Hiányzik az iPhone alkalmazás megosztási lapjáról az iOS vagy az iPadOS frissítése után?

Megpróbál fotót küldeni iPhone-járól vagy iPad-jéről, de a Photos alkalmazásban vagy más alkalmazás megosztási lapján felfedezi az Üzenet alkalmazást, amely hiányzik a listából?

Több olvasó arról számolt be, hogy az Üzenet-alkalmazás hiányzik a Megosztás lapról, és hogy nem tudnak szövegeket küldeni a Fotók, a Safari és más böngészőhivatkozások, Megjegyzések, Képernyőképek és más alkalmazások számára a Megosztási lapon található Üzenetekből. Látják, hogy az Üzenet alkalmazásuk hiányzik, és nincs feltüntetve a többi megosztó alkalmazással, például a Mail, a Notes, stb

Tehát, ha nem látja az Üzenet alkalmazást a megosztási lapon, akkor nem vagy egyedül!

Úgy tűnik, hogy a probléma azokat az embereket érinti, akik munkahelyi, iskolai vagy vállalati iPhone-okkal és iPad-ekkel rendelkeznek, és akiknek a mobil eszközeikre (MDM) vannak telepítve a munkaeszközeiket és az iDevices programokat.

Ezeket az eszközöket gyakran felügyeltnek nevezik, vagyis egy vállalat vagy iskola rendszergazdája további korlátozásokat alkalmazhat, például kikapcsolhatja az AirDrop-ot vagy megakadályozhatja az App Store-hozzáférést.

A felügyelt iDevices gyakran egyedi üzleti konfigurációkkal és szolgáltatásokkal rendelkezik, például internetes szűréssel és inkognitómódosítással.

Az MDM pedig lehetővé teszi a távoli rendszergazdának, hogy felhasználói beavatkozás nélkül konfigurálja a beállításokat és más feladatokat hajtson végre az eszközön.

Kövesse ezeket a gyors tippeket, hogy az Üzenet alkalmazás megjelenjen a megosztási lapján

 • Kapcsolja be az iMessage alkalmazást a Beállítások> Üzenetek menüben
 • Ellenőrizze, hogy az Üzenet alkalmazás beállításai között be van-e kapcsolva a Küldés SMS-ben
 • Ha lehetséges, távolítson el minden kezelési profilt
 • Állítsa vissza a hálózati beállításokat
 • Minden beállítás visszaállítása

Van-e az iPhone-omon vagy iPademen MDM-je?

A legegyszerűbb módja annak megállapítása, hogy az iPhone rendelkezik-e MDM-mel, ha ellenőrizze, hogy van-e telepítve MDM-profil. MenjBeállítások> Általános> Profil elemetés ellenőrizze, hogy van-e ott valami. Ha nem talál profilt, az azt jelenti, hogy eszközén nincs ez a lehetőség.

Ha fejlesztő vagy nyilvános bétatesztelő, látni fogja a fejlesztői profiljának listáját - ez nem egy hagyományos MDM-profil.

Ha azonban problémákba ütközik, és nem folytatja az eszköz bétatesztelését, fontolja meg a profil eltávolítását. A törlés nem távolítja el az Ön személyes adatait. Ha pedig még egyszer szeretné tesztelni a bétákat, akkor könnyen telepíthet egy frissített bétatesztelési profilt.

Ha úgy találja, hogy iPhone-jához (vagy egy másik iDevice-hez) van telepítve vállalati profil, akkor bármi eltávolítása előtt forduljon informatikai részlegéhez.

Ezeknek a profiloknak az eltávolítása általában leállítja az irodai e-mail működését. Ennek visszaszerzése gyakran megköveteli, hogy az informatikai csoport visszalépjen. Tehát az 1. számú üzenet, ha van vállalati profilja, jelentkezzen be informatikusával, mielőtt bármit is tenne ezzel a profillal, különösen, ha törölni szeretné.

Nem lehet fényképeket küldeni a Photo App segítségével az Üzenetek alkalmazásba? Kapcsolja be az iMessage alkalmazást!

A fő tünet, amelyet a felhasználók jelentenek, a Megosztási lap használata a Fotók alkalmazásban. Különösen, ha az emberek egyetlen vagy több fényképet választanak ki, amelyeket meg akarnak osztani másokkal, ÉS a megosztás lapot (a felfelé mutató nyíllal ellátott mezőt) használják, az üzenetek alkalmazás már nem elérhető megosztási lehetőségként. És bár a legtöbb ember a Photos alkalmazás használatakor szembesül a problémával, ez hatással lehet minden olyan alkalmazásra is, amely hozzáfér a Megosztási laphoz.

