Az iOS mobiladat-használati beállításai nem működnek? Javítsuk ki!

Miután frissített az Apple legújabb iOS-frissítésére, egyes felhasználók felfedezik, hogy a frissítést követően egyetlen alkalmazásnál sem tudják be- és kikapcsolni a mobiladatokat (mobiladat-adatokat).

Továbbá, amikor a felhasználó az alkalmazás kapcsolóját „be” vagy „kikapcsolt” helyzetbe állítja a „Celluláris adatok használata” beállítás alatt, a rendszer nem tartja be a változtatást. Miután kilépett a Cellular Data menüből, visszatér az előző beállításokra.

Úgy tűnik, hogy számos felhasználó tapasztalja ezt a problémát.

A mobiladat-beállítások javítása

 • A (z) gombbal ellenőrizze, hogy engedélyezték-e a mobiladatokat Beállítások> Mobil> Mobil adat
 • Próbálja meg újra be- és kikapcsolni a Repülő üzemmódot Beállítások> Repülőgép mód
 • MenjBeállítások> Általános> Képernyőidő vagy korlátozások> Mobiladat-használat, ellenőrizze, hogy be van-e kapcsolva a „Ne engedje a változásokat” lehetőséget, majd érintse meg a Beállítások> Mobil elemet, majd kapcsolja KI a Cellular Data elemet, várjon néhány másodpercet, majd kapcsolja vissza a Cellular Data funkciót
 • A hálózati beállítások visszaállításához lépjen a következőre: Beállítások> Általános> Visszaállítás> Hálózati beállítások visszaállítása
 • Indítsa újra a készüléket kikapcsolással, néhány pillanat várakozással és újra bekapcsolással
 • Távolítsa el és telepítse azokat az alkalmazásokat, amelyek nem frissítik megfelelően a mobiladat-beállításokat
 • Frissítse iOS-eszközét az iOS szoftver legújabb verziójára
 • Próbálja meg visszaállítani az összes beállítást a következőn keresztül: Beállítások> Általános> Visszaállítás> Minden beállítás visszaállítása

Ha semmi sem segít, próbálkozzon ezzel:

 1. Készítsen biztonsági másolatot eszközéről (Beállítások> Apple ID> iCloud> Biztonsági mentés> Biztonsági másolat készítése most). A legutóbbi biztonsági másolatok megtekintéséhez látogasson el ide:Beállítások> Apple ID> iCloud> Tárhely kezelése
 2. Állítsa vissza eszközét. Fontos, hogy ez mindent töröl. Ezért először biztonsági másolatot kell készítenie. Csatlakoztassa készülékét a számítógépéhez. Az iTunes vagy a Finder alkalmazásban válassza ki az eszközt, és kattintson a Visszaállítás gombra.
  1. Amikor az eszköz újraindul, kövesse a beállítási asszisztenst, és állítsa be ÚJként, ne állítson be biztonsági másolatból, mert nagyon valószínű, hogy ez a probléma sérült információknak köszönhető, ez azt jelenti, hogy a probléma ismétlődik, ha biztonsági másolatból áll vissza. Ehelyett később állítsa vissza eszközét az iCloudról.
  2. Most ellenőrizze, hogy a probléma megoldódott-e
  3. Ellenőrzés után állítsa vissza az iCloud biztonsági másolatát. Ehhez lépjen a Beállítások> Általános> Visszaállítás> lehetőségre, majd koppintson az „Összes tartalom és beállítás törlése” elemre. Amikor az eszköz újraindul, koppintson a Visszaállítás egy biztonsági másolatról elemre.

Ha még mindig nem oldódott meg, fontolja meg az eszköz leminősítését, ha rendelkezésre áll

 • Készítsen biztonsági másolatot eszközéről
 • Töltse le a korábbi iOS IPSW firmware-t, amely megfelel az Ön iOS-eszközének
 • Tiltsa le az Arcazonosító vagy az Érintésazonosító és jelszó (Beállítások> Arcazonosító / Érintésazonosító és jelszó) és az iPhone keresése (Beállítások> Apple ID> iCloud> Az iPhone keresése) lehetőséget.
 • Csatlakoztassa készülékét a számítógéphez az eredeti villámkábel segítségével
 • Indítsa el az iTunes vagy a Finder alkalmazást
 • Az iTunes vagy a Finder alkalmazásban válassza ki az iOS-eszközt
 • Tartsa lenyomva az Option / Alt billentyűt a Mac billentyűzeten (Windows: bal Shift billentyű), és kattintson az iPhone visszaállítása gombra
 • A felugró ablakban válassza ki a letöltött IPSW fájlt
 • Ha elkészült, a készülék újraindul

Hiányzik-e iPhone-járól a Cellular Data beállítás?

Ha a frissítés után nem lát semmilyen lehetőséget a Cellular vagy Cellular Data számára, akkor valószínűleg probléma volt a frissítéssel.

A legjobb, ha az iTunes vagy a Finder segítségével telepíti az iOS rendszert az ilyen típusú problémák megoldására.

Győződjön meg róla, hogy biztonsági másolatot készít az adatairól, mielőtt folytatja az iCloud vagy az iTunes / Finder használatát.

A biztonsági mentés befejezése után nyissa meg az iTunes / Finder alkalmazást, és kábelen keresztül csatlakoztassa készülékét a számítógéphez. A csatlakozás után kövesse az alábbi utasításokat:

 • IPhone 8 és újabb verziókon: Nyomja meg és gyorsan engedje fel a Hangerő növelése gombot. Ezután nyomja meg és engedje fel gyorsan a Hangerő csökkentése gombot. Végül nyomja le és tartsa lenyomva az Oldalsó gombot, amíg meg nem jelenik a helyreállítási mód képernyő
 • IPhone 7 vagy iPhone 7 Plus készüléken: Nyomja meg és tartsa lenyomva egyszerre az Oldalsó és a Hangerő csökkentő gombokat. Addig tartsa őket, amíg meg nem jelenik a helyreállítási mód képernyője
 • IPhone 6s és korábbi, iPad vagy iPod touch készülékeken: Nyomja meg és tartsa lenyomva egyszerre a Kezdőlap és a Felső (vagy Oldalsó) gombot. Addig tartsa őket, amíg meg nem jelenik a helyreállítási mód képernyője

Amikor megjelenik a Visszaállítás vagy a Frissítés lehetőség, válassza a Frissítés lehetőséget - ez megpróbálja újratelepíteni az iOS-t az adatok törlése nélkül.

Várjon, amíg a szoftver letöltésre kerül az eszközre.

Ha elkészült, látogasson el a Beállítások alkalmazásba, és győződjön meg arról, hogy a Cellular és Cellular adatok menüopciói visszaálltak.

Ha a letöltés több mint 15 percet vesz igénybe, és a készülék kilép a helyreállítási módból, hagyja, hogy a letöltés befejeződjön, majd ismételje meg ezeket a lépéseket.

Legutóbbi hozzászólások