Kövesse ezeket a tippeket, ha nyomtatóproblémái vannak a macOS Catalina használatával

A MacOS Catalina verzióra történő frissítés után problémákat tapasztalhat, ha bármit megpróbál nyomtatni a Mac számítógépéről. Ez részben gyakori probléma, mert a Catalina megszünteti a 32 bites alkalmazásokat, amelyekre a nyomtatója függhet.

Valószínűleg méltányos azt mondani, hogy mindannyian túl sokat töltöttünk már életünkből azzal, hogy nyomtatókat nyomtassunk. Tehát takarítson meg egy kis időt, és használja az alábbi utasításokat a gyors helyrehozáshoz.

Szüksége van egy 64 bites nyomtató-illesztőprogramra a macOS Catalina alkalmazáshoz

A Catalina az első olyan macOS, amely kizárólag 64 bites alkalmazásokat használ.

Az Apple legújabb szoftverfrissítése javítja a Mac teljesítményét azáltal, hogy elveszíti 32 bites architektúráját. Az alkalmazásfejlesztők ezt az architektúrát használták, mielőtt a 64 bites technológia felváltotta volna, és gyorsabb teljesítményt nyújtott több memóriával.

Az Apple elmagyarázza, hogy a 32 bites alkalmazások nem nyújtják a prémium felhasználói élményt, amelyre a Macet tervezték. Tehát már nem kompatibilisek.

A legtöbb alkalmazásfejlesztő megelőzi a játékot ezzel kapcsolatban, mivel az Apple évek óta dolgozik a 64 bites alkalmazásokra való áttérésen, és már kiadta is alkalmazásainak 64 bites verzióit.

De még mindig sok olyan „örökölt” alkalmazás van, amelyet a fejlesztők nem frissítettek 64 bitesre.

Hogyan viszonyulnak a 64 bites alkalmazások a macOS Catalina nyomtatóval kapcsolatos problémákhoz?

Ha a nyomtatójának illesztőprogramra van szüksége a Mac számítógéppel való együttműködéshez, akkor a MacOS Catalina illesztőprogramjának 64 bites verziójára van szüksége. A legtöbb nyomtatógyártó már kiadott 64 bites frissítéseket az illesztőprogramokhoz, ezért ellenőriznie kell az új frissítéseket.

A megszűnt nyomtatók soha nem kaphatnak 64 bites illesztőprogramot, ami nagyon megnehezíti a problémák kijavítását a macOS Catalina alkalmazásban.

Látogasson el a gyártó webhelyére, és szerezze be a nyomtatóhoz használható legújabb szoftvert. Ha nem kínálnak 64 bites illesztőprogramot, akkor négy lehetőséged van:

 1. Vegye fel a kapcsolatot a gyártóval, és kérje meg, hogy dolgozzanak ki egy 64 bites illesztőprogramot.
 2. Vagy keressen egy alternatív alkalmazást, illesztőprogramot vagy nyomtatót, amely 64 bites verzióban működik.

Honnan tudom, hogy a Mac-en mely alkalmazások vannak 64 bitesek?

 1. A menüsoron lépjen a > About This Mac> System Report elemre.
 2. Görgessen le a „Szoftver” lehetőségig, és válassza az „Alkalmazások” lehetőséget.
 3. Keresse meg és válassza ki a megfelelő alkalmazást az ablak tetején található listából.
 4. Az alkalmazás „Kind” szakasza mellett 64 vagy 32 bites felirat szerepel.
Az alkalmazások listájában keresse meg a megfelelő nyomtató-illesztőprogramot vagy szoftvert.

Mi a teendő, ha továbbra is problémái vannak a nyomtatóval a macOS Catalina alkalmazásban

Ha a nyomtató nem használ illesztőprogramot, vagy ha már telepített egy 64 bites illesztőprogramot, kövesse az alábbi utasításokat a macOS Catalina egyéb gyakori nyomtatóproblémáinak megoldásához.

Tudassa velünk, hogy melyik lépés javítja a bejegyzés alján található megjegyzésekben.

1. lépés: Ellenőrizze a nyomtató kompatibilitását

A modern nyomtatók általában támogatják az illesztőprogram nélküli technológiát, így bármilyen szoftverről nyomtathatnak további szoftverek telepítése nélkül. Néha ez az Apple AirPrint formájában jelenik meg, amely lehetővé teszi a nyomtatást közvetlenül iOS és iPadOS eszközökről is.

Még akkor is, ha a nyomtató nem használ illesztőprogramot, akkor is meg kell győződnie arról, hogy kompatibilis-e egy Mac-mel. Ellenőrizze az Apple kompatibilis nyomtatóinak listáját:

  2. lépés. Indítsa újra a nyomtatót és a Mac-et

  Ki kell kapcsolnia és be kell kapcsolnia a nyomtatót, mint bármi mással, ami nem működik megfelelően. Győződjön meg róla, hogy újraindította a nyomtatót a bekapcsoló gombbal, ahelyett, hogy kihúzta volna a falról.

  A nyomtató újraindítása azt jelentheti, hogy elveszíti az elemeket a nyomtatási sorban. Jegyezze fel őket, mielőtt újraindítaná.