Ez a hiba általában azokat a népeket érinti, akik távoli felügyeleti profilokkal és alkalmazásokkal rendelkeznek az iPhone-on. Pontosabban, azoknak az iPhone-oknak a problémája, amelyek vállalatuk informatikai osztályán keresztül telepítették a profilkezelést.

A javítás?

Kapcsolja be az iMessage alkalmazást az Üzenet alkalmazás beállításaiban, és kapcsolja be a Küldés SMS-ben lehetőséget. Ez általában megteszi a trükköt.

Ha nem próbálta ki- és bekapcsolni az iMessage-t.

Hiányzik az üzenetalkalmazás a megosztási lapból: Lehetséges megoldások

Az Apple javasolta a teljes visszaállítást, és állítsa be iPhone vagy iPad / iPod készülékét új eszközként.

De a legtöbben nem akarjuk ezt megtenni - legalábbis elsőre nem!

Nincs telepítve profil, de még mindig vannak problémák?

Először is, ha nincs telepítve profil, próbálkozzon az iPhone kényszerű újraindításával. Ezután ellenőrizze, hogy be van-e kapcsolva az iMessage szolgáltatásba, és bekapcsolta-e a Küldés SMS-ként lehetőséget.

Végezzen el kényszerített újraindítást

 • IPhone 6S vagy annál régebbi plusz az összes iPad és iPod Touch esetén nyomja meg egyszerre a Home és a Power gombot, amíg meg nem jelenik az Apple logó
 • IPhone 7 vagy iPhone 7 Plus esetén: Tartsa nyomva legalább 10 másodpercig az Oldalsó és a Hangerő le gombot, amíg meg nem jelenik az Apple logó
 • IPhone 11, X sorozatú, iPhone 8 vagy iPhone 8 Plus készülékeken: Nyomja le és gyorsan engedje fel a Hangerő növelése gombot. Ezután nyomja meg és azonnal engedje fel a Hangerő csökkentése gombot. Végül nyomja le és tartsa lenyomva az Oldalsó gombot, amíg meg nem jelenik az Apple logó

Ha ez nem segített, próbálja ki a következőket:

 • Hálózati beállítások visszaállítása (Beállítások> Általános> Visszaállítás
  • Eltávolítja a mentett WiFi jelszavakat, ezért legyenek elérhetőek az újbóli megadáshoz
 • Kapcsolja ki és be a mobiladatokat (Beállítások> Mobil> Mobil adat)
 • Indítsa újra a Bekapcsológomb megnyomásával

Néhány olvasó úgy találta, hogy minden beállításuk visszaállítása, majd újraindítása segített, ezért kipróbálhatja, ha más megoldások nem működnek.

Minden beállítás visszaállítása

 • Készítsen biztonsági másolatot, mielőtt kipróbálja ezt, akár az iCloud vagy az iTunes segítségével (az iTunes mindig előnyben részesített, mivel stabilabb)
 • Menj Beállítások> Általános> Reset> Reset All
  • Ez visszaállítja az alapértelmezett beállításokat a Beállításokban, beleértve az értesítéseket, riasztásokat, fényerőt és az óra beállításait, például az ébresztési riasztásokat.
  • Az összes beállítás visszaállítása visszaállítja az összes személyre szabott és testreszabott funkciót, például a háttérképeket és a kisegítő lehetőségeket a gyári alapértékekre.
  • Ennek a műveletnek a végrehajtása nem befolyásolja személyes eszközének adatait, beleértve a fényképeket, szövegeket, dokumentumokat és más fájlokat.
  • Az iPhone vagy az iDevice újraindítása után újra kell konfigurálnia ezeket a beállításokat.

Ha lehetséges, távolítsa el a profilokat

Sok olvasónk azt mondja, hogy miután eltávolította a MobileIron-t iPhone-járól és újraindította, az Üzenetek ikon visszatért a Fotók és egyéb alkalmazások megosztási lapjára.

Törölnie kell mind az alkalmazást (ha van ilyen), mind a profilt, hogy működjön. A leggyakrabban használtak a MobileIron vagy a VMware AirWatch és hasonlók.

Tehát ismét nézze meg a profilbeállításait aBeállítások> Általános> Profil elemet és nézze meg, hogy iPhone-jához van-e telepítve profil. Ha igen, és van engedélye, érintse meg a elemet A Management eltávolítása.

A profilokat gyakran nem lehet eltávolítani a munkahelyi követelmények és a zárak miatt, amelyek megakadályozzák az alkalmazókat abban, hogy profilokat töröljenek a munkahelyi iPhone készülékeikről.

