A Mac egér kurzor (mutató) eltűnik; láthatatlan / hiányzik; fix

Furcsa és véletlenszerű probléma sok Mac felhasználó számára. A szokásos módon dolgozunk, majd hirtelen eltűnik a Mac egérmutatója (mutató), és elakadtunk! Megtalálásához az egész képernyőn vadászunk, az egész helyre kattintva és tekergetve, hogy csak láthatóvá váljon az a rohadt mutató.

Ez a bizonyos probléma mintázat nélkül, csak megtörténik. Úgy hívjuk, hogy "hol van az egérem?" szindróma. És mindenképpen olyasmi, amit nem akar elkapni!

De nem vagyunk egyedül. Sok macOS és Mac OS X felhasználó találkozik ezzel a problémával is. És azt tapasztalják, hogy az egér kurzoruk (vagy mutatójuk) véletlenszerűen eltűnik, majd látszólagos logika nélkül újra megjelenik.

És ez a probléma különösen bosszantó azok számára, akiknek munkája az egér kurzorától függ. A lényeg az, hogy ez a kérdés lehetetlenné teszi az egér vagy az érintőpad használatát. Szóval mit kéne tenni?

Próbálja meg ezeket a lépéseket kijavítani az eltűnő egérmutatót

 • Harmadik féltől származó egerek és trackpadok esetén ellenőrizze a gyártótól a macOS Catalina kompatibilis firmware-frissítést (illesztőprogramokat)
 • Változtassa nagyobbra az egér vagy az érintőpad képernyő-mutatóját
 • Lépjen le a Dockra, szüneteltesse, majd lépjen felfelé a képernyő közepére
 • Kérjen segítséget a Siritől az egér megjelenítéséhez a képernyőn, vagy a kurzor méretének növelésében
 • A Command (⌘) és a Tab billentyű lenyomásával kapcsolja be az aktív ablakot
 • Hozzon létre egy új gyorsbillentyűt a Mission Control alatt
 • Ellenőrizze az akkumulátor töltöttségi szintjét a vezeték nélküli egerek és a kezelőegységek esetében
 • Kapcsolja be a hozzáférhetőségi beállítást Az egérmutató rázása a hely megkereséséhez
 • Kattintson és húzza vagy kattintson a jobb gombbal az egérmutató láthatóvá tételéhez
 • Próbáljon meg egy ujjal mozogni az érintőpadon
 • Csukja be és nyissa ki a MacBook fedelét
 • Kényszerített Kilépés a nyitott programokból, vagy indítsa újra a számítógépet
 • Az NVRAM vagy a PRAM visszaállítása

Az egérkurzor eltűnésének okai

Az egér eltűnő problémáit általában több különböző tényező okozza:

 1. Olyan idők, amikor a Mac-en kevés a rendelkezésre álló memória
  1. Túl sok nyitott böngésző (Safari, Chrome, Firefox) vagy szoftverfül (Word, Photoshop stb.)
  2. Több monitor használata
 2. YouTube-videók megtekintése (gyakran elrejti az egeret)
 3. Több nagyfelbontású kijelző használata (két vagy több képernyő használata)
 4. A harmadik féltől származó szoftverütközések szintén eltüntetik a kurzort
  1. Figyelje meg, mikor fordul elő - csak akkor jelentkezik ez a probléma, ha harmadik féltől származó szoftvereket használ, például a Microsoft vagy az Adobe?

Ha figyelmeztető üzeneteket kap, például „az indítólemez megtelt”? Ebben a cikkben talál tippeket a probléma megoldására

Keresse meg a Mac egérkurzorát a Sirivel

Ne felejtsük el, hogy a macOS Sierrától kezdve a Siri elérhetővé teszi a digitális életet. Ha a Siri-t Mac számítógépén állította be, használja a Sirit az egérmutató visszaszerzéséhez! Remélhetőleg beállított egy billentyűparancsot a Siri eléréséhez, így az egér vagy az érintőpad nélkül történő indítása egyszerű.

A Siri alapértelmezett parancsikonja a következők egyike

 • TartParancs (⌘) + szóköz
 • Tart Opció + szóköz
 • nyomja meg Funkció (FN) + szóköz

Lehetőség van arra is, hogy testre szabhassa saját billentyűparancsát a Sirihez.

Ha a Siri engedélyezve van a Mac számítógépén, akkor segíthet az egérkurzor visszaszerzésében. Csak hajtsa végre az alább felsorolt ​​lépéseket.

