Hogyan lehet alaposan törölni egy régi iPhone-t kereskedelem vagy eladás céljából

A régi iPhone kereskedése vagy eladása ellensúlyozhatja egy új eszköz költségeit. De mielőtt ezt megtenné, törölnie kell a régi eszközét.

A régi iPhone törlése elég egyszerűnek tűnik - és az is. De van néhány további lépés, amelyet megtehet és meg kell tennie annak biztosítására, hogy minden valóban törlődjön a régi iPhone-ról, és biztonságosan átkerüljön új eszközére.

Összefüggő:

    Mielőtt elkezded

    Javasoljuk, hogy az új készüléket állítsa be, mielőtt törölné a régit, ha lehetséges.

    Mielőtt elkezdené a régi iPhone törlésének folyamatát, erősen ajánlott az új eszköz beállítása első.

    Ez sok gondot takaríthat meg, ha az új eszköz hibás vagy valamilyen módon elromlott. Legalább egy működő iPhone lesz az összes adattal, ha előzőleg nem törli azt.

    Remek módszer arra is, hogy még egyszer ellenőrizze, hogy minden beállítását, beállítását, alkalmazását és adatait sikeresen átvitték-e, mielőtt elvesznek.

    Természetesen ez nem mindig lehetséges - az Ön egyedi kereskedési vagy eladási módjától függően.

    Emiatt azt javasoljuk, hogy válasszon olyan kereskedési módszereket, amelyek lehetővé teszik mindkét eszköz egyidejű használatát a telepítési folyamat során.

    Készítsen biztonsági másolatot iPhone készülékéről

    Az első dolog az első: készítsen biztonsági másolatot eszközéről. Ez a legjobb gyakorlat minden helyzetben - akár új szoftverfrissítést tölt le, akár kajakozik.

    Könnyedén létrehozhat egy iOS biztonsági másolatot a beépített iCloud Backup funkcióval. Alternatív megoldásként létrehozhat titkosított biztonsági másolatot, amely érzékenyebb információkat, például egészségügyi adatokat menthet el.

    Teljesen mindegy, hogy milyen módszert választ, mindaddig, amíg biztonsági másolatot készít az eszközről, mielőtt továbblépne a további lépésekre.

    Miután elkészítette a régi eszköz biztonsági másolatát, javasoljuk, hogy folytassa az új iPhone-t a biztonsági másolatból, mielőtt folytatná a cikk többi részét.

    Váltsa át a Hitelesítő alkalmazásokat

    Elég gyakran elfelejtkezni a harmadik féltől származó hitelesítő alkalmazások új telefonra váltására. De kétségtelenül fejfájás, ha elfelejted.

    Az egyik legfontosabb, de figyelmen kívül hagyott lépés a harmadik féltől származó hitelesítő alkalmazások átvitele az új iPhone-ra, mielőtt a régit törölné.

    Népszerű kétfaktoros hitelesítési platformok, például a Google Authenticator vannak csatolva ahhoz a telefonhoz, amellyel beállította. Emiatt az eszköz törlése az átruházás előtt problémákat okozhat a fiókjaihoz való hozzáférésben.

    A pontos módszer az Ön által használt hitelesítő platformtól függ. A Google hitelesítőjének átadása magában foglalja például a QR-kód beolvasását a számítógépen, és a telefonok átkapcsolását.

    Ügyeljen arra, hogy figyeljen a platformjára vonatkozó utasításokra. A legfontosabb, hogy ne felejtsük el ezt megtenni, mielőtt továbblépnénk.

    Válassza le az Apple Watch párját

    Jó ötlet az Apple Watch párosításának megszüntetése a visszaállítás előtt.

    Van Apple Watch? Célszerű leválasztani az iPhone készülékről, mielőtt törölné.

