A Google Maps okozza az iPhone akkumulátorának túl gyors lemerülését?

A Google Térképet használtam egy közelmúltban. Legalább szerettem volna használni. Az iPhone akkumulátoromnak el kellett volna bírnia az egész öt órás utat, de az elhunyt, még mielőtt félúton lettem volna. Ha a Google Maps túl gyorsan lemeríti az iPhone akkumulátorát, tippeket kaptunk a probléma megoldására.

De először mélyedjünk el miért A Google Maps annyira lemeríti az akkumulátort.

Miért lemeríti a Google Maps ennyi akkumulátort?

A térképalkalmazások mindig versenyben vannak az iPhone legnagyobb akkumulátor-lemerüléséért, akármelyiket is használja. Ez azért van, mert az iPhone-nak meg kell tennie a sok cuccot, amikor satnavként használja. És mindezt folyamatosan kell végeznie.

A Google Maps nem az egyetlen lehetőség, de mindenképpen a legnépszerűbb!

A Google Maps használatakor iPhone-jának folyamatosan:

 • Kövesse nyomon tartózkodási helyét GPS, mobil és Wi-Fi hálózatok segítségével.
 • Keressen új internetkapcsolatokat, mivel a hely folyamatosan változik.
 • Töltsön le naprakész térképeket és forgalmi jelentéseket az internetről.
 • Tartsa a képernyőt be, hogy lássa a következő utasításokat.

Sokan Bluetooth-kapcsolaton keresztül csatlakoztatják iPhone készüléküket egy autós sztereóhoz, és zenét vagy podcastokat hallgatnak a meghajtón. Ez az akkumulátor újabb jelentős lemerülése!

Ha így nézzük, akkor csodálatos, hogy egy iPhone 30 percnél tovább adhat útmutatást a Google Maps számára, nem is beszélve néhány óráról. Az alábbi tippjeinkkel azonban még tovább meghosszabbíthatja az akkumulátor élettartamát.

Kiürítik az iPhone akkumulátorát más Google-szolgáltatások?

A Google számos alkalmazással rendelkezik, amelyeket letölthet.

Kíváncsi lehet, hogy az összes többi Google-alkalmazás ugyanúgy lemeríti-e az iPhone akkumulátorát, mint a Google Maps. De a többiek egyike sem rendelkezik olyan hosszú folyamatlistával, amelyet másodpercről másodpercre kell futtatni. Ez sokkal energiahatékonyabbá teszi őket.

A Google Keresés, a Google Fotók, a Google Drive, a Gmail és az összes többi - a Google Maps kivételével - nem használ túl sok akkumulátort. Tehát nem kell aggódnia optimalizálásuk miatt.

Hogyan akadályozhatom meg, hogy a Google Maps lemerítse az iPhone akkumulátorát?

Mielőtt arra a következtetésre jutna, hogy az akkumulátorral kapcsolatos problémák mindenképpen a Google Maps okozói, ellenőrizze az iPhone akkumulátorhasználati statisztikáit.

Menj Beállítások >Akkumulátor és nézze meg az oldal alján található alkalmazások listáját. Megtekintheti, hogy az akkumulátor élettartama mennyi volt az elmúlt 24 vagy 10 napos időszakban.

Nézze meg az Akkumulátor beállításait, hogy megnézze, mi használta a legtöbb energiát - a Maps csak 4% -ot használt fel nekem.

Még azt is értesítheti, hogy az akkumulátorát karbantartani kell, mint az enyémet!

A alkalmazás nem alkalmazásspecifikus elemei - például Home & Lock Screen vagy Nincs mobil lefedettség - továbbra is a Google Maps okozhatja. És ezek mind az akkumulátor-felhasználások, amelyeket csökkenthet az alábbi tippekkel.

Az otthoni és zárolási képernyő akkumulátor-használatát befolyásolhatja, ha a Google Maps értesítéseket küld és ébren tartja iPhone-ját.