Tekintse meg a Siri macOS rendszeren történő használatáról szóló cikkünket, hogy megtudja, mit kínál, és hogyan tudja az Ön számára dolgozni!

Valaha is elvesztette az egérmutatót a Mission Control segítségével!

A Dan Reader remek ideiglenes javítást nyújt, amely egyszerre gyors és egyszerû - csak a Mac Mission Control segítségével.

Nyissa meg a Mission Control beállításokat, és rendeljen hozzá egy új gyorsbillentyűt, hogy az irányítópult TÖLTSÉGként jelenjen meg. Ha nem találja a kurzort, egyszerűen érintse meg kétszer azt a gyorsbillentyűt, és a kurzor visszatér!

Mac számítógépén módosítsa a Mission Control rendszerbeállításait az opciók és a parancsikonok számára az Apple menü> Rendszerbeállítások> Mission Control menüpontjának megnyitásával.

Hozzáférés a Mac misszióvezérlőjéhez

 • Trackpadról: három ujjal csúsztassa felfelé. Távozáshoz csúsztassa lefelé az ujját
 • Billentyűzetről: Belépéshez vagy kilépéshez nyomja meg a Mission Control gombot, használja a Control Strip-et, vagy nyomja meg a Control-Up nyíl gombot

Hogyan javítható az egérmutató eltűnő problémája

Mielőtt megpróbálja az alábbi lépések bármelyikét, kattintson valahová máshova, és nézze meg a kurzor visszatérését. Ha nem, zárja be az összes megnyitott alkalmazást, és indítsa újra a Mac-et. Nézze meg, hogy visszatért-e az egérmutató. Ha a kurzor nem tért vissza, vagy nem tudja bezárni és újraindítani a Mac-et, próbálkozzon az alábbi megoldásokkal.

1 - Először ellenőrizze, hogy nincsenek-e kapcsolatok vagy interaktív problémák

Például győződjön meg arról, hogy az egér be van-e kapcsolva, ha vezeték nélküli egeret használ. És ellenőrizze az egér akkumulátor töltöttségi szintjét. Ha véletlenül egérpadot használ, próbáljon egyszínű helyett mintázott vagy többszínű. A szín vagy a minta különbségei néha megzavarják az egeret.

Ha konfigurált interaktív sarkokat (a Mission Control forró sarkai) a képernyőn, akkor próbáljon meg egy interaktív sarokba lépni, amikor az egérmutató eltűnik, gyakran csak ennek az egyszerű lépésnek a segítségével jelenik meg újra. Úgy tűnik, hogy a Forró sarokba való átfordítás visszaállítja az egér kurzorának láthatóságát.

Néhány olvasó erről számol be Még akkor is, ha nincsenek konfigurálva a forró sarkok, a Misszióvezérlés megnyitása jelenik meg a hiányzó egérkurzor helyreállításához.

2-Használja a rendszerbeállításait

 • Menj Rendszerbeállítások> Kisegítő lehetőségek> Megjelenítés> Kurzor mérete és változtassa meg a kurzor méretét
 • Vagy menj ide Rendszerbeállítások> Kisegítő lehetőségek> Nagyítás> További opciók gombot, és jelölje be az „Ideiglenes zoom engedélyezése” lehetőséget. Egyszerűen megnyomva a Ctrl + Option billentyűt, visszahozza az egérmutatót
 • Egy másik lehetőség az, hogy engedélyezzük a Shake számára a keresést. Menj Rendszerbeállítások> Kisegítő lehetőségek> Megjelenítés> elemet, és kapcsolja be az egérmutató rázását a BE álláshoz

3-Ha a kurzor láthatatlanná válik, kapcsolja be az ablakokat, és nyomja meg a gombotParancs (⌘)és Tab

Lépjen egy másik alkalmazáshoz, majd térjen vissza a használt alkalmazáshoz Parancs (⌘) és Tab billentyűk. Ez gyakran működik, ha ez a probléma az alkalmazás hibája miatt jelentkezik. Alapvetően visszatér az aktív alkalmazásra

4 látogatás a dokkolóban vagy a menüsorban

Amikor az egér kurzora láthatatlanná válik, csak vakon görgessen a képernyő dokkja alá (általában a képernyő aljára). Ezután görgessen újra felfelé. Az egér kurzorának újra meg kell jelennie.