    • Győződjön meg arról, hogy iPhone és Apple Watch közvetlen közelében van.
    • Nyissa meg a Watch alkalmazást iPhone-ján.
    • Érintse meg a Saját órát.
    • Válassza ki a szétválasztani kívánt Apple Watch-ot, majd érintse meg az „I” ikont.
    • Koppintson az Apple Watch párosításának megszüntetése elemre.

    A megerősítéshez újra koppintania kell. Az Aktiválási zár letiltásához be kell írnia az Apple azonosítóját és a jelszavát is.

    Jelentkezzen ki a szolgáltatásokból

    Az iPhone törlése és a Find My iPhone deaktiválása elméletileg kijelenti az Apple szolgáltatásait. A dolgok azonban elromolhatnak.

    Emiatt valószínűleg okos, ha a folytatás előtt manuálisan kijelentkezik az Apple sült szolgáltatásaiból.

    • Nyissa meg iPhone Beállítások alkalmazását.
    • Koppintson az Apple személyi igazolványra, amelynek neve fent van.
    • Görgessen egészen lefelé, és koppintson a Kijelentkezés elemre.
    • Végül adja meg Apple azonosítóját és jelszavát, és koppintson a Kikapcsolás gombra.

    Ezzel kijelentkezik az iCloudból, a Find My iPhone-ból és a különféle iTunes-szolgáltatásokból.

    Érdemes megjegyezni, hogy nem szükséges manuálisan törölni vagy kijelentkezni harmadik féltől származó alkalmazásokból vagy szolgáltatásokból.

    Takarítási feladatok

    Ekkor az adatokról biztonsági másolatot kell készíteni, és az összes releváns szolgáltatást át kell adni az új eszközre.

    Bár ez nem feltétlenül szükséges lépés, célszerű mindkét eszközön átnéznie a beállításokat és a beállításokat, hogy megbizonyosodjon arról, hogy mindent sikeresen átvittek.

    Néhány ötlet a következőket tartalmazza:

    • Annak biztosítása, hogy az egészségügyi adatok az új iPhone készüléken legyenek.
    • Győződjön meg arról, hogy az ébresztés és az Lefekvés ideje megfelelően van-e beállítva az új eszközön.
    • Végig kell nézni és biztosítani kell, hogy a helyben tárolt fotók és jegyzetek átkerüljenek az új eszközre.
    • Ha SMS-üzeneteket szeretne megtartani, akkor nézze meg, hogy átkerülnek-e azok is.

    Végül törölje a régi iPhone-t

    Miután teljesen biztos benne, hogy az összes alkalmazás és adat rendben van, akkor valóban törölheti régi iPhone-ját.

    Jegyzet: Ne hajtsa végre ezeket a lépéseket az új iPhone készülékén, csak a régin. Nem akarja törölni az imént végzett összes munkát.

    Most, hogy az összes biztonsági másolat elkészült, folytathatja az iPhone törlését, és visszaállíthatja a gyári alapértelmezett beállításokra. (Ez törli a régi eszköz minden eSIM-profilját, csak az FYI-t.)

    • Oldja fel a régi iPhone készülékét.
    • Indítsa el a Beállítások alkalmazást a régi iPhone-on.
    • Görgessen az aljára, és koppintson a Visszaállítás elemre.
    • Koppintson az Összes tartalom és beállítás törlése elemre. (Ismét ne érintse meg ezt az új iPhone készülékén.)
    • Ha kéri, adja meg iPhone jelszavát.
    • Most adja meg Apple azonosítóját és jelszavát az iPhone eltávolításához fiókjából.

    Ha különösen aggódik az információbiztonsága miatt, beállíthatja régi készülékét új iPhone-ként, kihagyhatja az összes bejelentkezési kérdést, és ellenőrizze, hogy az összes adatot megfelelően törölték-e.

    Ennek egyik módja az iPhone tárhelyének ellenőrzése és annak biztosítása. Ezt megteheti a Beállítások -> Általános -> iPhone tárhely menüpontban.

    Az iPhone törlése és helyreállítása után kereskedhet vele.

    Legutóbbi hozzászólások