Azt is meg kell jegyeznünk, tippjeink bármely más térképészeti alkalmazásra vonatkoznakamelyet iPhone-on használ.

1. tipp: Kapcsolja ki az iPhone képernyőjét

A képernyő kikapcsolásához használja az Oldalsó gombot, más néven Alvás / Ébresztés gombot.

Az iPhone képernyője az akkumulátor lemerülésének legnagyobb forrása a Google Maps használatakor. Nagyon sok energiára van szükség ahhoz, hogy mindezeket a képpontokat bekapcsolja! A Google Térkép használata közbeni energiamegtakarítás érdekében az egyetlen legjobb dolog az iPhone képernyőjének kikapcsolása.

Kattints a Alvás / ébrenlét gombot egyszer a képernyő elalvásához - továbbra is hallhatja a Google hangutasításait, és újra felébresztheti iPhone-ját, hogy ellenőrizze a térképet, amikor arra szüksége van.

Természetesen ezt nem teheti meg, ha a térképet egész idő alatt látnia kell. De a legtöbb hosszú utazáshoz tartozik egy jelentős szakasz az autópályán. Ha a következő kanyar nem 20 mérföldre vagy annál hosszabbra megy, akkor sok energiát takaríthat meg, ha addig kikapcsolja a képernyőt.

A képernyő kikapcsolása nem az egyetlen lehetőség; tompíthatja a fényerőt is.

Ha valóban nem akarja, hogy a képernyő kikapcsoljon, akkor is tompíthatja a fényerőt. Nyisd ki Irányító központ és húzza lefelé a csúszkát a képernyő elhomályosításához. Vagy menj ide Beállítások >Tábornok >Kijelző és onnan állítsa be a fényerőt.

2. tipp: Kövesse nyomon a helymeghatározási szolgáltatásait

Az iPhone-on található helyszolgáltatások lehetővé teszik számára, hogy megtudja, hol tartózkodik a világon. Ezt GPS és Wi-Fi kapcsolatok kombinációjával teszi - és sok akkumulátort használhat!

A nyíl megjelenik az iPhone állapotsorában, amikor az alkalmazások, például a Google Maps, a Helyszolgáltatásokat használják. Ez egy jel arra nézve, hogy az akkumulátor valószínűleg gyorsabban lemerül.

Figyelje az állapotsoron található Helyszolgáltatások nyílra.

Figyelje az állapotsávot, hogy megtudja, használnak-e az alkalmazások Helyszolgáltatásokat, amikor Ön nem szeretné. Menj Beállítások >Magánélet >Helymeghatározó szolgáltatások hogy mely alkalmazások használták a közelmúltban.

Ebben a menüben ellenőrizze, hogy a Google Maps és mások csak a Helyszolgáltatásokat használják-e Az alkalmazás használata közben. Ellenkező esetben folyamatosan hozzáférhetnek az Ön tartózkodási helyéhez és lemeríthetik az iPhone akkumulátorát.

A Google Maps csak az alkalmazás használata közben igényli az Ön tartózkodási helyét.

Hogyan akadályozhatom meg a Google Maps navigálását?

Ha befejezte a navigációt a Google Térképen, a piros Kilépés gombra koppintva leállíthatja a navigációt. Azonban továbbra is be kell zárnia az alkalmazást, hogy megakadályozza az akkumulátor lemerülését a Helyszolgáltatások segítségével.

Nem hagyhat ki egy ilyen kilépési gombot a képernyő alján!

Húzza felfelé az alját és szünetet tartson a képernyő közepén, vagy kattintson duplán a Kezdőlap gombra az összes megnyitott alkalmazás megtekintéséhez. A bezáráshoz nyomja le őket a képernyő tetejéről.

3. tipp: Kapcsolja be az alacsony fogyasztású módot

Az alacsony fogyasztású üzemmód az iPhone-on remek eszköz az akkumulátor lemerülésének csökkentésére a Google Maps segítségével. Bekapcsolásakor az iPhone automatikusan kikapcsol egy csomó háttérfunkciót az energiatakarékosság érdekében.