Alternatív megoldásként mozgassa a kurzort egészen a menüsorig, a képernyő tetején. Egyszer ott, válasszon egy menüt és kattintson. Menü kattintás hívása gyakran visszahozza a kurzort.

5-Próbálja ki az Ön Trackpadját vagy Touchpadját

Ha van trackpad, hajtson végre három ujját jobbra a Trackpadon hogy megkapja a Widgetek képernyőt. Várjon 10-20 másodpercet, majd tegye a három ujjal csúsztassa balra az ujját, hogy visszatérjen a Finderhez és a kurzor újra megjelenik!

Alternatív megoldásként próbáljon négy ujjal fel és le csúsztatni a Trackpadon vagy az Touchpadon. Egyszerű és gyors megoldás!

Néhány olvasó két sikerrel, két ujjal kattintva számol be a sikerről az érintőpadon vagy az érintőpadon, hogy visszanyerje az egérmutatókat.

6-Reset NVRAM

 1. Kapcsolja ki a Mac-et
 2. Nyomja meg a bekapcsológombot a Mac bekapcsolásához, és azonnal az indítási hang után, nyomja meg és tartsaParancs (⌘), Option, P és R. Addig tartsa ezeket a gombokat, amíg a számítógép újra nem indul

7-Kattintson és húzza

Az egyik megoldás az, ha közvetlenül az asztalra kattint, és húzza, mintha egy csoportot választana, majd engedje el. Az egérmutató általában azonnal utána jelenik meg

8-Jobb klikk

Próbáljon meg jobb egérgombbal kattintani az egérre, ha van, vagy pedig egy Control-Click gombbal az egerekre, amelyek nem. Trackpads esetén kattintson egyszerre két ujjal. Sokszor a kurzor azonnal visszajön.

9-Force Quit

Tartsa nyomva a Command (⌘) gombot+ Opció + Escape és kényszerített kilépés a nyitott alkalmazásokból.

Gyakran nem kell kényszeríteni egy alkalmazás kilépését. Néha csak a kényszer kilépés menü előhívása hozza vissza a kurzort

Ha semmi sem működik, próbálkozzon ezzel. Csak nyomja meg a Command – Control – Power gombot a számítógép újraindításához.

10-A türelem erény

Utolsó javaslat: csak várjon türelmesen néhány percet. Általában az egér kurzor visszajön a rejtekéből, éppen önmagában! Vagy ha frusztráltnak találja magát, próbálja meg bezárni a laptopot vagy a számítógépet. Csak sétálj el. Várjon néhány percet, igyon egy csésze teát és térjen vissza. Egy idő után az egér visszatér.

Van erre egy alkalmazás!

Igen, természetesen erre is van alkalmazás. A „hol van az egérem” problémát tapasztaló Mac-felhasználók gyakran profitálnak egy egyszerű alkalmazás telepítéséből. Elég sokféle egérkereső alkalmazás van odakinn, ezért keresse fel a mac App Store-ját, keressen rá az egérkeresőre, és keressen egy alkalmazást, amely megfelel az Ön igényeinek és pénztárcájának.

Ezeknek az alkalmazásoknak ugyanaz a előfeltétele, segítenek gyorsan és egyszerűen megtalálni az egeret, amikor nem tud.

Indítás kurzor nélkül, nincs szükség egérre!

Van néhány parancs, amit megtehetünk a kurzorunk nélkül. És a fenti lépések végrehajtásakor valószínűleg szüksége van ezekre. Menjünk át egy gyors listát arról, hogyan használhatjuk Mac-eket egér, trackpad vagy érintőpad nélkül. A billentyűparancsok a barátaink ilyen helyzetekben. Gyakorlással és izommemóriával pedig valószínűleg akkor fogja találni ezeket, amikor az egér stb. Működik! A billentyűparancsok csak hatékonyabbá tesznek minket a Mac-felhasználók számára.

Billentyűparancsok: Az alapok

 1. Másolás =Parancs (⌘) + C
 2. Vágás =Parancs (⌘) + X
 3. Beillesztés =Parancs (⌘) + V
 4. Visszavonás =Parancs (⌘) + Z
 5. Újra =Parancs (⌘) + SHIFT + Z
 6. Válassza az Összes = lehetőségetParancs (⌘) + A
 7. Keresse meg =Parancs (⌘) + F
 8. Új (ablak vagy dokumentum) =Parancs (⌘) + N
 9. Bezárás (ablak vagy dokumentum) =Parancs (⌘) + W
 10. Mentés =Parancs (⌘) + S
 11. Nyomtatás =Parancs (⌘) + P

