Forog-e folyamatosan a képernyő iPhone, iPad vagy iPod touch készülékén?

Amikor megfelelően működik, soha nem gondolsz át. De amikor iPhone, iPad vagy iPod érintőképernyője véletlenszerűen elforgatja önmagát, akkor semmit sem tehet, hogy ne vegye észre.

Ha elfordítja a fejét, hogy olvassa az oldalsó képernyőt, komoly nyakrepedést okoz. Ezekkel a tippekkel javíthatja a forgó képernyőt.

Próbálja ki ezeket a gyors tippeket, ha iPhone, iPad vagy iPod touch képernyője önmagában folyamatosan forog:

  1. Indítsa újra a készüléket, miközben álló helyzetben tartja.
  2. Számítógép használatával telepítse az iOS vagy az iPadOS legújabb verzióját.
  3. Menj Beállítások> Általános> Visszaállítás és úgy dönt Minden beállítás visszaállítása.

1. lépés: Kapcsolja be a Rotation Lock funkciót a Vezérlőközpontból

Kezdjük azzal, hogy megnézzük a Rotation Lock funkciót; ha ebben a bejegyzésben semmi más nem működik, mindig bekapcsolhatja a képernyő forgásának leállításához.

Nyissa meg a Vezérlőközpontot iPhone, iPad vagy iPod touch készülékén. Attól függően, hogy melyik eszközzel rendelkezik, ezt a képernyő jobb felső sarkából lefelé vagy az aljától felfelé csúsztatva végezheti el.

Látnia kell egy lakatot, körülötte kör alakú nyíllal. Ez a Rotation Lock vezérlés. Hasonló ikon megjelenhet a menüsorban, amikor be van kapcsolva.

A Rotation Lock ikon be van kapcsolva.

Használhatja az iPad oldalsó kapcsolóját a Rotation Lock vezérléséhez is. Menj Beállítások> Általános és válassza az oldalsó kapcsolót Lock Rotation.

Kapcsolja be a Rotation Lock funkciót a képernyő tájolásának megváltoztatásához.

Ha iPhone, iPad vagy iPod érintőképernyője véletlenszerűen forog, próbálkozzon a Rotation Lock be- és kikapcsolásával.

2. lépés. Állítsa a képernyőt alvó állapotba, és ébressze fel újra

Ez nem egy állandó megoldás, de gyors megoldást jelenthet, ha a képernyőt a megfelelő tájolásba állítja.

Forgassa el iPhone, iPad vagy iPod touch készülékét álló helyzetben tartáshoz, majd kattintson az Alvó / Ébresztő gombra a képernyő alvó üzemmódba állításához.

Az Alvás / Ébresztés gombot néha Side gombnak hívják. Képhitel: Apple

Tartsa a készüléket álló módban. Ne feküdjön laposan az asztalra, mert ez megzavarhatja a készülékben lévő gyorsulásmérőt.

Várjon néhány másodpercet, majd kattintson ismét az Alvás / Ébresztés gombra az eszköz felébresztéséhez. Remélhetőleg most a helyes tájolásban van.

3. lépés: Zárjon be minden alkalmazást, és indítsa újra az eszközt

Ez egy szokásos hibaelhárítási javaslat szinte minden problémára, amellyel találkozhat. Ha iPhone, iPad vagy iPod touch készüléke folyamatosan véletlenszerűen forgatja a képernyőt, zárja be az összes alkalmazást, és indítsa újra az eszközt.

Húzza ujját felfelé a képernyő aljától, vagy kattintson duplán a Kezdőlap gombra az aktív alkalmazások megtekintéséhez. Ezután csúsztassa le az egyes alkalmazásokat a képernyő tetejéről a bezáráshoz.

Az eszköz újraindítása előtt zárjon be minden alkalmazást.

Amikor bezárja a készülékén lévő alkalmazásokat, vegye figyelembe annak lehetőségét, hogy némelyikük csak álló vagy fekvő helyzetben működik. Ha a képernyő forog, amikor egy adott alkalmazást használ, akkor az valószínűleg csak ebben a tájolásban működik.