Az alacsony energiafogyasztású mód bekapcsolásával leállíthatja iPhone készülékét:

 • Rendszeresen ellenőrizze az új e-maileket.
 • Alkalmazások futtatása a háttérben.
 • Hallgatom, hogy azt mondd: „Hé Siri”.
 • A média automatikus letöltése.
 • Az iCloud-fotók szinkronizálása.
 • Túl sokáig tartja a képernyőt.
Az alacsony fogyasztású üzemmódhoz általában a Vezérlőközponton keresztül férek hozzá.

Amikor az akkumulátor töltöttségi szintje eléri a 20% -ot, a rendszer kéri az alacsony energiafogyasztás mód bekapcsolását. De azt javasoljuk, hogy kapcsolja be, amikor csak szeretné hosszú ideig használni az iPhone készülékét.

Az energiatakarékos mód manuálisan bekapcsolható a következővel: Beállítások >Akkumulátor >Alacsony fogyasztású üzemmód.  

Vagy menj ide Beállítások >Irányító központ >A vezérlők testreszabása >Alacsony fogyasztású üzemmód egy kényelmes, alacsony energiafogyasztású mód gomb hozzáadásához a vezérlőközponthoz.

5. tipp: Töltse le az offline térképadatokat

Tudta, hogy offline használatra letöltheti a Google Térkép szakaszait? Nos, lehet. És már korábban is írtunk róla!

Ez nemcsak azt jelenti, hogy továbbra is kaphat útvonaltervet mobil adat nélkül, de energiatakarékos is, mert iPhone-jának nem kell tovább töltenie a térképet!

Hogyan tölthetek le offline területeket a Google Maps alkalmazásba iPhone-ra?

Keresse meg úti célját a Google Maps segítségével, majd csúsztassa felfelé az összes részlet megtekintéséhez. Koppintson a gombot a jobb felső sarokban, és válassza a lehetőséget Offline térkép letöltése. Most nagyíthat vagy kicsinyíthet, és kiválaszthatja, hogy mekkora részt szeretne letölteni a térképből.

Töltse le az offline térképeket az úticél részletes oldaláról.

Miután letöltött egy területet, továbbra is használja a Google Térképet a szokásos módon. Lehetőség szerint automatikusan átvált az offline térképre. Tudjon meg többet az offline területekről ebben a részletes cikkben

6. tipp: Használjon autós töltőt

Technikailag ez nem változtatja meg, hogy mennyi akkumulátort használ a Google Maps, de megakadályozza, hogy iPhone-ja meghaljon. Az autós töltők manapság olcsók. Ezek lehetővé teszik, hogy villám-USB kábelt csatlakoztasson autójához, így vezetés közben folyamatosan töltheti iPhone készülékét.

Az Amazon megfizethető autós töltők széles választékát kínálja.

Győződjön meg arról, hogy a megvásárolt autós töltő 2.4A vagy magasabb. Ha az áramerősség túl alacsony, akkor az iPhone akár töltés közben is elveszítheti az áramellátást.

Az iPhone akkumulátorának élettartama

Az iPhone akkumulátorai öregednek és romlanak, mint minden más akkumulátorok a bolygón. Az Apple úgy tervezte az akkumulátort, hogy 500 töltési ciklus után 80% -os kapacitást tudjon fenntartani.

Ez azt jelenti, hogy teljesen lemerítheti iPhone-ját, és legalább 500-szor 100% -ig töltheti vissza anélkül, hogy túl sok akkumulátor-üzemidőt veszítene. Vagy ürítse le 50% -ra, és töltse fel újra ezerszer.

Saját iPhone akkumulátorom elvesztette eredeti kapacitásának 26% -át.

Ha vezetés közben mindig csatlakoztatva van az iPhone készülékéhez, előfordulhat, hogy nem veszi észre, hogy mennyi akkumulátort használ. Ennek oka, hogy az autós töltő folyamatosan feltölti. De még mindig öregíti az akkumulátort.