  Az újraindításhoz használja a nyomtató bekapcsológombját. Kép az Epson-tól.

  Használja ki ezt a lehetőséget a Mac újraindításához. A menüsoron lépjen a > Leállítás elemre, és válassza a kikapcsolást. Várjon legalább 30 másodpercet, mielőtt megnyomná a bekapcsológombot, hogy újra bekapcsolja.

  3. lépés: Csatlakoztassa újra a nyomtatót a Mac számítógépéhez

  Ha továbbra is problémákat tapasztal a nyomtató használata során a MacOS Catalina programmal, próbálja meg teljesen eltávolítani a Mac-ről, majd csatlakoztassa újra. A nyomtató újbóli csatlakoztatásakor a macOS új szoftver vagy illesztőprogramok letöltésére szólíthatja fel.

  Vezetékes nyomtató használata esetén húzza ki a kábelt, amely összeköti a Mac számítógépével.

  Ha vezeték nélküli nyomtatót használ, lépjen be a nyomtató beállításaiba, és válassza le a Wi-Fi-ről.

  Távolítsa el és helyezze vissza a nyomtatót a Nyomtatók és szkennerek rendszerbeállításaiból.

  Mac számítógépén lépjen a > Rendszerbeállítások> Nyomtatók és szkennerek menüpontra. Válassza ki a nyomtatót az oldalsávon, majd távolítsa el a Kivonás () gombra. Várjon legalább 30 másodpercet, majd kattintson az Hozzáadás (+), és kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat a nyomtató újracsatlakoztatásához.

  4. lépés: Állítsa vissza a nyomtatási rendszereket a macOS Catalina alkalmazásban

  Nagyon egyszerű alaphelyzetbe állítani a nyomtatási rendszereket a macOS-ban, és ezzel mindenféle nyomtatási problémát megoldhat a Mac-en. Ha a nyomtató még mindig nem működik, akkor lehet, hogy ezt kell megoldania.

  A menüsoron lépjen a > Rendszerbeállítások> Nyomtatók és szkennerek menüpontra. Vezérlőgombbal kattintson a nyomtatókat felsoroló oldalsávra. Válassza a „Nyomtatási rendszer visszaállítása…” lehetőséget, majd erősítse meg, hogy az előugró ablakban szeretné visszaállítani a „Visszaállítás” elemet.

  A megjelenő előugró figyelmeztetésben erősítse meg a nyomtatási rendszer alaphelyzetbe állítását.

  A nyomtatási rendszerek alaphelyzetbe állítása eltávolítja az összes nyomtatót és szkennert, valamint kitisztítja a kulisszák mögötti fájlokat. Csatlakoztassa később a nyomtatót, mint az előző lépésben.

  5. lépés: Távolítsa el a nyomtató beállításait a Könyvtárból

  A Library mappa a rendszerfájlok, a beállítások és a felhasználók adatainak tárolására szolgál.

  A Mac mindenféle rendszerfájlt, beállításokat és egyéb beállításokat a Library nevű rejtett mappában tárol. Amikor egy alkalmazás nem működik megfelelően, néha azért, mert ezek a fájlok sérültek.

  Ezt általában úgy javíthatja ki, hogy eltávolítja a releváns fájlokat, és arra kényszeríti a macOS-okat, hogy újból létrehozzák azokat. Azonban óvatosnak kell lennie, mielőtt bármit eltávolítana a könyvtárából. Ezek a fájlok befolyásolhatják a macOS működését.

  Ügyeljen arra, hogy csak az alább felsorolt ​​mappában lévő fájlokat érintse meg. És ne helyezzen semmit a kukába, amíg nem biztos abban, hogy a Mac továbbra is működik.

  Hogyan távolíthatom el a nyomtató beállításait a Mac könyvtárából?

  1. Nyissa meg a Finder alkalmazást, válassza az Ugrás> Ugrás a mappához lehetőséget.
  2. Típus: / Könyvtár / Nyomtatók / és nyomja meg az Enter billentyűt.
  3. Hozzon létre egy új mappát „Printers Content” néven, és helyezzen át mindent a benne található Printers mappából. Most húzza a mappát az Asztalra.
  4. Csatlakoztassa újra a nyomtatót, és próbálkozzon újra:
   1. Ha működik: Vigye a „Nyomtatók tartalma” mappát a Kukába.
   2. Ha nem működik: Tegye vissza a „Nyomtatók tartalma” mappát a Nyomtatók mappába, és ürítse ki.
  A Könyvtár eléréséhez használja a Finder Ugrás a mappához funkcióját.

  Ezek a lépések kijavították a nyomtatóval kapcsolatos problémákat a macOS Catalina rendszeren? Mondja meg nekünk a kommentekben, hogy mi működött vagy nem működött az Ön számára! Ha további segítségre van szüksége, feltétlenül vegye fel a kapcsolatot az Apple ügyfélszolgálatával az egy az egyhez technikai támogatásért.

  Olvasói tippek

  • Először a WPS / Wifi Network segítségével állítottam be a nyomtatómat. Ezután töröltem a nyomtatót a beállítások közül. Miután törölte, újraindítottam és újból hozzáadtam a nyomtatót IP-ként. Most működik!

  Legutóbbi hozzászólások