Miután bezárta az összes alkalmazást, nyomja meg és tartsa lenyomva az Alvás / Ébresztés gombot bármelyik hangerő-szabályozó gombbal, majd csúsztassa a kikapcsoláshoz. Várjon legalább 30 másodpercet a készülék újraindítása előtt.

4. lépés: Frissítse a készüléken lévő szoftvert

Képernyőforgatási probléma érintette az iPhone felhasználókat az iOS 11-gyel. Ez kiderült, hogy az Apple szoftverének hibája volt, amelyet a következő frissítésben kijavítottak.

Győződjön meg arról, hogy eszközén futtatja az iOS vagy az iPadOS legújabb verzióját. Ellenkező esetben előfordulhat, hogy az Apple által már javított hiba jelentkezik.

Válassza ki készülékét a Finder oldalsávján.

Az iPhone, iPad vagy iPod touch frissítésének legjobb módja az, ha MacOS Catalina rendszert futtató Mac számítógéphez vagy az iTunes alkalmazással rendelkező számítógéphez csatlakoztatja. A számítógépen történő frissítés hatékonyabb a problémák megoldásában, mint a Beállításokból.

Nyissa meg a Finder alkalmazást a macOS Catalina alkalmazásban (vagy az iTunes programot a Windows és a macOS régebbi verzióiban), és válassza ki az eszközt az oldalsávon. Alatt Tábornok fülre kattintva Ellenőrizze a frissítést és telepítse a készülék legújabb szoftverét.

5. lépés: Mozgassa készülékét a gyorsulásmérő újrakalibrálásához

Lehetséges, hogy a készülék érzékelői elvesztették a fel és le érzékelésüket. Amikor ez megtörténik, a készülék mozgatásával általában „újrakalibrálhatja” őket.

Úgy találom, hogy erre a legjobb módszer az, ha készülékét nyolcas mintában mozgatja, mint egy rakétahajóval játszó gyermek.

Mozgassa a készüléket, de vigyázzon, ne ejtse le. Kép hitel: Henry Ascroft / Unsplash

Tegye ezt néhányszor, hogy az érzékelők újrakalibrálódhassanak. Remélhetőleg megállítja a képernyő véletlenszerű forgatását.

6. lépés: Állítsa vissza a készülék beállításait

Lehetséges, hogy a képernyő folyamatosan forog az iPhone, iPad vagy iPod touch beállításainak problémája miatt

Szerencsére visszaállíthatja a beállításokat anélkül, hogy bármilyen alkalmazást, fotót, üzenetet vagy más tartalmat törölne eszközéről.

A beállítások visszaállítása nem törli a tartalmat.

Amikor ezt megteszi, visszaállítja az eszköz összes beállítását az alapértelmezett állapotra, és megváltoztatja a kezdőképernyő elrendezését. De nem töröl semmilyen tartalmat.

Ennek ellenére mindenképpen készítsen biztonsági másolatot a készülékéről. Arra az esetre, ha valami baj történne.

Ha készen áll, menjen a Beállítások> Általános> Visszaállítás. Válassza a lehetőséget Minden beállítás visszaállítása és kérésre adja meg a készülék jelszavát.

7. lépés. Foglaljon javítást a legközelebbi Apple Store-ban

Mondja meg nekünk a megjegyzésekben, hogy sikerült-e kijavítani az iPhone, iPad vagy iPod touch készülékén forgó képernyőt. És feltétlenül mondja el nekünk, hogyan csinálta!

Ha ezen javaslatok egyike sem segített, fizikai probléma lehet a készülék gyorsulásmérő-érzékelőivel.

Látogasson el az Apple Store-ba a javítással kapcsolatban. Képhitel: Apple

Forduljon közvetlenül az Apple-hez, ha időpontot szeretne foglalni a legközelebbi Apple Store-ban vagy egy hivatalos Apple szolgáltatónál. Mesélhetnek a javítási lehetőségekről; előfordulhat, hogy ingyenes javításra jogosult az Apple egyéves garanciája alapján.

Legutóbbi hozzászólások