Ebben az esetben kérje meg informatikai osztályát vagy MDM-rendszergazdáját, hogy állítsa be azt a beállítást, amely lehetővé teszi az üzenet opció megjelenítését a Fotók alkalmazásban (és más Share Sheet alkalmazásokban) fájlok küldéséhez az Üzenetek alkalmazással.

A MobileIron-t használó emberek számára ez szerepel a MobileIron iOS hibáinak listáján, ezért teljes mértékben arra számítunk, hogy hamarosan normálisan fog működni.

Ezenkívül, ha informatikai részlege még nem fogadta el hivatalosan az ios11 programot, egyes olvasók azt jelentik, hogy a problémát kijavították, miután vállalatuk (vagy iskolájuk) elfogadta és támogatta az iOS legújabb verzióját.

És természetesen rendszeresen ellenőrizze, hogy vannak-e az Apple frissítései az iOS rendszerre. A javításokat gyakran kisebb frissítésekben adják ki, és ezek csak megoldhatják a problémát!

Megkerülő megoldás: Hogyan csatolhatunk fényképet szöveges üzenethez

Próbáljon inkább csatolni fényképeit az Üzenetek alkalmazással (a Fotók alkalmazás vagy bármilyen más alkalmazás helyett); ez az egyik alternatívája mindaddig, amíg az Apple kiadja a javítást.

Ha fényképet szeretne küldeni az Üzenetek segítségével, írjon össze egy új üzenetet, és koppintson a Fotók alkalmazásra vagy a szöveges üzenet bejegyzés melletti kamera ikonra. Innen válasszon ki egy fotót vagy fotókat a Photo App alkalmazásból.

IPadOS vagy iOS 12 vagy 13 rendszert használ? Próbálja ki az iCloud fotólinkeket!

Az iPadOS, valamint az iOS 12 és 13 alkalmazással készült Photos alkalmazás újdonsága egy olyan funkció, amellyel képeket és videókat oszthat meg a Fotókönyvtárból az iCloud-fiókjában tárolt fényképre mutató link segítségével.

Ezek az iCloud Photo linkek 30 napig tartanak, ezután lejárnak és nem fognak működni!

iCloud Photo Link követelmények

 • Engedélyeznie kell az iCloud fotókat
 • Menj Beállítások> Apple ID-profil (a tetején)>iCloud> Fotók,
 • VáltásiCloud-fotók

Oszd meg az iCloud Photo Link alkalmazást az iOS 12 vagy újabb verzióban

 1. Nyissa meg Fotók alkalmazás
 2. Koppintson a linkelni kívánt fotóra
  1. Ha több fotóra mutató linket szeretne megosztani, koppintson a ikonra Válassza a lehetőséget a képernyő jobb felső sarkában
  2. Válassza ki az összes megosztani kívánt fotót
 3. Válaszd ki a iOS Megosztás gomb
 4. A megosztási lapon érintse meg a elemet Másolja az iCloud Linket
 5. Az iOS 13-ban megérintheti azt is Lehetőségeka képernyő tetején található megosztásban
 6. Ezután válasszon iCloud Link
 7. Az iCloud előkészíti a linket
 8. Nyisd ki üzenetek
  1. Az iCloud Photo link más alkalmazásokkal is működik, például a Mail alkalmazással
 9. Érintse meg és tartsa ujját az üzenet szövegmezőjében
 10. Választ Paszta
 11. Küldje el az üzenetet, és az iOS megosztja a Fotók linket

Ha ez nem működik az Ön számára, válassza a COPY lehetőséget a 4. LÉPÉSHEZ az iCloud Link másolása helyett.

Lépjen kapcsolatba az Apple ügyfélszolgálatával

Ha a probléma továbbra is fennáll, a legjobb megoldás az, ha közvetlenül az Apple ügyfélszolgálatán keresztül fordul az Apple támogatásához. Vagy időpontot egyeztethet a helyi Apple Store-ban.

Olvasói tippek

 • Ha az Access Point Name (APN) beállításokat használja, akkor állítsa alaphelyzetbe a hálózati beállításokat Beállítások> Cellular> Cellular Data Network> Reset Settings. Ezután adja meg újra az APN-beállításokat a szolgáltatótól az egyes mezők megérintésével, és adja meg a szolgáltató adatait. Ezután indítsa újra az iPhone készülékét. Cellás modell iPad esetén távolítsa el az APN konfigurációs profilt, és adja hozzá újra. Nekem bevált, talán te is! Ha nem tudja módosítani az APN beállításait, vegye fel a kapcsolatot szolgáltatójával
 • Az APN-beállítások újbóli megadása a mobiltelefon-szolgáltatómtól megtette a trükköt!

Legutóbbi hozzászólások