Ha problémája van régebbi iPhone akkumulátorának élettartamával, érdemes megpróbálnia letiltani ezt a funkciót, hogy lássa, segít-e iPhone-ján.

Az Ébresztő felébresztés funkció kikapcsolásához érintse meg a gombot Beállítások> Kijelző és fényerő elemet > és kapcsolja ki az Emelés Wake beállítás melletti kapcsolót.

7. tipp: Kezeljen az iOS modulokról

A widgetek már egy ideje léteznek az iOS rendszeren, de az iOS 11 és különösen a 10 új funkciókat hozott e funkcióba. Ha túl sok widget van a lezárási képernyőn, az teljesítmény- és áramellátási problémákat okozhat, mivel a modulok megpróbálnak friss információkat szerezni. Próbálja meg csökkenteni az iOS modulok számát, és csak azokat használja, amelyekre feltétlenül szükség van a lezárt képernyőn.

8. tipp: Szelektíven tiltsa le az alkalmazások háttérfrissítését 

Az értesítésektől függő legtöbbünk nem tudja kikapcsolni a háttérfrissítési funkciót. Azonban a legtöbb alkalmazásnál szelektíven kikapcsolhatja a frissítést, és csak azokat tartja meg, amelyekre szüksége van.

Megváltoztathatja a beállításokat a következővel: Beállítások> Általános> Háttéralkalmazás frissítése. Tiltsa le a háttérfrissítést azoknál az alkalmazásoknál, amelyekre nincs szüksége.

Tudjuk, hogy a Facebook egy olyan alkalmazás, amely komoly erőforrásokat emészt fel.

9. tipp: Használja az akkumulátor-üzemidőre vonatkozó javaslatok funkciót

Ha az iPhone fényerő-beállításai teljesen fel vannak kapcsolva (iOS 11-ben:Beállítások> Kisegítő lehetőségek> Szálláshelyek megjelenítése> Auto-Brightness OFF), ebben a szakaszban láthatja a javaslat módosítását. A különféle beállításoktól függően iPhone / iPad készüléke megmutatja a különböző iPhone-erőforrások energiafogyasztását, így Ön és kezelheti ezt az akkumulátor kímélése érdekében. Keresse meg az akkumulátor-élettartamra vonatkozó javaslatokat Beállítások> Akkumulátor és keresse meg az „Akkumulátor-élettartamra vonatkozó javaslatokat”.

Ha nem látja, akkor valószínű, hogy az iDevice iOS-jének több használati adatra van szüksége, mielőtt javaslatot tenne. Folytassa az iPhone vagy más iDevice készülék normál használatát, és később ellenőrizze az Akkumulátor beállításait az ajánlások megtalálásához.

Az akkumulátor élettartamára vonatkozó javaslatok csak akkor jelennek meg, ha alacsony energiafogyasztású módot használ, vagy ha az iPhone nincs csatlakoztatva az áramellátáshoz. Ezek az ajánlások automatikusan bekapcsolódnak, amint az iOS meghatározza az akkumulátor használati szokásait.

A gyakori ajánlások az automatikus zárolás engedélyezése, a képernyő fényerejének csökkentése vagy az Automatikus fényerő kapcsolása. Az internetet trollkodó iFolks számára mobil adatkapcsolatuk használatával megjelenik egy javaslat a mobil adatok letiltására. A legtöbb ember nem tudja, mennyi energiát használ egy mobil hálózati adatkapcsolat, ezért ha van lehetősége, mindig használjon elérhető WiFi-kapcsolatot az iDevice akkumulátorának kímélése érdekében.

Ellenőrizze a beállításokat az elmúlt 24 óra és az elmúlt hét nap közötti váltással, hogy megtudja, mely alkalmazások fogyasztják a legtöbb akkumulátort az Ön felhasználása alapján.

10. tipp: Használja az alacsony fogyasztású módot az iOS 11 és 10 rendszerrel!

Az alacsony fogyasztású üzemmód az egyik legjelentősebb akkumulátor-optimalizálási funkció, amelyet az iOS 9-ben vezettek be. Használja ki ezt a beállítást, hogy minél több gyümölcslét kapjon iPhone-jához. Érintse meg Beállítások> Akkumulátor> Alacsony energiafogyasztás mód BE

Aktiválásakor az iOS automatikusan letiltja az akkumulátor lemerülésének háttéraktivitásait, így több órás akkumulátort takaríthat meg.