Billentyűparancsok: A leghasznosabb

 1. Megnyitás =Parancs (⌘) + O
 2. Switch Application =Parancs (⌘) + Tab
 3. A Windows cseréje az aktuális alkalmazásban =Parancs (⌘) + ~
 4. Fülkapcsoló az aktuális alkalmazásban =Control + Tab
 5. Minimalizálás =Parancs (⌘) + M
 6. Kilépés =Parancs (⌘) + Q
 7. Kényszer Kilépés = Opció + Parancs (⌘) + Esc
 8. Reflektor =Parancs (⌘) + SZÓKÖZ
 9. Nyissa meg az Alkalmazásbeállítások = elemetParancs (⌘) + vessző
 10. Újraindítás kényszerítése =Vezérlés + Parancs (⌘) + Bekapcsológomb
 11. Kilépés az összes alkalmazásból és a Leállítás =Control + Option + Command (⌘) + bekapcsológomb (vagy a Media Eject)

A rendszerbeállítások indítása a billentyűzeten

 • A Command + szóköz megnyomásával jelenítse meg a Spotlight elemet, és írja be a „Rendszerbeállítások” parancsot.
 • Ezután nyomja meg a visszatérést, és máris mehet

A Mac billentyűparancsok használatával olyan dolgokat végezhet, amelyekhez általában egérre, érintőpadra, trackpadra vagy más beviteli eszközre van szükség. Tehát olyan esetekben, amikor a kurzor eltűnik, néhány ilyen parancsikon ismerete valóban megmenti a napot (és a munkáját).

Ellenőrizze a használt alkalmazások menüit, hogy még több parancsikont fedezzen fel. Ezek az egyes menüpontok jobb oldalán vannak felsorolva (ha rendelkezésre állnak.) Ne feledje, hogy az egyes alkalmazásokhoz tartozó parancsikonok lehetnek. Tehát az egyik alkalmazásban működő parancsikonok nem biztos, hogy működnek a másikban.

A macOS és az OS X lehetővé teszi billentyűparancsok létrehozását is. Az egyik megjegyzés, hogy nem hozhat létre parancsikonokat az általános műveletekhez, például egy alkalmazás megnyitásához vagy bezárásához. Saját parancsikon létrehozásához lépjen a Mac Apple menüjéhez> Rendszerbeállítások, kattintson a Billentyűzet, majd a Parancsikonok elemre.

Olvasói tippek

 • Nagyon sok ember jelent problémákat a Bluetooth egerekkel és a MacOS Catalina-val, különösen a Catalina 10.15.1 verzióra való frissítés után, amikor a Bluetooth egér lefagy vagy csatlakozik, majd leválik. A legtöbb felhasználó megoldotta ezeket a problémákat firmware frissítések (illesztőprogramok a macOS Catalina számára) telepítésével az egerekhez és a trackpadhoz. Ha már telepítette a legfrissebb firmware-frissítéseket, szüntesse meg a párosítást, majd párosítsa újra az eszközöket a Mac-mel
 • Lépjen a Rendszerbeállítások> Egér> A Bluetooth egér beállítása elemre, és törölje a Húzás az oldalak között, A teljes képernyős alkalmazások közötti csúsztatás és a Mission Control jelölőnégyzetet. Nincs többé eltűnő vagy hiányzó egérmutató!
 • Egyik olvasónk, James rámutatott, hogy számára ez a probléma csak bizonyos feltételekkel fordul elő:
  • A YouTube-videók gyakran megpróbálják elrejteni a kurzort. Szüneteltesse a videót, és a kurzor visszatér
  • Citrix vevő. A Citrix Receiver egy emulált környezet, és úgy gondolja, hogy az egér ebben a környezetben van, ezért kikapcsol, ha kikapcsol
  • Parallels Desktop. A Windows futtatásakor a kurzor az ablak oldalára szorulhat, és elrejtheti a Mac oldalról
  • James egy egérkereső alkalmazás használatát javasolja annak megtalálásához, ahol az egér található, és akkor még akkor is használhatja, ha láthatatlan. Nagy köszönet Jamesnek ezekért a kiváló tippekért!
 • Egy következetes, bár ideiglenes javítás, amelyet találtam, az, hogy a láthatatlan egeret a bal felső sarokba mozgatom, és egyszer kattintok, és az egér újra megjelenik. MINDIG nekem működik!

Legutóbbi hozzászólások