Az iPhone X 10 rejtett jellemzője

Kivétel nélkül; az iPhone X a legizgalmasabb termék, amelyet az Apple kiadott évek óta. Ez az első átalakított iPhone hosszú idő óta; nincs Home gomb, a kijelző éltől-szélig, az Face ID kiváló, és a lista folytatódik. Ez egy teljesen új nap, és vele együtt az iPhone X csodálatos rejtett funkciói, amelyek csak felfedezésre várnak!

A dizájnváltozások miatt az iPhone X a Face ID-re és a gesztusokra támaszkodik. Az iPhone X felhasználóinak újratanulniuk kell az elsődleges iPhone navigációt, de a gesztusalapú felület néhány új, új lehetőséget kínál. Az Arcazonosító új lehetőségeket is nyit, és rengeteg új és nem annyira nyilvánvaló arcfelismerési funkció található. Íme néhány, az iPhone X felszíne alá rejtve, amelyek még nagyobb örömet okoznak a készülék használatának.

Az iPhone X rejtett jellemzői: Minden dolog arcazonosítóval

Az arcazonosító az iPhone X egyik legfőbb jellemzője. Az arcfelismerés az iPhone-on megnyitotta az ajtót néhány ügyes trükk előtt, amelyekről valószínűleg nem veszi észre, hogy az iPhone X készül.

Okos értesítések

Amikor megnézi az értesítéseket az iPhone X készüléken, megjelenik az üzenetek, e-mailek stb. Előnézete. Ha azonban nem maga lenne, akkor nem lenne előnézet. Az iPhone X az Arcazonosító használatával győződjön meg arról, hogy Ön ellenőrzi-e az értesítéseket, mielőtt feltárja az előnézetet. Intuitív.

Kijelző elsötétítése

Korábban egy hír elolvasását vagy a Twitter ellenőrzését az iPhone-on mindig megszakítja az a folyamatos igény, hogy körülbelül 30 másodpercenként folyamatosan koppintsunk az iPhone sötétítő kijelzőjére. Az iPhone X-en ez a kis bosszúság már nincs. A kijelző elsötétítése előtt az elülső kamera ellenőrzi, hogy a figyelem a képernyőn van-e. Ha van, akkor világít. Nincs több folyamatos kopogás.

Alacsonyabb hangerő

Hasonló funkció érvényes, ha az iPhone készüléket használja, és értesítés vagy hívás érkezik. Ha az iPhone hangereje egészen felfelé emelkedik, a kamera ellenőrizni fogja a figyelmét, mielőtt riasztást adna. Ha észreveszi, hogy a telefont használja, a hang halkabb lesz. Ugyanez vonatkozik a Riasztás funkcióra is. Az iPhone X automatikusan lecsökkenti a riasztás hangerejét, amikor felismeri a FaceID azonosítót.

Tiltsa le az Arcfelismerést

A konszenzus szerint a Face ID sebessége valahol az első és a második generációs Touch ID érzékelő között van. A dobozon kívül a Face ID feloldás előtt ellenőrzi a figyelmet, ami úgy tűnik, hogy extra másodpercet vesz igénybe. A Beállítások között van azonban egy lehetőség a figyelemfelismerés kikapcsolására. Bár ez kevésbé biztonságos, én személy szerint nem kerültem olyan helyzetbe, hogy szükség lenne az extra rétegre. Ez egy kicsit felgyorsítja a Face ID-t is.

Koppintson az Ébresztés iPhone X-re elemre

Egyszerűen felébreszteni az iPhone-t, hogy ellenőrizze az időt, ez az egyik legfontosabb Kezdőlap gomb. Az iPhone X segítségével ez az egyszerű feladat sokkal könnyebben kezelhető. Most megérintheti a képernyő bármely pontját a képernyő felébresztéséhez. Néhány nap múlva ez szinte agyatlan reakcióvá vált, amikor fel kell ébresztenem a kijelzőt.

Többfeladatos frissítés

Az iPhone X használatával elmúltak azok a napok, amikor duplán kattintottak a Kezdőlap gombra a multitasking előhívásához. A többfeladatos kapcsolót most úgy lehet elindítani, hogy felfelé csúsztat a képernyő aljáról, vagy vagy az ujját az üvegen tartja, vagy az aljától a képernyő jobb oldala felé húzza.

A legjobb multitasking funkció azonban az a képesség, hogy egyetlen mozdulattal végre oda-vissza válthatunk az alkalmazások között. A múltban az alkalmazások közötti váltás mindig megterhelőnek érezte az iPhone-t. Most csak csúsztassa balról jobbra az otthoni jelzőt (az iPhone X képernyőjének alján lévő állandóan jelen lévő vízszintes sávot). Ez lehetővé teszi a gyors váltást az alkalmazások között.

Az elérhetőség nem múlt el

Nem volt világos, hogy elérhető lesz-e a Reachability az iPhone X készüléken. Az 5,8 hüvelykes kijelzővel az iPhone X felső részének elérése többségünk számára kétkezi ügy. Szerencsére a Reachability egy olyan lehetőség, amelyet be lehet kapcsolni a Beállítások alkalmazás Kisegítő lehetőségek menüjébe.

Az aktiválás után az ujjával lefelé csúsztathatja az otthoni jelzőt az elérhetőség elindításához. A gesztus néhány próbálkozáson átesik, de jó, hogy a funkció még mindig megvan.

Gyorsan tiltsa le az Arcazonosítót

Ha valaha olyan helyzetbe kerül, hogy meg akarja akadályozni, hogy valaki rákényszerítse iPhone-jának kinyitására az Arcazonosító használatával, tartsa lenyomva az iPhone X oldalsó gombját és az egyik hangerőgombot az Arcazonosító letiltásához. Az egyetlen mód az iPhone bejutására, ha ez megtörtént, meg kell adnia a jelszavát.

Videó nagyítás

Az iPhone X széles képaránya azt jelenti, hogy a videóid az oldalukon betűkkel vannak ellátva. Ha azonban tévéshow-t, filmet vagy videót néz támogatott alkalmazásokban, akkor megcsípheti a videó nagyítását, hogy kitöltse a teljes képernyőt (vagyis a YouTube frissült a funkció támogatására). Ez levágta a videó egy részét, de egyrészt vonzónak találom, hogy videót nézek a teljes iPhone X képernyőn. Ne feledje, hogy a bevágás kissé idegekre juthat ezzel a megközelítéssel is.

Animoji karakterváltás

Az iPhone X-en található Animojis napjaink legnépszerűbb okostelefon-szolgáltatásává vált. Egy animoji felvétele az iPhone X segítségével egyszerű és nagyon intuitív. A rejtett trükk az animoji karakter megváltoztatását jelenti, miután rögzítette az üzenetét. Elléptethet a különféle animojások között, és megváltoztathatja a videót akkor is, ha befejezte a felvételt. Menj, próbáld ki!

Remélem, hasznosnak találta ezeket a tippeket. Felfedezett bármilyen iPhone X rejtett tippet? Hadd

Legutóbbi hozzászólások