Természetesen az autós töltő használata hébe-hóba rendben van. De körültekintően kell eljárnia a Google Térkép minden egyes napján történő használatával kapcsolatban - mondjon a munkába járásról.

Vannak jobb alkalmazások, amelyek nem lemerítik az akkumulátort olyan gyorsan, mint a Google Maps?

Sok más térképalkalmazás kínálkozik, amelyekkel útvonaltervet kaphat. Ezek közül a legnépszerűbbek:

 • Apple Maps
 • Waze
 • Maps.Me

Minden alkalmazásnak megvannak a maga előnyei és hátrányai. A Waze a legtöbb akkumulátort használja. Míg egyes felhasználók szerint az Apple Maps kevesebb akkumulátort használ, mint a többi. Szinte egyetemes egyetértés van abban, hogy a Google Maps kínálja a legpontosabb irányokat.

Inkább az Apple Maps-et használom, de a futásteljesítmény változhat!

Ennek ellenére lelkes Apple Maps-felhasználó vagyok, és úgy érzem, hogy alkalmazásuk hosszú utat tett meg az elmúlt években. Inkább az Apple Maps szolgáltatást részesítem előnyben az adatvédelem érdekében, amelyet a Google nyújt.

Próbáljon ki néhány alternatívát magának, hogy lássa, hogyan áll hozzá. Mind szabadok!

Hogyan érhetem el, hogy a Google Maps abbahagyja a követést?

Talán továbbra is szeretné használni a Google Térképet, de szeretné megakadályozni, hogy a Google kövesse az Ön tartózkodási helyét. Ennek eléréséhez van néhány beállítás, amelyet kikapcsolhat az alkalmazásban.

 1. Nyissa meg a Google Maps alkalmazást.
 2. Koppintson a bal felső sarokban található háromsoros menü gombra.
 3. Menj Beállítások >Személyes tartalom.
 4. Koppintson a következő funkciók kikapcsolásához:
  1. Internetes és alkalmazástevékenység
  2. Helyelőzmények
 5. Azt is választhatja Az összes helyelőzmény törlése.
A Google Maps beállításaiban megadhatja, hogy leállítsa-e a Google-t.

Szükségem van a Google Maps-re vagy más Google-alkalmazásokra az iPhone-ra?

Természetesen nem, ez nem egy Google telefon! Bármikor leállíthatja bármely harmadik féltől származó alkalmazás használatát vagy eltávolítását. Manapság még az Apple sok beépített alkalmazását is eltávolíthatja.

A Safari arra kéri, hogy ehelyett használja a Google Maps alkalmazást.

Ha nem szeretné letölteni a Google Térképet, de mégis pontos útmutatásokat szeretne, akkor inkább használja az iPhone készülékén található Safari Google Térképet. Kattintson ide, ha iPhone készülékén a Google Maps weboldalra szeretne lépni.

Bár hamar felfedezi, hogy a böngésző használata nem olyan intuitív, mint a Google Maps alkalmazás!

Hogyan távolíthatom el a Google Térképet az iPhone-ról?

Törölje a Google Térképet ugyanolyan egyszerűen, mint minden más alkalmazást!

Törölje a Google Maps alkalmazást iPhone-járól, mint bármely más alkalmazást. Érintse meg és tartsa lenyomva a Google Maps ikont a kezdőképernyőn, majd érintse meg a ikont x gombot, amikor megjelenik.

Ennyi van benne!

Most már tudja, hogyan lehet maximalizálni az akkumulátor élettartamát, miközben a Google Térképet használja iPhone-ján. Reméljük, hogy ezek a tippek problémamentesen navigálnak az országban.

Nézze meg más tippjeinket, hogy miként válhat Google Maps-felhasználóvá, vagy olvassa el bejegyzésünket, amely további tippeket kínál az akkumulátor élettartamának javításához. Mondja meg nekünk az akkumulátor lemerülésének dilemmáit a megjegyzésekben!

Legutóbbi hozzászólások