Az iOS 11 végül opcióként kapcsolóvá tette az Alacsony energiát a Vezérlőközpontban. Javasoljuk, hogy adja hozzá a Vezérlőközpont testreszabásához. Ehhez menjen aBeállítások> Vezérlőközpont> Vezérlők testreszabása> BELEÉRJE az alacsony fogyasztású üzemmódot.Gyors hozzáférés az alacsony fogyasztáshoz fantasztikus!

11. tipp: Minimalizálja az automatikus zárolási időt

Módosítsa az automatikus záridő beállítását 30 másodpercre, hogy az iPhone képernyője ne legyen folyamatosan bekapcsolva. Ez segít megtakarítani az akkumulátor töltöttségi szintjét.

12. tipp: Távolítsa el a Siri-javaslatokat és a Spotlight Search Option alkalmazást

Ha nem rajong a Siri javaslatok vagy a Spotlight keresés ajánlásaiért, vagy minimálisan használja, kikapcsolhatja azokat a beállításokat, ahol a Spotlight az alkalmazásokban keres. Ehhez érintse meg a gombot Beállítások> Siri és keresés (iOS 10 esetén: Beállítások> Általános> Spotlight-keresés.) Tiltsa le a Javaslatok a keresésben és a Javaslatok a Keresőben elemet. Ezután görgessen lefelé, és koppintson a szakaszban felsorolt ​​összes alkalmazásra, majd kapcsolja ki a Keresési és Siri javaslatokat.

IOS 10 esetén görgessen lefelé a Keresési eredmények elemig, és tiltsa le azokat az alkalmazásokat, amelyek eredményeit nem szeretné látni a Spotlight keresés ajánlásaiban.

13. tipp: Az iMessage Media optimalizálása

Az iMessage az iOS 11-ben még több matricával és hangulatjelekkel et al. Használattól függően; ez rengeteg erőforrást emészthet fel iPhone-ján. Ez különösen igaz, ha szuper jó minőségű képet próbál küldeni az iMessage szolgáltatáson keresztül. Az iOS 11 rendszerben optimalizálhatja ezt a beállítást úgy, hogy kevesebb erőforrást használjon fel az iPhone készülékén. Ehhez érintse meg a gombot Beállítások> Üzenetek> Görgessen lefelé, és keresse meg az Alacsony minőségű kép módot. Állítsa ezt a beállítást BE állásba a készüléken.

15. tipp: A RAM visszaállítása az iDevice alkalmazásban

A lassú iDevice felgyorsításának egyik módja a gyorsítótár törlése. Ehhez a régebbi iOS rendszeren csak annyit kell tennie, hogy lenyomva tartja az iPhone bekapcsológombját, amíg meg nem jelenik a „Csúsztatás a kikapcsoláshoz” parancs. Ezután csak helyezze a hüvelykujját (vagy a választott ujját) a Kezdőlap gombra, amíg a telefon visszatér a kezdőképernyőhöz.

És ez az. Oldja fel iPhone készülékét. Ellenkező esetben megnyitja a Sirit. Ez iPhone és iPad készülékeivel működik. Köszönet Mark Forrestnek, aki megosztotta ezt a tippet online.

Ehhez az Apple natív alkalmazásainak egyikén kell lennie.

Számos más tipp és trükk található az iPhone teljesítményének és teljesítményének növelésére az iOS 10 használata közben. Végül, de nem utolsósorban a Safari teljesítményének optimalizálása iPhone-on. Kérjük, ellenőrizze, hogy optimalizálta-e a Safari beállításait a sebesség növelése érdekében az alkalmazás használata közben.

Nincs idő? Nézze meg videó tippjeinket

Végül felvettünk egy egyszerű lépésről-lépésre videót is, amely bemutatja ezeket a könnyen használható tippeket az iOS 10-et futtató iPhone-ján - ez jó az iOS 11-hez is!

Az iPhone vagy más iDevice sok energiát fogyaszt és lemeríti az akkumulátort - ez így működik. A felsorolt ​​tippeket követve reméljük, hogy megoldhatja az iPhone 11 és az akkumulátor lassú problémáit az iOS 11/10 frissítésekkel. És ideális esetben gyorsítsa meg iPhone teljesítményét és kímélje az akkumulátort, miközben élvezi mindazt, amit iPhone kínál.

Legutóbbi hozzászólások